Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
válasz Colin19 #31821 üzenetére
A modem és a router áramtalanítása után csatlakoztasd őket össze, majd indítsd el a modemet. Ha teljesen felépül a kapcsolata, indítsd el a routert is. Ezután be tudod állítani a pppoe kapcsolatot. Ezek után a gépeden nem fog működni a net, újra el kell végezni az áramtalanításos procedúrát, immár a géppel összekötve a modemet.
A másik megoldás a MAC-cím klónozása a router menüjében. -
woodworm
veterán
válasz Colin19 #31839 üzenetére
Akárhogy is olvasom, nem írtam olyat, hogy a gépet csak később csatlakoztasd a routerhez. Nem is számít ebben az esetben, a lényeg a modem és a router sorrendben indítása.
Ha a modem után eszközt cserélsz, mindig újra kell indítani vagy klónozni kell az előző MAC-címét. -
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz hattrickuser #32059 üzenetére
Kikapcsolod a modemet és a routert, elindítod a modemet, ha online, indíthatod a routert is.
Vagy klónozod ugyanazt a MAC-címet, mint az előző routerben.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Az én hozzászólásomig szó sem volt a LAN portok teljesítményéről, ez csak utólagos összemosás. Egy ilyen teszt után a kívülálló számára az jön le, hogy 3rd party fw-vel erősebb az eszköz (és nem feltétlenül a több engedélyezett kapcsolati szál miatt). Ne menjünk bele, hogy így slampos a megfogalmazás, aki idejön nem feltétlenül szakértő.
És olyan is előfordulhat, hogy lassabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz maxima #35245 üzenetére
Randi előtt egy kis virtuális ismerkedés.
-
woodworm
veterán
válasz Victoryus94 #35424 üzenetére
"providing wireless transmission speeds of up to 100Mbps." vs. "Vagyis ezzel maximum 12 megás netet tudnál wi-fin küldeni,"
A két mondat üti egymást, a szolgáltatók ugyanúgy Mbit-ben beszélnek, mint az eszközök sebességjelölései. A 20 Mbites netet egy g-s wifi is átviszi. Ennek a super g-s (draft n, bárhogy is hívják) sebességnek egyetlen hátulütője a kliens oldali támogatás, nem tudom mennyire szabványos.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Sokat nem értek hozzá, nem nagyon wifizek. Ráadásul a 1043-as nálam másoktól eltérően kiválóan működik, szomszédban teljes rádiócsend.
Kértek tőled információkat, nem mindegyiket teljeítetted, pl. egy inSSIDer kép jól jönne a segítőknek. A második csatorna 20 vagy 40 MHz-re van belőve? -
woodworm
veterán
válasz gigi21 #38755 üzenetére
A tp-link egyes routerein a rákerült fw-től függ a hardware reset módja.
1. Ez a régebbi. Ki kell húzni a hálózati adaptert, hogy kikapcsolt állapotba kerüljön a készülék, le kell nyomni és nyomva tartani a reset gombot és közben csatlakoztatni az adaptert a készülékhez. Pár másodperc múlva felvillan a sys led, ezután el lehet engedni a reset gombot, a router alap állapotba kerül.2. Ez az újabb. A router bekapcsolt állapotában le kell nyomni és nyomva tartani a reset gombot legalább 10 másodpercig, ezután a router újraindul és alap állapotba kerül. Az újraindulás után el lehet engedni a reset gombot.
Nem vagyok benne biztos, régen volt már hasonló routerem, de talán az egyes verzió esetén is újraindul a készülék, ha működés közben lenyomva tartod a reset gombot, csak nem áll alap helyzetbe.
-
woodworm
veterán
válasz ra^ven #38903 üzenetére
A leírásod alapján a két ap-ként használt router a gépeden keresztül csatlakozik a hálóra. Ez tényleg így van? A két dhcp eszközzel nem nagyon van gond, ha külön alhálón vannak. A szolgáltatói eszközt nem lehet sima modemként használni (pppoe passthrough, bridge opció)?
-
woodworm
veterán
A készülék használati utasításának 58-59-ik oldala:
Készüléke mobil adatkapcsolatának megosztása
Megoszthatja a telefonja mobil adatkapcsolatát egyetlen számítógéppel egy USB-kábelen keresztül (USB megosztás) vagy akár nyolc készülékkel egyszerre, telefonja hordozható Wi-Fi hozzáférési ponttá alakításával vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül.
Az adatok megosztása eredményeképpen a szolgáltatója többletköltségeket számolhat fel. Roaming területeken további pótdíjak alkalmazása is előfordulhat.Készüléke adatkapcsolatának megosztása USB kapcsolaton keresztül
Használja a készülékéhez mellékelt USB kábelt, hogy csatlakoztassa a készülékét számítógépének egyik USB portjához.
1 Érintse meg a gyorsbeállítás sáv (fogaskerék) ikonját a Beállítások menü megnyitásához.
2 Érintse meg a Továbbiak... > Megosztás és mobil hotspot lehetőséget.
3 Érintse meg az USB megosztás mellett található kapcsolót a funkció bekapcsolásához/letiltásához.Ha nem az adatkapcsolat, hanem a wifi aktív, akkor az lesz megosztva.
(#40375) Multibit
És még az sem kellett hozzá, hogy milyen internet csomaga van.[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
Nekem a v1-esnek, amikor hozzám került, még a kék menüje volt, az fw v1-es hardververziót írt ki. Frissítés után már az új zöld menürendszert kapta, viszont v1/v2-őt írt ki hardververzióra. Talán a v2-es szappantartót csak áttervezték, de alkatrészszinten nem változott sokat és ugyanaz az fw megy rá mindkettőre. Hogy mégis miért nem sikerül, passz.
-
woodworm
veterán
válasz FIREBLADE78 #42904 üzenetére
Nem az a baj, hogy privát ip-t kapsz a t-től? Akkor nem sokat javít egy másik router.
-
woodworm
veterán
válasz johndeegwed #43196 üzenetére
Az arra alkalmas alaplapokon a hátlapi portok mellé lehet beszúrni a saját csatlakozójába. Hogy ezek szabványos usb csatlakozók csoportba helyezve vagy speckó kivezetés, nem tudom.
-
woodworm
veterán
válasz sarkany01 #45634 üzenetére
Modem ki volt kapcsolva a gépcsere között, vagy azóta?
Egyszerű esetben megoldja egy újraindítás és a gép csatlakoztatása. Bonyolultabb, ha mac-címhez kötődik az előfizetés, akkor a szolgáltatónál kell egy újraregisztrálás. Az előző gép címének a klónozása is megoldás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz viperabácsi #45878 üzenetére
Arra gondoltál, hogy amelyik routerben van dedikált ap mód, ott a wan portot esetleg lan-ra kapcsolja? Nem ismerem az asus ilyen mértékben, de custom fw-ken így működik. A leírás mindig működik, az ap mód nem minden routerben van.
-
woodworm
veterán
válasz pixelmester. #45886 üzenetére
Nem a jelenlegi kapcsolatot kellene rendbe tenni először? Mert a legelső kérdésed inkább valami beállításbeli probléma, felesleges lenne egy új eszközbe fektetni, mielőtt ez nincs rendezve.
Amikor a mobil eszközeid nem látták a tv-t egymással azonos routerre csatlakoztak? Nem volt az AP Isolation esetleg bekapcsolva? -
woodworm
veterán
válasz pixelmester. #45888 üzenetére
Nekem is van d-linkem, de pár percig volt az eredeti fw rajta. Nem szeretném ezért visszatenni és kísérletezni vele, de találtam egy opciót, aminek nem egyértelmű a leírása, több routerben más magyarázata van a helpben. Az Advanced >> Advanced Wireless lapon a Wlan Partition egyik magyarázata szerint okozhat hasonlót.
WLAN Partition
Enabling WLAN Partition prevents associated wireless clients from communicating with each other.Erről kellene meggyőződnöd, hogy nincs-e bekapcsolva. Vagy hasonló hatása lehet a guest hálózatnak is.
-
woodworm
veterán
válasz pixelmester. #45956 üzenetére
Repeater vagy ap üzemmódban van? Wifin megy közben a torrent?
-
woodworm
veterán
válasz Gubek-Einste #46560 üzenetére
Ebben a leírásban olyan routereket köt össze, ahol az elsődleges routerben semmit sem kell állítani az általános wifi beállításokon kívül.
-
woodworm
veterán
Ha kikapcsolod a dhcp-t, akkor a repeateren nem kell foglalkoznod mac-cím foglalásokkal és nem is fog semmilyen eszköznek ip-címet adni. Ez a feladat a fő routerre hárul. Annyi a feladatod ilyenkor, hogy a fő router tartományából adj neki egy könnyen megjegyezhető címet (mondjuk 192.168.0.2). Felejtsd el kikapcsolt dhcp-nél a másik tartományt.
-
woodworm
veterán
válasz raven12 #47871 üzenetére
Én fórumos ajánlásra vettem meg az EDUP EP-AC1605 usb kábeles adaptert. Banggoodról rendelve pontokkal le tudtam vinni 5800-ra az árát. Bár nincs feltüntetve sehol, de tudja 2,4 GHz-en a turboqam-ot, kb. az általad megadott feltételekkel teszteltem és 2,4 GHzen ~200Mbites, 5 GHz-en pedig ~300 Mbites gyakorlati sebességet mértem.
Ha ez a kábeles kivitel nem megfelelő, láttam stickes kivitelben is, de arról nincs információm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robogó, kismotor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Milyen routert?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Ukrajnai háború
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest