Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrTwister
őstag
válasz
pH03N1xM
üzenetére
Jól látom, hogy ez a TomatoUSB felmegy a WRT320N-re is?(nekem ilyenem van)Persze tudom, hogy mivel nincs USB, így nincs NAS funkció meg printserver, de ez nem izgat. Régen a WRT54GL-emen Tomato ment és nagyon szerettem, akkor erre is felrakhatom nyugodtan ugye? Ez ugyanaz a Tomato csak kompatibilissá lett téve az új routerekre is?
-
Razermazer
őstag
válasz
pH03N1xM
üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Viszont kutatásaim közben egy ilyet találtamlehetséges hogy a v1-re írtak open wrt-t? mert úgy tünik Viszon evvel kapcsolatban megint csak kérnék segítséget, hogy hogy kell feltenni ez a tftp-nekem kicsit kínai beágyazott linux rejtelmei, vagy felmegy webes felületen is? ahogy a ddwrt?. Ugyanúgy hardresetek meg 5 perc várakozás?. Ezt még megköszönném ha tudnál vele kapcsolatban tanácsot adni.
-
Razermazer
őstag
válasz
pH03N1xM
üzenetére
Na ezt nem tudtam, a hajamat téptem akkor indokolatlanul, inkább kérdeztem volna meg így megmentettem volna magam a kellemetlenségtől. Köszönöm a gyors választ, akkor én ezt elfelejtem meg a routert is. Azt hiszem 3700-ra van openwrt mintha úgy olvastam volna a topikjában az lesz.
Esetleg tudnál nekem mondani egy jó egybe router modem kombot mert ilyet keresek, tudom ez nem az a topik, de nagyon tájékozott vagy ilyen téren azt már látom. 
-
válasz
pH03N1xM
üzenetére
Köszi szépen, én is valami hasonlóra gondoltam, csak az árak elbizonytalanítottak...
Amúgy akkor az elképzelésem akár működőképes is lehet, ha jól válogatom össze a komponenseket. ( ? )
Az E3000-et valahogy túl drágának találom az E2000-hez képest. Tudásban megéri?
Jobb lenne az, hozzá mondjuk egy 1Tb-os külső vinyó vagy elég az E2000 és valami hálozati médiaplayer vagy NAS ( bár NAS az kicsit nagyobb befektetés ). -
ronson88
aktív tag
válasz
pH03N1xM
üzenetére
Szia, úgy látom te eléggé otthon vagy ebben a témában, ezért engedd meg, hogy kérdezzelek.
Feltettem ezt az általad ajánlott Tomato USB firmware-t, USB-re valóban működik.
Viszont én külső hálózati meghajtó tartalmát szeretném megosztani a router segítségével.
Van egy Dvico Tvix mediaplayerem, egy belső 1,5 TB-os merevlemezzel, ez N-es wifin keresztül csatlakozik a routerre (DLNA-t sajnos nem tud) és az ezen lévő filmeket szeretném egy másik helyiségben lévő wifis Samsung tv-n nézni.Ezt vajon tudja ez az USB-s firmware? (Sajnos nekem nem sikerült megoldanom, csak az USB-re dugott külső merevlemezről működik.)
Vagy esetleg tudsz ajánlani másik fw-t ehhez, erre a routerre?üdv.
-
Tompie
őstag
válasz
pH03N1xM
üzenetére
Korábban általam linkelt cikkben olvasható, nem én találtam ki.
"Az új termékcsaládban a csúcsváltozat az E3000, amely a fent említett összes képességet tartalmazza, vagyis 2,4 és 5 GHz-en működő Wi-Fi-t, gigabites Ethernet-portokat, USB-csatlakozást és médiaszervert, az operációs rendszere viszont nem Linux."WRT610N v2-m van, akkor vissza olvasok, hogy mi ez a tomato meg hogy kell megcsinálni hogy NTFS működjön rajta.

-
^Clown
addikt
válasz
pH03N1xM
üzenetére
Az általad linkelt Tomatousb-t tervezem feltenni és kipróbálni, jó lenne, ha NAS-ként és "torrent szerverként" menne a router (egy 320-as 2,5"-os WD HDD-t kéne hajtania), FTP és társai (print- és webszerver) nem kellenek, csak ez a kettő. Elvileg erősebb proci és több ram van a routerben, mint a 1043ND-ben, úgyhogy remélem bírni fogja.
Sajna a gyári fw-rel nem ment a HDD elérése. Pendrive-val is próbáltam, de az sem ment.
-
Tompie
őstag
válasz
pH03N1xM
üzenetére
Persze abban én nem is kételkedek, hogy a közös szobában ez szuper, de nekem a lakás elhelyezkedése miatt, az 1. szobába jön majd be a DIGI vezeték, a számítógép (az USB adapterrel, WUSB600N) az egyel mellette levő 2. szobában lesz, távolságban ez a routertől kb. max 5-6 méter és egy panel fal lesz köztük, és van még egy szoba a 2. mellett ahol a wifi eszköz (notebook) a routertől kb. 6-12 méter távolságra lesz de ugye közé bekerül még egy panel fal, szóval engem az érdekelne hogy a 2. és a 3. szobában az 1 illetve 2 panel fallal elválasztott helyiségben milyenek lennének a jel erősségek?
Ha stabil lenne és ha még sebességet is hozna akkor egy ilyenbe fogok beruházni. -
Tompie
őstag
válasz
pH03N1xM
üzenetére
Igen, ezért érdekelne, hogy ha kiadok érte ennyi pénzt akkor milyen a jelerőssége.
Így már megfordult a fejemben, hogy egy TP Link WR1043ND-t vagy WR941ND-t veszek. Nagy a dilemma. De akkor ahhoz milyen wifi adapter veszek a géphez? Egy TL-WN821N vagy TL-WN827N?
Mert az első terv egy WRT610N V2 és hozzá egy WUSB600N V2 adapter. De kezdek elbizonytalanodni :S -
pH03N1xM
tag
válasz
pH03N1xM
üzenetére
Magamnak valaszolnek: USB hub is mukodik, szoval gond nelkul lehet egyszerre tobb USB eszkozt is hasznalni. (szinten csak DD-WRTvel).
Aki szinten biztosan V2-t akar, annak elmondanam h. a www.young.hu-tol rendeltem (egy helyi viszonteladon keresztul, a webshopukban egyebkent nem lattam, csak a viszonteladoi listaban volt).
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest