Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Moby

    addikt

    válasz Guitar14 #54861 üzenetére

    >PS3 topikba van egy srác aki gépeket golyóz újra és ő már jópár lejárt garis PS5-öt golyózott újra mert megfőzte magát.

    Ez egy borzalmas hülyeség. Ha valamelyik PS5 dry spotos, az nem a gari lejárta után lesz az (dry spot=rosszul felvitt galliumréteg, inkább az újabb szériákra jellemző), hanem az első bekapcsolástól az. A folyékony fém (gallium) meg nem szárad ki, nincs ilyen, hogy a lejárt garis gép megfőzi magát. Egyérszt nem főzi meg magát, ha túlmelegszik ki is írja, extrém esetben kikapcsol.
    A másik borzalmas hülyeség: "borzasztó hőt termel". Ezek az újkori konzolok ~180-200 wattosak. 200wattnyi hőt termel (mínusz az a pár watt elektromos energia, ami elmegy a tv felé). Az borzalmas? A VGA a pécémbe 350 wattos. Egy 4090 bekap adott esetben 600 wattot is. Megfőnek? Nem. Borzalmas hő? Nézőpont kérdése, bőven kezelhető. A konzolok 180-200 wattja viszonylag könnyedén kezelhető. A folyékony fém nem a "borzalmasirgalmatlanhő" miatt kell, hanem azért, mert nincs IHS, nincs vaporchamber, egy viszonylag kicsi felületű APU van, egy viszonylag olcsó borda van, ez volt a legolcsóbb megoldás.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés