- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hátra megyünk, nem előre (EESZT)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
válasz rostiron #990 üzenetére
Szia!
Ha self-signed kulcsot használsz, amit a NAS generál Neked alapból, az ugye nem egy megbízható tanusítvány kibocsátótól érkezik, ezért dobják a böngészők a figyelmeztetést. Firefoxban a Speciális alatt tudod kivételként hozzáadni a címet/kulcsot a böngésződhöz, ezek után elméletileg nem kell, hogy zaklasson. Kivéve, ha ez is a RAM-ba kerül (amit nehezen tudok elképzelni), s reboot után kénytelen újat generálni. Régen volt lehetőség a Startssl-től egy évre generálni SSL kulcsot. Ez sajnos már megszűnt, s csak a Let's encrypt ad ingyen kulcsot, három hónapos távlatokra. Ezeket a böngészők is elismerik/elismerték. Viszont a LE-hez komolyan patchelni kellene a gyári webGUI-t, szóval ez a megoldás (egyelőre) nehezen járható út.
Egyébként az SSL jó, de nem véd meg a bruteforcetól például. A NAS webes felületének kódjában pedig van pár hiba, amit ki lehet használni... Legalábbis a korábbi NASokon volt ilyen. Szóval nagy rá az esély, hogy hacsak nem a repülőtéren, egy publikus wifiről próbálkozol belépni, nem így fogják törni a NAS-t. Célszerű nem eleve ezt az UPnP port mappinget választani, ami szép, és jó, meg pár kapcsoló billentéséből áll csupán, hanem VPN-en keresztül (routerre telepítve a szervert, vagy a NAS-ra openVPN-t), esetleg SSH tunellen/proxyzva belépni otthonra.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Speederer
senior tag
válasz Speederer #998 üzenetére
Közben odrif rávilágított arra, hogy a 80-as porton kéne próbálkoznom (vagy amit éppen beállítok neki az UPnP konfignál. Csak az a baj, hogy bármit próbálok beírni, sem a http-t, sem a https-t nem engedi, mindig visszadobja. Bár legalább kiírhatná, hogy mi is a baja vele...
Másnem marad a port forward a gyári portokra.A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Fagyi
aktív tag
Erre is jó a dynDNS. xxxx.zyxel.me vagy a korábbi regisztrált dynDNS beállítást használva.
Beírod és a jól beállított UPnP prot forward mellet mennie kell. Ugyan úgy láthatod mint a belső hálóról.
De belső hálóról nem fogod tudni ellenőrizni![ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
-
törölt tag
válasz Lacielvtárs #993 üzenetére
Sziasztok!
Ha nem érem el a WEB-es felületet, és nincs SSH sem, hogyan tudom az FFP-t kikapcsolni?
-
Üdv urak.
Először is BUEK!
Lenne egy kérdésem.
Adott kettő db zyxel NAS326 egy belső hálózaton.
Korábban popcorn a500al használtam, filmezésre, zene hallgatashoz, SMB munkacsoportban lévő eszközként.
Ünnepek alatt cseréltem egy dune HD 4k dou playerre.
A nasokon semmit nem állítottam es most a dune jelszót kér.
Lásd a képen.
Az az érdekes a belso hddre kér jelszót, de az usb 3as porton csatlakozatothoz nem kér jelszót...
Ami még erdekes, hogy mindkét nas ugyazon beállításokkal rendelkezik es a másodiknál meg nem ker jelszót.
Próbáltam az adminnal, amit mondjuk a mobilomon elfogad es korábban a popcorn is elfogadott de a dune nem.
Hoztam létre a nas felületen egy uj felhasználót, adtam neki jelszót, jogosultság, de azt sem fogadja el.
Mi lehet gond véleményetek szerint?
Előre is köszönöm a velemyeket, ötleteket"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
rostiron
őstag
Nektek chromból, vagy firefoxból jó a https ???
Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
-
Speederer
senior tag
Ugye igazából a DNS cím "csak" azért kell, hogy könnyen meg tudd jegyezni (ne magát az ip-t kelljen), illetve ne kelljen azt lesned, hogy megváltozott-e az ip-d.
A myZyxel cloud oldalon a WAN IP elvileg megegyezik az xxx.zyxel.me címeddel, de pl a https://www.whatismyip.com/ oldalon is kiírja, hogy éppen milyen külső címről is használod a netet. Ez is megegyezne a fent említett WAN IP-vel.
Tehát nem a 192.168 kezdetű belső hálózatos IP címre gondoltam, hogy ott eléred-e, bár hasznos előtte megnézni, hogy amúgy legalább a belső hálózatról megy-e a dolog, vagy sem.
Tehát belső ip-ről jó, sőt azt írod, hogy külső ip-ről is jó, csak a zyxel.me-s címről nem? Próbálhatsz esetleg pingelni rá egyet (ping xxx.zyxel.me). Ilyenkor ha esetleg a routerben le is van tiltva, hogy ezekre válaszoljon, azért magát a címet látni fogod, hogy melyik ip-t akarja pingelni.Pl:
C:\Users\Valaki>ping xxx.zyxel.me
Pinging xxx.zyxel.me [189.xxx.xxx.xxx] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.Szerk.:
Milyen routered van? A ConnectBox-al nekem is bajom van az UPnP-vel. De a port forward megy.[ Szerkesztve ]
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Prego
senior tag
válasz Speederer #982 üzenetére
http://192.168.0.5:5000/pkg/ownCloud ezt így pl elérem, ha az ip-t lecserélem a zyxel.me címre, akkor timeoutol.
Regisztráltam egy ddns.net címet is, azzal sem működik.
Letöröltem az összes UPnP bejegyzést, majd hozzáadtam a HTTP 80-ast, UPC modem-routerben létrehoztam egy Port FWD-t, hogy a 192.168.0.5 80-as port Both protokoll a 80-asra legyen forwardolva. Így sem akarja a tutit.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Speederer
senior tag
Szia,
És IP címet használva elérsz rajta bármit is kívülről? Bár így, hogy azt mondod, hogy az UPnP-t nem sikerül aktiválni, így gyanítom, hogy nem. Emlékszem nálam is voltak ezzel gondok: gondoltam majd mindent jól bekapcsolok, de úgy nem ment. Aztán nekiálltam szelektálni, tehát egyszerre csak 1 vagy 2 dolgot kapcsoltam be. Szerintem ha valamit nem tud bekapcsolni, akkor az összes beállítást dobja ez miatt.
Sőt, ha már UPnP... nálam olyat is szokott csinálni, hogy azt mondja, hogy nincs UPnP-t támogató router-em. Aztán meg egy kis idő múlva már megtalálja anélkül, hogy bármit is csinálnék közben.Összességében elmondható szerintem az eszközre, hogy lenne még mit csiszolni rajta. Most már egész sok mindent sikerült ugyan beállítanom rajta, de ráment jó pár órám. Persze nem mondom, néha befigyelt pár user error is. Pl a webdav-ot mindig a böngészőből akartam lecsekkolni, hogy akkor most megy vagy nem, meg hogy milyen formában is kell beírni a címet neki, milyen név+jelszó... De a böngésző akkor is permission denied-ot ír, amikor minden jó. Mire tegnap nagy nehezen eljutottam odáig, hogy megnézem egy erre alkalmas programban is, aztán láss csodát, működik.
De hogy pl a zCloud nem képes kívülről működni, ez egy nagy fekete pont a gyártónak.
Aztán ott van a beépített Fotó, Zene, Videó ikonok, amikkel ugye a böngészőből lehetne elérni a média tartalmakat, de (a windows/böngészők limitációja miatt) csak a képeket lehet így böngészni.
A Logitech-es media server meg nem egy kapkodó idegbeteg, magyarul jó lassú.
Ja és nem tudom másnak vannak-e olyan vágyai, hogy a NAS kezelőfelületét kívülről el akarná érni, de nálam csak a kék háttérig jut el a betöltéssel.És 1 kérdésem is lenne így a végére:
Olyat szeretnék, hogy a nas szinkronizáljon egy másik (külső) hálózati meghajtóval. Tehát valami olyasmire gondolok, hogy egy földrajzilag máshol lévő hasonló eszközzel egyfajta tükörképként működjenek. Persze elég lenne mondjuk ha éjszaka csinálná ezt, nem kell a folyamatos szinkron. Viszont pl rsync nincs a kicsikén, a GUI-ban meg nem találtam ilyet, csak USB-re/-ről tudna mentést csinálni.
Valaki próbálkozott már ilyennel?(Bocs, egy "kicsit" elkalandoztam a végére)
A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Prego
senior tag
Sziasztok.
Pár napja lettem tulajdonosa egy ilyen eszköznek, kicsit nyögvenyelősen megy a konfigurálása. Napokig próbáltam felregisztrálni sikertelenül az eszközt cloudra, hiába nyomogattam rajta a gombot abban a bizonyos 10 percben, nem sikerült, aztán egyszer csak Woilá, jó.
Most következő lépésben a DDNS-ével szenvedek. Csináltam címet, de egyik szolgáltatást sem érem el rajta.
Az UPnP portokat is próbálom bekapcsolni de amint rákattinok az alkalmaz gombra (NAS vagy a myZyxel-en). Minden viszaáll a default kikapcsolt állapotba.Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
rostiron
őstag
Sziasztok
Van még valami ami nem akar jó lenni. Hiába töltöm le és telepítem az ssh tanúsítványt akkor is azt írja https-nél, hogy nem biztonságos.
Mit csinálhatok rosszul ??Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
Fagyi
aktív tag
válasz rostiron #975 üzenetére
Belső hálózat = ami a routered mögött van. Ami kapcsolódik a routerre (wifin is), az a belső hálózat. Ami nem kapcsolódik a routerre az a külső, de eléred a routeren keresztül!
A routerek többsége már 100 Mbit-es, tehát a belső hálózatod kábelen ezt tudja, wifin meg kb. 20-30 Mbit-et.
Ez a Full Hd-hoz is elég. Az 5 Mbit az a Hd-t sem üzem biztosan viszi, ahogy a példa is mutatja.[ Szerkesztve ]
-
rostiron
őstag
Sajnos, nincs gyorsabb net nálunk. Egyébként valami különleges beállítást igényel a dolog ?? Mert a 720p filmek is akadozgatnak ha a haverom nézi otthon. Nálam itthon minden ok.
Ezt hogy érted ?? " belső hálozaton kivűlről "Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
MODERÁTOR
Üdv!
Beszereztem egy ilyen típusú NAS-t.
Majd jövök a kérdéseimmel.20 éve a Prohardveren
-
rostiron
őstag
-
-
Lacics25
aktív tag
Sziasztok!
A gondom a következő:
Zyxel 326 NAS-on futó wordpress honlap IOS-en történő szerkesztése nem működik!
Elvileg minden rendben, de a média hozzáadása pontra érve a következő képet kapom
Mindegy, hogy PC-n, droidon vagy egyenesen az Iphonról töltöm fel, szinte semmit nem jelenít meg.
Ami videó van fent, az látszik.
Ami honlap a wordpress.com címen van, az kifogástalan, rendben megjeleníti a képeket.
Androidon minden kép látszik, ott kifogástalanul működik.Már arra gyanakszom, hogy a HTTP cím kever be? (A wordpress HTTPS-t használ)
Ha van ötlet, azt nagyon köszönöm!!
-
Fagyi
aktív tag
válasz rostiron #960 üzenetére
720-ig jó vagy. Full HD-ra már kevés lesz.
Stream = folyam. Adat folyam megosztás. Jellemzően video, hang adat folyamatos elérésének a biztosítása.
Stream-elni az tud ahol az adat van, tehát a NAS.
Live Video stream pl. a skype vagy a viber, de ez lehet csak hang is.https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
Fagyi
aktív tag
válasz kandban96 #956 üzenetére
Megosztás alól állíthatod a nevét.
-
Fagyi
aktív tag
User error!
Utolsó képen ki van kapcsolva a netes elérés!
Szolgáltatások -> Média kiszolgáló: pipa és a megosztások közzétételét innen kell beállítani!
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A tervem az volt, hogy a videó mappában lévő filmeket egy barátom otthon, úgy tudja nézni, hogy ne keljen neki letölteni, hanem csak indítani a lejátszást. A kodi lejátszót állítottam be nála, ami webdav kapcsolaton keresztül indítja a filmeket.
A gond az hogy elég sűrűn akadozik a lejátszás. FTP -vel is próbáltuk, de ott se jobb. Van hogy annyira nem vészes a helyzet, és minden gond nélkül végignéz egy filmet.
Keresem az akadozás okát, és nem tudom merre induljak. Van valaki aki megossza ismerősével, barátjával így a filmeket ?
Lehetséges hogy a netem lassú hozzá ? Nem elég a feltöltésem ? 30/5 vdsl netem van.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
kandban96
csendes tag
Segítséget kérek:a twonky egy hosszú értelmezhetetlen karaktersorozattal azonosítja a külső adattárolókat.
Hogyan lehetne kicserélni, hogy a megosztás nevét/volumen nevét adja nekik helyette? Pl WD2TB, ha ez a külső vinyó neve...
Kép alább (remélem)... a lista közepétől szeretnék módosítani...
A kép tetején írja, hogy menjek valahová a beállítások módosításához, de olyat nem találok, ahová küldene...Köszönöm előre is, és Boldog Karácsonyt Nektek!
-
Fürkész
tag
Sziasztok!
Tudtok olyanról, hogy a NAS-on lévő könyvtárak megosztását moderálja a Zyxelcolud? Elérhetővé tettem saját magam részére egy XXX nevű mappát , de 1-2 perc után eltűnik a pipa a megosztás kockájából. Telón még épp, hogy látom a könyvtárat, de mikor bele akarok lépni, már hibát ír.
Más, általam létrehozott könyvtárral nincs ilyen gondom.[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
-
rostiron
őstag
Rányomtam a FW keresésre, de már vagy 5 perce csak pörög, Nálatok megy ??
-
Thome
veterán
Szerintem mennie kellene kellene így is, de mint tudjuk vannak bugok a rendszerben.
Én azt mondom hogy 1 kötetként kellene kezelni, de az gyakorlatilag megoldhatatlan, ideiglenesen ki kellene menteni valahova, de azért ez nem kevés cucc.Próbálj a zyxel tech supporton érdeklődni hátha van megoldás rá.
Mehet magyarul, mert nekem is magyarul válaszoltak az angol levelemre. -
Mr Dini
addikt
Szia!
Kell hozzá egy szövegszerkesztő, különben érthető a AD hiba. Mert ha simán "hívod meg", akkor le akarja futtatni, ami viszont execute (futtatás) jog nélkül nem lehetséges.
Használj nano-t:
nano /fájl/amit/szerkeszteni/szeretnél.kiterjesztés
Vagy vi-t:
vi /fájl/amit/szerkeszteni/szeretnél.kiterjesztés
Vagy telepítés után mcedit-et:
mcedit /fájl/amit/szerkeszteni/szeretnél.kiterjesztés
És roottal légy belépve!
[ Szerkesztve ]
-
maci74
tag
Sziasztok.
A segítségetek kérném: a trans beállításait akarnám elérni ssh-n,ám "root" ként sem "admin" ként nem érem el. ssh ill. telnet bekapcsolva a webes felületen,belépve rootként mindegy mit akarnék elérni mindig "hozzáférés megtagadva" üzit kapok.
Mit nem csinálhatok jól?Kösz
"De Ford! Mi csak egy kis gyengédségre vágytunk!!! Ford Fairlane: Örüljetek a ráadásnak! whaouuuuu!"
-
senior tag
Segítsetek mert már fogytán a türelmem. Ugye adott volt egy 3Tb-os Red, kapott mellé egy ikertesót. Leformáztam látható másolható rá TC-ből ,a Nas filekezelője is látja,de a DLNA eszközök nem. Jól gondolom azt,hogy csak akkor fogom látni hogyha letúrok mindent róla és egyben egy kötetként kezelem a 2*3Tb-ot? Azaz admin-music-foto-video
Se android tv alól se a pana tv alól nem látom csak az első red tartalmát amin az alábbi (admin-music-foto-video) van.
A megosztás is rendben van úgy gondolom azért lehet itt a baj. Akkor most vennem kell egy még nagyobb vinyót hogy újra felépítsem a szerkezetet?...
Amúgy így néznek ki a dolgok:[ Szerkesztve ]
Fanatikus Fanatec^*^ rallysimfans.hu -/- 55gz1500 -/- Epson EH-Tw9400, Homatics 4k Pro, Kinhank G1
-
rostiron
őstag
Gőzöm sincs mi volt a rossz. Újraindítottam a nast meg a routert, azóta jónak tűnik. Még annyi változás történt, hogy a tv már nem wifi-n, hanem kábelen csatlakozik. De nem gondolom, hogy annak köze van a dologhoz.
Azért nem értem, mert már próbálkoztam a restart-al korábban is.Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
A pc és a tv tökéletesen látja a dlna a twonky-t. Az androidos eszközök 2 telefon 1 tablet viszont nem. Akár milyen app-al próbálom. Hol keressem a hibát ??
-
Fagyi
aktív tag
TV-router-portok. Próbáld ki telefonról is. Ha onnan megy a dlna, akkor tv problem.
Mit értesz az alatt, hogy inaktív eszköz? Csak az elérhető eszközt mutatja, max nincs megosztva vele a tartalom, nálad.
Android alól ginko dlna vagy bubble upnp-al nézhetsz rá a dlna tartalomra.[ Szerkesztve ]
-
vizerg
csendes tag
Segítsetek légyszi, mert tanácstalan vagyok.
A NAS326-omat a Sony Androidos TV-m egyik napról a másikra nem ismeri fel. Nem módosítottam semmit. Amikor megvettem, bekonfiguráltam a NAS-t és alapból látta, most pedig inaktív eszközként mutatja. Már reseteltem is a NAS-t. Hálózat rendben. Számítógépről elérem a NAS megosztásait.
Mit nézzek még meg? -
Fagyi
aktív tag
Myzyxel cloud app telepítése, indítása. Regisztráció a my zyxel cloud oldalon. Megadni a ddns nevet és xxxx.zyxel.me név alatt eléred otthoni hálozaton kívülről.
WOL-t engedélyezni, keresni a megfelelő környezethez való szoftvert/app-ot és go. Értelme nem sok mert, folyamatos üzem van általában.
-
dananaj
csendes tag
Sziasztok, drága Plex frissült vagy is szeretne frissülni . De istenért se tudom a letöltött file-t (.spk) feltelepíteni a NAS-ra. A central listában (http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
) meg még a régi verzió szerepel. Ötlet vagy valami? Valakinek már sikerült? -
rostiron
őstag
Köszi, de az nekem pontos leírás nélkül nem megy. Majd megoldom a nas saját fájlkezelőjével.
Nem tudom mi is az az ffp, de olvastam hogy galibát okozott, de már megoldódott. ( vagy valami ilyesmi )
Én telepíthetem már nyugodtan, vagy frissítenem kell valamit hozzá ??Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
félisten
A kamerakép rögzítésére jól emlékszel.
Ennél fogva a Purple szigorúan véve nem is ajánlott NAS-ba, mivel a szoftvere arra van kihegyezve, hogy a felírással le ne maradjon az adatfolyamról -- akár adatvesztés árán se. Pár eldobott frame egy videónál jóval kisebb veszteség, mint ha elcsúszna a szinkron, és egyszer csak egy komolyabb kiesés következne be.
NAS-üzemben azonban nyilván megengedhetetlen az adatvesztés, az adatfolyamot viszont nem nyomják kívülről, a HDD tehát minden bithez ragaszkodik, és maga diktálja a tempót.Vázlatosan kb. ennyi -- bár házi felhasználásnál kötve hiszem, hogy ebbe a korlátba futnánk bele.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Mr Dini
addikt
válasz rostiron #918 üzenetére
Elképzelhető, hogy a 326 alatt már nincs ilyen megosztás, ami alatt az összes megosztás, mint mappa látszik.
Ebben az esetben mindenképp más módon kell mozgatnod, vagy FFp-vel, terminálból lehet a samba konfigban egyedi megosztásokat létrehozni.
-
Lacics25
aktív tag
Sziasztok!
A NAS-on futó WordPress honlapot legfőképpen mobil telefonról szoktam frissíteni, adatokat, fényképeket, stb.
Nemrégiben átváltottam androidról Iphonra. Az Iphon nem tölti be a galériában lévő képeket. Van valami speciális beállítás ami elkerülte a figyelmemet, vagy az Iphone ennyire ...?
Böngészőből használva működik, onnan csatolható médiafájl a bejegyzéshez.
Ami fénykép az Iphonnal készült, arról lett feltöltve, azt sem jeleníti meg egy esetleges szerkesztésnél.
Androidon minden tökéletesen működik.Remélem érthető volt ahogyan leírtam!
Köszönöm!! -
Imy
veterán
Még semmilyenben, csak tervben van a 2. HDD. Azért a kérdés, hogy későbbiekben mi legyen beállítva.
Jelenleg 1db 1Tb-os HDD van benne, de egy 3Tb-os a terv még. Ha a 1Tb-ost cserélem, akkor ne vesszenek el az adatok, elég legyen csak átmásolni. Illetve ha az egyik HDD tönkremegy, akkor tudni lehessen, hogy mi volt rajta. -
Imy
veterán
Ha 2 HDD vana NAS-ba, és ha az egyiket kiveszem, akkor honnan tudom, hogy melyik HDD-n milyen adat tárolódik? Azaz vegyesen menti a dolgokat, egyszer egyik HDD-ra, máskor a másikra?
-
rostiron
őstag
-
chosa91
aktív tag
Sziasztok, a Twonky-t le lehet kapcsolni? S, ha igen hogy?
"Find something boring, and make it funny!"
-
gulyidosz
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég én is gazdája lettem egy 326-osnak.
Kb hol találom a HDD-kről való beszélgetést?
Az érdekelne, hogy érdemes-e Western Digital Purple HDD-t venni?
Vagy esetleg toshiba is szóba jöhet?[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz rostiron #910 üzenetére
Szia!
Belebotlottál az SMB egyik nagy hátrányába. Mégpedig, hogy a megosztásokat ténylegesen külön, elszeparálva szolgálja ki, s köztük nincsen move parancs. Így az egyetlen megoldás, ha valamit mozgatni szeretnél két megoldás közt, hogy letölti a kliensre a fájlt, majd onnan tölti vissza a másik megosztásba a fájlod.
Egyedüli járható út a 3** szérián az, hogy van egy, a HDD nevével megegyező (Volume1 ált.) megosztás, amit csak az admin lát, de ebben elérhető az összes megosztás. Ha 326 alatt is van ilyen, akkor használd ezt. Egyéb esetben FFp alól kell belenyúlni a samba konfigba, vagy nem SMB-n kell nagy fájlokat mozgatni NASról NASra.
-
Imy
veterán
Valaki leírná, hogy ha nem fix, hanem dinamikus IP címem van, akkor hogyan, s mit kell beállítani, hogy a NAS-t elérjem távolról?
Illetve a távoli bekapcsolás ebben az esetben megy? És ha igen, akkor mivel tudom bekapcsolni?
-
félisten
Egy könyvtárat vajon meg tudok osztani a ZyxelCloudon keresztül linkkel az internet felé?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Sounder
csendes tag
Sziasztok!
A gyári adatok visszaállításával a HDD törlésre kerül?
S.
-
rostiron
őstag
válasz kandban96 #909 üzenetére
Szia.
Értem amit mondasz, igen a laptop csak 100 megabit/s kapcsolódik mert régi. A laptopról a nas-ra kb 11MB másol az ok. De ha ugyan erről a laptopról kábelen csatlakozva, a nas-on másolok egyik mappából a másikba csak a fele a sebesség 5-6MB.
Ilyenkor a fájl a laptopon keresztül vándorol az egyik mappából a másikba ?????
Ha a nas fájlkezelőjét használom akkor pikk-pakk átmásolja, ott is gyors.Laptopról nas-ra.
Nas-nas
-
kandban96
csendes tag
válasz rostiron #908 üzenetére
Kábellel 1Gb /s, azaz valamivel 100MB/s fölött van a max elméleti sebesség.
Nálam 80-85 MB/s körül megy a teteje.
Ennyit ír ki a total cmd is...az megfelel 600-700Mb/s-nak...
Tudod, hogy 1MB (MegaByte) =8 Mb (Megabit)... nem mindegy, melyikről beszélünk, ha azt mondjuk, hogy pl 40...A wifi elérhető sebessége még az újabb készülékeken sem jobb 200-250Mb/s-nál, azaz 25-30MB/s-nál.
Mindez akkor, ha nagyon jó a router is és a laptop is, és közel is vannak, és nem csatlakozik más...
A gyakorlatban jellemzően jó, ha ennek a fele megvan.Magyarul wifi-n ne akarjatok másolni, mert optimális esetben is többszörös idő kell, mint a kábelen...akár 10-20x annyi idő is kellhet, ha pl a wifi 56Mb/s-al csatlakozik...nálam pl a gyakorlati sebesség 5-6MB/s a wifivel, 15x annyi a kábellel.
Ha a kábel lassú, 10-12MB/s (pld total cmd-el mutatja is), akkor valószínűleg a kábel csatlakozási sebessége nem 1Gb/s, hanem 100 Mb/s.
Lehet, hogy a laptop régebbi (akkor ez volt a szabvány, 100 megabit/s), vagy a hálózati kábel, amivel összekötöd, az nem a gigabites csatlakozáshoz való (akkor is visszaveszi a sebességet és 100 megabittel engedi csak..) -
rostiron
őstag
Sziasztok.
Ha az asztali pc-n total commander -be vagy intézőbe másolok a nasson egyik mappából egy másikba ( download -ból a videó mappába ) megfelelő a sebesség.
Ugyan ez a művelet a laptopomon vagy tableten nagyon lassú. Ez mitől van ?? Normális ez így ? Ha a laptopot kábellel kötöm a routerre akkor is lassú.
Hogy van ez pontosan ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
lcsaszar
csendes tag
Pár lappal előbb leírtam a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Webes felületre csak az "admin" userrel enged bejelentkezni, de a többi userrel nem. Milyen jog kell, hogy engedjen bejelentkezni? (Adminnak adtam hozzá, de akkor sem engedte)
-
Szabadh
tag
Hello,
Jövő héttől neklem is lesz egy ilyen Nasom. Egy NSA310 et vált le.
Meg tudnák írni, hogy mennyi a max letöltési sebesség Transmissionnal?
Nekem Digi1000 es netem van. a NSA310 Max 10-12 Mb/s al tud. -
Sounder
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen nasom, a problémám, hogy a firmfrissítés óta megállt a DLNA (server név, és a megosztásokat elfelejtette), még csak ma volt időm foglalkozni vele, viszont rossz mappát állítottam be véletlenül, és nem tudom átállítani. Hol tudom?!
ip:9000 webconfig / Shared foldernél a következő szöveget írja:" Please go to the page of Media Server to modify this setting."
Ha nem itt, akkor hol állíthatom át melyik mappából osszon?Köszönöm előre is!
S.
Új hozzászólás Aktív témák
- Paul McCartney szerint nem szabad hagyni, hogy az AI kifossza a művészeket
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Hardcore café
- Formula-1 humoros
- Netfone
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- HP notebook topic
- További aktív témák...
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest