- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Aktív témák
-
Zatoichi120
csendes tag
Sziasztok.
Elolvastam (közel) az összes hozzászólást. Még mindig nem tudom meiket vegyem, ezt, vagy az LG GT540est. A kékes hiba lenne a bajom. Leszrom, hogy kék, meg pár pixel rossz, hát kit érdekel, de h még rosszabbodik is, meg ennyire bizonytalan a telefon háttere. :S Nem érdekel a felbontása meg a kijelző nagysága a telefonnak. Ezért gondolkozok egy GT540esen. Meg ami azt illeti, nem volt androidos telefonom, nekem ez a ROM főzés, meg rootolás meg miegyebek, túl magas -
sto1911
veterán
z4root-tal elvileg rootoltam a telot, ujraindulas utan viszont az akku toltottsege a kijelzo szerint kb. 20%-ot esett
Hogyan tudom ellenorizni, hogy sikerult-e a rootolas? Terminalban su-zni nem enged most sem, igy gondolom nem sikerult. -
cellpeti
nagyúr
Én megvagyok elégedve a készülékkel. Nekem eddig "csak" kékülés volt, de az se zavaró.
Nekem bőven elég a 3.2Mpx kamera, mivel most nyáron vettem egy 12mpx-es fényképezőt. Arra meg jó a 3 mpx, hogy esetleg valami van tudjak vele "lövöldözni". Én nekem nagyon tetszik a telefon. BT jó, Wifi jó, GPS jó nekem semmi bajom a mobillal.Ui.: remélem folyamatosan jönnek majd rá az Androidok.
Illetve nagyon jó vétel még a Galaxy S is. Hiába drága, de BT 3.0, Wifi N-es, GPS is nagyon penge benne, illetve 5mpx kamera és HD video. -
Tomate
veterán
Nálam az SF. Nagyon király
rootoltam, most teszek rá egy 2.2es droidot.
-
kentucky
őstag
Friss ropogós: felhívtuk a bajai t-mobilet, hogy rakjanak félre egy ZTE Blade telefont, és azt mondták, hogy hétfőn érkezik az új szállítmány, magyarul örülök nagyon
-
istnag
addikt
válasz
sto1911 #3085 üzenetére
Az amonRa recovery képes swap ot létrehozni a clockword mod al ellentétben az újrafelosztást pedig CustomMTD nevű pacth -el lehetett megoldani g1-en, már linkeltem korábban
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=717874 nem tudom ennél működik-e vagy sem elvileg kéne -
BagyeszNo1
csendes tag
Melyik is az az autós játék amiről videó is volt fent?
-
sto1911
veterán
válasz
Glatius #3084 üzenetére
Azt kellene kitalani, hogy a belso kartyara hogyna lehetne swap particiot letrehozni. Ha megnezitek a gyari particios tablat, akkor latni, hogy legalabb 160 megat meg fel lehetne szabaditani. Ha ezt swapnak tudnank hasznositani, akkor kicsit jobb lenne a helyzet
Tudtok olyan oldalt mondani, ahol le van irva lepesrol-lepesre, hogy hogy lehet custom ROM-ot kesziteni? Pl. itt van egy, de egy ZTE specifikus se lenne rossz.
@ (#2904) Dashes:
-
Ukkle
csendes tag
Megvettem.
T_Mobiltól rendelve, a DHL inkább jött kétszer (kaputelefon nem működik, jeleztem a megrendeléskor, hogy mely telefonszámon lehet előtte hívni), minthogy a sofőr felemelje a kezét és telefonáljon, hogy itt van. Mivel nem szállítottak a jelzett napon, felhívtam a szállítót, ahol a telefonos ügyintéző, miután kiderült a nyilvántartásukból, hogy állítólag jártak nálam, de a jelzett kommunikációs csatornán keresztül nem jelentkeztek, kioktatott, hogy a sofőrnek nem kötelessége telefonálni.
Hogy miért és kinek éri meg egy, kb. maximum 50 forintos költség helyett egy sok millió forintot érő eszközzel kétszer időt pazarolni, + üzemanyag + sofőr költségei - hát a tulajnak és a pénzügyi menedzsmentnek aligha.
Másodszor sem a kapuban jelentkezett, pedig tudták, hogy várják a szállítmányt, hanem még a városból, hogy indul. És inkább kicsöngetett még egyszer a ház előtt. Sok idejük van...Azt hiszem, hogy van lehetőség a szállítmányozásért kifizetett pénzt magasabb színvonalú szolgáltatásra fordítani, sőt, talán olcsóbban is, mint a DHL.
Az androidos telefonokat annyiban ismerem, hogy egy éve van egy HTC Hero a családban és sokat használtam, próbálgattam szórakozásból.
Az elmúlt néhány nap alapján megállapítom, hogy azoknak, akik nem átlagfelhasználók, telefonálni, internetezni, emailezni szeretnének, és nem tudják, és nem is érdekli őket az, hogy megabájt, meg RAM, meg installált programoknak hely, hogy egy 400*800-as felbontást, eszik-e vagy isszák, pláne nem, hogy főzött ROM, linux, kernel, router stb., azoknak ez a készülék a legjobb választás egy olyan minőségű telefonhoz jutni, amelyhez hasonló tudással bírót
- a legtöbb gyártónál, illetve mobilszolgáltatónál többszörös áron lehet kapni
- egy-két évvel ezelőtt még a 200.000 forintos kategóriájú gépek szolgáltatásaival vetekedett volna.Azokról a tulajdonságokról, amelyeket ezen a fórumon messze a jelentőségénél túl kezelnek:
- előfordult olyan készülék, amelyen sötét szobában sötét képernyőn 5 cm távolságról nézve látszik néhány hibás pixel : átlagfelhasználó az életben nem használja így a telefont. Ki az, aki nagyítóval megy új autót átvenni? Én meg sem néztem ilyen feltételek közepette a képernyőt, nem érdekel, a készülék használati értékét ilyen tulajdonságok nem befolyásolják. Ezerből 2 ember veszi észre, a tudatát befolyásolja, beír egy ilyen helyre, majd ez után még néhányan sötét szobába vonulnak és közülük már csak egy szűk mag az addig számukra kifogástalan képernyőről megállapítják, hogy nekik is hibás. Ez kérem, hisztéria, semmi több. A másik, ami frusztrálja ezeket az embereket, az az, hogy "más fórumokon rajtunk és a hibás telefonjainkon röhögnek", - ennek megint nincs köze a használhatósághoz.
- szürke-kék színeknél egyes helyeken nem pontosan a képen található árnyalatot adja vissza a képernyő: előfordul, a készüléket tökéletesen lehet használni: ha vannak képek, ahol ritka esetben előfordul, azokat lehet nem beállítani háttérképnek, alapértelmezett használat esetén az embernek fel sem tűnik, hogy egy minimális eltérés van egy-két háttérképnek szánt fényképnél. Van még egy programocska, ahol szintén előfordul egy icipici elszíneződés, amire rá lehet fogni, hogy ugyanolyan elváltozásnak tűnik, mint a fényképeknél. Nem zavaró, csak akkor tűnik fel, ha foglalkozni akarsz vele. Ezt a programocskát az ember jellemzően nem használja - de ha valaki mégis, egyáltalán nem zavaró.
-a készülék "elfelejti, hogy wifi-n keresztül kommunikált egy másik hálózati eszközzel és nem működik az internetes kommunikáció": csak akkor történik, amikor nem használja az ember a készüléket, és energiatakarékosság miatt egyes funkciókat kikapcsol a gép. Amerikai fórumokat olvasva megtudható, hogy a jelenség bekövetkezése függ a hálózatot képező készülék fajtájától. Amikor egy androidos készülék feléledés után wifi kapcsolatot kíván folytatni, akkor néhány adatot küld a másik készülék felé. Ezek között található egy eszköz megnevezés adat is, amely az androidos készülékeknél nincs kitöltve, másképp fogalmazva üres. A fent leírt jelenség akkor fordul elő, amikor a másik készülék szoftvere úgy van megírva, hogy kötelezően vár egy kitöltött megnevezés adatra. Emlékeim szerint DLink eszközök között fordult elő, illetve TP_LINK routereknél, a kilenszázvalahányas volt többször nevesítve, nekem 1043-as típus van, a jelenség valóban létezik. Ez a jelenség nem általános, néhány kapcsolódó eszköz esetén fordul elő. Mit lehet tenni, hogy ilyn esetben legyen wifi-n keresztül internetes kommunikáció?
- konfigurációnál wifi ki- majd bekapcsolása: ez néhány menü meghívásával jár
- egy wifi ki-bekapcsoló programocska letöltése az android Market nevű programjával, és feltelepítése az egyik főképernyőre. Ebben az esetben 3 gomb lenyomásával kapcsolható vissza a wifi
- szintén a Marketről letölthető egy program, amely a feléledéskor automatikusan kikapcsolja, majd be a wifit: ilyenkor a felhasználó gyakorlatilag nem is veszi észre a jelenséget.
Autó esetében kb. annyi jelentősége van ennek a jelenségnek, mintha indításkor kellene még egy-két kapcsolót használni, de egy kis ügyeskedéssel ezt is ki lehet küszöbölni.
Annyit még érdemes tudni erről a jelenségről, hogy amennyiben a wifi kapcsolat megszűnik, akkor a telefon megpróbál automatikusan átváltani mobil internetre. Ha valaki szeretné ezt elkerülni, akkor létezik egy program, amellyel ezt meg lehet akadályozni - így elkerülhető, hogy a készülék a havi keretet fogyassza. Ha a készülékre telepítve van az automatikus wifi újrabekapcsoló program, akkor ez az automatikus mobil internetre kapcsolás jelenség nem fordul elő.Olvashatóak voltak kritikák az egy feltöltés utáni használati időkről. Erről annyi tapasztalatom van, hogy volt egy nap, amikor 12 órát bírt ki az akkumulátor állandó használat mellett. Wifi végig bekapcsolva, alkalmazások tucatjai lettek letöltve, telepítve, kipróbálva, amikor épp nem, akkor interneztek vele, kísérleteztek a rendelkezésre álló funkciókkal, alkalmazásokkal. Az egy nap átlagos használatot simán tudja, napi egy-két óra internetezés, fél-egy óra telefon esetén 2-3 napot tud a készülék. Egy átlagfelhasználó számára ez, azt gondolom, megfelelő. Még nem teszteltem le az üzemidőt csetelő (Pl.: GTalk) vagy internetes telefonáló program (Pl.: Skípe) állandó működtetése során.
A memória mennyiségéről.
Két fajta memória befolyásolhatja a felhasználói élményt.
Az egyik annak a mérete, ahová az Android operációs rendszer feltelepíti a programokat. Az ehhez rendelkezésre álló memória mérete nem korlátlan. Arra nem alkalmas, hogy az ember 40-50 átlagos méretű programot, mellette átlagnál jóval nagyobb játékot és, szintén az átlagnál jóval nagyobb méretű, GPS térkép szoftvert telepítsen fel. Kipróbálás ideje alatt a készülék egy idő után elkezdte rendszeresen kiírni, hogy telepített szoftvereknek fenntartott memória lassan betelik. Nem volt mit tenni, a kisebb szoftvereket kellett leszedni, de ezek közül a legtöbbet eleve kipróbálási céllal tettem fel, és azok száma, amelyeket hosszútávon keresztül meg akarok tartani, mert használni is fogom, kb. 10-20. Ezek mellé már elfér egy navigációs szoftver és több kisebb és 1-2 nagyobb (20mb) méretű játék is. Ilyenkor a memória mérete már bőven megfelel az igényeknek. Vélelmezem, hogy átlagemberek számára is.
A másik memóriát akkor használja a készülék, amikor a gazdája egy adott programot épp használni kíván. Ilyenkor a rendszer, szükség esetén, azoktól vesz el helyet, amelyet a felhasználó a közelmúltban használt, de most nincs rá szüksége. E játékszabály használatával az elmúlt napokban nem volt memóriaszűkében a rendszer. A sok kisebb program mellett mindig elfért egy vagy két nagyobb is. A nagyobbakból az ember általában egyet használ. Elméletben tehát nem kell a memóriával foglalkozni. A gyakorlatban lehet, hogy igen. Mert vannak olyan programok, amelyeket a jellegüknél fogva a rendszer nem állíthat le (pl.: internetes telefonálás, ahol a programnak figyelni kell a bejövő hívásokat) ÉS az adott programnak nincs kikapcsolás funkciója (pl.: Skype). Ilyen esetben megfelelő segédprogrammal lehet/kell az adott alkalmazás működését befejezni. Ami a Skype-ot illeti, revideálom az előbbi megjegyzést, nincs ugyan Exit/Kilépés gomb, de a Skype központi rendszerből kijelentkezve, az alkalmazást már le tudja állítani az android operációs rendszer.A képernyő normális használatban kiváló, aki 240*320-ról váltana, már az fenomenális, hogy itt a 800*480-as részletezettséggel egyszerre többszörös területet lehet látni böngészés során. A videókat átlagfelhasználó számára gyönyörűen jeleníti meg a gép.
A hanggal részletesebben nem foglalkoztam még, a külső hangszóró legalább átlagosan szól, a füles korrekt darabnak tűnik, erősen funkcionális darab, semmi több.
A gépen elhelyezett gombokról is voltak fanyalgások. Funkcionálisan tökéletesen használhatóak, nekem még elegánsságot is kölcsönöz a két oldalon elhelyezett fém(es) csík. Jól érzékelhető a nyomáspontjuk. Megszokást igényel, hogy az energiatakarékos állapotból visszatérni vágyó felhasználónak a képernyő feletti gombot kell megnyomni - a HTC Hero-nál ez alul jobb oldalt volt elhelyezve.
Elmondások alapján a készülék függetlenítése a használó részéről csak jogi okok miatt nem lehetséges.
Ugyanezt állítják több navigációs szoftver használatának lehetőségével kapcsolatban is.
Tehát nem engedélyezett.
Ami mindenki számára ismeretlen, az a ZTE készülékek magyarországi garanciális és az utáni szervízháttere. Erről bővebb információval nem rendelkezem. Néhány történet, itt a fórumon, arra utal, hogy a készülék forgalmazásával megbízott T-Mobil nehézkesen kezeli a felhasználói panaszokat.
Összefoglalva röviden, talán az év lehetősége ebben az árkategóriában ez a készülék. Ami kritikát eddig lehetett olvasni, tapasztalni róla, nem több átlagfelhasználót érinthet, mint más gyártó egy-egy típusánál előforduló bevezetési problémák száma - beleértve egy hangoskodó kisebbség véleménynyilvánítását is, amelynek során az átlagos felhasználói igényeket méltatlanul negligálták. Képviseli mindazt a tudást, amely miatt más, nem android alapú készülékeket gyártók eladási számai romlanak.
-
lpb
csendes tag
válasz
BagyeszNo1 #3074 üzenetére
ez mondjuk elég várható volt, ezután már csak az a kérdés meddig forgalmazzák.
-
BagyeszNo1
csendes tag
Most voltam a T-ben, hogy visszavigyem, még 72órán belül. Megnyugtatott a srác, hogy ha rosszabbodna, akkor 2évig sima csere van erre a készülékre, mert nincs MO-n szerviz. Úgyhogy, ha esetleg arra kerülne a sor, akkor majd visszaviszem.
Szép napot nektek. -
debrejo
senior tag
Köszi a linkeket, beleásom magam, okosodok kicsit (remélem), ha meg valamit majd kurvára nem értek rákérdezek...Ha meglesz a teló, akkor majd gyakrabban
-
gelay
csendes tag
válasz
ojsoldier30 #3034 üzenetére
T9 kikapcs hogyan???
-
GoldMonGold
csendes tag
válasz
Gusztáv #3011 üzenetére
Sőt a Modaco-s romban van olyan a wifinél, hogy Wi-Fi sleep policy, 3 lehetőség van (Ha a képernyő kikapcsol / Soha ha töltőre van dugva / Soha).
A Magyar T-s romban is benne van, bár elég jól el van dugva.
Beállítások/Vez.nélküli és hál.kapcsolatok/Wifi beállítások (na itt kell megnyomni a "menü" gombot és a "speciális" fülre nyomni. Itt már a "Wifi energiatakarékossági szabályok" címszó alatt be lehet állítani mit is csináljon a Wifi jellel.
Én nem raktam rá a Wifi-fixet mégis simán működik 3 különböző routerrel. -
-
Maxtreme
addikt
válasz
Brutális eb #3063 üzenetére
Aham, az árához képest tényleg nem vész. Persze nem arena szint, de nem is vártam
-
debrejo
senior tag
Nem romcserére meg ilyesmikre gondoltam, a felét nem értettem ezeknek a dolgoknak, hiába olvastam végig az összes commentet, csak tényleg pár dolgot értettem
hanem ha valaki esetleg szintén symbianról váltott Androidra, mik az eltérések, a Market hogyan működik, meg szeretnék egy-két olyan dolgot is kérdezni, amik a fórumban tilosak (navi).
Kezdetnek akár egy olyan magyar oldal is megtenné, ami olyan lámáknak mint én leírná kicsit az androidot. Kezelés, architektúra, miben más mint a többi, esetleg a 2.1-es droidról valami tartalmasabb leírás
PS: sose voltam nagy linuxos
Köszi előre is -
pista59
őstag
Meghozta a futár a webshop-ból. Nekem nem tűnnek hidegnek a színei, semmi kékest nem látok. Persze még nem néztem napokig.
-
istnag
addikt
Hát igen azokat az adatokat a gyártók nem tudom milyen alapon adják ki (ill.gondolom)...Hát nem tudom nekem a quadrant min freq: 122 MHz hoz
A SetCPU -t pedig a g1 es korszakomból ajánlom,mert nekem nagyon jó volt erre még nem volt időm feltenni.
én sem mondtam,hogy nagyon jó az aksi csak az , hogy az átlagot hozza (ahogy te is mondtad) -
debrejo
senior tag
Nos, átolvastam az egész topicot töviről-hegyire. Majd egy napomba került, de megérte, mert nem fogom 10x-edikként megkérdezni hogy Blade vagy X8, lol
Nos, symbianról térnék át droidra, és ezen árkategóriában nézegettem már régóta okostelefonokat, amik wifivel és gps modullal rendelkeznek android mellett. Amiket leszűrtem a több mint 3k comment átnézése után (azon kívül, hogy jópár embernek szófosása van, lusták átolvasni, és huszonakárhányadikként is megkérdezik hogy melyik telefon legyen, mennyi a ram most benne, mert nem találja, amoled vagy sima oled, van-e már főzött 2.2 rá, stb. - olvasni kéne bazze!!!! - meg ez a hisztéria a kijelző körül, atyaisten! követelem a modiktól hogy legyen mostantól bizonyos szavakat tartalmazó commentek kiszűrése funkció). SZóval elmentem egy Tré boltba, megnéztem a telót, a srác első szóra odaadta, hogy kipróbáljam. Még csak nem is haverom. Abszolúte bejön, szóval ez nem is kérdés, hogy ez a kinézett karácsonyi ajándék. Sokak tanácsára várok 1-2 hetet még vele, hátha addig lesz hivatalos teszt is itt, meg újabb "okosságok" is kiderülnek. Tüzetesen át fogom nézni még a boltban, annyi szent, de budiban tesztelni nem fogom, a gradient szót meg értelmezni sem tudom, hehe (nem is akarom). Ha használható, akkor 1-2 pixelhibára szarok magasról. Ellenben Androidból kerek nulla vagyok, úgyhogy elkelne egy "kocka" segítsége majd. Persze nem itt, offolni nem akarok, hanem más módon felvenném vele a kapcsolatot, segíthente előtte kicsit ismerkedni a rendszerrel (gyorstalpaló) meg később ha esetleg gond akadna
A teló fogásra kurvajó, nekem szép (utálom a zongoralakk festésű telókat az ujjlenyomatgyűjtő képességük miatt) ez a mattabb külcsín. Szóval, remélem valakivel fel tudom a kapcsolatot innen venni a fórumon kívül is (skype, msn, ilyenek), aki kicsit segít ebben a droidos világban.
Valaki? -
devast
addikt
2G-t használok, wifi, gps ki van kapcsolva. Sync meg background data kell, ez az egész okostelefon lényege. Megkapom a maileket stb. Setcpu-val meg teljesen fölösleges buzerálni a cuccot, ugyanis vagy ondemand vagy conservative cpu govenor van beállítva a linux kernelben. Kijelzőm fényereje 30% körül van. Nem merem 2 napot használni, a gyártó által megadott 200 óra készenléti idő meg egyenesen vicc kategória. Spica-m többet bírt, igaz abba 1500mAh-ás akksi volt. És az a cpu-t 66Mhz-ig le tudta venni, míg az msm7227 legalacsonyabb órajele 245Mhz. Szóval ja, átlagos. Naponta illik tölteni.
-
Dashes
őstag
Németországba is a japán verzió érkezik link (5MP és vaku) .
-
bartiiiiiii
csendes tag
Bízom benne h így jobban fogunk járni. Értsd: ugyanennyiért kapunk egy hibátlan készüléket. Csak remélem nem kell jövő karácsonyig várni rá.
-
istnag
addikt
Az aksi egyátalán nem gyenge, hozza a mostani szintet ebben nem akarnak fejlődni a gyártók...
Akik nincsenek megelégedve az aksival azoknak
Pár tipp:
-kapcsold ki az adatforgalmat, ha nincs rá szükség
-ha egyátalán nem használod a mobilnetet állítsd 2g -re is
-kapcsold ki a wifit
-kapcsold ki a gps -t
-kapcsold ki az sync -t
-kapcsold ki a helymeghatározást is
-setcpu -val konfiguráljátok a procit
-kijelző fényerejét vedd alacsonyabbra
(ajánlom mindenkinek a switchpro widgetet sokkal jobb,mint ami bent van és itt az adatkapcsolatot is le lehet tiltani) -
paizsl
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy van e másik névjegy kezelő a telcsihez mert a gyári nekem túl kicsi számokat ír ki és nehezen tudom elolvasni.
Köszi Laci -
philoxenia
MODERÁTOR
Nálam anno a PDA /Asus/ kijelzőjével volt baj, elküldtem szervizbe, szó nélkül cserélték a kijelzőt és visszahozták. Pixelhibás kijelző esetén szvsz simán elég a kijelzőcsere, szerintem a hajó érkező Bladek mellé már csomagolnak egy adagot....
Nincs még ZTE szerviz/képviselet Mo-on?
Pedig már régen jelen vannak nálunk: [link] -
trapi80
tag
Igen Djozsi. A gyakorlatban veszem észre jobban, hogy erősebben csupálja az akkut mint pl. az eddigi nokiáim. Azért elmondható, hogy a Finnek készülékei általában 2-3 napot bírtak, míg a blade olyan max. 1 napot. Amúgy tuti ezt többet nyomkodtam és az androidos market is komolyabb jóval mint az ovi. Lehet, hogy ennek tehető be.
Kíváncsi leszek, hogy a 9 db pixelhibára cserélik-e a kütyüt. -
-
Gusztáv
addikt
válasz
Danniel #3015 üzenetére
Nekem eddig egy dolog jött elő, az otthoni d-link routeremtől nem hajlandó ip címet fogadni. A munkahelyen lévő Wnw Box IV hsdpa router wifijét egyből megeszi. Ebben ugye más kijelző van (OLED), használat közben nem láttam semmi hibát, de nem vonultam be a budiba kijelzőt nézegetni 100% fényerőn miközben döntögetem a telefont és rituális mondókákat kántálok
. És gradiens ábrákat sem szoktam telefonról nézegetni, meg sehogy. Mindennapi használatra tökéletes a kijelző, engem ennyi érdekel. Van olyan szép mint a Zune HD-m amoled kijelzője.
-
peje
tag
Valaki tudja, hogy ha van root+recovery a telefonon+ főzött rom, akkor vissza lehet-e állítani a gyárival megegyező állapotot?
Vagyis amikor a recovery is eltűnik.Még valami:
Ha a recovery fejen áll, az normális? -
trapi80
tag
Ren Hoek-nek igaza van. VÁRJ!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
bartiiiiiii #3035 üzenetére
Szerintem várj vele, ne vedd meg... én is ezt teszem. Minimum a hivatalos közleményig, vagy belső infóig. Mobilaréna teszt sem ártana.
1-2 hetet még kibír az ember telefon nélkül, és lehet sok bosszúságot spórolhat meg. (Gariztatás, "lehet már csak javítják eset", rosszabbodó kijelzők stb...)
Én akkor fogok vásárolni, ha itt a fórumon zsinórban 3 hibátlan kapnak a userek az új készletből.
Türelem, magentát terem
-
trapi80
tag
válasz
bartiiiiiii #3035 üzenetére
Szia!
Én nem sok esélyt látok rá. Szerintem maximum 72 órán belül. Én most várom, hogy mi lesz a készülékemmel. Két napja vittem vissza. 9 pixelhiba volt + a színhiba is megtalálható rajta. Sajnálom, mert egyébként egy teljesen jól használható kütyü lenne. Csak ez a 3-4 dolog ne lenne vele. (pixelhiba, színhiba, kártya kezelési hibák, gyenge akku)
Üdv!
-
istnag
addikt
válasz
sto1911 #3030 üzenetére
Én is lefuttatam egyet...t-s rom rootolva vagyon és kerek 400 pontot kaptam,bár engem nem nagyon érdekelnek ezek a tesztek,mert a használhatóság számít
Szerintetek mit csináljak webshopban vettem elvileg van még 6 nap,hogy visszaküldhetem,de engem nem zavar ez a kékesség, egyedül a háttereknél egy kicsit,de azokat nem használom.Szóval szívem szerint megtartanám eszem szerint visszaküldeném
-
bartiiiiiii
csendes tag
Szerintetek mennyi esély van rá h ha most veszek egy Blade-t kijelzőhibákkal, de később jön egy jó szállítmány, és visszaviszem és ki akarom cseréltetni akkor is kicseréljék
?
-
ojsoldier30
csendes tag
Na én is sikeresen megvettem a Bladet, nekem ennyi pénzért bőven bejön.A kijelzős kék csíkot én csak telefonálás után látom.Nálam használatnál ez észrevehetetlen,tökéletesen működik, minden.Szerintem a kijelző is, ha nem keresi az ember a hibát tökéletesen működik.Szerintem szép képe van, gyors, Angry bird hibátlanul működik.Még a T9 kikapcsolást is megtaláltam sikeresen
Szóval nekem megfelel,pixel hibák nincsenek.
Ja és én a Maglódi auchan üzletsoron vettem a T-mobilban,volt még,úgyhogy itt kereshetitek:-)
-
sto1911
veterán
A quadrant benchmark eredmenynek mennyinek kellene lennie? 378 pontot dobott ki ra, ezt baromi kevesnek tartom.
-
Chiller
őstag
Esetleg két sör?
Amúgy ez az egész azért is furcsa, mert megformázni meg tudta, illetve most 2GB-osat használok (nem a gyárit), és semmi baja nincs azzal.
De akár rádugom USB-n keresztül a mobilt a gépre, akárcsak simán megpróbálok kártyaolvasón keresztül rátenni, akkor kész - csinálja a fesztivált.Viszont, ha csak 200-300 MB-ot másolok rá, akkor azt meg beolvassa. Fene se érti, lehet, hogy tényleg a memóriakártyával van valami, (gen2 USB-s dongle sem olvassa) de ennek meg ellentmond, hogy a laptopom kártyaolvasója beolvassa, és kezeli is.
-
kvojnovics
tag
Hi all!
Szépen lassan haladgatok a telepítésekkel, rom tesztelgetésekkel! Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét itt a fórumon!
Egyelőre maradok a rootolt gyári romnál, már csak azért is, mert saját szájízem szerint válogathatom a telepíthető programokat!
A helyzet az, hogy unlockoltam, rootoltam, clockworkmod recovery is megvolt, de hiába futtatom le a gscript nevezetű a2sd programot és másolja az ext-es particióra a programokat, mégsem kapok azt ext-es particióról infót semmilyen programmal! Másrészt, a root explorer nem indul és így nem tudom bekapcsolni a hardveres gyorsítást!
Ami még kérdés, az az, hogy a clockworkmod recovery backupjából tudok e ZIP-es fájlt készíteni vagy sem? Szóval a telón lévő romból hogyan tudok készíteni update.zip-et?
Köszönöm mindenkinek!
-
wlf
tag
válasz
Chiller #3017 üzenetére
Sajnos nem, veszprémi vagyok, mostanában nem hiszem, hogy megyek Budapestre. Bár a potyasör csábító
Egyébként nem gondolnám, hogy kifejezetten a class 4-es kártyákkal van baja...size: hálózatfeloldó kódot fog kérni, tehát a BV-hez mindenképpen függetleníteni kell. Amennyire én tudom, ezt visszacsinálni nem lehet, de korábbi olvasmányaimból (itt és más fórumokon) arra következtetek, hogy általában a szervizek nem foglalkoznak ezzel.
Szerk.: Szőröstalpú (
) kolléga hozzászólása nyomán ezek szerint nem minden esetben szükséges. Én sajnos nem úsztam meg...
Persze továbbra is tartsátok észben, hogy a szolgáltató engedélye nélküli függetlenítés kis hazánkban nem megengedett, és a ph! fórumszabályzata is tiltja az ezzel kapcsolatos eszmecserét.
-
KIZS
aktív tag
válasz
Danniel #3010 üzenetére
Szia!
Én is most kerestem egy angliában élő "ismerős ismerősét", hogy szerezzen nekem egy ilyen kütyüt. Én úgy számolok, hogy 109 font a készülék (99 + 10 font) és kb. 10 font a postaköltség. Ez összesen kb. 40 ezer forint. Ezután csak függetleníteni kell, meg felrakni rá valami jó fajta rom-ot és hajrá.
más
Arról van valakinek valami információja, hogy esetleg a telcsiben levő proci húzható-e és meddig? Nekem most egy Touch Cruise -om van, amiben az eredeti 400MHz-s proci gond nélkül megy 550-en. Persze nem érdemes így használni, mert 3x gyorsabban lemerül, de 450MHz-n már nincs ilyen gond. Ebből okoskodtam ki azt, hogy ha a Blade tudna 600 helyet 700-on futni, akkor az adna némi sebesség növekedést, de talán nem nőne meg látványosan a fogyasztás. Persze az is lehet, hogy erre nincs is szükség..
-
Chiller
őstag
"Az sd kártya témához hozzászólva, nekem 16 gigás, class 2-es Kingston van, tökéletesen működik, a Blade a harmadik telefon, amit kiszolgál."
Na, ez pozitív, akkor lehet bepróbálkozok.
Lehetséges, hogy csak a CL4-es SDHC-ket nem szereti.Mondjuk azért jó lenne ha összefuthatnánk valahol és 100%-ra leellenőrizném a dolgot.
Nem BP-i vagy esetleg véletlenül? Passzolnák egy sört cserébeAmúgy nálam minden egyébben tökéletes, hívószám, kijelző, stb, stb.
Csak kicsit ciki, mert engem meg pont az mp3 lejátszás érdekelt volna -
Gusztáv
addikt
válasz
Danniel #3010 üzenetére
Szia, én tegnap kaptam meg az ebay-en rendelt San Francisco-t. Az Orangos romot le kell cserélni, mert nagyon sok helyi tartalom van rajta (saját market, csengőhang bolt, maps), kb 30 perc alatt megvan. Utána szuper a telefon. APN-t kézzel kell beállítani, az is kb 5 perc. Androidhungary-n fenn van.
-
Gusztáv
addikt
Nekem 4GB Kingston Class 4 SHDC-vel teljesen jó, a gyári 2 GB Verbatim-al sem volt semmi baj. Bejövő hívásnál is kijelzi a hívó számát. T-nél sok előfizetéses csomagban nincs benne a hívószám kijelzés (+160 forint, én is erősen megdöbbentem, hogy 2010 ezért külön fizetni kell
).
Sőt a Modaco-s romban van olyan a wifinél, hogy Wi-Fi sleep policy, 3 lehetőség van (Ha a képernyő kikapcsol / Soha ha töltőre van dugva / Soha).
-
Danniel
tag
Sziasztok!
Blade vásárlását fontolgatom, és felmerült bennem, hogy Angliából hozatok (van kint egy ismerős-ismerőse). Ha jól láttam az orange honlapján, 99 font. Mivel jár az, ha kinti telefont rendelek? Most is T-s vagyok, előfizus. Tudom, garancia az nem lesz (hacsak az említett ismerős vissza nem viszi majd ha megy még egyszer). De ezen kívül gps, gsm, wifi, internet és egyebek működnek tökéletesen itthon az angliából hozott telóval? Vagy van valami lokális cucc, ami máshogy működik ott és itt? Kicsit hülyén fogalmaztam, de remélem értitek.
Köszi
-
voci
tag
A webshopban azt írják, hogy "Jelenleg nem kapható, újabb készlet várható.". De belépve a My T-mobile oldalra, és azon keresztül megjelenítve már nem jelenik meg ez az üzenet, tehát a webshopban még van ebből a készülékből. Meg is rendeltem, jelenleg azt írja, hogy holnap 20 óráig kiszállítják.
-
wlf
tag
Ahogy lpb is írta, szükség lesz a ClockworkMod Recoveryre is, anélkül ezeket a romokat nem tudod telepíteni.
Felraktam a dropboxomba: fastboot, recovery.
Körültekintően csináld, mindent olvass át kétszer inkább, minthogy elflasheld a telefont.Az sd kártya témához hozzászólva, nekem 16 gigás, class 2-es Kingston van, tökéletesen működik, a Blade a harmadik telefon, amit kiszolgál. Lassúcska ugyan, de app2sd-t nem használok, más meg nem indokol gyorsabbat jelenleg.
-
Simba86
senior tag
üdv mindenkinek! kezdő androidos vagyok, de "imádok" moddolni!(megtettem a PNA-mal, Symbiannal, PS2 stb...)lassan 3000 hsz átolvasása és rengeteg "szakirodalom" után sikerült tegnap felraknom a Blade Villain 1.1-et, és egy NAGYON szembeötlő változást osztanék meg veletek: a Hero of Sparta a gyári ROM-mal szaggat játszhatatlanul, az új ROM-mal viszont sokkal gyorsabb és már játszható! egy dologról nem volt szó(hacsaknem átsiklottam felette...), az Adobe Flash-ről, és a gugli se adott rá választ: szóval elő lehet csalogatni a Flash támogatást? (normális esetben azért nem működik a Flash player 10.1, mert az csak 2.2-s rendszeren fut) A rendes telepítésnél kiírja, h nem kompatibilis, amikor "cselesen" feltelepítettem, akkor meg nem használt, olyan volt, mintha fel se került volna... a válaszokat előre is köszönöm!
szerk: agressor, nekem is magentás a telóm, szóval ez tévedés...
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Fitzgerald #2982 üzenetére
Jah, közben megtaláltam a megoldást
Kíváncsi vagyok, milyen szintű gyorsulást eredményez majd 3D játékokban.
-
lpb
csendes tag
szia ez egyik linkben meg vannak jelölve a modacos- források(wlf leírásában hogy pontos legyek) ott így kezdődött:
- ClockworkMod Recovery telepítése
http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/319565/07-oct-2-5-0-9-r2-clockworkmod-recovery/
nah ha ezt a linket megynyitod és be vagy regisztrálva az ott levő linkek működni fognak, a direktlink nem működik külső oldalról, de fontos hogy be legyél jelentkezve.
Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Könyvajánló
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Nagyméretű belépő tábla a OnePlustól
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- ELADÓ Apple iPhone 14 Pro Max 256 GB - Space Black!
- Edzett üveg: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz 899 Ft
- Újszerű Oppo Find X6 Pro 16/512 GB
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB független, szürke, Pitaka karbon tokkal és fóliával
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!