Hirdetés
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- Newton harmadik törvénye
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambanő háza tája
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fürkész
tag
Sziasztok!
Tudtok olyanról, hogy a NAS-on lévő könyvtárak megosztását moderálja a Zyxelcolud? Elérhetővé tettem saját magam részére egy XXX nevű mappát , de 1-2 perc után eltűnik a pipa a megosztás kockájából. Telón még épp, hogy látom a könyvtárat, de mikor bele akarok lépni, már hibát ír.
Más, általam létrehozott könyvtárral nincs ilyen gondom.[ Szerkesztve ]
-
Fürkész
tag
A "Letöltés" nevűt szerintem nem érdemes használni, az tényleg max 10-et tud, de nekem csak nagyon lassan seedel.
Helyette sokkal jobb a Transmission, ami szintén rajta van a NAS-on, nekem most 46 torrent fut, de olvastam olyanról aki 160-at seedelt, Inkább a kapcsolatok számát lehet érdemes ésszerű határok közt tartani.
Transmission mellé meg találtam a PC-re feltelepíthető Transmission Remote GIU nevű progit. Ezzel meg a gépről hasonló felülettel lehet kezelni a klienst mint az utorrent, meg ki lehet választani minden egyes torrent esetén, hogy hova mentse a letöltendő filet. Sajnos ilyen opciót webes felületen nem találtam. meg ott letöltöd a torrent filet, utána beolvastatod a programmal..... szóval kicsit macerás. Így meg a távprogi már már nyitja is, meg kérdezi hova akarod letölteni -
Fürkész
tag
Tedd fel a PC-re a Transmission Remote GUI-t, és onnantól kapsz egy olyan kezelőfelületet a gépeden mint az Utorrent. Ezután minden egyes letöltésnél ki tudod választani melyik mappába tegye. (igaz első kiválasztáskor a mappa keresője nálam nem megy de , nem tart semeddig visszatörölni, és beírni, hogy "/video" ) meg egyből nyitja is a torrentet, nem kell letölteni , majd a Transmissionnal megnyitni.
Kérdés. Pendrive-okkal mi a tapasztalatotok? Most vettem egy 16 gigást, de nem akarja felismerni ,se elöl se hátul. pedig az asztali gépben működik.
Valami noname Eaget USB 3.0-ás -
Fürkész
tag
Néhány formázás után megoldódott, de úgy tűnik, hogy a NAS-t is megfagyasztotta, mert 8 gigással sem ment, sőt csak úgy tudtam kikapcsolni ha kihúztam a tápot.
De másolni nem akar rá saját filekezelőjében, csak a gépről, Total Commanderrel. Pedig gondolom úgy azért gyorsabb lenne. -
Fürkész
tag
Nem a "letöltést" használod véletlenül? Mert az volt olyan, hogy bemásoltam a torrentet az admin\download\torrent alkönyvtárba, és az később megjelent az is a letöltések közt és tölti le a "letöltés" program
Előbb említettem a Transmissiont, szerintem az sokkal jobb, Hozzá pedig a Transmission remote GUI-t, a kettőt összekapcsolva , illetve a windows beállítva, hogy a remote program legyen az alapértelmezett torrentet megnyitó program, már semmi más dolgod nincs, Csak megnyitod a torrentet, megkérdezi a program hová akarod letölteni a NAS-ban, és már tölt is -
Fürkész
tag
Sziasztok!
Van a NAS-hoz használható, Zyxel Drive-hoz hasonló program, ami normálisan használható is mobilon? Barátnőm nézne filmet a mobilján tőlem, de ez a program olyan vacak, hogy sok kodeket nem támogat. Avi kiterjesztésűeket el sem indítja, de volt, hogy az mkv is csak hang nélkül fut. Jobb lett volna ha a cég a zClound-hoz hasonlóan megcsinálta volna, hogy magam válasszam meg milyen lejátszóval játszhassam le a filmet.
-
Fürkész
tag
Próbáltam a Fagyi 15-hozzászólásában leírt beállítást a zClound-hoz, de nem csatlakozik, pedig ugyanezzel a bejelentkezési adatokkal a Zyxel drive gond nélkül csatlakozik
http://img1.indafoto.hu/1/1/141691_a7997f2a1b7499b8be02ddf8cab4b7a6/25687021_49ae169814730fe8eaf6b54ff80610bd_m.jpg
[ Szerkesztve ]
-
Fürkész
tag
válasz Anubis_9 #1318 üzenetére
Nálam egész csendben megy a ventilátor, de ha zavaró és van bátorságod szétszedni, akkor 1 csepp motorolaj bele hosszú időre megoldja a problémát. (Híg fos olajok nem jók, még a tiszta metabond se, tapasztalat)
De pl nálam a NAS este 11 és reggel 6 között nem is begy mert úgysem használnám, így ebben az időszakban automatán ki-be kapcsol.Láttam volt tegnap szó a letöltési sebességekről, ebben pedig idegesít valami. Mikor végre sikerült beállítanom a torrentet, akkor az UPC-s 240-es Mbit-es netemmel, szinte max sebességgel, közel 30 MB-al tudtam letölteni. Most meg csak max 10-14 MB amire felpörög még a legnépszerűbb torrentnél is. Erre van valakinek ötlete mitől lehet? Sehol nincs korlátozva mégsem megy gyorsabban. Vagy az UPC bekorlátozhatott? De arról kellett volna valami értesítőt küldeniük nem ?
-
Fürkész
tag
Beszéltem az UPC-vel ! Holnapután kijönnek megnézni, mert nem természetes, hogy így lecsökkent a letöltési sebesség (max 14MB-asl tudok letölteni) annak ellenére, hogy úgy látják rendben vannak a jelszintek. Lehet kicserélik ezt a csodálatos fehér connect boxukat.
[ Szerkesztve ]
-
Fürkész
tag
válasz Lacics25 #1328 üzenetére
Csak nehogy megszívassanak! .
Mikor bekötötték, akkor simán tudtam a 240-es nettel közel maxon 30MB-os sebességgel letölteni, pár hete viszont azt vettem észre, hogy csak max14MB/s-ig pörög fell még a legnépszerűbb torrent is. Most volt itt a szerelő, és tájékoztatott, hogy ne panaszkodjak, mert szerinte rendben van minden, mert a szerződésben vállalt sebesség minimumot , 60Mbit/s-et bőven megkapom (max85-ig pörög fel a sebességteszt) , vagyis mehetek panaszra sóhivatalba.
Valószínűleg látták, hogy folyamatosan seedel a NAS nem kis adatforgalmat generálva, így szépen bekorlátozták a sebességemet. -
Fürkész
tag
Sziasztok!
Szenvedek a ventilátorcserével, mert az eredeti egyrészt hangos is volt, aztán meg is szorult, de amiket próbálok betenni, csendesnek, kisebb fordulatúnak árultakat, azoknak mindnek hallhatóan játszik a fordulatával,(leszámítva az indulás utáni felpörgetést) mintha csak lendületből pörgetné őket mint egy spórolós buszsofőr .
Elég zavaró hallgatni. Ráadásul, most próbáltam egy 12 centis, folyadékcsapágyast (3D nyomtatva lett hozzá egy átmenet a NAS hátuljára) annak a motorvezérlője, még ciripel is ettől a játéktól, mikor felpörgeti. Pedig annak PC-ben zéró hangja van.
Valami ötlet erre, vagy a csendesítésre inkább egy kisebb, de nagyobb fordulatút érdemes használni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Okos Otthon / Smart Home
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Mi 9 Lite - kilencre érdemes lapot húzni
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Interactive Brokers társalgó
- Autós topik
- OLED TV topic
- Wise (ex-TransferWise)
- További aktív témák...
- Nitro AN517-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10100F / GTX 1660S / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Vivobook Pro N580VD 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest