- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
loszerafin #29 üzenetére
Ja,én se szólnék ilyen alakokhoz.
Jogsim már van,érettségim ebben az évben lesz,diplomát meg úgyis drágáér' adja :D -
jerry311
nagyúr
Amennyire jogi dolgokban jártas vagyok, megfelelő indokkal (maire elég lehet pl hogy idegesen viselkedsz...) simán átvizsgálhatják a ruháűzatoda, meg mindent ami veled van.
Ha meg alapos gyanú van rá, hogy valami törvényellenest cselekszel, pl zárjegy nélküli cigit vásárolsz akkor még inkább. -
Vangelis
félisten
szerintem azt kellene csainálni, hogy kivinni üresen jó sok cigis dobozt és ott megtömmni jó kis csernobili cuccal és áthozni itt meg elpöfékelni
-
klepto
addikt
Szóval kedves rendőr elvtárs! :B
Hogy lehet akkor az, hogy nem 1 esetről lehetett hallani, hogy a rendőrök kivették a dohányosok kezéből a cigisdobozt, és 30k-ért cserébe el is kobozták, ill. ha feldobja a terjesztőt, akkor ''vádalkuval'' elengedik a bírságot/feljelentést :F
Milyen jogotok van leellenőrizni, hogy egy magyar dobozban, vagy egy cigarettatárcában magyar eredetű, illetve magyar cigarettapapíros dohánytermék van? -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
loszerafin #18 üzenetére
mennyi most egy érettségi?:D
-
benyo
tag
válasz
loszerafin #18 üzenetére
hja.etz nyílt titok.
olyan gyorsba tud ott mindenki pakolni,öröm nézni -
loszerafin
senior tag
Az jutott eszembe, hogy mikor a kínai piacon sétáltam, sokszor jöttek mentek ott emberek
ezt kiabálva (nem suttogva, hozzád hajolva, szemlesütve):
''Számlát''
Egy másik mikor közel értem hozzá ezt mondta:
Számla, cigi, jogosítvány, érettségi? -
lassan már mi is olyan hülyék leszünk, mint amerikában élő fajtatársaink.
csak tudnám, hogy ki találja ki ezeket az ''érdekes'' paragrafusokat. :) -
Pipó
őstag
Nem kell félni. Én ugyan nem dohányzom, de rendőr vagyok itt a fővárosban. Nálunk a kerületben (nem írom meg melyik) még soha senkit nem állítottak elő a járőrök (bűnügyes vagyok) emiatt és büntetést sem szabtak ki. Szerintem erre nincs is lehetőség. Ha hamis a zárjegy az más, az bűncselekmény.
-
jerry311
nagyúr
Érdekes jogi probléma...
1. alapesetben zárjegyes a cigi. Én pl előszeretettel szedem le mert nem tetszik. Ilyenkor ott a nyoma, de nincs zárjegy. Azt esm mondhatja nem szedhetem le, hiszen sehova sincs ráírva, hogy ne szedjem le. (Szvsz az ide vonatkozó paragrafusokban sem.)
2. nem volt zárjegyes a cigi, ugye nyoma sincs, hogy volt rajta. Amennyire tudom legálisan is lehet iylet venni, a megfelelő helyeken a megflelő boltokban (vámszabad területek?) Minden Ok, akkor miért büntethet?
3. otthon dohányból töltött/sodrott cigaretta, na ezzel mit kezd? Itt maximum a dohány zacskóján van zárjegy, amit ugye töltés után kukáz a normál ember. Akkor megint milyen alapon büntethetne?
Valahol biztos van valami hülyeség ebben, mert amint bontott a cigisdoboz akármi lehet benne, akár zárjegy nélküli dobozbó átrakott zárjegyes cigi vagy fordítva...
Szerintem az ilyen büntetéseket 1:1-ben meg kell fellebbezni. -
benyo
tag
na a priljúkit nem árulják bolt eza gáz,vagyis csempészárú...
szal ha meg nincs az aranymarbidon zájegy, leszakadt oder csak lepiszkáltad, akkor szerintem a 2 ragasztócsík csak hagy annyi nyomot, h a közeg is észrevegye, de mondjuk ez már megen másik kérdés, h mit turál a cigim között.
ha meg nem is volt akkor vissza az elejére:D
tom-tom már nekem is vala hasonló élmény, h aszonya mutassa a magánál lévő dohányárút..vaz..de megúsznivalót kerestek csak:U
szal amíg 160ftos áron be lehet szerezni a príljúkit:))
de nem is az én asztalon hisz nem bagózok:DDD
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
Vazz klepto,nem semmi hogy miken parázol :D
-
klepto
addikt
Kac, kac, ennyi eszem van :t, pontosabban lenne, ha csempész cigit szívnék, és nem töltöttet :U
De a lényeg; ha átteszem a cigit fém cigitartóba, akkor is megbüntethet a rendőr amikor előveszem az utcán; mondván, hogy ő a papírra írott márkát nem ismeri, vagy egyértelműen ciril betűvel van rajta a márkanév, és ezért büntethet?!
Egyálltalán joga van kivenni a számból a cigit, vagy a dabazból/cigitárcából elvenni egy szálat, hogy mi van ráírva :F -
törölt tag
hardveres oldalról megközelítve a dolgot: fénymásolok egy zárjegyet, veszek olyan 56 db ragasztócsíkot tartalmazó a4es lapot, rányomtatom, és ráragasztom :D
de most komolyan... ennek nincsen semmi értelme... főleg annak nem, hogy engem büntetnének meg, a boltos helyett, aki szétszórja az árut... :) -
benyo
tag
erre találták ki a különböző cigisdoboz tokokat:U
vagy akár át is pakolhatod ennyi erővel egy zárjegyes dobcsiba.....kicsit macera,de jobb mint 30k-t perkálni... -
klepto
addikt
-
salgado
tag
és mi van akkor ha leszakad az aranymarbi-rol a zárjegy ,és meglátja a rendőr?
lekaszál 30rugóra?
a másik ha már a zárjegyeknél tartunk,ott vannak a tabblettás dzsuva szintetikus borok.[én csak népességszabájzónak hivom:DDD]
ezekre a borokra hogy adhtnak zárjegyet ,és milyen jogon irják rá hogy bor,amikor még szölöt se látott?:Farról nem is beszélve hogy több bor fogy mintamennyi szölö van !
[Szerkesztve] -
vtechun
veterán
én nemtom de, itt a román és magyar határ közötti (Vállaj - Csanálos) vámszabad területen vételezett cigarettán sincs zárjegy, a vámod mégis megengedi legálisan, hogy behozzuk a határon, amúgy a piák is tök olcsók...
-
klepto
addikt
Felmerült bennem egy kérdés, de erre a témára a keresőt használva nem kaptam topicot!
Köztudott, hogy a zárjegy nélküli cigaretta birtoklása is büncselekmény ( könnyüdrog birtoklása kis mennyiségben csak szabálysértés...).
Sokszor lehetett hallani olyan esetekről, hogy közterületen, ha előveszel egy Prilukis dobozt, és meglátja a közeg, átlag 30K-s helyszini bírságot rónak ki a fogyasztóra. Az indok az, hogy zárjegy nélküli cigaretta.
Ma kishazánkban is van legális lehetőség olyan cigit szívni, ami kb. 200.-Ft/doboz árra jön ki. Ez nem más, mint a boltban vásárolható zárjegyes dohány, amit otthon töltesz zárjegyes cigaretta papírba, és ez elvileg legális. De kérdem én, hogy ezeket a házilag töltött cigarettákat álltalában fémből készűlt cigarettatárcába rakva róhatnak ki rám is pénzbirságot, mivel nem zárjegyes a cigarettatárcám :F Esetleg elkérheti a rendőr a cigit elolvasni, hogy milyen márkanév van írva a szálra, és ha nem közismert Magyar márka, akkor is bírságolhat :F Az esetek legtöbb részében névazonosság esete forog fent, mert a klasszikus csempész cigi a Priluki, a klasszikus legális Magyar cigipapír bedig a Primus.
Egyáltalán milyen jogai, lehetőségei vannak a rendőröknek?
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple iPad Air 5 64GB,Használt,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest