Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#33251) Jahno válasza ph_5.5 (#33250) üzenetére


Jahno
őstag

Max. a várható élettartamot és megbízhatóságot, X év garanciát lehet hasonlítani, mert a D750es cuccokkal egyre több a baj, ahogy kiöregednek.

(#33252) Timer válasza ph_5.5 (#33250) üzenetére


Timer
veterán

Osztom a leírtakat, ezért is volt nehéz döntés. Meg igazából az a 800 a végén inkább 1 egész lesz, mert a CFE kártya, és a markolat nem kérdés nálam, utóbbiból ráadásul csak a gyári használható értelmesen, a vázon kívül összedrótozott utángyártott megoldásoktól a hajam égnek áll. Amiben jelentős fejlődést várok el, az az AF, pláne szemre. Egypontos AF-et használok D750-en, amivel elég jó vagyok, de gyereknél próbáld ezt meg, ahogy fut Feléd, vagy csak egy szimpla kapáslövésnél. Ha csak stúdióban használnám, nem is váltanék, az fix. A másik, hogy otthon elég sokszor fotózok félhomályban. D750-nel és 3.2-es rekesszel bizony bele kell nyalatni az 1600-as ISO-ba, hiszen a záridő nem nagyon mehet 1/320 alá, ismét csak a lurkó sebessége miatt. Nekem a D750 zajszintje 800-ig tolerálható. Oké, zajszűrés van, egyre jobb, pláne a friss cameraraw AI alapú megoldása egészen kellemes, de akkor is mossa a részleteket. Ha a Z6II 3200-ig jó (márpedig raklap tesztvideó alapján elég jó), akkor ismét könnyebbség a napi rutin során. Végül, a szenzor stabi. Két fixem van VR nélkül, és két remegő kezem (mondták, hogy árt a diákkori répa polírozás, úgy néz ki, lassan kijön! ;] :DD ), képes vagyok 1/250-nél is beleremegni a nyolcvanötösbe, ami kábé lehetetlen lenne, de én megoldom. Talán az IBIS ezt kimozogja.

Na és ugye a back / front probléma, ami nálam nagyon sokáig szívatós kérdés volt. Úgy látom DPreview kommentek alapján, hogy Nikonnál a MILC vonal se feltétlenül mentes ettől (amit a jelenség fizikai okából adódóan értelmezni sem tudok), de bízom benne, hogy ezúttal nem én leszek az eezerből 1, aki szív ezzel.

[ Szerkesztve ]

(#33253) Jahno válasza Timer (#33252) üzenetére


Jahno
őstag

"Amiben jelentős fejlődést várok el, az az AF, pláne szemre"

Jaja, ebben így 5 év után lassan utolérik a Sonyt :DD

Backfront szerintem a régi obik miatt, vagy X, más gyártóval több kép van a kezemben, de még a csumpi M50 sem követett el ilyen aljasságokat.

(#33254) Neck válasza Timer (#33247) üzenetére


Neck
veterán

Ha az AF és az obipark volt a döntő, én inkább Sony-t vettem volna Nikon helyett (persze amúgy is elfogult vagyok). Ezt a menürendszeres dolgot sose értettem - a vázamban (még α7III) egyszer beállítottam, hogy melyik gomb mit csináljon, onnantól szinte sose megyek a menürendszerbe a kártya formázás menüpontot kivéve. De az új Sony vázakban már megújult menü van, szóval ez kis kipipálva.

Nekem hatalmas mázlival sikerült kifogni egy α7IV-et 2050 euróért, ez mindent tud, még moziba is visz, már az új menüvel, így én boldog vagyok vele :) Persze ezt ki kell fogni, a magyar piacon 1 milla felett van ez a váz...

[ Szerkesztve ]

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#33255) Timer válasza Neck (#33254) üzenetére


Timer
veterán

Én nem szóltam a Sony menüjére semmit, nem is ismerem őszintén szólva, de ennél bonyolultabb dolgokon is eligazodom. Az obipark volt nálam a döntő, plusz őszinte leszek, valamiért nem szimpatikus a Sony nekem. Ez azért különös, mert 8-25 éves koromig MINDEN Sony volt körülöttem, ami csak lehetett. Ebből adódóan látom, hogy mennyire hanyatlik lefelé a minőségük, az áruk meg az egekben, lásd XPERIA vonal. Persze az Alpha az más, tudom, hogy kvázi másodikká léptek elő (vagy már piacvezetők?), de valahogy mindig az az érzésem, hogy szándékosan b@sznak ki a saját felhasználóikkal, és csak idő kérdése, hogy ezt elkezdjék MILC fronton is. Plusz, a videózás nekem nem szempont. Így aztán a Z6II felé húzott a szívem már bejelentésekor, plusz az ergonómia is nagyon adja (markolattal, persze). Bár, ebben visszalépés lesz, ezt már néhány percnyi kölcsöngépezéssel is észleltem. Váltás esetén inkább Canon felé mozdultam volna, elsősorban a bőrszínek miatt.

@Jahno: legyen igazad! :) Tavaly a legtöbb képet a Lenscal-ról lőttem! :))

[ Szerkesztve ]

(#33256) Jahno válasza Timer (#33255) üzenetére


Jahno
őstag

Hááát, menüjét szerintem megszokásból emlegette, mert minden marharépa lát a D40 után egy A7-III-IVet és akkor levonja a téves következtetést, hogy a Sony "bonyolult". Közben a D40hez képest egy bármilyen felső vas bonyolult tud lenni, de néha márkán belül is vannak akkora csavarások, hogy ihajj. És rögtön márkához kötik, nem ahhoz, hogy egy picit újabb gép több funkcióval.

Sonynál a telefonos vonal gyász, el kell tőle vonatkoztatni, meg az otthoni konzumer fosoktól is. Broadcast már mindjárt más, de 10 éve nem szopatta úgy keresztbe a júzereit, mint most a Canon, meg azért Nikonnak is ott volt a csoda drága XQD kártyája... Miközben az A7-III simán megy a régi SD kártyákkal, ezer éves kioldóval, 10 éves natív obikkal. Canon meg csak variál, fogalmam sincs mit akar, egyelőre a júzerek nem mindig tudják, hogy Nekik szar. Aztán majd lesz valami.

(#33257) ph_5.5 válasza Timer (#33252) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

A D750 és a Z6II között kb 1 Fé zajkülönbség van. Én a D750-t is mertem használni ISO12800-ig, a Z6II-t meg 40.000-ig. (itt már zajos, de extrém helyzetben inkább legyen zajos fotóm mint hogy ne legyen semmi)
A milc esetén AF-nél majd a bőség zavarában kell tudnod eligazodni. Ha tömeg van és gyorsan kell exponálni akkor nem mindig jó a szemkövető AF. Nagyobb látószögnél szintén tud vicces lenni, mert volt hogy a személy mögötti óriásplakát (1m-re ült előtte) egy embert ábrázolt, és arra a szemre akart beállni.

Markolat. No több mint 100e expo után azt kel mondanom hogy a gyári (más nincs is) túlárazott, de brutálisan. A gumi leválik róla, és volt hogy az érintkezőket kellett alkohollal megpucolni mert kiírta hogy az akku nem kompatibilis(gyári C-s akkuk voltak bent). Ez a sokadig gyári markolatom Nikontól, de ezért az árért valakit ott nagyon meg kellene verni.

CFE- a legjobb dolog amit kitaláltak. Brutál gyors, strapabíró. Mondjuk jó drága, de ha már megvan akkor komplett kártya pc-re másolása is kellően gyors.

(#33258) Jahno válasza ph_5.5 (#33257) üzenetére


Jahno
őstag

Panához/Sonyhoz használtam utángyártottakat (ja meg Canikonhoz is de az már a múlt :-D), Sonynál a Meikén azért érződött, hogy nem olyan a tárcsa, mint az eredetin, meg kicsit a fogása, de hát nahh, annyiért bőven jobb és vannak nagyon jó darabok is. És egy "jó" darabohz képest 5x szorzó a gyári, yajjj.

(#33259) Timer válasza ph_5.5 (#33257) üzenetére


Timer
veterán

Köszi, már beszéltük is Veled, hogy tisztán a számok alapján nem éri meg a váltás, kábé semmilyen szempontból. Na, ezért is vettem magánszemélyként, hogy ha a próbák után is így érzem, akkor meglegyen a 14 napos elállási lehetőségem. Tesztképeken még a Z5-höz képes is van előnye zaj szempontjából, az pedig egy valamelyest reszelt D750 szenzorz tartalmaz, ha minden igaz. Praktikusan ez azért azt jelenti, hogy 3200/1600 ad azonos minőséget, de ahogy nő az ISO, az olló nyílik.

"de ezért az árért valakit ott nagyon meg kellene verni"

Ebben teljes mértékben egyetértünk. MEIKE-m volt eddig, nem olyan a tárcsa, mint a gyári, az expo gomb is silányabb, de működött. Ez a külső kábeles taknyolás viszont egyáltalán nem tetszik. Bluetooth alapon nem tudom, miért nem tudták megoldani, pld.

[ Szerkesztve ]

(#33260) Jahno válasza Timer (#33259) üzenetére


Jahno
őstag

Külső kábeles megoldásokra azt hittem, hogy kb. 2010 után a K20Dvel együtt halt ki, nyilván ha markolatról beszélünk, akkor azért van az a szint, hogy ne menjünk egy szint alá.

(#33261) Timer válasza Jahno (#33260) üzenetére


Timer
veterán

Szerintem is rohadtul kókány, de gondolom, Nikon ellehetetlenítette az egyéb megoldásokat.

(#33262) Jahno válasza Timer (#33261) üzenetére


Jahno
őstag

Na, akkor mi bajom ne legyen a Nikonnal, mikor a Sonyra teljesen korrekt akár Patona meg miazmás markolatot kapsz 25-ért? Hasonló volt eleinte akkukkal és távkioldókkal is. Canon meg az egyéb gyártók obijaira hisztikézik, szépek.

(#33263) Timer válasza Jahno (#33262) üzenetére


Timer
veterán

Ne aggódj, a Sony is fel fogja venni ezt a kesztyűt. Pont nem arról híresek, hogy kihagyjanak pénzszerzéshez kapcsolódó ziccereket. Majd nézzük meg, mi lesz, ha piacvezetővé lépnek elő. Lesz ott is hatszámjegyű gyári markolat, ebben biztos lehetsz! :)

(Ettől persze a nIkon még sz@rrágó banda, ez tény...)

[ Szerkesztve ]

(#33264) Neck válasza Timer (#33263) üzenetére


Neck
veterán

A Sony saját cuccai most is elég drágák, elég az obikat vagy a memkarikat megnézni. Viszont mindig nyitva hagyják az utat a 3rd party gyártók felé, legalábbis eddig így volt.

Ha engem kérdezel, a Nikontól, de főleg a Canontól hamarabb várható, hogy keresztbe tesznek a 3rd party gyártóknak, és veheted a gyári címkéset méregdrágán.

An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

(#33265) Timer válasza Neck (#33264) üzenetére


Timer
veterán

Már megtette a Nikon a markolat kapcsán, csak annyit akartam mondani az előzőekkel, hogy a Sony-val kapcsolatban se legyen senkinek kérdéses, hogy idővel rácsukják a kaput az olcsó konkurenciára. Most még nyilván segítik a platform terjedését, ezért érdekük, hogy hagyják ezeket a dolgokat.

Más. Ma megjött az Alza válasza: nem csak magánszemélyként, hanem cégként is áll a 36 hónapos szavatosság a Nikon vázakra.

(#33266) Jahno válasza Neck (#33264) üzenetére


Jahno
őstag

Canon már keresztbe tett, Nikonra meg csak most alakul a választék. Mondjuk Sony saját márkás memkártyához elég zakkant agy kell, hogy megvegyem.

(#33267) hito


hito
nagyúr

Sziasztok! Tudnátok ajánlani itthon fotós üzletet, ahol kapni 62mm-ről 52mm-re szűkítő adaptert? Előre is köszi!

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#33268) A Zéé válasza hito (#33267) üzenetére


A Zéé
addikt

Fotoplus volt a megoldás nekem, amikor kerestem, máshol csak szetteket találtam.

Just a simple Lineman...

(#33269) hito válasza A Zéé (#33268) üzenetére


hito
nagyúr

Közben megoldódott köszönöm szépen! :R Viszont amit linkeltél az 52-ről 62-re alakít át, nekem fordítva kellett ;)

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#33270) A Zéé válasza hito (#33269) üzenetére


A Zéé
addikt

De az 52-es szűrő nem fog nagyon vignettálni a 62-es menetben?

Just a simple Lineman...

(#33271) hito válasza A Zéé (#33270) üzenetére


hito
nagyúr

Clear Image Zoom-mal használnám 4K videó alatt, a crop megoldja :)

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#33272) smallmer


smallmer
őstag

Sziasztok!

Nikon D5100 minden képkészítés előtt csipog.Valahogy le lehet venni a hangját?

(#33273) lugosi válasza smallmer (#33272) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Igen, valószínűleg az AF visszajelzés hangja.

(#33274) Breaker


Breaker
tag

Sziasztok,

Van egy 550D gépem, melyet szeretnék webcamként használni. Ehhez szükségem lenne folyamatos áramellátásra, melyhez ezt találtam:

Dr-e8 próbabábu akkumulátor DC Power Bank USB adapter kábel cseréjével LP-e8-hoz Canon Eos 550d 6 esetén | Fruugo HU

A kérdésem az, hogy van e tapasztalat ilyen adapterrel, amely USB-ről veszi az áramot? Elég a fényképezőnek az USB portokon átfolyó teljesitmény a folyamatos többórás működéshez?

Köszi
Üdvözlettel
Breaker

MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | MSI GTX 1080TI ARMOR OC

(#33275) Jahno válasza Breaker (#33274) üzenetére


Jahno
őstag

Elég, sok ilyet használok mindenfélében. Van aminél a kamera annyira alacsony áramerősséget venne fel, hogy nem kapcsol be a powerbank és makettkedni kell. Szóval pont a fordítottja van, alig fogyaszt.

(#33276) Breaker válasza Jahno (#33275) üzenetére


Breaker
tag

szuper, köszi szépen.

MSI MPG B550 GAMING PLUS | AMD Ryzen 5800X3D | 32GB Trident RGB G.Skill 3200Mhz | MSI GTX 1080TI ARMOR OC

(#33279) szilibácsi


szilibácsi
újonc

S.O.S. ! Üdv. mindenkinek . Vettem egy Panasonoc lumix DMC LS60 - as alig használt, gépet , Nem olvastam el a füzetét . Először egy másik gépből vettem ki működő Ni-MH aksit,...azt írta ki : cseréld ki az elemet ! ( Ezt pont ajánlják bele . ) Utána nem figyeltem és Lítiumos elemet tettem bele , azóta be sem kapcsol bármit teszek bele és nem is kommunikál ! A saját Panasonic elemre sem reagál ! Mi a teendő ? Eldobhatom ? ( A füzete azt írja, hogy nem belevaló elemnél ez történik : nem lehet bekapcsolni ! - De meddig ? ) Köszönöm a gyors választ !

(#33280) Jahno válasza szilibácsi (#33279) üzenetére


Jahno
őstag

Leíerás az olyan, ez sima AA elemmel ésvagy akkuval megy, nem szokott hisztis lenni arra sem, ha 1.2 voltos. De milyen lítiumos és milyen "saját" elemről van szó?

(#33281) szilibácsi


szilibácsi
újonc

A használati utasításban szerepel , hogy milyen elemekkel működik : OXYRIDE , ALKÁLI , NI-MH AKSI ! és milyenekkel nem : lÍTIUM , MANGÁN , NIKKEL ! Azt írja , hogy nem bele való elemmel akár törölheti a kártya adatait is, de legtöbb esetben nem lehet bekapcsolni !!! Velem ez történt, de azóta az ajánlott Panasonic elemmel se mukkan meg , egyáltalán nem kommunikál ! Az előbb kínomban beletettem az ajánlott Ni-MH aksit, majd bedugtam az USB - t és kikapcsolt állapotban kiírta hogy lumix és mutatott egy képet a kártyáról ...KIKAPCSOLT ÁLLAPOTBAN ... Kezdek begolyózni ! Az újszerű Panasoni
c elemre meg se nyikkant !

(#33282) Jahno válasza szilibácsi (#33281) üzenetére


Jahno
őstag

Mellékesen biztos jó ez a gép, kapcsolója, érintkezések, gombok? az "újszerű" Pana elem biztos jó, vagy csak most vetted ki egy 5 éve polcra rakott távirányítós autóból?

Fogj a kínai boltból egy pár elemet, aztán nézzük meg. De előtte szívj el egy cigit és ne pánikolj, ha USBről tápot kap, akkor biza be fog kapcsolni, az olyan, aztán lekapcsolja a kijelzőt.

(#33283) szilibácsi


szilibácsi
újonc

Most a Ni-MH aksik vannak benne,...mert az az egyetlen , a mivel egyáltalán csinált vbalamit . Bedugtam az USB - t is és várok .A kapcsolóit nem volt alkalmam kipróbálni, hiszen be sem tudtam kapcsolni, de abból indulok ki amit a z eladó hölgy mondott, hogy a gép jó ! nincs okom kételkedni...Ha annyi van benne, hogy kikapcsolva képet mutasson nekem a kártyámról,...akkor legalább kiírhatna lassan valamit ! Mert a füzetében leírt fenyegetés valós volt,...lítium elemre lefagyott a szarjankó ! ( Ilyen még nem is hallottam egyébként, hogy egy filléres digit gép ilyen válogatós legyen, pedig volt már sok !

(#33284) Jahno válasza szilibácsi (#33283) üzenetére


Jahno
őstag

"nincs okom kételkedni"

Hááát, nem régen esett be valaki ide egy szintén hibás géppel, szomszéd csoportban is vett valaki olyat, hogy "teljesen jó, működik" csak az elemtartó fedele hiányzott kompletten:

Innen nézve egy 15 éves géppel meg bármi lehet, állásában tönkremegy a fólia a gombok alatt is vagy bármi.

(#33285) lugosi válasza szilibácsi (#33283) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Egyáltalán láttad ezt a gépet valóban működni?

(#33286) szilibácsi


szilibácsi
újonc

De hisz imitt-amott most is produkál valamit.... Láttam a működő állapotban felvételeket róla a Jófogáson.... Az elemfedél példásan zár ,a ki-be kapcs. gomb is érzésre jól működik... A felhasználói füzet tartalma zavar engem, mert ott ezt a problémát konkrétan és tényszerűen meg is írják,...csak megoldást nem írnak rá,...vagyis hogy a " nem lehet bekapcsolni " állapot meddig tart és mit kell tennem a megszüntetésére !!!

(#33287) Jahno válasza szilibácsi (#33286) üzenetére


Jahno
őstag

Ha akku miatt nem kapcsol be akkor pont addig, míg ki nem veszed belőle.

(#33288) lugosi válasza szilibácsi (#33286) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

"Láttam a működő állapotban felvételeket róla a Jófogáson..."

De te láttad ezt a gépet valaha működni? Nem egy fotót róla a Jófogáson, amin a képen működött?
Tehát nem imitt-amott produkálni valamit, hanem úgy, hogy bekapcsol, képet készít, tehát mint fényképezőgép, lényegében működik?

(#33289) szilibácsi


szilibácsi
újonc

igen láttam, mert ez valójában működés : Az első lépésem a géppel , amikor kivettem a dobozból : kinyitom a elemfedelet és beleteszek 2 db félig töltött ( A Nikonomban 1 perce működött !) Ni-MH aksit . Erre rövid üzenet jelent meg a képernyőn : cserélje ki az elemet ! ... ennyi történt vele . Aztán tettem bele vadiúj Nikkel elemet , (utána olvastam el a használati utasítást )
, azóta se kép , se hang . Ekkor elolvastam a használati utasítás erre vonatkozó részét ( eszem ágában sem volt, hogy vannak filléres digit fotómasinák, amik válogatnak az elemek közt !!! Az konkrétan leírja, hogy ha nem bele ajánlott elemet teszünk bele,...akkor nem kapcsol be ....DE AZT NEM ÍRJA A ROHADÉK , HOGY SOHA MÁR !!!! Olvass már bele légy szíves egybe !?

[ Szerkesztve ]

(#33290) A Zéé válasza szilibácsi (#33289) üzenetére


A Zéé
addikt

tehát egy biztosan jó elempárral sem működött megfelelően, és azóta sem.
Mi a helyes következtetés ilyenkor? Sajnos sikerült egy rossz masinát venned. :(

Just a simple Lineman...

(#33291) Jahno válasza szilibácsi (#33289) üzenetére


Jahno
őstag

Azért én megmasszíroznám az érintkezőit meg a kibekapcsoló gombot...

(#33292) szilibácsi válasza A Zéé (#33290) üzenetére


szilibácsi
újonc

Ezt nem hiszem, hiszen először kommunikált velem ( Kiírt szöveget és képet is mutatott ) , másodszor egy kisgyerekes vidéki tanítónónő árulta . aki több felvételt is mutatott róla működő állapotban ! Amásik, hogy maga a kézikönyve is ezt írja le : HA NEM BELEVALÓ ELEMMEL PRÓBÁLKOZOK, NEM TUDOM BEKAPCSOLNI ! De hogy meddig és mit kell tennem a bekapcsolásért,...azt nem írja a geci !!!

(#33293) rekid válasza szilibácsi (#33292) üzenetére


rekid
addikt

"kisgyerekes vidéki tanítónónő"
Ez olyan mint az autóknál a "nem dohányzó, vidéki orvos házaspár"? ;]

Ha túlfeszt kapott akkor tök midegy mennyi és milyen elemet raksz ezután bele. (Szétszedés nélkül, lehetetlen megmondani.)

[ Szerkesztve ]

Gyáva népnek nincs hazája!

(#33294) Jahno válasza rekid (#33293) üzenetére


Jahno
őstag

Nem lehet túlfesz, hogy 1.5 voltnál több legyen, meg eléggé szokták bírni.

(#33295) Jahno válasza szilibácsi (#33292) üzenetére


Jahno
őstag

"De hogy meddig és mit kell tennem a bekapcsolásért,...azt nem írja a geci !!!"

Addig, míg ki nem veszed. De ezt már írtam. Picsoghatunk még egy darabig 2ezer forintos cuccon, meg próbálhatunk távgyurcsókozni, de ennek nem sok értelmét látom.

Lásd a fenti kép, azzal a géppel is ez volt, oszt elemtartófedél nélkül érkeztett.

(#33296) Timer válasza szilibácsi (#33289) üzenetére


Timer
veterán

Vegyél már két darab Duracell Ultrát bele, ha azzal nem indul el, akkor ennyi. Akkut sok minden nem szereti, mert alacsonyabb a feszültsége kapacitástól vagy töltöttségtől függetlenül. Ceruza elemből is van ilyen (Panasonic piros-fehér széria, pld). Ha Durával sem megy, akkor kinyírtad a li-ion akkuval, problem solved.

(#33297) szilibácsi válasza szilibácsi (#33292) üzenetére


szilibácsi
újonc

Ebből indulunk ki :

(#33298) lugosi válasza szilibácsi (#33289) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

“mert ez valójában működés”
El kell dönteni hogy ki számít működésnek a fényképezőgépnél, a fényképezés vagy a hibaüzenet kiírása.
Leírtam, hogy mit értek működés alatt, fényképet készíteni láttad? Nem képen, neten, videót róla, hanem magát a gépet te magad?
Úgy látom, hogy nem. Erre van egy teszt: “mi a legvalószínűbb?”, eleve hibás volt a gép vagy az elem miatt azóta nem működik. Döntsd el magad.

“Aztán tettem bele vadiúj Nikkel elemet , (utána olvastam el a használati utasítást )”
Eddig lítiumosat írtál.

Félre ne értsd, nem veszekedni akarunk veled meg nem bántani akarunk, de ahogy elnézem kb mindenkinek gyanús a dolog, és tartunk tőle, hogy nem te rontottad el a gépet, hanem eleve hibás volt, te pedig keresed a megoldást az elemek körül, de nem lesz meg. Ahogy más is írta, az elemek érintkezőit esetleg érdemes lehet megtisztítani, de mindenesetre gyanús, hogy magát a gépet működőképes állapotban nem láttad csak képen (a “valójában működik” és a “működik” között különbség van).

[ Szerkesztve ]

(#33299) szilibácsi válasza Jahno (#33294) üzenetére


szilibácsi
újonc

"Túlfeszt kapott " ?!?! Ezek a compaktok bolondbiztosak ! Na de csak MÁS TÍPUSÚ , de AA elemet kapott !!!!

(#33300) Jahno válasza szilibácsi (#33297) üzenetére


Jahno
őstag

Én elhittem és láttam is már ilyet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.