- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 04:52 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hcs57
addikt
-
Tapai66
csendes újonc
-
hcs57
addikt
-
hcs57
addikt
-
zsiga68
őstag
-
zsiga68
őstag
Ha túléled a nason lévő fájlok elvesztését akkor particionáld újra a merevlemezt és utána tegyél fel egy firmware-t a nasra,majd állítsd vissza gyári beállításra. Mielőtt ismét használnád én javasolnék egy ismételt merevlemez formázást. Aztán mehetnek rá a programok. UPnP Port Mapping-ot ne kapcsold be.
Ha van bármilyen más eszköz a hálózaton /pc, telefon/akkor erőssen javalt azokon is egy vírus valamint kémprogram keresés is.. -
zsiga68
őstag
-
Tonyk
veterán
-
herkulesminusz
tag
Nekem ma éjjel gyalulta végig a 8TB HDD-met pont ugyanez. Úgy látszik ez valami olyan szar, ami most(anság) aktiválódott ezeken a Zyxel nas-okon. Még a NAS működéséhez szükséges könyvtárait is lekódolta, ami nem is volt megosztva, tehát nyilván nem egy másik hálózati eszközről végezte ki, hanem internetről jutott be, és futott le a NAS operációs rendszerén. Megnéztem a routerem logját, volt egy bejövő L2TP UDP csomag az adott időpontban, ami egy amerikai virusvédelmi céghez tartozik (censys Inc)...mindenesetre gyanús, lehet, hogy előtte legyártják a virust, amitől aztán meg tudnak védeni jó pénzért...
Próbáltam kideríteni mit lehet tenni, nem sok jóval kecsegtettek, valami frissen talált authorizációs sebezhetőségen keresztül jut be a virus, és a master key nélkül nem lehetséges visszaállítani a filekat (hacsak nincs otthon elfekvőben egy kvantumszámítógép
Egyenlőre ennyit sikerült kideríteni, de ha lenne valakinek valami egyéb tippje hogy lehetne visszaállítani a filekat annak nagyon örülnék. -
zsiga68
őstag
-
Prego
senior tag
-
zsiga68
őstag
Tölsd le [ezt] és tedd a MyRepo könyvtárba.
Az alábbi szöveget másold a ZYPKGS fájl aljába és egy újraindítás után megpróbálhatod a telepítést. /UI: a MidnightCommander-t nem telepítettem és nem használltam. /
Package: MidnightCommander
Version: 4.6.1zypkg003
Description: <i>(Repo: Mijzelf)</i> Szöveg alapú fájlkezelő a konzolhoz.
Depends:
Size: 944640
Installed-Size: 2519040
Architecture: arm
Zy-Model: all
IsBuiltin: N
Filename: MidnightCommander_4.6.1_arm_003.zpkg
MD5SUM: 28143511cfb7f557f320a7f0888b0884 -
zsiga68
őstag
-
törölt tag
-
Lacics25
aktív tag
-
rostiron
őstag
-
Fagyi
aktív tag
-
Fürkész
tag
Tedd fel a PC-re a Transmission Remote GUI-t, és onnantól kapsz egy olyan kezelőfelületet a gépeden mint az Utorrent. Ezután minden egyes letöltésnél ki tudod választani melyik mappába tegye. (igaz első kiválasztáskor a mappa keresője nálam nem megy de , nem tart semeddig visszatörölni, és beírni, hogy "/video" ) meg egyből nyitja is a torrentet, nem kell letölteni , majd a Transmissionnal megnyitni.
Kérdés. Pendrive-okkal mi a tapasztalatotok? Most vettem egy 16 gigást, de nem akarja felismerni ,se elöl se hátul. pedig az asztali gépben működik.
Valami noname Eaget USB 3.0-ás -
Imy
veterán
-
odrif
MODERÁTOR
-
Fürkész
tag
A "Letöltés" nevűt szerintem nem érdemes használni, az tényleg max 10-et tud, de nekem csak nagyon lassan seedel.
Helyette sokkal jobb a Transmission, ami szintén rajta van a NAS-on, nekem most 46 torrent fut, de olvastam olyanról aki 160-at seedelt, Inkább a kapcsolatok számát lehet érdemes ésszerű határok közt tartani.
Transmission mellé meg találtam a PC-re feltelepíthető Transmission Remote GIU nevű progit. Ezzel meg a gépről hasonló felülettel lehet kezelni a klienst mint az utorrent, meg ki lehet választani minden egyes torrent esetén, hogy hova mentse a letöltendő filet. Sajnos ilyen opciót webes felületen nem találtam. meg ott letöltöd a torrent filet, utána beolvastatod a programmal..... szóval kicsit macerás. Így meg a távprogi már már nyitja is, meg kérdezi hova akarod letölteni -
Speederer
senior tag
Ugye igazából a DNS cím "csak" azért kell, hogy könnyen meg tudd jegyezni (ne magát az ip-t kelljen), illetve ne kelljen azt lesned, hogy megváltozott-e az ip-d.
A myZyxel cloud oldalon a WAN IP elvileg megegyezik az xxx.zyxel.me címeddel, de pl a https://www.whatismyip.com/ oldalon is kiírja, hogy éppen milyen külső címről is használod a netet. Ez is megegyezne a fent említett WAN IP-vel.
Tehát nem a 192.168 kezdetű belső hálózatos IP címre gondoltam, hogy ott eléred-e, bár hasznos előtte megnézni, hogy amúgy legalább a belső hálózatról megy-e a dolog, vagy sem.
Tehát belső ip-ről jó, sőt azt írod, hogy külső ip-ről is jó, csak a zyxel.me-s címről nem? Próbálhatsz esetleg pingelni rá egyet (ping xxx.zyxel.me). Ilyenkor ha esetleg a routerben le is van tiltva, hogy ezekre válaszoljon, azért magát a címet látni fogod, hogy melyik ip-t akarja pingelni.Pl:
C:\Users\Valaki>ping xxx.zyxel.me
Pinging xxx.zyxel.me [189.xxx.xxx.xxx] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.Szerk.:
Milyen routered van? A ConnectBox-al nekem is bajom van az UPnP-vel. De a port forward megy. -
hcs57
addikt
-
Speederer
senior tag
Szia,
És IP címet használva elérsz rajta bármit is kívülről? Bár így, hogy azt mondod, hogy az UPnP-t nem sikerül aktiválni, így gyanítom, hogy nem. Emlékszem nálam is voltak ezzel gondok: gondoltam majd mindent jól bekapcsolok, de úgy nem ment. Aztán nekiálltam szelektálni, tehát egyszerre csak 1 vagy 2 dolgot kapcsoltam be. Szerintem ha valamit nem tud bekapcsolni, akkor az összes beállítást dobja ez miatt.
Sőt, ha már UPnP... nálam olyat is szokott csinálni, hogy azt mondja, hogy nincs UPnP-t támogató router-em. Aztán meg egy kis idő múlva már megtalálja anélkül, hogy bármit is csinálnék közben.Összességében elmondható szerintem az eszközre, hogy lenne még mit csiszolni rajta. Most már egész sok mindent sikerült ugyan beállítanom rajta, de ráment jó pár órám. Persze nem mondom, néha befigyelt pár user error is.
Pl a webdav-ot mindig a böngészőből akartam lecsekkolni, hogy akkor most megy vagy nem, meg hogy milyen formában is kell beírni a címet neki, milyen név+jelszó... De a böngésző akkor is permission denied-ot ír, amikor minden jó. Mire tegnap nagy nehezen eljutottam odáig, hogy megnézem egy erre alkalmas programban is, aztán láss csodát, működik. 
De hogy pl a zCloud nem képes kívülről működni, ez egy nagy fekete pont a gyártónak.
Aztán ott van a beépített Fotó, Zene, Videó ikonok, amikkel ugye a böngészőből lehetne elérni a média tartalmakat, de (a windows/böngészők limitációja miatt) csak a képeket lehet így böngészni.
A Logitech-es media server meg nem egy kapkodó idegbeteg, magyarul jó lassú.
Ja és nem tudom másnak vannak-e olyan vágyai, hogy a NAS kezelőfelületét kívülről el akarná érni, de nálam csak a kék háttérig jut el a betöltéssel.És 1 kérdésem is lenne így a végére:
Olyat szeretnék, hogy a nas szinkronizáljon egy másik (külső) hálózati meghajtóval. Tehát valami olyasmire gondolok, hogy egy földrajzilag máshol lévő hasonló eszközzel egyfajta tükörképként működjenek. Persze elég lenne mondjuk ha éjszaka csinálná ezt, nem kell a folyamatos szinkron. Viszont pl rsync nincs a kicsikén, a GUI-ban meg nem találtam ilyet, csak USB-re/-ről tudna mentést csinálni.
Valaki próbálkozott már ilyennel?(Bocs, egy "kicsit" elkalandoztam a végére)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- E-roller topik
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Gaming notebook topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB ZALMAN N4 Corsair 550W
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core Ultra 5 235 14 mag 14 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5600XT / RTX 5060 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Apple iPhone 15 128GB fekete
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ha jól értem valamiféle virtuális NAS-t akarsz létrehozni ??
Egyenlőre ennyit sikerült kideríteni, de ha lenne valakinek valami egyéb tippje hogy lehetne visszaállítani a filekat annak nagyon örülnék.

Pl a webdav-ot mindig a böngészőből akartam lecsekkolni, hogy akkor most megy vagy nem, meg hogy milyen formában is kell beírni a címet neki, milyen név+jelszó... De a böngésző akkor is permission denied-ot ír, amikor minden jó. Mire tegnap nagy nehezen eljutottam odáig, hogy megnézem egy erre alkalmas programban is, aztán láss csodát, működik.