-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tapai66
lelkes újonc
-
zsiga68
őstag
Már nem emlékszem, lehet hogy nem írtam be. Elkezdte a telepítést de kb felénél leállt. Az adminisztrációs felület nincs kiengedve a netre.Még csak az kéne..
UI: Megnéztem,ez volt beírva:
Package: transmission
Version: 2.92zypkg002
Description: Transmission is a cross-platform BitTorrent.
Depends:
Size: 6400000
Installed-Size: 16000000
Architecture: arm
Zy-Model: all
IsBuiltin: N
Filename: transmission_2.92_arm_002.zpkg
MD5SUM: ec15a1f5927502bc30c9b206775c1519[ Szerkesztve ]
-
Tapai66
lelkes újonc
sajnos egyszerű felhasználó vagyok, már épp elég volt a routeren beállítani a portok forwardolását
ezért volt eddig nekem komfortos a NAS (wordpress, transmission, stb)
ismeretek hiányában sajnos nem hiszem hogy a hálózati problémákon úrrá tudnék lenni, de köszönöm a javaslatot.... még meglátom milyen áron lehet ma NAS-t venni ami a 326-hoz hasonló kiszolgálást biztosít... és én is a Synology-t néztem....
aztán lehet hogy mégis építés lesz belőle -
C14NZ
tag
Sajnos nem fogalmaztam túl jól: egy NAS-nak épített gép alkatrészeit be kell szerezni, össze kell rakni, azért ez nem ugyanaz, nem csak kiveszed a dobozból és belerakod a háttértárakat. Árban kb egál lehet, nekem a ds223j 80k volt, biztosan össze lehet legózni ennyi pénzből egy jóval erősebb pc-t egy rendes fém házikóval, viszont több helyet is fog foglalni a polcon és az áramfelvétele is magasabb. Az is igaz persze, hogy a syno plusszos model pont a bővíthetősége miatt (számomra aránytalanul) drágább - ez pedig alap egy épített készüléknél.
Mindenesetre visszakanyarodva a zyxel-hez: mérhetetlenül bosszantó, hogy így kifarolt a gyártó a terméke alól, amit mondjuk még tavaly is meg tudtál venni újonnan. Én nem váltottam volna másra, ha ez nem így van - egy NASt nem egy-két évre vesz az ember. Egy dolog a biztonsági rés javítatlansága, de a "gyári" repository elmeszelése kicsit erős lépés.
-
C14NZ
tag
Minden tiszteletem, de nem mindenki akar napokat elba.. eltölteni telepítéssel /konfigurálással. Én is vettem inkább egy 223J-t, nekem bőven elég volt azt is beállítani. Egyszer majd előszedem megint - ha lesz időm - és eljátszom az alternatív repositorykkal, merthát a gyári repo nem megy.
-
kelna91
senior tag
Persze, hogy nem RAID-et választottam... Akkor nem kérdeztem volna itt. A "bővíthető" opciót választottam, mert eleve az volt a célom, hogy később bővíthessek. Az meg nevetséges és védhetetlen, hogy bővíteni csak nagyobb lemezzel lehet. Ja és persze van egy 16TB-os összkorlát, szóval sok sikert, ha 8-10 terás lemezzel indítasz!
-
zsiga68
őstag
-
Breki
veterán
Igen pont akartam írni.
Ezekhez nem férek hozzá és előírás a fix ip. úgynevezett közös meghajtóként is funkcionál, hogy mindenki elérje a közös fájlokat illetve hogy a saját dolgait menthesse.
Minden gépnél be volt és be lesz állítva total commanderben egy hálózati meghajtó ami erre illetve a saját mappájára mutat.
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
Breki
veterán
Köszönöm szépen a gyors és részletes választ. Most nincs itt de valóban a Lan1-en van és volt plusz jel a lan2-höz pont ezért kérdeztem.
Így akkor egyszerűbb mint hittem, még egyszer köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
edeleny
őstag
A hálózati meghajtókhoz kell az SMB1!
Érdekes a Windows evolúció!
A Windows 11 indulásakor még a parancssorral is kellett mókolni, hogy lássa a mappákat. Ugyan ez volt a Windows 10-es laptoppal is. Küzdöttem vele rendesen.Pár hónapja, a friss 11-es verzió már úgy is látta, hogy a hálózat felderítés be se volt kapcsolva.
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
mokus1
addikt
Köszönöm, egyébként azonos munkacsoportban vannak.
Mit jelent ez a pingelés?
Ip alatt azt értem, hogy beírom a böngészőbe az ip-t és betudok lépni a felületre.
SMB1-et nem tudom megnézem.
Nem látom a megosztott mappákat. Hálózati helyként szeretettem volna hozzáadni de nem tudom. Egyébként a Twonkey-t látja a windows.A hálózati eszközök között.Zsiga68: Az első mondatodban leírtakat nem annyira értem.
-
-
edeleny
őstag
Én ezt a torrent dolgot nem értem!
20 mbit/sec.?
Nekem 25-re van korlátozva, mert, ha hagytam neki garázdálkodni belefagyott. A gyakorlati tempó igy is 15 körül van!A NAS-nak az a lényege, hogy 24/24-ben megy, tehát van rá idő!
Ha netán valamiért nem lenne időm, akkor eszedem PC-re, ott él a gigabites vezetékes net.
Majd szépen feltöltöm a Transmission könyvtárba, hozzáadom a torrentet, ellenőrzés, és adja is vissza! És közben tudok vele azt csinálni amit akarok!A másik vetület, hogy hiába PC, hiába gigabites net, ha a másik oldalról nem adják annyival....
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
douggutaby
tag
Lépjünk egyet vissza. Az általad linkelt kérdésben nem volt g, még a válaszban ott is van, hogy "not set". Tisztában vagyok vele, hogy a -g pont erre lenne, nálam be van állítva, de nem csinál semmit ez volt az eredeti kérdésem. A linked mögött válaszban annyi van, hogy használj `-g`-t, de én használom. --chown vagy groupmap pedig nem jó nekem, mert teljes rendszert másolom, különböző ownerekkel.
[ Szerkesztve ]
-
kg.andras
csendes tag
Hát annyiban nyújt mást, hogy a TPLINK routert kivettem a rendszerből, hogy kiderült számomra, -bár elméletileg tudnia kellene, mert gigabites routerként volt reklámozva - legfeljebb olyan 300-340 Mb/s-re képes. És igen, bármilyen beállításon és gyári beállításra visszaállítva is.
Plex fut még a NAS-on de hiába kapcsolom ki, nem lesz jobb.
A TM-nek mennyi aktív szál számít soknak? Nekem most a max. 60 van beállítva, torrentenként pedig max. 20. Sosem nyúltam ehhez eddig hozzá.
nCore-ról szoktam tölteni.[ Szerkesztve ]
-
XenHai
senior tag
Le szedtem a felrakott appokat és a 2.90 kísérleteztem ami el is indult, settings piszkálás jelszavazás után úgy tűnik ,hogy megy.
Én eddig -i vel raktam fel a dolgokat . A folderbe belépve fel ment -u val az említett kettő csomag. Újraindult eddig minden oké.
Látom ,hogy van már ffp 1.0 is ? -
VTom
veterán
-
VTom
veterán
Admin id-val és jelszóval próbáltam, windows alól, hálózati meghajtóként felmappelve, ill. android tabletről, file explorerrel. Eddig működött, anno így tudtam feltenni a metarepository-t tabletről, gond nélkül.
Most nem engedi bemásolni a web_prefix file-t.
Eszközök a NAS menüjében hozzáadva, hozzáférési szint admin, mappák írásra megosztva.
Másmappába, pl. Video, tudok másolni, csak az adminba nem. Pedig az is meg van osztva.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Freezee
senior tag
Nos most megint nekifutottam átnézni. Úgy indul a dolog hogy: "Ha feltelepült az Uwsiteloader" na itt kezdődtek a problémák mert a wget parancs után már hibára futott és nem települt fel. Ok akkor menjen a slapt telepítése. Na az se ment fel. Ha jól emlékszem azok hibakódjait is beraktam ide. Ergo a minidlna telepítéséig sajnos el sem jutottam . Igen, ez user hiba , elfogadom!, nem vagyok egy linux fejlesztő és üzemeltető hogy ezeket megoldjam. Ezért egyszerű átlag usernek megugorható megoldást keresek. DE nekem az is megoldás ha valaki itt lakik Bp.-en. Hónom alá veszem a cuccot és szívesen átballagok hozzá hogy együtt megoldjuk.( vagy szívesen vendégül látom). Szívesen tanulok.
[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
Igen, más böngészővel is ez van, és inkognító módban is ez jön fel, de már vagy egy éve. Leszedtem a minidlna-t de már nem emlékszem pontosan nem települt fel. Szarakodtam vele fél napot majd elengedtem, mert nem szedegette le a függőségeit. A torrent dolog, pedig , a plexnek rohadt bonyolult és érzékeny nevezéktana van, minden letöltést pakolgatni nevezgetni, aláhúzásokat berakni, kivenni, elejére ezt rakni a végére azt, azért ezt te sem kívánod szerintem, hogy 1 hetes kurzust tartsak hozzá nem értőknek erről. ezért indítottam onnan a beszélgetést, hogy a problémát kellene megoldani valahogy ha lehetséges. Ráadásul ahhoz hogy eljussak a minidlna telepítéséig elötte azért jópár dolog kell hogy felmenjen
[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
Plex nem jó az LG TV-hez mert az appja gáz, a transmissionnel letöltött könyvtárakat nem tudja kezelni a plex egyből, másolgatni kell, hogy ez épp micsoda film/sorozat bigyó egyebek, átnevezgetni majd ezt nem fogja visszatölteni a torrent. Ez így nem felhasználóbarát nem tudja megugrani egy fiatal meg egy feleség, én meg nem fogok ott ülni 0-24 ben, ez a mai világban nonszensz. Igen a minidlna-t próbáltam a hibaüzenetet be is másoltam ide pár hónapja. Pont veled beszéltünk erről. A TV-hez utoljára 3 hónapja jött frissítés. MÉg egy érdekesség, régen ide alulra ki lehetett rakni dolgokat, CPU leterheltség hőmérséklet akármi. Egy ideje azonban ez lett vele:
[ Szerkesztve ]
-
Freezee
senior tag
Köszi. Az hogy beírom a zypkgs -be mit jelent? az Uwsiteloader nem tud feltelpülni, és frissülni sem akar. az ffp felment a 0.7-es arm os, de slacker parancsok nem működnek . A plex-et felhegessztettem valahogy, de eléggé megeszi a NAS-t a DLNA-s megoldásnak jobban örülnék, így próbálom felrakni a minidlna-t
-
Tiédetis
senior tag
UDP-t kivettem a sorból, 60687-es portot is átírtam 9091-re (ez jó vagy nem?)
9091-es port nyitása sikeres lett, átnéztem sokadjára a beállításokat és elkövettem azt a hibát, amire a leírás is felhívta a figgyelmet A NAS ip-jét adtam meg a router helyett.
Viszont továbbra sem látom, hogy beindult volna a forgalom az ncore felé.[ Szerkesztve ]
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tiédetis
senior tag
NAS ip címe 192.168.1.2 igen
2: Bevallom ennyire sem értek hozzá, hogy ez mit jelent. Telekom fórumon írták hogy így próbáljunk portot nyitni.
Ezért írtam, hogy ebben láma vagyok és nem is tagadomSzellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
hcs57
addikt
Csak annyi a teendő, hogy az AX1800 -t (ha ez eddig nem történt meg) át kell állítani AP módba. Ha át van állítva, úgy már nem lesz 2. nat sem.
A NAS-nak és az AX1800-nak ajánlott fix IP beállítása, átjárónak az ONT IP címének beállításával.
Az ONT-n a port forwardot beállítani a NAS-ra.
Ha minden elkészült, akkor restart ONT, AX1800, NAS.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
hcs57
addikt
Az Asus AX1800 működik AP - ként is, így ha az ONT-től jövő kábelt az Ax1800 wan portjába dugja, akkor ez az egész felesleges. Nekem így működik.
Ugyanez a TP-Link esetén is igaz.
[ Szerkesztve ]
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Tiédetis
senior tag
Hát ahhoz haza kell majd menni és megnézni hova van dugva az AX1800-as.
Azt nem írtam, hogy nincs natolva a hálózatom (legalábbis ugyanaz az ip cím van bent, mint kint és kértem is régen, hogy nem kérem a natot)
Többit délután megpróbálom, kösziSzellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
gabka86
csendes tag
Google segítségével kerestem vagy 4 féle programot de egyikkel sem sem jutottam sokra. DiskInternals Linux reader kilép pár mp múlva ha rámegyek az adott hdd-re, de kipróbáltam az ext2fsd-t ami szintén nem akarja. Ha mountolom vele mondjuk k-meghajtónak akkor lesz egy k meghajtóm de nem lehet rálépni. De legalább látja:
Volt egy ami fel sem ismert egy meghajtót sem.
Ubuntus pendrive-ról bootolva próbáltam a parancsokat amit írtál de mdadm nem volt, felajánlotta, hogy telepíti de aztán sem működött. Érdekes, hogy fdisk -l parancsra sem tud kiírni semmit. Reggel egyszer kiírta de azóta csak elutasítja. Vagy nincs hozzáférése, nem is tudom mit írt már ki.
Tudom, én vagyok láma de lépésenként pontos utasításokra lenne szükségem. Akár privátban is.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Gyönyörű! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- OHH! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/256 FHD IPS HUN