Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethsza
tag
válasz
Chuck Norris #7468 üzenetére
Üzletpolitika. Vedd az ő termékét. A Tuya pl. ebből a szempontból barátságosabb, sok gyártó cucca használja.
-
nemethsza
tag
válasz
Chuck Norris #7465 üzenetére
A Xiaomi egy “elég” zárt szisztéma, inkább önmagával szeret együttműködni.
-
user12
őstag
válasz
Chuck Norris #7465 üzenetére
Szia
Szerintem nem viszi, mert nem találtam az appban.
A xiaomi konnektort viszont biztosan viszi és abban is van fogyasztásmérés (a legújabb verzióban) -
Chuck Norris
senior tag
Sziasztok, teljesen kezdő vagyok a témakörben, ha van egy "Xiaomi Smart Home Hub 2" meg egy "Xiaomi Mi Wireless Switch Okos Kapcsológomb" ezzel tudok-e vezérelni egy "DELTACO SH-P02 beltéri kettes konnektor, fogyasztás mérővel, Tuya kompatibilis" konnektort esetleg külön-külön a két csatlakozóját, vagy kellene vegyek hozzá egy Xiaomi konnektort? Köszönöm előre is.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Picit okositanek egy kis uzlethelysegen.
Par fogyasztot szeretnek tavolrol vezerelni, illetve a gazkazant thermosztatot. A xiaomi home alkalmazas adott, van par eszkozom, porszivo stb.Milyen eszkozoket erdemes telepiteni?
A fogyasztohoz megfelel konnektor, csak nem tudom melyik tipusokat tamogatja,Illetve van egy somfy redony rendszer, de borzalmas a szoftveres tamogatas. A redony mozgato motorokat parositotta mar valaki xiaomi alkamazassal?
-
Kezdőként
kezdő
Üdv. Imilab EC5-ös kameráim vannak. Az éjszaka nem volt wifi hálózat,és ezi dő alatt nem rögzítettek a kamerák. Ez ilyen, vagy be kell valamit állítani?
Köszi -
KáZéé
tag
Tud nekem valaki abban segíteni, hogy hogy lehet előcsalogatni egy imilab ec3 pro kamerából a key area menüpontot? Nézi a kamera a bejáratot de nem szeretnék minden autóról értesítést kapni ami elmegy a ház előtt, csak a kapun belüli mozgások érdekelnek.
Végignyálaztam az összes fórumot, videót, láttam olyat hogy kínai régióban működik, átálltam arra de ott sem jelent meg a menü, szóval maradok eu régiónál.
Van ilyen menü hogy frequently used angle, azon belül pedig activity zone, de itt csak annyit csinál hogy szirénázik ha mozgást érzékel a zónában, de nem indít felvételt, és nem küld értesítést sem. Ha bekapcsolom a home monitoringot akkor pedig mindenről is küldd értesítést (mivel key areát nem lehet definiálni).
Kicsit idegesítő hogy a sima ec3 is tudta ezt valamint vannak videók ahol az ec3 pro is tudja ezt.Pls help,
Köszönöm. -
sbazsi
veterán
Kinéztem egy "Smart Plug 2 Wi-Fi okoskonnektor"-t.
Voltam az mstore-ban, mondtam, hogy nekem kínai gateway-em van, kínai szerveren.
Azt mondták, hogy nem fog működni. Amikor ismét rákérdeztem, azt mondták, hogy biztosan nem fog működni.a gateway-em:
Newest Xiaomi Multimode Smart Home Gateway ZigBee WIFI Bluetooth Mesh Hub Work With Mijia APP Apple Homekit Intelligent Home Hub
Product model: ZNDMWG03LM
"This is Chinese version,after login the APP,please change the Region to "Chinese Mainland" in the settings ,then you can search it normally,thank you."Én tudom rosszul, és tényleg nem fog működni?
Xiaomi.eu fórum 2019 okt 29
3. All EU sensors that I tried, work on china hub/server and eu hub/server. Sensors that you can only buy in china only work on china server/gateway. For example, chinese window/door sensors also work on the eu-hub because they are the same that you can buy in EU. I think, all sensors that you can buy also here, work with the china hub.
Advantage China hub: every sensor (no matter if EU or China) seems to workVagy ez már megváltozott 2019 óta?
Na és a magyar Vevs mi homme-mal mennie kell, igaz? :-?(A korábban ott vett mi band 6 simán ment úgy, hogy kínai szerveren voltam, a mi band 8 viszont nem.)
-
bupemko
senior tag
válasz
bupemko #7270 üzenetére
Futottam hétvégén még egy kört, otthoni DNS Google DNS-re (8.8.8.8) állítása lett a megoldás. Pi-Hole listában gondolom volt valami, ami megfogta a végén a kínai/német szerver regisztráció utolsó fázisát.
Másoknál is érdemes lehet telefonon vagy router-en IP vagy DHCP beállításokban megpróbálni átállítani a szolgáltatói vagy egyéb DNS szervert 8.8.8.8-ra, hátha segít.
-
kakukkmarci
senior tag
válasz
22darti #6879 üzenetére
Teljesen ugyanebben a cipőben járok...
Ugyanez a kamera, ugyanezek az appbeállítások, ugyanez az eredmény.
Ha sikerült megoldást találnod, írd meg légyszíves!
Többiek, Vevs vonalon, nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni. Rettenentes sokat gyötörtem, sok reboot-tal telefonon is kamerán is, reset, régiók álítgatása, minden ilyesmi megvolt. -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
A Mi Smart Home Hub 2-ben van hangszóró? Vagy meg lehet vhogy oldani hogy hangos riasztast tudjak beállítani ?
-
hp16
tag
Sziasztok!
Xiaomi 360 1080p kameránál be lehet azt valahogy állítani, ha otthon vagyok és elmegyek a kamera előtt akkor ne küldjön értesítést, mert mozgást érzékelt? Csak idő szerinti beállítást találtam. Csak akkor kéne értesítés, ha nem vagyok otthon.
köszi -
pum pal
csendes tag
válasz
nokia3650365 #7417 üzenetére
Szia! Sikerült vmi megoldást találni? Én is ezzel küzdök. Hiába próbálom hozzáadni a light detection eszközt, nem ismeri fel a hub2. Nem segít se reset se manuális eszköz kikeresés. Próbáltam régiót is váltani de az se segít. Magyarországi beszerzés a fényérzékelő is. YTC4043GL típusú.
-
bupemko
senior tag
-
ignaczg
csendes tag
Üdv,
A múlt héten vettem egy smart plug 2-őt (cuco-plug-v2eur_mibt19EF) és hát elakadtam a csatlakozásnál a wifire...
A hálózatra fel tud csatlakozni, mert a routernél látom hogy osztott neki ip címet, de a netremenetelnél megáll.
Utánaolvasgatva próbálkoztam az alábbiakkal:
- egy ASUS RT-AC66U B1 routerem van
- 2,4ghz és 5ghz hálózat külön ssid-n van, természetesen a 2,4-est választottam
- WPA-Auto-Personal(AES) autentikációs protokolra állítottam
- Set AP Isolated opció (eszközök egymástól való izolációja) deaktiválva van
- DNS szervereknek 8.8.8.8, 8.8.4.4 lett beállítva
- router belső tűzfalát kikapcsoltam
- próbálkoztam region beállításokkal: hungary, UK, poland és china mainland (de ennél meg se jelent)
- iOS xiaomi home legfrissebb verzióját használomVan ötlet mi az ami kiszúrja a szemem, csak én nem veszem észre?
Köszi! Gergő
-
slimshady
senior tag
Az üzlet homlokzatán 18m hosszan van 4 lámpa amiben Xiaomi okos LED van azonban hiába a Xiaomi AX3200 és AC1200 jelerősítő a régi vasbeton gerendás épületben egy izzó rendszeresen offline megy és nem kapcsol le/fel az időzítés szerint ami ciki. Nem látom értelmét több jelerősítőnek mert az épületben szuper a WI-FI a 4 lámpa pedig egy saját közös kismegszakítón van így ez adná magát. Ezzel a megoldással viszont még nem okos izzókat is tudnék időzíteni.
Azt mondja több eladó is AliExpess-en, hogy hamarosan jön ennek az okos kismegszakítónak a Xiaomi kompatibilis változata:
https://a.aliexpress.com/_mLqxjRm -
user12
őstag
válasz
vegyszer #7428 üzenetére
Áááh...köszi, így már értem
Ilyen megvilágításban én se tartom rossznak, de ennyire meg már nem is akarom felokosítani a lakást.
Okosrelében gondolkodtam, de végül maradtam a "hagyományos" kapcsolós elosztónál
Ilyet használ valaki? A Sonoff cuccokat néztem, állítólag nem rosszak. Bár ha veszek olyat akarok, ami Homekit magy Matter kompatibilis, nem akarok n+1-dik appot -
vegyszer
addikt
Én látnám értelmét, főleg, ha sok kismegszakítót tudok vele kapcsolani. Pl nem vagyok otthon hosszabb ideig, akkor a hűtőn, és a fűtésen kívül mehet minden a kikapcsolt állapotra.
De ha a gyereknek beállítom, hogy este 9 után a szobájában minden konnektor kapcsoljon ki, akkor se tévé, se ps, de a laptop is max 40-50 perc komoly játékot ereszt neki...Nem olyan rossz ez...
-
slimshady
senior tag
Sziasztok! Létezik Xiaomi Mi Home kompatibilis okos kismegszakító?
-
trobi28
addikt
Ez működne a Xiaomi HUB-al (1-es, 2-es) ?
-
Buckey
őstag
Pedig még mindig ilyen sok a késés. Egyszer-egyszer "csak" 1-2 másodperc, de ez nagyon ritka. Nem tudom, megjavul-e valaha.
[#7413A-Bag] és [#7415bupemko] , akkor nem vagyok egyedül. Már azt hittem, csak enyém a megtiszteltetés.
[#7416Nikaré] , nekem is a 1.0.5_0016 sw verzió van a HUB2-n. Nem tudom, mennyire számít, hogy a [kerek] , vagy a [négyzet alakú] HUB van-e. Mind a kettőnél lassú, vagy csak a négyzet alakú HUB2-nél?
-
Nikaré
őstag
válasz
nokia3650365 #7417 üzenetére
Szia!
Direktben a hozzáadás/érzékelő és azon belül sem?Nincs ilyen érzékelőm, ezért kérdezem, hogy reset lehetőség a kütyüben?
Esetleg, elem kivesz pár perce és utána nekifutni mégegyszer. -
nokia3650365
aktív tag
Sziasztok xiaomi smart hub 2 höz nem tudok egy fényérzékelőt csatlakoztatni. Minden más megy izzók mozgásérzékelők stb. Viszont a fényérzékelő jó mert aqara hubra csatlakozik. Valami ötlet mitől lehet?
-
Buckey
őstag
A MiHome frissült a telefonon, semmi más.
Nekem is gyanús volt, hogy minden érzékelő egyszerre bolondult meg, mikor nem is egy időben vettem őket, épp ezért nem is gyanakodtam az elemek merülésére.
Csak a szokásos protokollt követtem, azaz újraindítottam mindent, hátha nálam van a hiba. De nem javult meg. A szerverrel meg nem tudok mit kezdeni.
Egy otthoni szerver alá kellene integrálni, de azt nem tudom, mennyire bonyolult, illetve meg lehet-e valósítani. -
Buckey
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy másnál is késve kapcsolnak fel a lámpák (mozgásérzékelővel vagy nyomógombbal, az mindegy), vagy csak megint engem tisztel meg a Xiaomi?
Semmilyen változás nem történt hálózati részről, csak a MiHome (IOS) frissült tegnap.
Volt WIFI, Smart HUB2 és minden eszköz újraindítása, de nem javult meg.
Esetleg valami ötlet, hogy ismét jó legyen?
Előre is köszönöm a segítséget! -
erzol
őstag
válasz
kakukkmarci #7403 üzenetére
Nálam ec5 ketyek majd két éve hiba nélkül.
Mozgáskövetése nem egy világbajnok, de nézelődni vele remekül lehet. A mozgás felismerés viszont rendben van. -
kakukkmarci
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy kültéri, forgatható kamerát.
Tető alatt lenne, tehát az eső, hó nem érné, a hőmérséklet és max. a pára az, amit bírnia kell.
Kínai beszerzés sem akadály, de jó lenne viszonylag gyorsan...
(Az itthoni cuccok jó vegyesek, van kínai beszerzés, itthoni is, és iOs-en használom főleg. Androidon be kellett vetnem a Vevs-et is, mert a vegyes régiók miatt másképp nem ment. Sajnos így sem kompromisszummentes, de jól használható.)
Néztem ezt, vagy ezt.
Melyik lenne a jobb szerintetek, ami rendesen integrálható lenne Vevs féle MiHome-ba és megbízhatóan működik? Esetleg más javaslat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudományos Pandémia Klub
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- E-roller topik
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest