- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.A gyári kamera appot használom,de elég fura hogy 4:3-as képarányba szebb képeket lő mint 16:9-be. Lehet a gyári kamera app hibája? Vagy mi a gond? Nem értem... :S
-
válasz
Andyka0908 #4298 üzenetére
Alap tartozék, minden példányhoz jár gyárilag.
-
válasz
Andyka0908 #4296 üzenetére
A global mindenhol 8.1-gyel jön. Csak az eladó hülye, és nem tudja, mint ad el.
-
Andyka0908
tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdésben szeretném kérni a segítségeteket. Neten böngészve több verzióba is megtaláltam a telefont, a fő technikai paraméterek ugyan azok, de volt ahol Android 7.1-es verzióval láttam és volt ahol Android 8.1-es (szilikon tokos) verziót láttam.
Kettő közt lehet valami különbség vagy most 7.1-es verziót simán át lehet frissíteni 8.1-re?Köszi a segítségeteket!
-
Fulár
senior tag
válasz
ottoyes #4282 üzenetére
[link]
Nekem a Linkben szereplő első vált be!Eddig még egyszer sem omlott össze vagy hasonló!De a Bootloader nyitás még kevés!Kell a Twrp-Root telepítés is!
Majd Google Playből lerántod a BuildProp szerkesztő progit.Elindítod.A program szerkesztés menüpontjába lépsz.Legalulra lapozol és beilleszted ezt:persist.camera.HAL3.enabled=1
Elmented.Telefon újraindítod és kész vagy. -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Az egyik kollégám teljesen meg van győződve arról hogy az ő telefonja redmi 5 plusz sokkal jobb tudásban és erősebb mint egy note 5.
-
Terentius
őstag
történt velem egy olyan hogy pár napig használtam az OK Google t aztán egyszer csak kiírta hogy az alkalmazás leállt és azóta nem tudom visszaállítani néztem a Google ös leírás alapján be a Google alkalmazásban sem sikerül valakinek ötlete. Gyári Romon vagyok.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabi__memo #4286 üzenetére
Az van fenn. Mik nem jonnek meg neked?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabi__memo #4284 üzenetére
Melyik eredeti rom? Nalam minden akkor jon amikor kell....utolsó gyári.
Igaz nem piszkalgattam a memoria beallitasokat, nem optimalizalom minden xarral es nem is lovogetem ki az alkalmazasokat...
-
szabi__memo
nagyúr
Eredeti rommal egy csomó értékesítés késve (ok csak csak indításkor), vagy egyáltalán nem érkezik meg...
-
ottoyes
senior tag
Üdv!Ha már "Unlocked",akkor egy kérdés:melyik g-cam appot tudom használni ezzel a készülékkel?
-
batai15
félisten
válasz
*Mukeey* #4280 üzenetére
Mondjuk az s8 ebben erős volt a mezőnyhöz képest, de sokkal fluidabb még miuival is a note, akkut ne is említsem, kamera meg elég jó kb mix 2 szint, szerintem picit jobb is mint az Google kamerával.jo nagyon az s8, amúgy fő bajom a sérülékenység, és az eléggé hektikus üzemidő volt. Nekem note ugyan ilyen használattal mint az s8 volt, 2 napot megy 5 6 óra sottal. Mix2 már sokkal jobb volt mint az s8, de nem az igazi az sem.
Kijelző nyilván szebb mix2, s8 esetén, s8 nagyon kompakt volt, amit imádtam benne.
BT hallgatok zenét, roidmi és tronsmart bt füles, nincs külömbség egyik készülék esetén sem. Játék meg minden megy a note-on is, szóval usb c csatin kívül semmibe nem érzek hiányt, talán az s8 beszéd hangszóró még ami hangosabb és tisztább volt. IP védelem meg szép és jó, de nem mertem volna vízbe menni azzal sem, szóval kb mindegy hogy van e vagy nincs.
Még annyi hogy a mix 2 ugyan kompatkabb volt, de mivel a note magasabb, meg ívelt a hátlap, jobb fogásra -
Carline
őstag
A Miui alap zene lejátszója nem tud mit kezdeni az m4a-val?
Nem vagyok nagy zenés, de most hallgattam volna tubemate-val lementett számot, de nem is látta a mappában.
A titanium backup mappában volt egy asus player (vagy két éves) az legalább kezeli.
Tudtok ajánlani valami használhatót? -
Pityu.
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #4277 üzenetére
Mindegy,nem nagyon vagyok nagy téma változtató.
-
törölt tag
banggod.com. itthon elég drága
BW-S5 töltőfej. (gyári kábellel is működik a gyorstöltés)
Kábelt én Aliról rendeltem, Cafele márkájút. 1,5 méterest. -
B2man2
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani qc 3.0-ás hálózati töltőt, és kábelt ehhez a telefonhoz, ami biztos működik és megbízható?
Itthonról hol lehet ilyet rendelni/ venni?
Esetleg AliExpress vagy Wish?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
kazsmerlaca #4265 üzenetére
Ja még annyit nekem is ki van kapcsolva a reklámok fogadás még indiai régió alatt is de reklámok vannak kilóra.
-
Pityu.
nagyúr
Köszi,az a fos nem érdekel
#kazsmerlaca
De neked a global rom van egyáltalán fent,vagy nem nyitva vanm a telefonod,mert úgy könnyű kiölni az indiai régióból a reklámokat
Isten igazán szereztem egy frankó appot amivel háttérképeket tudok cserélni még időzítős csere is van,szóval egy funkció amit pótoltam.Meg most nagy kaland nem használom a face id t marad a régi két kopp meg simít képernyő felold dolog vagy az új lenyomat olvasó.Csak egy kicsit tegnap rá pörögtem a face id re de reklámok megh nem kellenek,rootolni ,nyitni meg nem akarom a telefont.Még egy kérdésem van ,ha át váltok indiai régióra és témát változtatok,akkor vissza állítva a magyar régiót az alap téma vissza áll ,vagy marad a beállított amit az indiai régión állítottam be? -
y300fire
tag
Aki Samsungról váltott, S7,S8 ..... megérte a váltás?
Tudom a Note 5 nem egy kategória, de megérte? Vagy inkább egy használt S7...Köszönöm a segítséget...
-
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Az Eustock-tól vett telefonhoz gyárilag adnak valamilyen tokot?
-
Peceparti
újonc
Sziasztok! A nyitás nélküli global dev kiadásáról nincs valami híretek véltlenül? Vagy nem véletlenül...
-
ElDiabloo
senior tag
Big news for Mi Mix 2S users:
Camera2 API officially supported by default out of the box. It is the first camera2 API supported officially Xiaomi phone.
Én nem vagyok nagy fotós, de aki használja a camera2 API-t, az reménykedhet, hogy idővel a mi telefonunk is támogatni fogja alapból. -
-
batai15
félisten
Próbálta már valaki aosp rom alatt? Nem merem felrakni, mert múltkor nem tudtam valamiért a twrp backupot vissza állítani.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Viktor0610 #4254 üzenetére
Okés értem,most vissza raktam magyar régióra így a téma kezelőtől is el kellett búcsúzni de a fájlkezelőben így viszont nincs pár undormány reklám.
-
-
Pityu.
nagyúr
Én maradok a global rom nál nem igazán vagyok ez a ilyen olyan rom telepítgetős pláne,hogy nem is értek jelenleg hozzá.Elcseszni meg nem akarom a telefont,Ha azt nézem,hogy pl vissza megyek magyar régióra akkor ha hiányzik a téma meg képernyő háttér váltó keresek valami appot esetleg ami pótolja a face id t meg hanyagolom,csak remélem a sok fos reklám eltűnik régió vissza állítással.
Mindegy most a face id ről le mondok vissza raktam bosznia hercegovinára legalább témák meg háttérképek maradtak,és nincs felesleges app se reklám max egy kettő a háttér választónál.Gondolom itt bosznia hercegovinán sem lesz gond a frissítésekkel igaz?Vajon itt mikor kapja a telefon magyar előtt vagy később?
-
nimfas
addikt
válasz
rush0205 #4199 üzenetére
Nekem is ilyen van, szépen kiért a kijelző széléig, talán 0,5mm marad a széleinél. Gesztusvezérlés megy vele, néha csak 2-3x-ra kapja el....
Ami feltűnt hogy a közepén időnként van egy 2cm széles függőleges szivárványosodás. Ott nem érhet hozzá rendesen az üveg. Alapból sok kis pötty van rajta, ez kikapcsolt képernyőnél látszik csak ahogy a szivárvány is.
Érdekes de ez utóbbi el szokott tűnni... -
kszthly
senior tag
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Viktor0610 #4247 üzenetére
Règebbi xiaomikon mindig kikapcsoltam,jobban bánt a memóriával.Nem tudom,ebben a 9.5ben meg ezzel a hw-el szüksèg van-e rá mèg mindig...
-
-
*Mukeey*
addikt
Fejlesztőiben a miui optimalizációt ki szoktátok kapcsolni?
-
Maist
senior tag
Ma már csak így mennek a dolgok. Annak idején a biztonság alkalmazáson belül
volt a root kapcsolója, amit át kellett csak billenteni, és már ott is volt a root.
Alakulgat szépen már a xiaomi.eu féle 10, egész jónak tűnik, tedd majd fel egyszer, és nem kell trükközni témákért, betűtípusért, stb.
-
Pityu.
nagyúr
Nem szenvedek vele,szerintem csak úgy érzed én jól el vagyok vele,csak a samsungban picit több volt engedve pl letiltás terén.Meg egy kibe baszott Mi appot akarnék csak törölni nem tudom ebben mi a szenvedés?Max vissza kapcsolok magyar régióra,csak nekem az is fura nem lehet csak úgy rootolni.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
kszthly #4231 üzenetére
Én nem akarok boot loaderezni,sima rootra gondoltam,csak ha rootolok nem lehet olyan,hogy nem kapok frissítést vagy ilyesmi?Na meg ugye garancia dolog bár ki tudja az kérdéses e.Isten igazán már gondolkodtam azon is vissza kapcsolok magyar régióra oszt csá,mert minden dugig lett reklámmal.Viszont nem lett volna rossz a képernyő háttér váltó meg,hogy ne gépről keljen háttérképeket át rakosgatni,meg azért kicsit meg tetszett a face id.Rootolást még meg is tudnám csinálni de a boot loaderezést azt nem csináltam még sosem.
#schawo
Szóval akkor még rootolással is buknék?
Egyébként kamera,el gondolkodtam pl a bal felső sarokban lévő kiégést a kamera fólia is segítené?A samsung is f1,9 es volt azon nem volt fólia de azért ott is vagyogatott nagyon háttárfényes időben kiégés.
-
Remiel
őstag
Egy haverom rendelt ilyen üveget eladásra valami mobilosnak és maradt neki 6-7 db ha még kell valakinek. Ami az előnye, hogy itt van, ami a hátránya, hogy a linken látott árnál azért drágábban adja, de mondjuk nem ebből fog meggazdagodni az tuti.
Ha valakit érdekel írjon privátban, mert ő nem tag, ha elfogyna kiírom. Remélem maradhat, nem egy kereskedelmi mennyiség és szerintem inkább segít pár embernek.
-
*Mukeey*
addikt
Csatlakoztam ma egy 4/64el.Üdv mindenkinek!
-
Pityu.
nagyúr
válasz
#11620608 #4225 üzenetére
És olyat nem lehet,hogy rootolok egy programmal kilövöm ezt a szart,aztán vissza zárom a telefont és minden marad úgy ahogy megcsináltam?
Más,ki hogy tisztítja a telefon kijelzőt vagy az üvegfólia felületét?Nekem van ilyen alkoholos tisztító kendő plusz mellette száraz tisztító kendő kombóm,de tegnap tisztítottam az üvegfólia felületét de ez úgy szedi az ujjlenyomatot már tiszta durva
ahhoz képest,hogy úgy reklámozzák,hogy új lenyomat mentes.
-
PhaetonV10
tag
Hogy tudom eltüntetni a "messenger- a többi alkalmazás felett" értesítést?
-
jUUh
addikt
válasz
juve600 #4222 üzenetére
Holnap felteszem, mert nem akarok dirty flashelni. Majd leírom a tapasztalataimat.
0612-es RR romon ( azóta mióta kjött, ez van fent kb), eddig az volt a bug, hogy egyszer nem engedett hívni,újraindítás után jó volt. ( Hegyekbe voltam, lehet a térerő + hotspot tett be neki), Valamint a kamera egyszer becrashelt, de ezen kívül semmi.
-
juve600
nagyúr
Új RR - t próbálta valaki?
Miuii 9/10 sajnos nem az igazi, pedig szeretném azt használni
lehet marad az aisop, eddig még az a legjobb, pedig pont a miui miatt váltottam a stock droid A1 ről -
Pityu.
nagyúr
válasz
szabi__memo #4217 üzenetére
Isten igazán nem szoktam nézni a videolejátszót engem inkább most a mi apps eltávolítása izgat.
-
törölt tag
Igen, ez az: More shortcuts
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ss.moreshortcuts&hl=en_USProgramon belül:
1. Acivity
2. Beállítások
3. Alsó keresősávba beírni: telep
4. Telepített alkalmazások: setting$MagangeApplicationsAcitvity-re klikk
5. Install ShortcutUtána belépni az újonnan telepített programba és ott kilőni azt a programot, amire nincs szükség:
-
wwenigma
Jómunkásember
Érdekesség lehet telótulajoknak akiknek kell a tárhely. Most tesztelem az új szerzeményem, 128GB-os Samsung Evo Plus memókarit, 75MB/s stabil irási sebesség jelenleg USB3-on kartyaolvasoban az olvasás 100MB/s felett várható majd. 31$ ami meglehetősen jutányos és lehet talan van még uj regeseknek 5$-os kupon is azaz 26$ a vége.... Jelentkezem ha befejezte a h2testw a teljes tesztet.
mod: ennyi az olvasás is , elég tré az alaplapom USB3 kezelése nahh.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
#11620608 #4204 üzenetére
Szóval akkor majdnem fullos de mégsem mert itt ez a Mi App szemét alkalmazás és ehhez meg megont root kéne
én meg nem nagyon szeretnék rootolni de akkor meg ez tele szemetel ha csak vissza nem állítom normál régióra a dolgokat.Lehet lemondok akkor a face id ről
#rush0205
Bocs az elírás volt azt akartam írni,hogy középen is tapad e,mert a normál full cover azt mondják csak a szélein tapad és p9ttyös lehet tőle a képernyő.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bbubby00 #4200 üzenetére
Kipróbáltam a saját TS-WC3PC töltőmmel és szintén Tronsmart kábellal, probléma nélkül működik a QC2.0. Nem tudom akinek korábban problémázott milyen tipusu a töltője.
Amit tudnék javasolni az esetleg a kapcsolatfelvétel a Tronsmarttal emailben a support@tronsmart.com cimen, amikor nekem volt problémám hivatalos viszonteladótól vett cuccal (Geekbuying) nagyon gyorsan megoldották. Esetleg EUstock fele is jelezni, hatha volt mar ilyen panasz, bár QC az szabvány szóval nem kellene válogatnia.
-
törölt tag
Csak az indiai régióban fullos a Note 5.
Ott a témákon belül csengőhangot és betűtípust is lehet választani.
Ugyanakkor az indai régióban feltelepül a Mi App nevű program is, ami teleszemeteli az alkalmazásokat és az értesítési sávot reklámokkal és frissítési figyelmeztetésekkel.
A Mi App egyszerűen nem törölhető. Root jogoultság szükséges hozzá, vagy shortcut makerrel elő kell csalogatni a rejtett Telepített alkalmazások menüpontot és ott kikapcsolható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi POCO X6 Pro 12/512gb - Makulátlan, Alza garancia, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB (Phantom Black, Dual SIM) Új akksi!
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Realme C75 256GB Lightning Gold, Bontatlan, Új, 0 Perces, Arany, 1 Év Garancia
- Samsung A53 5G Dual-sim,kitűnő állapot,karcmentes kijelző,fóliás keret,doboz,kábel,fekete