Hirdetés
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
galaxys80
veterán
válasz gyulazsolti #3300 üzenetére
Át vannak nevezve a release nevekről rendes címekre. Így nem menne a seed.
De nem probléma ez nekem. Webes felület fájlkezelőjéről Mac-en csináltam egy appot.
1 kattintás és már másolhatók is gyorsan.
Semmivel nem több elérni így mintha a finder-ben csinálnám. -
tothking
csendes tag
Sziasztok!
Van egy NAS326 készülékem.
Az történt, hogy egyzser csak lefagyott teljesen és utána újraindítás után minden beállítás törlődött róla(jelszó, IP cím, felhasználók, megosztott mappák).
Két db HDD van benne, mind a kettőt látom még és teljesen jóknak mutatja a NAS.
Volt egy adott megosztott mappám, ami törlődött. Legyen ez fenykepek néven.
Hogyan tudom ezt a mappát teljesen helyreállítani? Most ugye nem látszik se a mappa, se a tartalma.
Hozzam létre újra a megosztott mappát az adott felhasználókkal és másoljam vissza a HDD-ről az anyagot? Ha igen, hogy a legegyszerűbb? Tudtok ebben segíteni, hogyan tudom visszaállítani így a dolgokat az adott HDD-ről?
Előre is nagyon köszönöm.Üdv:
tothking -
dananaj
csendes tag
Sziasztok, a centralt csak án nem érem el? vagy másnak is baszakszik?
-
Mr Dini
addikt
válasz dananaj #3305 üzenetére
Üdv!
Igen, jól látod. Annyit tudok az admintól, hogy miután meghalt a szerver a hosting HDD hibára hivatkozott. Utána legalább a download portált visszahozták az életbe még Januárban, de azóta az sem elérhető. Viszont akkor csináltam egy mirrort, ha csak a csomagok kellenek, feltettem ide.
Szintén megtalálható a teljes mirror tartalma becsomagolva is, itt.
Egyedüli limitáció az uplinkem sebessége miatt (hogy a rosszakarók se tudják a teljes sávszélem elvenni), hogy 1 IP (blokk)-ról egyidejűleg egy kapcsolatot engedélyezek és a nagyobb fájlokon 2 MB/s limit van. Ha valami oknál fogva ez nem lenne elég, bátran lehet keresni, adok korlátlan hozzáférést.
A fórumról pedig webcache mentésem van, de át kell alakítanom rendesen, hogy böngészhető legyen...
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Tutti-amigo
tag
válasz MaCS_70 #3277 üzenetére
Hali!
Bocsánat kicsit eltüntem nyaralás ügyileg és nem tudtam követni az eseményeket, de örülök hogy ilyen jó kis eszmecsere alakult ki a dologról.
Ahogy néztem a win10 vpn beállítani a PPTP mellett L2TP/IPsec, SSTP és IKEv2-t is tud. Nekünk az irodában L2TP/IPsec alapú a vpn-ünk a szervezhez. Hogy ez mennyire jó azt ti biztos jobban tudjátok de nekem ugyanez elég lenne mert az én otthoni anyagaim közel sem annyira pótólhatatlanok mint a céges anyagok.
nxferenc: Abban teljes az igazság hogy itt is a Zyxel előtt egy asztali gépet állítottak be az info-sok gondolom hasonló okból amit te is leírtál. Elsőre és is egy Raspberry Pi-re gondoltam ahogy az elejét olvastam a hozzászólásodnak, de valóban kérdéses hogy mi mennyire bírná az adatforgalmat. Ha nem is Fullhd filmeket de 720Hd filmek kívülről történő nézését azért szeretném megoldani. Nagy asztali gépet nem szeretnék a nas elé és lehetőleg semmit sem, de ha bírja teljesítménnyel egy Pi vagy Pi2 még megfelelő méretű eszköz lenne lenne egy OpenVPN szerver futtatására otthon.
Tonyk: eddig nem találtam megoldás vpn szerver futtatására közvetlen ezen a nas-on de ez a kis Zyxel lehet hogy kevés lenne egy filmecske gördülékeny vpn-es nézésére. Ezen a TP-link-en nincs vpn lehetőség és most még nem cserélnék routert. Esetleg a gyári fw-jét áttehetem openwrt-re de azt sem annyira szeretném, főleg azért mert bár szívesen bütykölgetném de időm nagyon nem akar jutni rá a napi teendők mellett. Putty-ot már töltöttem de ugyanott vagyok vele, hogy még nem jutott megfelelő időmennyiséget rááldozni a beállítására.
Most még egyelőre minden kint van az alap portjain, kivétel ftp, de mivel most már minden működik ideje egyenként beszedni illetve bevédeni a dolgokat. A twonky-t beszedem mert jelenleg a videók mennek webdav-on de gondolom az sem eléggé biztonságos.
Ezen eshetőségek mentén mit gondoltok mi maradna a kellően biztonságos mégis legegyszerűbb elérés.
Előre is köszönöm az eddigi hasznos segítségeket.
Tutti
-
gulyidosz
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Mit tudok csinálni, ha webes felületen nem jön be a NASom felülete?
Töröltem az előzményeket a böngészőből, de így sem hozza be. Mi lehet a baj? -
szaszab
aktív tag
válasz gulyidosz #3309 üzenetére
DHCP-n kap IP-t vagy statikusan adtál neki fixet IP-t?
Nem kell törölni hozzá semmit. Nyiss egy
pronóinkognitó ablakot a böngésződben, és ott próbáld megnyitni az admin felületet. (Vagy nyiss új böngészőt, amit nem szoktál használni, pl edge, IE (blöeh), és azzal próbáld.) Ha nem megy, ellenőrizd a router-en, kap-e IP-t. Ha nem kap,"próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?"indítsd újra a NAS-t (ekkor várni kell vele kicsit, míg boot-ol). A sípszó utánhagyjon üzenetetpróbáld elérni a böngészőből. Ha akkor sem megy, dugd rá direktbe a NAS-t a PC-re. Nézd meg az IP-jét, és azt írd be a böngészőbe. Ha úgy sem nyílik meg, akkor reset-eld. (Azzal vigyázz, csak egy csippanásig nyomd!! Egy csipp-nél az IP-t és a jelszót reseteli. Ez kb 2 mp után következik be. 2 beep-nél már minden-t resetel, amivel nem garantálom, hogy nem akarja formázni a benne lévő winyót. Sz'al figyelj, hogy 1 csipp után engedd el a reset gombot. ) -
sysrq
őstag
Sziasztok, ez az első NAS-om, az összefoglaló 2. pontja, formázás. Ez tényleg elkerülhetetlen?
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
dananaj
csendes tag
válasz Tutti-amigo #3307 üzenetére
köszi
-
TRob1
veterán
Új! TMGui v5.17.0 Új!
Changelog:
Switch to GeoIP Legacy Databases (DAT) (#1195)
Set default option active page to General tab
Update Polish translation (#1217)
Update Danish/Dansk Translation (#1179)
Update Traditional Chinese translation
Upgrade OpenSSL for Windows from 1.0.2p to 1.0.2s
Fix date column throws error (#1201)
Fix small English grammar issue in issue template
Add support for client certificates on non-windows platform (#1202)¤ R'n'R ¤
-
C14NZ
tag
Sziasztok!
Ma rádugtam egy külső HDD-t a NASra, megformáztam, megosztottam belső hálózaton. Szeretném, ha a Transmission erre/erről is dolgozna, de ötletem nincs mi az elérési útja,segítsetek légyszi!
Az internal volume útja ilyesmi: /etc/zyxel/storage/sysvol/video/
Köszi
-
C14NZ
tag
Nem vagyok linux user. A Putty, valamint az "ls" és "cd" parancs segített.
Nálam így néz ki a NAS-ra dugott külső meghajtó útvonala /e-data/dab6795*******f40164700*****0
(kicsillagoztam igen)
Ezt lehet valahogy egyszerűsíteni, ne kelljen már a Transmission-nál ilyen hosszú karaktersort megadni?
Állandóra mountolni például mondjuk az /etc/*akármi* útvonalra?[ Szerkesztve ]
-
NoNick
tag
Sziasztok! Tavasz óta használok egy 326-ost, teljesen jól működik. Belső hálón elérik az eszközök, tv, médiabox, torrent, stb. Adtam neki fix ip-t, regisztráltam a myzyxelcloud-ban. Telefonos appok is látják.
Van-e arra megoldás, hogy mondjuk VLC-vel telefonról vagy pc/notebookról elérjem filmet nézni biztonságosan? Jó lenne, ha tudnék választani hangsávot/feliratot.
Másik kérdésem, hogy hogyan lehet külső megosztásba tenni egy mappát, úgy, hogy kérjen hozzá legalább egy jelszót?
Köszönöm! -
sysrq
őstag
Ha a restet első sippanásáig törlöm a jelszót, belépésnél kéri a jelszó megváltoztatását, de az új jelszóval se enged be Helytelen felhasználónév vagy jelszó (3 böngésző, privát ablak is meg volt) hibára hivatkozva akkor mit tudok még tenni? Hajrá a két sípszóig?
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
TRob1
veterán
Hogy tudnék legegyszerűbben feltenni egy minidlna-t és egy mc-t a 326-ra? (Ha lehet vmi újabb verziókat)
Az összefoglaló végén ajánlott "Zyxel NAS Repository csomagok telepítése by odrif" blogban leírtakkal nem megy kb. semmi.ui: Nem értek Linuxhoz és a parancsokhoz.
¤ R'n'R ¤
-
gulyidosz
csendes tag
válasz szaszab #3310 üzenetére
Szia!
Áramkimaradás miatt lehetséges, hogy ismét nem tudom elérni a NASom böngészőből?
Mert ismét nem tudom elérni és megpróbáltam már mindent.
Viszont hozzá tudtam adni hálózatként és saját gépből elérem. Ezért nem értem.
Letöltéeks miatt kellene elérnem böngészőből.Esetleg valami tipp, hogy miért nem érem el?
-
TRob1
veterán
válasz #53667584 #3337 üzenetére
Csakhogy keresgéltem órákon át, de attól még nem tudom megcsinálni.
Láttam azt is amit "TE tennél"... de attól még nem tudom megcsinálni parancssorokkal. Ha lenne MC, akkor valszeg igen. De az sincs.
Alkalmazás listám meg vagy nem változik, vagy sikertelen, bármit bárhogy csináltam.¤ R'n'R ¤
-
Disque
aktív tag
Annyi változtatást javasolnék a leíráshoz képest, hogy a 2. pontban írt link helyett ezt használd:
http://zyxel.diskstation.eu/Users/Mijzelf/zypkg-repo/
vagy töltsd le ezt és tedd be a leírt helyre.
Ezután az ffp-t és az mc-t fel tudod telepíteni a webes felületről. -
Scale
őstag
Sziasztok!
Olvastam az összefoglalót, viszont kimondottan plex-szel kapcsolatban nem találtam infót.
Egy ilyen nast szeretnék venni, viszont nagyon fontos, hogy tudjak rá plexet telepíteni, hogy tudjak nasról filmezni távolról is.
Olvastam, hogy van ilyen "profibb" megoldás, hogy lehet ilyen csomagokat telepíteni a zypkg segítségével, neten gyors kereséssel ugyanezt találtam plex kapcsán a nashoz.
Egy ilyen megoldás, telepítés, stb, mennyire bonyolult, illetve ez mennyire támogatott a gyártó által? Könnyen megoldható, hogy legyen torrent kliens, illetve plex server a nasra telepítve?
Köszi előre is!
-
Ypszilon
csendes tag
Sziasztok!
Nagyjából 4-5 hónapja használom a a Zyxel 326-os NAS-át, és kicsit el vagyok keseredve!
Nagyjából 1,5 havonta a gép gondol egyet, és törli az összes létező adatot ami rajta van. Belépés ilyenkor nem történik idegen IP címről, egyszerűen törlődnek a letöltött tartalmak, és fogalmam sincs hogy miért! Majd ismét letöltöm az adatokat, megint minden szuperül működik, majd nagyjából 1,5 hónap múlva megint üres a tárhely. Ti hallottatok már ilyenről? Vélemény?
Köszi előre is! -
félisten
Érdekes dolog esett meg a 326-osommal -- bár inkább tűnik HDD-problémának, mint a NAS-énak.
Pár napra lekapcsoltam a NAS-t, és amikor ismét beindítottam, az egyik HDD-t (2 TB Seagate Barracuda) nem látta, fel sem pörgette.
Miután egy fél órát a hűtőben töltött a HDD, simán beindult és azóta is működik, de ami számomra nagyon érdekes: semmi nyoma az üzemzavarnak a SMART-adatok között. Szép zöld az egész...
Éppen keresem az utódját...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 3500U 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- Pimax Crystal VR Headset - DMAS hangszóróval - Újszerű állapot
- MSI GF63 Magyar gamer laptop i5 9300H 16Gb ram 512Gb ssd Gtx1650 120Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- Csere-Beszámítás! Corsair Icue Link QX120 RGB Ventillátor szett Starter Kit.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest