Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Yézi: Blekk Frájdéj
Új hozzászólás Aktív témák
-
zex
aktív tag
Tudom nem épp friss a bejegyzés amire reagálok, de hátha még valakinek jól jöhet az infó...
12V 2A-es táp kell neki. Én egy ilyet rendeltem:
EU Plug Adapter AC 100-240V To DC 12V 2A Power Supply For 3528 5050 Strip LED
és tökéletesen működik vele...
-
pH03N1xM
tag
CPU szempontjabol egyezik 610N v2-vel, szoval nagy diff nem lehet altalanos sebessegben. Kinti tesztek alapjan az USB storage link nem gyorsult sokat (6-7MB/s), es az 5Ghzes teszteken a Netgear WNDR3700 kenterbe veri, de 2.4Ghzen az egyik legjobb router. Az usb port lassusaga miatt szerintem a storage link nem sokat er rajta, tovabbra sem.
-
Tompie
őstag
-
^Clown
addikt
Nos, kiderítettem ám, hogy a dobozról is meg lehet állapítani, legalábbis igencsak valószínű, hogy meg lehet:
A dobozon a vonalkód alatti számsorokat kell figyelni, azokból is a harmadikat. Ha ez a számsor szerepel: 1000-04571 , akkor bizony ver2 van a dobozban. Akinek ver2-je van, és megvan még a doboza, nézze már már legyen kedves, hogy igaz-e ez az elmélet! Akinek ver1-e van, az is vessen rá egy pillantást, mert lehet, hogy a ver1 dobozán is ez van.
Nos, a boltban azt mondták, hogy fóliás dobozt nem nyitnak fel, vegyek szépen zsákbamacskát. Ami valahol érthető, valahol meg nem. Nem baj, nem lesznek 40K-val gazdagabbak

-
pH03N1xM
tag
Antennacsere kizart, mivel ebben belul van, az eszkoz bontasa nelkul nem lehet mast ratenni.
Ha nagyobb sebessegben gondolkozol mint 54mbit half duplex, akkor mindenkeppen N-es eszkoz kell. Laptopban ha cserelheto a wifi kartya, akkor egy belsot javasolnek inkabb, kevesebb nyug lesz ugy vele, mint egy kulso (serulekeny) usb eszkozzel. Ha draft N eszkozt veszel, akkor optimalis ha a vevo chipsetje is olyan, mint a routere (nem kotelezo, de ajanlott).
Amerikai ebayrol fillerekert lehet venni ilyet (altalaban kinai eladoktol) - en joparat rendeltem mar, es egyikkel se volt gond (mind broadcom chipsetes volt).Szemelyes tapasztalatom azokkal a tplink eszkozokkel nincs (esetleg nezz utan a forumokban) a WRT610N nalam beallitas ota uzemel hiba (es szakadas) nelkul, 99%ban csak 5Ghzen hasznalva, 7-8MB/s sebesseget hozva, a routerrel kozos szobaban.
-
gofry
senior tag
2,4 en egy picivel gyengébb mint a 941ND ha wirelss N-et használsz. 54 Mbps en nincs különbség. Sajnos a beépített antennának az a hátránya, hogy a falakat nem szereti igazán, viszont a linksysnél ez szoft. limitált is , mert 4 falon keresztül a lakás legtávolabbi pontjában - panel - csukott ajtóval a gépet egy mosógép által leárnyékolva a 300 ból még marad 100 mbps és közepes / jó térerő 5 GHz en ez természetes.
Viszont ha nincs szükséged az USB-re, az 5 GHz-re és a linksys csicsájára
akkor 1043 ND -
pH03N1xM
tag
Nalam kicsivel gyengebb 2.4-en, mint a WRT54GL volt, es joval erosebb, mint a Gigabyte GN-AP01G (ez csak AP). Hazunk 100m2-es felso reszen mindenhol van jel (legtavolabbi pont kb. 15m es 2 fal van kozte), 30cm betonfodem elegge limitalja lefele. Mondjuk 2.4ghzen en nem hasznalom, egyedul a telefonom 2.4es csak, azzal probaltam (a beepitett antenna eleg nevetseges lehet benne).
-
Az-X
őstag
A hard reset a reset gombot jelenti. Amúgy nekem nem kellett hard reset a DDWRT előtt, de azért biztos ami biztos. A sorrendre viszont figyelj!!! Először a speckó mini FW csak utána a Big!!!
Lehet menteni a beállításokat, így ha nem tetszik a DDWRT akkor visszateszed a gyári FW-t és visszatöltöd a beállításaidat. -
gofry
senior tag
Na megjött a router srácok. Simán cserélték, azt hiszem megéri azt a pár ezer forint kiküldési díjat a dolog

Apropó: V1 nél ha gyári fw-vel Auto-ra teszitek a 2.4GHz sáv Channel Width opcióját, nálatok is el - el tünedezik a net, vagy meg sem találja a wifi eszköz? Linksys fórumon több embernél volt probléma..nálam is
FW: 1.00.03 B15másik: DD-WRT -re ki frissített, milyen lépéseket csináltatok végig? A wikin tudom, hogy le van írva...egyszer már sikerült aszerin elb@szni, úgy h debrickelni meg imádkozni kellett a routert még egyszer nem szeretném

-
gofry
senior tag
Talán, mert nem mindegyik eszköz tudja az 5Ghz-et. Azt nem mondtam , hogy annyira jó...
arra jó, hogy a wireless eszközök kevésbé zavarják, több adatot tud szállítani.
Cserébe drágább a technológia és a hatósugara kisebb, de nekem tökéletes, mert van 5 mobiltelefon és 2 2,4 es noti így nekem kényelmesebb az 5 GHz-et használni és kis távolságon belül a 300mbit közeli elvi sebességet nagyobb eséllyel és pontossággal hozza.
Remélem kielégítő volt a válasz.
A számonkérő stílust meg szerintem hanyagold ez a topic nem erről szól. Megírtam én is az infokat meg amit után olvastam, mivel ilyen jellegű tapasztalatok nem voltak sem itt sem máshol magyarul, nem mindenkinek az USB-n keresztüli torrentezés megléte (nincs ddwrtben sem és egy darabig nem is lesz) a legfontosabb kérdés.
FYI: google -
gofry
senior tag
-
Kami11
őstag
Én azt írtam amit tapasztaltam, szóval a 8GB-os NTFS-re formázott pendrive-ot felismerte, kezelte, könyvtárat otudtam megosztani, le fel másoltam róla.
Hogy a vinyót kezeli-e azt nem tudom, nincs külső vinyóm, de szerintem igen.
A supportos is tévedhet, hiszen ember, a legutolsó fw.-ben bővíthették a partíciókezelést. -
Kami11
őstag
Ez a FAT32 nem igaz, mert én egy OCZ 8GB-os pendrive-ot dugtam rá, ami NTFS-re van formázva és simán felismeri és kezeli.
Hogy oda tudsz-e majd tölteni, az attól függ, hogy mire gondolsz. Ha torrentre akkor nem, mert a gyári fw.-ben nincs ilyen opció, a DDWRT-ről meg nincs infóm.
Amúgy ftp szerverként, webszerverként, mediaszerverként simán műxik.Szerk.: A két sáv használatának akkor van értelme, ha több 2,4 GHz-es eszközt használsz és azok összeakadnának, akkor amelyik támogatja az 5GHz-et átállítod arra és így nem zavarják egymást. Pl. egy lakótelepen ahol van 10-15 wifi hálózat többségében 2,4-esek ott átkapcsolsz 5 GHz-re és nem zavarják egymást az eszközök.
-
Kami11
őstag
"drift n-en stabilan megy a net" Igen
"már nem tudom melyik melyik előző típusra írták, hogy melegszik és pár óra után a net is
lassul aztán router ki-bekapcs és megint jó a sebesség, ennél van ilyen?" nincs
"azt meg lehet valósítani, hogy az asztali gépemen N-es elérést használnék és vele egy
időben notebookon G-set?" Természetesen
"ha a router az 1. szobába lenne és tőle 2 szobával odébb használnám a G-s notebookot milyen jelerősség lenne?" Erre lutri lenne bármit is mondani, hiszen számít a távolság, falak száma, vastagsága, bútorok stb. de valszeg használható lenne még így is a net. -
Cobra.
őstag
drift n: megfelelő gumikkal meg sok gyakorlással összejön az az n betű alakú gumicsík vele

Komolyra fordítva a szót: nincs ilyenem, de Linksyseknél még nem olvastam, hogy túlmelegednének.
Mivel Dual band, ezért van rá esély, hogy a G mellett megy rendesen az N-es rész is.
Az integrált antenna nem a legjobb, de lakáson belül azért működniek kell használhatóan.
Egyébként meg az asztali gépet megéri kábellel rákötni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fele annyit ér az iPhone Air, mint amennyibe pár hete került
- Steam Deck
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- HP Thunderbolt 4 kábel
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Csak ha már szóba került, leírtam a véleményemet
De akinek van ver1 és ver2 doboza, hasonlítsuk már össze a két számsort, mert ennek most már a végére szeretnék járni