Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Skywalker: Revealed
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: A végtelenbe...
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorxxx
csendes tag
sziasztok,
ma sikeresen rendeltem egy ilyen joszagot
szoltam az eladonak, hogy csak akkor veszem at ha v2
leegyeztette a linksyssel a verziot es azt mondtak v3
sehol nem talalkoztam v3-al
van ilyen?
kivancsian varom, pentek estig meg kell erkezzen(remelem nem v1.0.0.3)
-
Az-X
őstag
A hard reset a reset gombot jelenti. Amúgy nekem nem kellett hard reset a DDWRT előtt, de azért biztos ami biztos. A sorrendre viszont figyelj!!! Először a speckó mini FW csak utána a Big!!!
Lehet menteni a beállításokat, így ha nem tetszik a DDWRT akkor visszateszed a gyári FW-t és visszatöltöd a beállításaidat. -
gofry
senior tag
Na srácok frissítettem FW-t, mert kicsit meguntam azt, hogy mostanság a gyárinál el-el tűnik a 2.4GHzes wlan

http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/others/eko/BrainSlayer-V24-preSP2/02-03-10-r13832/broadcom_K26/dd-wrt.v24-13832_NEWD-2_K2.6_big.bin ez lett belőle. Eddig tökéletesen működik 610N V1en. Amit változtattam a fórumozók tapasztalata szerint az az antenna teljesítmény : 84mW-ra, napközben jelentkezem, hogy mi a változás
-
^Clown
addikt
Szia!
Pont Te vagy az én emberem
Jövő héttől nekem is 120/10-es netem lesz itthon. Eddig egy WRT54GL v1.1-et használtam/használok, de ez a router sajnos kevés lesz (wlan-on tuti, de zsinóron sem fogja tudni leadni a max. kraftot
).
A 610N zsinóron, illetve wlan-on milyen sebességeket produkál ezzel a nettel? Kérlek írd meg a tapasztalataidat! Köszi előre is
-
Az-X
őstag
No fent van a DDWRT, az első benyomás nagyon jó. Eddig stabil, gyorsabb mint az ASUS WL500. Most kezdem ráerőszakolni az USB HDD-met. Van valakinek ehhez magyar DDWRT-s leírása?
-
Az-X
őstag
Üdv!
Beruháztam én is egy 610N-re. Egy ASUS WL500G Premiumot fog leváltani.
Rev2.-es, remélem a nagyobb proci miatt az USB-ről történő megosztás gyorsabb lesz a korábbi tapasztalatoknál. Titkon remélem, hogy tudom NAS-ként használni a hálózati médialejátszómhoz (főleg 720p-s mkv-k lejátszásához).
A netem egy UPC 120/10-es, erre is kíváncsi vagyok mert az ASUS 60/10-nél nem nagyon tudott feljebb menni, míg ha közvetlenül a gépre dugom a netet akkor megvan a 100/10 is.
Már viszket a tenyerem gyorsan kipróbálom aztán egyből megy is rá a DDWRT... holnapra talán már tudok véleményt írni róla. -
pH03N1xM
tag
V2-nel csak annyit csinaltam amit javasoltak itt: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Linksys_WRT610N_v2.0 - utana felraktam a big-et es mukodik azota is gond nelkul. (hard reset nekem kellett parszor, mert nem akart bootolni firmware frissites utan) Ja, 0 napos volt a router mikor atraktam ddwrtre, nem sokat problemaztam ezen. (anno az 54gl is csak az elso bootig volt gyari firmwares

-
gofry
senior tag
Na megjött a router srácok. Simán cserélték, azt hiszem megéri azt a pár ezer forint kiküldési díjat a dolog

Apropó: V1 nél ha gyári fw-vel Auto-ra teszitek a 2.4GHz sáv Channel Width opcióját, nálatok is el - el tünedezik a net, vagy meg sem találja a wifi eszköz? Linksys fórumon több embernél volt probléma..nálam is
FW: 1.00.03 B15másik: DD-WRT -re ki frissített, milyen lépéseket csináltatok végig? A wikin tudom, hogy le van írva...egyszer már sikerült aszerin elb@szni, úgy h debrickelni meg imádkozni kellett a routert még egyszer nem szeretném

-
Tompie
őstag
Csak azért kérdezgetek, mert ilyet akarok venni mostanában majd, V2-eset.
-
gofry
senior tag
Srácok, azt hiszem a linksys gari szolgáltatása 5*. Kikerültem ugyebár a magyar tényezőt, így tény...nekem kellett kifizetni a kiküldés költségét, de amint kiért a router jött a levél, hogy egyelőre nincs készleten náluk 610N, de amint lesz küldenek. Munkaidő vége előtt (ez náluk este 7) megjött a csere eszköz, még aznap fel is adták, és a gls szerint már úton van kis hazánkba. Persze lehet, csak a magyar szemnek szokatlan az, hogy jó angoltudással a batyuban és a linksys amerikai supportját felkeresve simán kicserélik a routert és nem sz..roznak a rendeltetés szerű használattal és a firmwarerrel. Ha végigmész az általuk javasolt lépéseken és nem javult meg, akkor elhiszik, hogy rossz..nyilván fogják megjavítják és eladják refurbished-ként (jól járnak mert így is van rajta szép haszon) te pedig kapsz egy totál új routert.

-
pH03N1xM
tag
A wan port felso reszen (ahova az utp csatlakozo fule megy) van egy 4 polusu csati a panelon, az egy sorosport (ttl jelszintu), amibol lehet pCk altal kezelheto sorosportot csinalni es utana lehet firmwaret tenni ra. Persze extrem esetben lehet h. az se megy, csak a JTAG (akkor mar gari bukta, mivel ahhoz szet kell szedni).
-
gofry
senior tag
Na srácok, nekem megállt a router, dd-wrt után sima gyári fw...hard reset, reggelig megy reggel off. Elvileg meg lehetett volna csinálni egy udp csomagot küldő kis progival, ami safe modeba teszi a routert, de a linksys USA-val a supporton chateltem egy órácskát, kaptam egy RMA számot, és elviekben (persze a kétkedés lehet csak magyar hozzáállás) kiküldhettem Hollandiába, ahol cserélik egy újra. ELVILEG

-
pH03N1xM
tag
válasz
pH03N1xM
üzenetére
Magamnak valaszolnek: USB hub is mukodik, szoval gond nelkul lehet egyszerre tobb USB eszkozt is hasznalni. (szinten csak DD-WRTvel).
Aki szinten biztosan V2-t akar, annak elmondanam h. a www.young.hu-tol rendeltem (egy helyi viszonteladon keresztul, a webshopukban egyebkent nem lattam, csak a viszonteladoi listaban volt). -
pH03N1xM
tag
Udv! Van egy ilyen kis vidamsagom, V2-es, DD-WRT szerint 480Mhz-es a procija. N-es wifi kartyaval (ez is broadcom, 4321AG tipusu, HP DV7ben lakik) 7-9MB/s-et tol helyi pC alapu NASrol (5x500GB raid5, gigabites utp linken van az), DD-WRT firmware-el. Gigabites LAN-on 30-40MB/s kozott van a sebessege.
Minden tokeletesen ment vele elsore, leszamitva a dd-wrt firm cseret, ahol 2-3 hard reset kellett h. eletre keljen, ill. ha par durvabb dolgot bizergalok dd-wrtben (wifi spec beallitasok/usb beallitasok, esetleg konzol szinten bohockodok) akkor hajlamos a beallitasok ervenyesitese kozben elhalni, es kell egy ki/be kapcs nelki. Ha 1x be van allitva akkor nincs vele gubanc. Az usbje elvileg kepes tobb eszkozt kezelni USB hubbal (mindjart kiprobalom, csak elkevertem valahova az usb hubomat), legalabbis DD-WRTvel. Nyomtatoszervert (ez is DD-WRT lehetoseg, az alap firm NEM tamogat ilyet) nem birtam benne eletre kelteni, de ez nem a hw hibaja, mivel eleg extrem modon egy regi parhuzamos portos nyomtatot akartam ratenni USB atalakitoval, amit a nyomtatoszervere nem tamogat (az usb atalakito a ludas, nem tudom h. egyaltalan letezik-e ebbol normalis egyebkent). Ha kerdes van, johet. -
Cobra.
őstag
Hogy "segítsek" kicsit

Ha kell USB port külső merevlemeznek, akkor nézd meg az Asus RT-N16-ot. -
-
gofry
senior tag
Talán, mert nem mindegyik eszköz tudja az 5Ghz-et. Azt nem mondtam , hogy annyira jó...
arra jó, hogy a wireless eszközök kevésbé zavarják, több adatot tud szállítani.
Cserébe drágább a technológia és a hatósugara kisebb, de nekem tökéletes, mert van 5 mobiltelefon és 2 2,4 es noti így nekem kényelmesebb az 5 GHz-et használni és kis távolságon belül a 300mbit közeli elvi sebességet nagyobb eséllyel és pontossággal hozza.
Remélem kielégítő volt a válasz.
A számonkérő stílust meg szerintem hanyagold ez a topic nem erről szól. Megírtam én is az infokat meg amit után olvastam, mivel ilyen jellegű tapasztalatok nem voltak sem itt sem máshol magyarul, nem mindenkinek az USB-n keresztüli torrentezés megléte (nincs ddwrtben sem és egy darabig nem is lesz) a legfontosabb kérdés.
FYI: google -
gofry
senior tag
-
Tompie
őstag
Egyébként azt mikor/hogy lehet kihasználni, hogy egyszerre megy 2.4Ghz és 5Ghz, nem elég vagy ezt használni vagy azt egyszerre?
-
gofry
senior tag
Hali srácok, nekem is mostantól egy muzsikál otthon
Pros: wlan-lan | lan-lan nagyon szép sebességeket hoz | stabilabb mint az eddigi bármelyik tp-link 2,4 GHzenCons: Ha 2,4 és 5 GHz együtt megy, előfordult, hogy a 2,4 GHz es jelet nem látta egyik eszközöm sem..ez nem volt túl szívderítő a linksys fórumain van rá megoldás elvileg, az AES titkosítás használatára én is rájöttem, még egy két finom beállítást kipróbálok hátha segít a bajon.
DD-WRT: több buildet is próbáltam, a hozzá ajánlottat, valamint EKO által készített folyamatos javításokat, a sebességük nagyon jó, N-en a vétel körzet és sebesség is jobb, de a 2,4 GHz és az egész wlan még instabil.
Egy szóval maga a hardver (V1) szerintem nagyon jó csak normális szoftver kéne rá, hosszú távon mindenképp jó választás ha van türelmünk kivárni egy olyan szoftot hozzá ami minden igényt kielégít és kellően stabil.
-
Kami11
őstag
-
Kami11
őstag
Én azt írtam amit tapasztaltam, szóval a 8GB-os NTFS-re formázott pendrive-ot felismerte, kezelte, könyvtárat otudtam megosztani, le fel másoltam róla.
Hogy a vinyót kezeli-e azt nem tudom, nincs külső vinyóm, de szerintem igen.
A supportos is tévedhet, hiszen ember, a legutolsó fw.-ben bővíthették a partíciókezelést. -
Kami11
őstag
Ez a FAT32 nem igaz, mert én egy OCZ 8GB-os pendrive-ot dugtam rá, ami NTFS-re van formázva és simán felismeri és kezeli.
Hogy oda tudsz-e majd tölteni, az attól függ, hogy mire gondolsz. Ha torrentre akkor nem, mert a gyári fw.-ben nincs ilyen opció, a DDWRT-ről meg nincs infóm.
Amúgy ftp szerverként, webszerverként, mediaszerverként simán műxik.Szerk.: A két sáv használatának akkor van értelme, ha több 2,4 GHz-es eszközt használsz és azok összeakadnának, akkor amelyik támogatja az 5GHz-et átállítod arra és így nem zavarják egymást. Pl. egy lakótelepen ahol van 10-15 wifi hálózat többségében 2,4-esek ott átkapcsolsz 5 GHz-re és nem zavarják egymást az eszközök.
-
Tompie
őstag
Igen, a hivatalos Linksys supportról már kaptam választ:
"1. A WRT320N routernél csak egy frekvenciát használhat,azaz vagy 2,4 GHz, vagy 5 GHz, míg a WRT610N tipusnál mind a két frekvenciát párhuzámosan tudja használni.
2. A WRT610N router rendelkezik USB porttal, amelyen keresztül hozzá lehet csatolni egy külső winchestert, ahol akár FTP, és Média szervert hozhat létre, míg a WRT320N-él ilyen lehetőség nincs."Viszont azt is meg tudtam tőlük, hogy a WRT610N USB portja csak FAT32-t támogat.
Egyébként azt meg lehet csinálni, hogy a router USB-jére kötött külső winchesterre töltsek?
Mert ha igen akkor pl oda nem tudok tölteni DVD iso-kat, így lehet számomra nem sok értelme van ennek a funkciónak.
Amúgy mi a gyakorlati értelme, hogy egyszerre lehet használni a két sávot?
Lehet elég lenne nekem akkor a WRT320N is?!
Mert most ez a dilemma, hogy 320N vagy 610N?! -
Kami11
őstag
válasz
Tomessz85
üzenetére
Szia!
Nekem a 610N-ból a V1-es van. Csak ajánlani tudom, nincs vele semmi gond, hetekig megy minden probléma nélkül, hozzá se kell nyúlni, max. a port kell letörölni róla!

Volt D-Linkem, DIR-635 -ös 1-2 naponta rebootolni kellett, mert dobta a wifit, nem is lehetett újrakapcsolódni rá, csak újraindítással.
Az általad megnevezett típust nem ismerem, szal véleményt nem tudok mondani róla, a 610esról pedig ebben a hsz.-ben leírtam minden számomra fontos tapasztalatot.
A döntés a tiéd, de én ajánlom a Linksyst! -
Tomessz85
tag
118-ra valaki ?????

-
Tompie
őstag
Egyébként tudja valaki mi a különbség egy WRT320N és egy WRT610N között?
-
QuToR
tag
Sziasztok!
Van egy 610n nekem is. 100MB-s környezetben használom, és olyat csinál, hogy egy idő után 30-40MB -re leesik a forgalom sebessége ami keresztül megy rajta. Akkor nyomok rajta egy reboot-ot és akkor magához tér. Néztem már rajta minden beállítást sehol nem találtam mondjuk "energia takarékos" módot, vagy valami beállítást ami ezt állítgatná. 2.05-ös firmware van rajta gyári, újabb nincs sajnos.
Nincs valakinek valami ötlete mi lehet a baja?

Köszi
-
Tomessz85
tag
Azért filózom a két router között mert ugye a D-link egyben akár lehet egy NAS is tehát tudnék rajta spórolni egy külön eszközt, illetve ezen két USB csati van.
A Linksys viszont nyílt firmware-es tehát elméletileg a srácok elég szépen feltudják fegyverezni még különböző szolgáltatásokkal. Értem ez alatt akár azt is ,hogy egy USB hubon keresztül akár tudna kezelni printert és winyókat is.
Csak ugye ebben az esetben leginkább külső tápos winyó játszik leginkább.Nem tudom sajnos a D-linknek a belső felépítését proci ,rom , ram wifi vezérlő ......
-
-
Tomessz85
tag
Sziasztok !
Azon filózom ,hogy ezt a Linksys 610N routert vagy inkább a D-link DIR-685-öt vegyem-e meg......... tudnátok segíteni a döntésben ? Szívesen venném a segítségeteket ,mert egy kicsit elbizonytalanodtam....
előre is köszi !
üdv.
-
Steady74
addikt
Torrent le-és feltöltését még nem oldotta meg egyik firmware sem? véleményetek szerint lesz egyáltalán ilyen firmware, illetve a hardver tudja-e?
-
Tompie
őstag
Na, ma kaptam választ a Linksys hivatalos supportjától

"A WRT610N router 2-es verziója :
- gyorsabb processzorral ( 533 MHz,300 MHz helyett)
- külső kikapcsoló gombbal
- Windows7 tanusitásával rendelkezik.
Másban nincs eltérés az 1-es verziótól.
A csomagoláson nincs külön feltüntetve a hardwares verziója a routernek, de látható ( a doboz oldalán) a router hátlapjának a képe, ahol a külső kikapcsoló gomb található, ami a 2-s verzióra utal." -
Tompie
őstag
Egyébként azt honnan lehet tudni, hogy a WRT610N router az ver.1 vagy ver.2-es?
-
Tompie
őstag
Még valami, melyik adaptert ajánljátok hozzá? WUSB600N (USB adapter) vagy WMP600N (PCI adapter)? Valakinek van róluk TAPASZTALATA???
-
Tompie
őstag
Valaki el tudná nekem értelmesen, részletesen magyarázni mi a különbség a WRT610N és a WRT320N között? Mivel tud többet a 610N?
Előre is köszönöm! -
pankotain
tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne hogy ez a 160N állítólag 5GHZ megy.
És ha igen, ez dd-wrt vel tudja-e a client bridges módot.
Megköszönném, ha valaki dd-wrt vel használja és megnézné.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- Nuki Smart Lock Ultra okoszár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
szóval örülök neki
Azzal keveredtem picit össze, de engedtessék meg nekem ez a pici tévedés, nemrég váltottam 

asszem, nem kapkodok ezzel