Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bear
aktív tag
válasz slimshady #7281 üzenetére
Sima fali kapcsolóra köthetsz ajtónyitás érzékelőt, aminek az állapotával már vezérelhetsz lámpát. Ehhez annyit kell tenni, hogy szét kell pattintani az ajtónyitás érzékelő tokozását, és a hall szenzort kiforrasztva annak a két forraszpontjára forrasztott vezetékre kötöd a kapcsolót. Így lesz egy "nyitott/zárt" állapotod, amihez köthetsz eseményeket, például egy lámpa felkapcsolását. Nálam ez így működik.
Már ha jól értettem az igényedet.
-
Bear
aktív tag
válasz slimshady #7285 üzenetére
Hát úgy, ahogy írtam
A lényeg, hogy a jelenlegi fali kapcsolót kiveszed, az elektromos vezetéket direktbe bekötöd, így az okos lámpa fixen megkapja az áramot, ekkor kapcsolni csak az applikációban lehet. A kivett kapcsolót pedig úgy alakítod át, ahogy javasoltam. Ha gondolod akkor kiveszem a falból és lefényképezem neked a fali kapcsolós ajtónyitás érzékelős kombót este, ha otthon vagyok.
Modjuk ez Zegbee-s, ha van hub-od akkor nem gond, ha nincs, akkor az van, amit pgemil ajánl
-
vegyszer
addikt
válasz slimshady #7285 üzenetére
Az én hipotetikus megoldásom ugyan parasztos, de működik.
Tudod mi a külömbség a normál és a csengő kapcsoló között? Egyetlen rugó. Ami mindig az off állásba löki a csengőt. Ha (fejjel lefelé) szereled be a csengő kapcsolót, akkor helyben is vagy.
-ha nem nyomod meg, mindig zárt állásban van, azaz vezérelhető wiffin a lámpa.
-ha appon keresztül nyomtad ki, megnyomod a kapcsolót, ami off állásba viszi a lámpát, de mikor elengedeg, kapja az áramot, és egyből világít.Azt kell felfedezni, hogy milyen méretű, mekkora rugó van a csengő kapcsolóban, esetleg lehet-e házilag ezt áthidalni kapcsoló csere nélkül.
[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
A-Bag
tag
-
gacsoi
senior tag
-
gacsoi
senior tag
válasz slimshady #7496 üzenetére
https://okosotthon.bolt.hu/webaruhaz/termek/smartwise-garazskapu-vezerles-sonoff-kompatibilis-wifi-s-interneten-at-tavvezerelheto/
Én ezt használom. Szinte bármeik kapunyitón van sorkapocs, ahová pl. nyomógombot tudsz kötni, ís azzal nyitni, zárni.Oda kell kötni ezt az eszközt. Tulajdon képpen mármilyen száraz kontaktust használó eszköz jó lehet. én azért ezt választottam, mert ennél van nyitás érzékelő. -
erzol
őstag
válasz slimshady #7660 üzenetére
Weather Underground-on kell regisztrálni az állomást, ott kapsz egy kódszámot, ami az állomásodat jelöli és ennek a segítségével veszi át az időkép a méréseket.
Tuya kérdésben szerintem az időjárás állomás topikban biztos tudnak segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs