Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Redmi Note 9 Pro topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
szil0007
újonc
válasz Viktor0610 #6204 üzenetére
igen pc-n próbaltam, igaz wifivel. megpróbalom majd kábellel a netet. köszi a tippet.
[ Szerkesztve ]
-
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok! Nekem még nem dobta be a legújabb MIUI rendszerfrissítést, de a topic összefoglalójában olvastam olyat, hogy lehet rá telepíteni manuálisan, aminek a lehetősége a jobb felső sarokban lévő 3 pontra kattintás után érhető el. Én ilyen nem igazán szeretnék csinálni, megvárom a rendszer által felkínált frissítést, viszont ebben a menüben találtam egy olyat, hogy a legújabb frissítő csomag letöltése. Ez mit takar? Valami béta verzió vagy már a következő frissítés, esetleg a 11-es rendszer csak meg lehet előzni, hogy majd a rendszer ajánlja fel? Elkezdtem letölteni, de inkább leállítottam és megírtam itt a kérdésemet, mielőtt valami hülyeséget csinálok 🤭
Köszi a válaszokat előre is!
-
crok
nagyúr
válasz Pendragon911 #6209 üzenetére
A szamodra elerheto legrissebbet toltheted le. Ha nem is adott fel mast akkor csak azt, ami most is telepitve van.
-
Samus
addikt
Vissza tudsz térni az előző, 10es rendszerre is, nem is olyan régen én is ez után érdeklődtem, maga a folyamat nem túl bonyolult, Youtube videók is elérhetőek szép számmal (főként a Xiaomi.EU kapcsán, de a folyamat ugyanaz gyári ROM esetében is). Bootloader nyitás, custom recovery (11 alá az OrangeFox-ot javasoltják a TWRP helyett), ez alól telepíteni a kívánt ROM-ot, majd profit.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Samus
addikt
Ezzel a megoldással oda-vissza ugrálhatsz a ROM-ok között, ha pedig gyári rendszert raksz fel, vissza is tudod zárni a bootloadert, azt nem kérdeztem még, hogy utóbbi feltétele-e, de persze ilyenkor ugyanúgy jönnek a frissítések OTA-n. A dolog szépséghibája, hogy a cserélgetéskor minden alkalommal minden törlődik a telefonról, mintha akkor vetted volna ki a dobozból.
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
Samus
addikt
Hivatalosan garivesztéssel jár, de ha visszazárod a bootloadert (gyári ROM-ot raksz rá), akkor olyan, mintha mi sem történt volna (persze ha újra mókolni akarod, újra nyitni kell, és újra fastboot, majd custom recovery).
Xiaomi.EU ROM-al az OTA frissítést veszted el, de megnyersz egy rakás dolgot.
Ha nem akarsz ilyennel fogalkozni, akkor a legutolsó 10es hivatalos ROM-ot felrakod MIFlash segítségével (ehhez is kell nyitott bootloader) úgy, hogy kiválasztod a visszazárást, és a procedúra végeztével egy minden szempontból gyári készüléket kapsz vissza.
-
nyesteb
tag
Köszi az infót. Igazából a gari miatt nem került még rá másik rom, régi telefonokkal is mindig másik romot használtam, mint a gyári. Meglátom, de lehet, hogy most a 10-est felrakom, azzal nem volt gond és majd a gariidő után kerül rá eu-s rom. Még messze van, de egy idő múlva úgyse lesz gyári rom...
Köszi!
-
nyesteb
tag
válasz aprokaroka87 #6227 üzenetére
Szerencsés...
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok!
Melyik recovery mentését lehet "nem kívánt" rom váltás esetén visszatölteni? Legutóbb amikor így jártam az ofoxal mentettem mindent is, de a romcserék után a visszaállítás hibára futott
-
gabor_01
senior tag
Beüzemeltem az új készülékem.
Abban bíztam, hogy telepíthető lesz a legfrisseb 10 android verzió, sajnos csak a 11-est ajánlotta fel. Így marad, amíg nem lesz használható új verzió.
Vagy van valami ötlet?
(Mókolni, nyitogatni nem akarok egyenlőre.)
-
nyesteb
tag
válasz nyesteb #6226 üzenetére
Most nézem, többen írtátok korábban, hogy nyitott bootloaderrel előfordul probléma a banki appokkal. Ez igaz még mindig?
Egyre jobban gondolkodtam rajta, hogy hamár eddig eljutok, akkor felteszek egy eu-s romot, de ha nem megy a banki app, akkor nem csinálhatok ilyet, annak mennie kell. Budapest Bank app a kérdéses számomra..Köszi!
-
ktomcat
senior tag
válasz nyesteb #6232 üzenetére
Ha nyitott akkor már mehet a root (magiskkal) és akkor a magisk managerében el tudod rejteni a banki alkalmazás elől, illetve a magisk appot az összes többi alkalmazás elől.
Amióta újra telepítettem a xiaomi.eut (lehet nem volt teljesen clean install), néha reklamál a banki app de ilyenkor visszaállítom a magisk hideot és újra hideolom aztán működik.
Erste esetében, meg Vodafone, és Telekom app. Nálam ezek hisztiznek ha gondjuk van de mindegyiket megoldja a fentebbi
[ Szerkesztve ]
-
-
nyesteb
tag
válasz pulutodurumo #6236 üzenetére
Szia!
Szuper, ezt köszi!
Root nincs? Nem kell root hozzá, csak nyitott BL? Jól értem? -
crok
nagyúr
válasz Peterhappy #6234 üzenetére
-
pulutodurumo
őstag
válasz nyesteb #6237 üzenetére
A bootloader nyitása után lehet felrakni bármilyen ROM-ot. Az már más kérdés, hogy a ROM készítője mit csinált. Rosszabb esetben az SeLinux permissive, azon szinte minden elhasal. Aztán lehet elöre rootolt is. De a Xiaomi EU nem ilyen, enforced az SeLinux, és nincs root, csak ha te megcsinálod.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
szoki_
csendes tag
Sziasztok.
A play áruház nem frissíti automatikusan az alkalmazásokat. Be van kapcsolva az automatikus frissítés, a play áruház lakatolva és akkumulátor kímélő sincs rajta. Ez valami Xiaomi dolog vagy esetleg nálam lenne valamilyen hiba? -
-
SzalaiG
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom van, h bár be van kapcsolva a hívásvárakoztatás, de ha valaki harmadik fél hív amikor beszélek a telón, akkor neki foglaltat jelez és nálam meg sem jelenik, h keresett.
Mit lehet ilyenkor tenni?
A legfrissebb szoftver van rajta? -
MODERÁTOR
-
espeke
tag
TÖLTÉS:
Sziasztok!
Otthagytam egy barátomnál a Note9 promhoz gyárilag adott gyorstöltőt, ezért
vettem egy Borofone márkájú 3.0A -t támogató USB kábelt, amit ráköttem a laptopom KÉK USB kimenetére (3.0 van rajta és 3.1 avagy C is).Viszont így is bitang lassan tölt, most van 3/4 10, 5 óra óta 68%-ra töltötte fel kikapcsolt állapotban.
Meg lehet oldani, hogy laptopról gyors töltsön, de legalább gyors-abban?
Plsm0o0ncalf https://www.youtube.com/watch?v=T9BD3JS2DRI
-
DoxaM
aktív tag
sziasztok,
olyanoktól kérdeznék, akik foglalkoztak a raw túlzott magenta árnyaltságával....kerestem, de megoldást nem találtam itt a fórumban az eddigi hsz-ek közt
elég idegesítő ez a magentás (vagy lila árnyalatú) raw file. mivel a jpg már színhű, olyan, mintha így lett volna az egész letervezve.
el lehet szöszmötölni vele lightroomban, de idegesítő és túl sok idő...létezik, h tényleg ennyire hulladék a kamerája? note 7-em volt az tökéletes..... több 9pro raw-ot megnéztem már más juzerektől és mind magentás, főleg alacsony fénynél. -
Dexter68
addikt
Kísérletezz Gcam-mel. A raw fájl is feleakkora, meg szebb is. Itt raktam fel összehasonlítós képeket.
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
psg5
veterán
válasz Viktor0610 #6244 üzenetére
Szia Viktor!
Érdemes Romolgatasnak nekiallni velemenyed szerint ha azt szeretnem elerni hogy hivasok kozben ne kapcsoljon ki a telefon vagy ne bontsa a kapcsolatot? Vagy arra nem lesz hatassal egy masik rom? (Egyértelműen utolso frissítés ota csinalja) De talan egy frissites elitti alkapotra visszaallutas is eleg lenne?
F.K.T.
-
markussandor
senior tag
Szia,
laptopról nem lesz gyorsabb, gyors keresés szerint 900 mA-t ad ki az usb 3.
A műszerem szerint az 1 éves laptopom a gyári kábellel 0,48 A-el tölti csak a mobilt :-(
Nincs egy másik töltő kéznél? A 2 A-es Lidl töltő is sokkal jobb a laptopnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest