- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
-
LOGOUT
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonJoee
tag
Nna, úgy néz ki, nálam most vált értelmetlenné a wifi adóteljesítmény-növelés-hajhászás-srófolás.
Egy mesh rendszer szükségtelenné tette, sőt...Eddig egy darab AX3600-am volt CN-nel a bdata partícióban. Erre ment vissza a global fw. Ment is szépen low/mid/high power kínai módra. De így sem volt mindenhol kielégítő térerő, a teljesítmény meg már 1 watton mikrózta a maradék agysejtjeimet.
Aztán felütötte a fejét a cégnél egy külön vendég wifi gondolata, amire nem szándékoztam nagytudású (és pláne árú) Netgear, Ubiquiti vagy akár csak TP-Link Deco AP-kat rendszeresíteni.
Úgyhogy képbe került a Xiaomi AX3000 Mesh. Ez bár csak két rádiós, a backhault megoldja a már meglevő ethernet hálózat.Ami megvan itthon is, úgyhogy az AX3600 alatti és feletti szintre ment egy-egy AX3000 a kábel végére és így már le is vagyok fedve rendesen.
Persze nem ment minden egyből, kicsit masszírozni kellett a dobozokat. Például az AX3600-on levő 3.0.22-es globál fw a kínai országkóddal nem igazán akart párosodni a full EU-s AX3000-ekkel. Meg itt-ott olvasgatva az is lejött, hogy ennek a globál fw-nek amúgy sem erőssége a mesh, úgyhogy az AX3600-ra felment a kínai 1.1.19 fw (SSH+Mi+txpwr). Aztán a biztonság kedvéért az AX3000-ekben is CN-t írtam a bdata partíciókba az 1.4.21-es globál fw megtartása mellett.
Így első blikkre párosodtak etherneten keresztül a dobozok, aztán mentek a helyükre és immáron switchen keresztül is megtalálják egymást.
Az elején azért írtam azt, hogy "sőt...", mert mostmár vissza kell vennem az AX3600 teljesítményét, hogy ne dominálja le a két másik boxot és menjen a roaming rendesen. (Ja, amúgy az AX3000-ek gyárilag 17dBm-el, úgy 50 mW-tal mennek 2.4 GHz-en és 21 dBm-el, azaz 125 mW-tal 5 gigán.)
De még így is keresem a megoldást, hogy a dobozok hamarabb ledobják magukról a klienst és az át tudjon váltani az erősebb wifire. Talán valami uci -paraméter állítása lesz a megoldás, mintha láttam volna roaming treshold meg difference értékeket valahol...
Szóval ennyi, az AX3600 megint 20 dBm-mel megy minden sávon, de még lehet, hogy ebből is visszább veszek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gyúrósok ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Villanyszerelés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest