Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#32151) tvamos válasza fartfun (#32149) üzenetére


tvamos
nagyúr

Az szuper! Melyiket?

Es amit masok mar irtak, lampak, fenyformalok vannak? Mert az kell az igenyes etel fotohoz!

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#32152) inf3rno válasza Jahno (#32148) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem az 50-es jön be, a 200-as már természetellenesen sűrű. A kívánt hatást azért elérted vele, úgyhogy végülis ez már művészet.

Buliban hasznos! =]

(#32153) Jahno válasza tvamos (#32151) üzenetére


Jahno
őstag

Fény kell, egy csomó minden megy sufnituning, néha tök egyszerű, aztán meg van vagy 100 féle csipeszem, mini állványom, plexibaszom, miazmásom. Erről is sok videót kell nézni, csak kiválogatni a kattintásvadász dolgokat, meg azt, ami nem is olyan, mint a valóságban.

Vagy Gyurisan csinálni :C

De tényleg, néha minimál derítés, de egy nagyobb box/esernyő is bőven elég.

(#32154) tvamos válasza Jahno (#32153) üzenetére


tvamos
nagyúr

Multkor lattam a youtube-on egy sracot, videos fenyekkel, meg mobillal (talan iPhone, de nem biztos) olyan kaja fotokat csinalt, hogy megszolal. Most nem talalom... de neki nem volt ennyi cucc. Csak 2-3 lampa. Irigyeltem... Sosem fogok oda eljutni, ha A9-et veszek, akkor se.

Lattam a multkor egy masik faszit is, az meg egy nagyobb vakut tartott kezben, es egy csomo szogbol megvillantotta az uveget, es osszerakta a kepeket. Csoda, amiket ezek az emberek ossze tudnak hozni.

(#32155) Jahno
Ezek kozul nekem az elso jon be leginkabb.... de mindenkinek mas.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#32155) Jahno válasza inf3rno (#32152) üzenetére


Jahno
őstag

Igen, de ezzel is igazoljuk azt, hogy mit szeretnénk csinálni, mi a felhozatal és mennyire hülyeség, hogy tájfotóra ez, portréra meg az kell, mert van igazolványkép ami portré, meg a lovasportré is portré, meg néha az a kreténkedés is, amit mi csinálunk :-P És nincs olyan szabály, amit alap axiómaként nyomatnak és prüszkölnek rá. Baromi tág határok közt mozog minden.

Ugyanez a fámról, csináltam pár képet 50-200mm közt, de csak a 7mm-es jött be. Másnak meg lehet nem. Ez volt 50mm-en:

Vagy ez:

És 7mm-es szerelem, de most ez a bajom, hogy ha minden dőlborulgörbül, csak akkor jó :-D Ugyanabból a szögből:

Színe kicsit más, így is nehéz volt, mert 2 gép csavarta a sorozatos expót és mellette volt egy másik fa, ott rohangáltam obicserélgetve a 6 perces napfelkeltében és persze a 7mm-es elöl van, vagy a 135mm-es volt messzebb, valami mindig akadék volt saját magamnak. De el vagyok, megérte ennyit autózni.

Szóval kinek merre. Mindenre van példám és ellenkezésem is :DD

(#32156) Jahno válasza tvamos (#32154) üzenetére


Jahno
őstag

Dehogynem, pöcsölni kell.

Ez pld. egy szem foxbox, semmi extra. És fix 50es :DD

Havernak kellett 1 évnyi Face poszt meg Insta meg minden, mondtam, hogy nem értünk hozzá de érdekel és egy vasárnapot el tudunk hülyülni a cuccaival, ha lehet kísérletezni. Kirakott pár sütit, kávét, sört, miazmást, mi meg felfordultunk 3 asztalon a fotós jó arcokkal. Végül kép is lett belőle.

(#32157) tvamos válasza Jahno (#32156) üzenetére


tvamos
nagyúr

"pöcsölni kell"
No, ennyire nem erdekel a fenykepezes. Nagyon erdekelnek a fenykepezogepek, es youtube videon megnezem, de csinalni nem fogom azon a szinten. A hobbimat megorokiteni van a gep. Arra megfelel. Latom a gep hartarait, meg a sajatom is.

Nekem nem a "stilusom" ez a fajta etel foto. Tul tiszta... vagy hogy is mondjam... lapos.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#32158) Jahno válasza tvamos (#32157) üzenetére


Jahno
őstag

Lehet lapos, vagy kicsit IKEA, de ez volt kéznél alap világításra. Van n+1. Szint is érdekes, néha sokat kalimpálózok 1-1 képért, aztán van mikor nem annyira, hanem csak jön és elkészül. Nekem eleve van listán 150+ kilométerre is olyan téma, ami ha adott, akkor már indulok is mert nekem olyan kell. Ez a fa is kell nekem még deresen, kicsit zölden tavasszal és csillagos égbolttal. A zöld már lehet nem fogja kiadni, meg kell nézni. Aztán lehet a többi sem :-/

(#32159) tvamos válasza Jahno (#32158) üzenetére


tvamos
nagyúr

:)) Kiraly! Tudom, hogy ilyenek a fotosok, de en nem vagyok. Az erdekel, hogy mukodik....

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#32160) Jahno válasza tvamos (#32159) üzenetére


Jahno
őstag

Akkor Neked meg a lukkamera való és egyéb gépészkedések, ott van mit megfejteni. Kezdésnek lehet idgitálissal is, aztán jöhet a film és az Unikumos doboz. Esetleg ha a működését tudod az sem baj, mindenki bajban van a szenzorokkal, képalkotással, meg csomó mindenfélével.

(#32161) tvamos válasza Jahno (#32160) üzenetére


tvamos
nagyúr

Probalkoztam lyukkameraval, Nikon 1-el. De aztan meguntam. Van filmes gepem, de a pocskolast nem szeretnem hazahozni. Amugy ja...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#32162) ph_5.5 válasza Jahno (#32153) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

A sufnituning addig működik amig nem ügyfél jelenlétében kell egy munkát elkészíteni.
Vagy ami még rosszabb (és már régóta bevált gyakorlat) hogy a marketinges eljön, hoz egy mintadarabot és meg akarja nézni hova is hoznák a többit- milyen körülmények közzé.
2022-t írunk, és tökéletesen működik a konzervvel kitámasztás ér társai, semmivel nem rosszabb a végeredmény ha tudunk világítani mint amikor Profoto cuccokkal van tele a stúdió, de a férjétől kapta a csaj és legalább nem a plazaban lóg amig fotózgat...

Szóval ha ott az ügyfél, el kell kápráztatni. Különben másé a munka... akkor is ha keveset fizet akkor is ha sokat. Régi mondás: "nem elég profinak lenni, annak is kell látszani".
Bloghoz, saját magának bőven elég a konyhaasztal színes papírokkal és pár olcsó videolámpával...

(#32163) Timer válasza ph_5.5 (#32162) üzenetére


Timer
veterán

Az a lampionos softbox jól használható arcközeli portréhoz?

(#32164) Jahno válasza ph_5.5 (#32162) üzenetére


Jahno
őstag

Ügyfél kérdése, van aki Rolexet szeretne látni a kezemen, van akinek 100 forinttal olcsóbban kell minden is és fogalma sincs róla mi az a Profoto. Max. olvasta, hogy a Canikon jobb-e, de aki nagyon szőrözik és nem az átadott végeredmény érdekli, azzal meg nem kell foglalkozni mert később is csak a lófasz lesz belőle.

Bevihetem 1 órára a Pannóniába vagy bárhova, elkáprázódik, az a sales része, oszt majd megcsinálom amit ahogy. A konzervdobozost meg nyilván én is azért mutattam, mert a kajás blog kapcsán odahaza bőven ilyen kisipari követelményekről beszélünk.

Meg ha belegondolok, hogy mikor valami értelmes és nagyobb produkciók környékén mozgolódtam ott kb. üres raktárépületek lettek befogva, meg olyan stúdiók, mint pld. a Beton, akkor főleg passz. Ránézésre nem az az elkápráztatós történet.

(#32165) Jahno válasza Timer (#32163) üzenetére


Jahno
őstag

Komplex. Igenis meg nem is :-D Vakura is van hasonló feltét, filmeknél régóta világítanak vele, sötétben riportoknál is gyakran mászkálnak ilyesmikkel boom karon, szóval azért ez sem egyszerű. Meg kell nézni és kipróbálni és sima rizs- meg ikealámpásat is csináltam kicsi költségvetésből és tán tudok 1-2 werket előásni. Összességében ha sorba kellene rendeznem, akkor arcközeli portréhoz nálam a sor végén lenne.

(#32166) ph_5.5 válasza Timer (#32163) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

85cm-es a gömb, elvben igen.. de nem főfényként használom (a napot utánozná a gyártó szerint). Szóval nem használom úgy hogy a szemben megjelenjen, nekem ott nem tetszene a fény alakja. Barátom pl tárgyfotóra használja- arra is jó.

#32164Jahno

Bp-n fotóztunk pl az ... no nem írom le mert negatív "reklám". A megbízó egy nagyon nagy cégcsoport volt. Az épületet a marketinges intézte. Amikor meglátták a fotózás napján (celebbel dolgoztunk, akinek egy rossz szava sem volt) az épületet, a lépcsőházat, csak annyit modnott hogy a bontás előtti utolsó hasznosítási állapot... az anyag jó lett, de soha többé nem akar ott fotóztatni.
A megbízót nem az érdekli mi van ráírva a vakura (a Profotot mint legdrágább márkát a fotósok ismerik, neki mondd valamit) hanem hogy ha a hely tágas, kulturált, elfér a stáb, látja hogy van a munkához elegendő felszerelésed akkor elhiszi hogy meg tudod oldani. A képeid beszélnek ugyan, de a körítés is fontos számukra. Pl amikor ismert emberrel dolgozol nagyon nem mindge yhogy érzi magát, mik a benyomásai. És oké hogy csak egy karórát fotózol a csuklóján vagy egy nyakéket... de ott kell ragasztószalaggal tákolni derítést vagy nincs elég vakud és akkor állsz neki fényformálót ragasztgatni egy rendszervaku és 5 perc türelmet kérsz... hos akkor nem ajó híred viszik tovább akkor sem ha a fotó szenzációs.

(#32167) tvamos válasza ph_5.5 (#32162) üzenetére


tvamos
nagyúr

"Bloghoz, saját magának bőven elég a konyhaasztal színes papírokkal és pár olcsó videolámpával..."

Igen, de azert meg kell azokat is venni. Es lehetoleg nem a legolcsobbat, mert nagyon gazosak tudnak lenni a legolcsobb aliexpress-es cuccok. (Vettem parat mar.)

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#32168) Jahno válasza tvamos (#32167) üzenetére


Jahno
őstag

Mi meg tök jól vagyunk a legolcsóbb Alis cuccokkal, ezek a kis LEDes lófasz lámpák pont mindenre is jók. Vettem párat. Meg haverok is :-D Bár általában én is inkább vakuznék, vagy a mittomén, itt azért hamar menne egy darab boxba E27 LED és csókolom.

Fénykardoknál mac. annyi a bajom, hogy már nem sokat bírnak és állásukban öregedett el az akku, de ez van. Amúgy jóféle és occsó volt (:-

Van pár képem vele, itt egy minimál csajos sorozat: [link]

Meg lehet az OT-s Mercit mutattam már, amit itt a városban találtunk és körberaktuk színes lámpákkal. Gombászni is hibátlan, videósnak is segítettem rá, nem tudom mi baj lehet vele, pedig én megvettem a legolcsóbb 8 dollárosat is.

(#32169) Timer válasza ph_5.5 (#32166) üzenetére


Timer
veterán

Köszi, akkor megleszek nélküle! :P

(#32170) Jahno válasza ph_5.5 (#32166) üzenetére


Jahno
őstag

Ezért mondtam, hogy akkor azokat a Pannóniába, FB-be vagy hasonló helyekre kell vinni. Van külön konyha, ropi, sminkszoba és babzsákos pihenő. Meg is látszik az árfekvésén (:- Tág témakör, kár belemenni és más szint, nem a miénk. Bár "nagy cégcsoportot" szintúgy tudok mondani, aki még azon is alkudozott, hogy meg lehet-e oldani Náluk az irodában, mert akkor az occsó...

(#32171) ph_5.5 válasza tvamos (#32167) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Nálunk a feleségem az aki pár éve már úgy áll a dolgokhoz hogy vegyem meg a jobbat- drágábban, mintsem hogy nyafogni halljon hogy ez is kevés meg az is... Pl kellett két új vaku, és 600Ws környékén gondolkodtam, mert tudtam hogy kisebb távolságra 11-es rekeszt is tud villantani a legnagyobb fényformálónkkal is. A vége 1000Ws lett, mert szerinte ne járassam 1/1-en- és neki lett igaza.
Az olcsó ledeknél meg a 80-as CRI tud vicces lenni. Igaz, a kínai ráírja hogy 95... mert ugye van olyan karakter a billentyűzeten.
240cm környéke...

(#32172) ph_5.5 válasza Timer (#32169) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Simán... nem az enyém, páromé :) Én nem vettem volna meg. Neki tetszett.

#32170Jahno Vidéki vagyok, csak ritkán bérelnek nekem pesten helyet... Az ipari létesítményekkel nincs gondom, de vicces hogy megnéztem X hely kínálatát és inkább vittem saját technikát mert az hogy stúdió termenként adnak 1 vakut 1 fényformálóval az ép... hát nem sok.
A "nagy" cégekről tudnék mesélni... de nem illik. Én dolgozom magánszemélyeknek is... nagyon pici cégeknek és nagybbaknak. Nem tudnék általánosítani hogy kinek jobb a hozzáállása a munkához, mert nagyon változó. Van akivel öröm együtt dolgozni...

(#32173) Jahno válasza ph_5.5 (#32172) üzenetére


Jahno
őstag

"de vicces hogy megnéztem X hely kínálatát és inkább vittem saját technikát mert"

Ja, hát én főleg pislogok mikor nekem vagy kettőnknek kevés, közben odahaza hobbizni több vackom van, mint ami egy stúdióban. Esetleg mikor csoda portrés workshoposdikra 8-10 főt vállalnak, azokra jut két vakukioldó meg minimál minden, vagy a két terem közt tologatják a cuccokat, mert jajj Neked kell, nem kell? Akkor nekünk kell, mindjárt visszaasom. Nekem meg ott a kioldó rendszer, de ilyet még alap kínai manuálissal is megoldok, ha odahaza előkapok 8-10 darabot akkor egy erre berendezkedett helynek se legyen már probléma.

Én is szelektálok majd, mert minek ez a sok vacak, vakukat meg havernak adtam kölcsön, hogy legalább ne állásban menjen tönkre.

Lehet veszek még pár szettáskát és abba szépen becsomagolom világot.

(#32174) ph_5.5 válasza Jahno (#32173) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Nálam nincs felesleges cucc, minden volt/van használva. Van oylan kedvenc portrévilágításom ami 7 vakut kér... de nem kell várni az ügyfélnek míg a végtelen háttérnél kell utána fotózni mert ott is be tudok rendezkedni mindent előre.
Plusz használtan ezeknek nincs ára... mármint ahoz képes mennyi az új. Szóval el nem fogom adni azt sem ami évente 2x kerül elő :)

(#32175) Jahno válasza ph_5.5 (#32174) üzenetére


Jahno
őstag

Most kiderül, haver nagyobb lakásba költözött és azt mondja, hogy a nappaliban lehet mindenfélét garázdálkodni. Szép lassan átköltözik minden, vagy ki tudja. Most viszem majd villamoson is a tárgyasztalt, ejjdejóság :C

(#32176) ph_5.5 válasza Jahno (#32175) üzenetére


ph_5.5
aktív tag

Könnyű annak akinek van villamosa :D

(#32177) tvamos válasza Jahno (#32168) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ezt vettem Banggoodon, es nem valami jo.

Ket ilyet vettem Alin, de persze az egyik rogton rossz volt, amugy meg nem sok mindenre valo. Nagyon melegszik, es hamar lemerul. Persze igy, hogy a kettobol 1 rossz, igy meg arban sem erte meg.

Biztos vannak jo dolgok, de az ember mindig arra emlekszik, ami vacak.

Na jo, ez nem igaz, ezt pl. boldogan hasznalom... csak ez meg nem annyira olcso.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#32178) Jahno válasza tvamos (#32177) üzenetére


Jahno
őstag

Pedig a VL49 teljesen jó (van RGB-m és sima is), fenti képeken olyan is van. Persze a "hamar" lemerül az kinek mi, mert 1+ órát el bír menni, az kreatívkodni elég, többet meg ilyen kicsiből pláne olcsón nehéz lenne kihozni. Ha nagyon nem megy, akkor van hozzá akkum.

Az Ulanzi-félékból van vagy 8 darabom, akad ami csak sima sárgafehér, meg akad ami vízálló....

[link]
[link]
[link]

Ez meg a vízálló, mert jó poén. Manfrottohoz képest főleg olcsó, még valamikor ezer éve alacsony Eurónál és vámáfa nélkül jött, hibátlan minden: [link]

Mostanában asszony is használja olvasólámpának, de a nem sokmindenre, háááát, el lehet vele lenni rendesen, makrónál meg aztán végképp.

[ Szerkesztve ]

(#32179) inf3rno válasza ph_5.5 (#32176) üzenetére


inf3rno
nagyúr

:C :C :C

Buliban hasznos! =]

(#32180) randras_83 válasza Jahno (#32153) üzenetére


randras_83
addikt

Jó hát Gyurisan csinálni max Gyuri tudja..na jó meg Barbi. :D :D

https://www.flickr.com/randras83/

(#32181) rekid válasza randras_83 (#32146) üzenetére


rekid
addikt

"Má mé"? Én szoktam telével tájazni. :D

[ Szerkesztve ]

Gyáva népnek nincs hazája!

(#32182) Allien


Allien
veterán

Sziasztok!
Tapasztalati szaktanácsadásra lenne szükségem! :DDD Van egy nagytelém. Féltem, me azért nem volt olcsó. Tudnék hozzá rendelni matticát, nem is drágán, több színből lehet választani.. De, ugye félek tőle, mert ki tudja, mennyire védi, és milyen nyomot hagy, ha le kellene szedni. Van neoprén is rá. Melyik lenne célszerűbb, matrica, vagy neoprén burkolat? :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#32183) randras_83 válasza rekid (#32181) üzenetére


randras_83
addikt

én is de van aki azt vallja nem arra való :DDD :DDD

https://www.flickr.com/randras83/

(#32184) BoscoD55 válasza Allien (#32182) üzenetére


BoscoD55
tag

Nekem LensCoat-os van a 300-as prime-on. Ha toluk rendelnel, akkor erdemesebb ebayen keresztul, mert onnan megjott 3 nap alatt, de amit eloszor az oldalukrol rendeltem, az pedig tobb, mint egy het.

(#32185) Allien válasza BoscoD55 (#32184) üzenetére


Allien
veterán

Köszi! Sajnos, az a márka kiesik a keretből. Egyszerűen nem éri meg.... 120 font vagy euró lenne, plusz még 50-60 euró vám, és szállítás. Annyiért horgoltatok rá... ;]
Elvileg, van pl kb 60 fontért, csak nem lenscoat.
Inkább az a kérdés, hogy mennyire hasznos, értelmes dolog... Most pl matricát raktam fel, direkte vettem két szettet, nem erre az obira. Az egyik Godox X2T vaku vezérlőre. Csak, hogy lássam, hogy tudom felrakni. Illetve, kit obimra is vettem. Sajnos, más optikámra nem találtam, de a telémre itt van. Csak nem tudom, milyen lenne pl leszedni majd a matricát, nem lesz ragacsos majd pl.
Neoprén bundát mennyire nehéz felrakni? :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#32186) eventus


eventus
veterán

Sziasztok! Obira csak annyira huztam meg a polar szurot, hogy nem tekeredjen ki mikor allitom. Viszont nem jon le.. nem ertem mitol szorulhatott meg, nem merem nagyon erovel, kicsavarjam a tubust :( van esetleg otletetek hogyan lazithatnam fel? Koszonom!

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#32187) Jahno válasza eventus (#32186) üzenetére


Jahno
őstag

Szűrő peremét kell fogni fogóval, hogy a kezeddel ne nyomd rá erőből, mikor tekernéd le. Általában lejön. Sok más trükk nincs, van aki hűtőt mesél meg egyebeket, de sokat ki sem próbáltak csak írják (:-

(#32188) eventus válasza Jahno (#32187) üzenetére


eventus
veterán

Siker… gyorskotozo hurokkal rafogtam lejott. Jo trukk masnak is :))

[ Szerkesztve ]

BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch

(#32189) Timer válasza eventus (#32188) üzenetére


Timer
veterán

Nekem a szélesebb befőttes gumi vált be, illetve volt egy nagylátó obi, amit szűrővel együtt vettem, mert szerintem az eladó se tudta leszedni róla ( ;-D), ott egy egérpadra raktam és nyomtam le finoman szűrővel együtt, és úgy csavartam el az obit, harmadikra lejött! Amikor olvastam ezt, én se hittem el, de tök jó megoldás, és szinte kizárt, hogy eltörd így a cuccot.

[ Szerkesztve ]

(#32190) LexAndrew12


LexAndrew12
friss újonc

Sziasztok!

Szeretném beindítani a fotós vállalkozásomat.
Első körben portré, családi fotózásra gondoltam. Voltak már fotózások, és mindenki elégedett volt, mégis valahogy van bennem egy félsz pénzt is kérni a munkámért.

Egyéni vállalkozás is megvan, és ha jól tudom, most végzettség sem kell hozzá (bár nekem tavaly lett meg).

Amivel jelenleg dolgozok, az egy Canon EOS 6D Mark II és egy 70-200-as F4-es objektív.

Elsősorban kinti fotózást kezdtem el, mivel ahhoz kevesebb felszerelés szükséges, de próbálkoztam már bentivel is. Van 3 softboxom, és egyelőre egy fekete hátterem.

Tunátok kérlek ötleteket adni, hogyan lenne érdemes elindulni. Miket lenne érdemes beszerezni?

Előre is köszi mindenkinek!

További szép napot Nektek! :)

(#32191) Jahno válasza LexAndrew12 (#32190) üzenetére


Jahno
őstag

Nem a beszerzésen múlik, hanem ismerősökön, kapcsolatokon, mindenhol mozgolódáson, összemarketingen, lájkold, oszd, nyerd posztokon, napi instán, referenciamelókon. És ha eleinte occsón csinálsz valamit akkor reménytelen lesz árat emelned.

Ha nem tudod, hogy mire van szükséged, akkor nincs rá. Főleg mert mindenki mást fog mondani, mást használ, másképp használ. Ezekről mondjuk írtunk eddig is.

Van haver aki okta nélkül el sem megy semerre, de egy kisvaku elég bele, ha világítani kell. A "csak természetes fénnyel fotózom" arcok tényleg megoldják vagy utómunkáznak, vagy félnek a vakutól és látszik is a képeken, hogy nincs fény. Másnak a kisvaku nem elég, hanem elég nagy kell.

Belteret úgyis bérled mindennel együtt, kültéren meg elég kevesen világítanak ezzel/ennyivel, néha még a derítő is bonyolult dolog.

Családihoz beltérben a 70mm már hosszú, meg sok máshoz is, de majd rájössz. Vagy megoldod másképp :C

(#32192) Timer válasza LexAndrew12 (#32190) üzenetére


Timer
veterán

Fixötvenestmindenképpvegyészerintem'.

(#32193) Jahno válasza Timer (#32192) üzenetére


Jahno
őstag

Már csak az ár-érték és mindenessége miatt is. Nálam az a csoda, ha valaki eddig nem szerezte be :-D Bár nekem sokszor a 35mm környéki ami kézreáll. Igaz család/gyerek izét csak párszor próbáltam, egyelőre atom béna vagyok hozzá, meg nem is mindig adja ki.

(#32194) Timer válasza Jahno (#32193) üzenetére


Timer
veterán

Jahh, ahhoz mondjuk már nem biztos, hogy az ötvenes a legjobb, bár én a Nejem és a Kislányom szinte mindig azzal fotózom.

Apropó, gyerekfotó: nemrégiben volt téma, hogy a Kiscsaj megijed a géptől, és kellene rá megoldás, és valaki tanácsolt ilyen obira húzható plüss cuccot! Köszönöm a tippet ezúton is, bevált! Amazon.de-ről tudtam rendelni, nem volt olcsó, és persze anyagában tizedét se éri, de érdekli a csemetét, így legalább mindig jó helyre néz ;) Illetve, előszedtem a 70-200-at, azzal meg lesifotót lövök házon belül, így eltűri a gépet maga körül.

[ Szerkesztve ]

(#32195) Jahno válasza Timer (#32194) üzenetére


Jahno
őstag

Gyerekfotó lehet kimaradt, nekem vakupapucsba húzható kis sárga kacsám volt, villogó LEDes orral...

(#32196) rekid válasza Jahno (#32195) üzenetére


rekid
addikt

Hmm ilyen nekem is kellene milyen kulcsszóval találni ebay-en / ali-n ezeket?

Gyáva népnek nincs hazája!

(#32197) Jahno válasza rekid (#32196) üzenetére


Jahno
őstag

Volt, 5+ éve vettem tavaly nem találtam többet, de most újra nekilesek.

Ilyesmi: [link]

Neki is látok a kulcsszavaknak. Vag yátalakítok, mert nőtt 1 éves kölök a haveri körbe.

[ Szerkesztve ]

(#32198) pvt.peter


pvt.peter
őstag

Sziasztok,

Hozzám került egy Polaroid Snap (POLSP01B) típusú fényképezőgép.
A kérdésem az lenne, hogy ki milyen papírt ajánl hozzá?
Neten találtam hozzá 60 db -os fotópapírt 3490 Ft -ért.
Aliexpressen ugyanez a kiszerelés több mint 20000 Ft.
Mi a különbség köztük, benéztem volna vmit köztük?

Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.

(#32199) .mf


.mf
veterán

Hali!

EM5-ösöm sok évet túlélt, volt sarkkörtől esőerdőig, kapott esőt-havat, dőlt fel viharban állványostul, görgött le a Fuji-hegyen, motorbalesetet is kapott párat, eddig mindent túlélt - most viszon úgy tűnik végül mégis megmakkant.
Tegnap fotóztam haverék koncertjét vele, lövöm a képet, keresőben hirtelen kép egyik fele fehér, másik fele fekete villanás és kikapcsol. Akkucsere, obicsere, semmi.
Itthon megnéztem, zár lent. Próbáltam másik obival, csak a 45 f1.8 csikar csak ki belőle valami reakciót, olyankor másodpercenként kattan egyet. Gondolom a zár vagy lent ragadt, vagy leszakadt. Leakadásra próbáltam a 45-össel amíg bekapcsolva kattangat, alulról egy ütést, hátha attól kiakad, de nem. Van még valami más praktika? Amennyire padlón van az ára (50k-n láttam már pár éve is, az enyém meg kopásokkal még annyit sem érne), nem igazán éri meg javíttatni.

Ha nincs egyéb ötlet - nem terveztem még ebbe a rendszerbe is új gépet venni idén, de ez van...
Mi más van még most jó árban, ami hasonló méretű, strapabíró, időjárás-álló?
EM5m3 gondolom még rohadt drága, a m2-ből hiányolom a PDAF-et, újabb szenzort (bár ha jó áron megy, elfogadható kompromisszum). EM1-nél kisebb jobb lenne, EM10 viszont nem időjárásálló. Pana kínálatát csak felszínesen ismerem...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#32200) Jahno válasza .mf (#32199) üzenetére


Jahno
őstag

Egy M5-IIesem lenne eladó...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.