Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ypszilon
csendes tag
válasz szaszab #3351 üzenetére
Annyira egyedi a hiba, hogy tegnap este hívott a kollégám hogy őt is utolérte a dolog, és neki is törlődtek az adatai. (ugyan ez a NAS van neki, ugyan ilyen HDD-vel.)
Érdekes, hogy eddig ferde szemmel nézett rám amikor meséltem neki erről a problémáról, mert eddig sose történt nála ilyen. Szerintem itt kezd érdekessé válni a dolog, mert az adataink nagyjából egyidőben törlődtek. Ha ez számít, egy pár utcával odébb lakik és neki is a Digi az internet szolgáltatója! -
krealon
veterán
válasz Ypszilon #3355 üzenetére
Ha emellett az "atjarohaz" mellett meg a vendeg (guest, anonymous) hozzaferes engedelyezve van, akkor nem csoda, hogy eltunnek a dolgaid.
Ennel mar csak az a rosszabb, ha az admin jelszo sem lett megvaltoztatva.Netre kotott dolgoknal az alapszabaly az, hogy minden hozzaferest tiltunk, kiveve azt amit hasznalunk es biztosagosan beallitottunk (alapertelmezett jelszavak megvaltoztatva, hozzaaferes korlatozva a szukseges minimumra).
-
MODERÁTOR
válasz Ypszilon #3355 üzenetére
Te atyaég!
Azonnal kapcsold ki az UPNP-t és a WAN portokat írd át azonnal és haladéktalanul valami random portokra.
Az SSH a Telnet mind ki van téve a netre!
Ha a kollégádnál is így van akkor neki is javasold ugyanezt.
És külső hozzáférésnek használjatok OpenVpn-t.20 éve a Prohardveren
-
NoNick
tag
Lehetne olyat kérni, hogy legyen egy összefoglaló a biztonságos nas-ozásról?
Külső elérés filmnézéshez, médiaszerver / fájlszerver otthon, transmission, kb ezek érdekelnek mindenkit általában.Kicsit parázok attól, hogy valaki nálam kutakodik. Nyilván nincs nagy titkolni való, de a családi képekhez azért nincs köze senkinek. Amikor megyek dolgozni reggel, és kerreg a vinyója, mindig azzal nyugtatom magam, hogy a feltöltés megy. Eddig mindig bejött.
-
Scale
őstag
Tegnap vettem kézbe a NAS-t de egyelőre eléggé hadi lábon állok vele, még rendensen hálót se kap a NAS. Beállítottam a routerben neki fix ip-t, meg a nas hálózati beállításaiban is beállítottam ugyanazt az ipt, a leírást követve.
Hogy lehet ezt kinyomozni, mi lehet a baj?
Amúgy a pingelős menüben néztem, hogy nem lát ki a netre még a nas, nem tudtam semmi külső címet megpingelni.
-
Tonyk
veterán
Ha fix ip-t állítottál a nasnak, akkor nem kell a routerben állítani semmit. Viszont az átjáró és dns a router ip-címe legyen. (Átjáró mindenképp a router legyen, a dns lehet 1.1.1.1 vagy 1.0.0.1 (Cloudflare) vagy esetleg 8.8.8.8 (google) )
Ha a routerben állítottál neki címet (dhcp-ben fogláltal neki egyet), akkor viszont nem kell állítani a nasban semmit. (Állíthatsz, baj nem lesz belőle)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Scale
őstag
Fura. Kiszedték a natolást, és azóta a Nas kilát a netre, pingelés, töltés, minden megy. Nem tudom mi köze lehetett hozzá
Egy kérdés: A transmission mivel jobb mint például a "Letöltés" menüpont alatti torrent hozzáadása és onnan letöltése? Miért van erre a célra két alkalmazás?
-
Tonyk
veterán
Transmission admin-t mindenképpen ki akarod engedni a netre (9091-es port), azaz távolról akarod managelni? Nem elég otthonról hozzáférni?
Ha igen:
1. Transmission leállítás
2. settings.json állományban (pl. név: scale , jelszó: kutyafule):
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-host-whitelist": "",
"rpc-host-whitelist-enabled": true,
"rpc-password": "kutyafule",
"rpc-port": 9091,
"rpc-username": "scale",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,
3. Fájlt elmenteni, majd tm indítása.4. Routerben portot nyitni neki: pl. 15478-as külső portot forwardolod a nas lan-os ip címére a 9091-es portra.
(Így kívülről nem a standard 9091-en lehet hozzáférni, hanem a 15478-on pl így: scale.no-ip.org:15478)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
Lehet ip tartományra is szűrést állítani benne, hogy csak onnan engedjen el bejelentkezési kísérletet.
Mindenhonnét beenged:
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
csak lan-ról enged be: (pl. 192.168.1. -es tartományból)
"rpc-whitelist": "192.168.1.*",
Lan oldalról és bizonyos külső íp-ről (pl.: 123.456.789.123):
"rpc-whitelist": "192.168.1.*, 123.456.789.123",
Lan oldal + külső ip tartomány
"rpc-whitelist": "192.168.1.*, 123.456.*.*",
stb.
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Scale
őstag
Nektek amúgy a transmission mekkora letöltési sebességre képes? Bár gyanítom, hogy amennyivel tölt, annyit bír amúgy is a NAS.
Nekem olyan 20mb/s-nél kiszokott akadni, illetve a sebesség is eléggé ingadozónak látszik, 10-20között nagyon ugrál. Miért csak ennyivel tud tölteni?
Ugyanaz a torrent a pc-men (ugyanúgy gigabites hálókártya), ugyanúgy kábelen 50mb/s-el is tud jönni. Digi 500-as net.
Ennyit bírna a NAS? -
Scale
őstag
válasz szaniszlokar #3385 üzenetére
Nekem egy WD Purple van benne, ami 5400-as, de gondolom nem ez a szűkös tényező.
Lehet a NAS gyenge procija, kevés ramja ennyire bírja csak? -
Scale
őstag
Igen, én is így gondoltam. Igazából megfelel nekem amire használom, csak még egy hete sincs nálam így próbálkozom, nézegetem elég sűrűn hogy mit hogy csinál, stb és csk azért is írok ilyesmikről ide, hogy ez másnál is ilyen, vagy valami nálam hibázik
De akkor ok.
Egyedül talán az olcsósága ott jön ki amikor Plexet használok és transzkódolnia kell a plexnek (felirat égetése, más minőség belövése), na olyankor totál belehal szegény. Eddig ugye én is pc-t járattam plexezéshez a tv-n, az bírta becsületesen. Viszont most így a plexen való feliratos filmek nézése is kilőve.
Itt jön egy kérdés: ti feliratos filemeket hogy néztek Nasról? Ahogy néztem a twonky által létrehozott szerver sajnos nem "mellékeli" a kipublikált filmhez a film mellett elhelyezett SRT feliratot, ami ugyanúgy van elhelyezve.
Van valami jó ötlet erre? Esetleg ha FTP szervert/szerverként üzemelem a nast akkor ez megoldódna? Úgy viszont pl a smart tv-k nem tudom mennyire látják úgy mint egy media szervert. Ez mind tesztelésre vár, csak hátha valakinek van jó ötlete -
Scale
őstag
Még egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy a nas-t távolról hogyan célszerű elérni? Például ha újra kellene indítani valamiért és pl 1-2hétig távol lennénk a nastól. És igazából ha magát a felületet eléri az ember onnan meg bármi mást is elvileg ha be van logolva az ember a "gépre". Bár lehet egy nasra belogolás nem ugyanaz mintha remote desktoppal be lennék logolva egy másik gépre. Mert pl ugye a transmission meg más appok is külön nyílnak meg.
Ez a myzyxelcloud megoldás lehet erre? Mintha azt olvastam volna, hogy a webes felületen elérhető a nas webes felülete. Vagy ha ez nem, akkor esetleg valamiféle VPN lenne megoldás rá ?
-
ngeri79
újonc
Sziasztok!
Egy használható webszervert szeretnék összedobni a NASomon. Az alapból rajta lévő php és MySQL elég régi, ezeket szeretném frissíteni első körben. Csinált már ilyet valaki, érdemes belefogni? (nem vagyok linux guru, alapok mennek)
Köszönöm!
-
emzeperix
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A NAS-om egy ideje "láthatatlan".
Tegnap este elindítottam pár letöltést, reggel nézném, hogy hol tart, de mindenhol Connection Failed üzenetet kapok.
NAS Seeker se látja.
Routerben látszik.
Soft és hard reset megvolt, de semmi eredménye.
Erre mondjatok valamit.
[ Szerkesztve ]
-
ellobogris
csendes tag
Sziasztok,
2 hétre kikapcsoltam a NAS326-ot nyaralás miatt. Most nem tudok bejelentkezni.
putty ssh - connection refused
web (PC-ről és telefonról) - rossz jelszó/azonosító
admin 1234 jelszóval felajánlja a jelszó módosítást, de nem segít
reset gombot nyomtat 1 és 2 csipogásig, de semmi
kihúztam semmi
gombbal leállítottam - semmiMi a megoldás?
Total Commander látja a könyvtárakat.
Előre is kösz!
-
ellobogris
csendes tag
válasz ellobogris #3397 üzenetére
SOLVED
Másik böngésző (Edge) beengedett. -
gerdei26
csendes tag
Sziasztok!
Megtudná nekem valaki mondani hol érem a rejtett fájlokat rajta? Pl.: a .../desktop,/login.html fájlt és a többit?
[ Szerkesztve ]
-
Speederer
senior tag
válasz gerdei26 #3399 üzenetére
Ha ez segít...
/usr/local/apache/htdocs/desktop,/login.html
/usr/local/apache/htdocs/playzone,/mobile_login.html
/ram_bin/usr/local/apache/htdocs/desktop,/login.html
/ram_bin/usr/local/apache/htdocs/playzone,/mobile_login.htmlA rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest