Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
manitu666
tag
Térjünk vissza az alap problémára, vagyis a routernek nem kellen tudnia a repeater üzemmódot? [link], itt olvastam, hogy a bridge üzemmód nem alkalmas erre, csakis a repeateres. Aztán itt van a másik is, itt is azt javasolják, hogy egy hot-spotot repeateres routerrel lehet csak ''továbbcsapolni'': [link]. Ezért gondolom, hogy tudnia kellene a routernek ezt a módot (amit az eném nem tud). Ha van más biztos megoldása is a problémának, akkor azt kérlek jelezd. Thx
Thx
-
manitu666
tag
Még egy kérdésem lenne: ez így működhet?: internet(wifis, valahonnan jön) => router (beállításai: AP; Station Ad-Hoc; Station Infrastructure; AP Bridge Point-to-point; AP Bridge Point-to-multipoint; AP Bridge-WDS és innen hiányzik az Universal Repeater mód!) => UTP-kábel => notebook?
Thx
-
gLes
őstag
Már ne haragudj, de az irányított antenna egy bizonyos irányba sugároz koncentrált jelet, de én nem a szomszéddal akarom összekötni a hálózatom, hanem az épületben akarom szórni, szóval amit mondtál az mindenre jó, csak arra nem amire nekem kell.
A szintenként AP-re én is gondoltam (írtam is), és azokat természetesen kábellel kötném össze a routerrel, nem akarok repeaterekkel szarakodni.
Összvissz néhány tízezres költségre gondoltam, egy router manapság nem kerül többe 10-20 ezernél, egy AP se olyan drága, ez benne van a pakliban. Valszeg az lesz, hogy az alsó szintre beszerzünk egy jó routert és ha lesz jel feljebb is, akkor nem veszünk AP-t, ha nem lesz veszünk.
Namármost lehet hogy nem voltam elég konkrét a kérdésemben, de konkrétabb választ várnék, készüléktípusokkal, esetleg elrendezésekkel, hogy hova érdemes rakni a routert, mondjuk a lépcsőházrészben, alul fölül középen, szóval ilyesmit, esetleg ha valaki már csinált hasonlót, annak is várnám a tapasztalatait, köszönöm! -
lorcsi
veterán
válasz Soma01 #16066 üzenetére
igen, ez volt a buktato és épp az előbb választottam Ü helyett U betűt
így pedig már frankón viszi a wifitigen, a kódot mindig kérte, csak a hálózati cím lekérésénél akadt meg. de már minden frankó Ö
köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
borix
őstag
válasz Soma01 #16082 üzenetére
A másik szomszéd laptopján sosem szakad meg.
Rámértem a feszültség nem csökken az 5m kábel végén is annyi nagyjából mint ami a gépből kijön.De a jel nem tudom mennyit csökkenhet ha csökken.
Ha megszakad akkor általában pár másodperc és megtalálja nem minden nap szakad meg de van,hogy 1 óra alatt 2-3 alkalommal is.[ Szerkesztve ]
-
Foximaxi101
csendes tag
válasz Soma01 #16081 üzenetére
Lásd előző hozzászólásomat!
Szűrés szerintem nincs, mikor megnéztem a router admin-t, akkor nem találtam ilyen beállítást.
Amennyi időt elcsesztem ezzel már újrahúzhattam volna az egész gépet...Egyébként vicces, hogy az a bizonyos javítás gomb szart sem ér, mert eme gomb hatására többek közt az ipconfig / renew parancs is kiadásra kerül. Namár most ha nekem ez manuálisan kiadva nem fut le, akkor eme gomb lenyomásakor miért nem rikácsol, hogy ez nem sikerült....
[ Szerkesztve ]
-
Terminator_
tag
válasz Soma01 #21135 üzenetére
Én is az utp biztonságos jeltovábbítása miatt gondoltam az Ap-ra,annyival megspékelve hogy a tervem az volt hogy az ap-ot kiteszem a tetőtérbe és onnan levezetem.
Hibás-Lcd-Monitorokat-Tévéket,Mosógépeket valamint Mosogatógépeket veszek! Írj bátran pü-t,vagy hívj +3630-659-98-22 .
-
nemdan
senior tag
válasz Soma01 #21227 üzenetére
Igen, az 500-hoz ugyan ez van.Az 1000-hez nem tudom pontosan milyen, mert csak a chip száma van megadva, de valami fémházas 1000mW-s kültéri kütyü, ami feltételezem tudja is az 1 wattot és nem hasonlítható egy Wifi Sky,Kasens, stb. utánzatokhoz.
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
őstag
válasz Soma01 #21234 üzenetére
Tudom, hogy a 2 véglet, de közben megláttam . Szeretnék egy stabil jól használható rendszert. Eszközeink a házban:
2 asztali PC kábelesek
1 Buffalo NAS kábelesek
4db laptop (wifis hálón), 2db napi szinten, másik kettő alkalmi.
2 db telefon wifin néhaMindemellett jó lenne ha a NAS által nyújtott lehetőségeket az öregem nézhetné a TV-jén, ezért gondoltam egy O!Play-re. Nem tudom mennyire jó a mai technika wifis filmezésre :S. Olvasgatom a teszteket.
Javaslat?joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
nemdan
senior tag
válasz Soma01 #21229 üzenetére
Hát nem tudom én ezeket a cuccokat nem nézem sokba, szerintem nem is tudnak valójában annyit amennyit írnak rájuk, főleg ennyi pénzért nem.
Egyébként ilyen van a netvadász extra-n ami ugye 1000mW:
Chipsetje pedig az alábbi: RT307X vagy RT3070
Itt egy közvetlen link ha esetleg a kép nem látható: Netvadász Extra
[ Szerkesztve ]
A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..
-
MODERÁTOR
válasz Soma01 #21255 üzenetére
Igen, én is valahova oda teszem a határt! Természetesen nekem is nagyon tetszik az RT-N66U, de ennyit nem adok érte! Nekem nem szempont, hogy "0 day-es" legyen a vas amit megveszek, jó lesz az 1 éves modell is (vagy akár több is). Jelenleg még bőven kiszolgál az RT-N16, sőt messze nem is használom ki a teljesítőképességét, így nem is sürget a tatár. Majd ha az is lesz 30 körül, akkor elgondolkodom, hogy tényleg szükségem van-e rá...?!
-
-
legenda
-
abalint88
csendes tag
válasz Soma01 #21302 üzenetére
Típust nem tudok sajnos, egy dupla-antennás Tp-link és mióta megvan fáj a fejem tőle, kb két méter és egy fal van köztem és a cucc között, de nagyon durva így is. Lehet csak érzékeny vagyok rá, de az utóbbi pár hónapban már nagyon meguntam, viszont kell, hogy messzire vigyen mert a kertből is használom.
Szóval a kérdés: egyáltalán tudtok ilyen megoldásról?Ja még annyit, hogy drága volt a cuccer és csak akkor cserélném le, ha tényleg van ilyesmi, onnan tudom, hogy ez a probléma, mert ha kikapcsolom elmúlik a fejfájás... szívás...
[ Szerkesztve ]
Ez fícsör vagy bug?
-
abalint88
csendes tag
válasz Soma01 #21312 üzenetére
Van, de az nem kavarja meg a káposztalevem... ez a frekvencia az ami kiüt, városban is érzem... Höhö kiderül még, hogy ez a szuper-képességem és megyek majd a CIA-hoz wifit keresni a sivatagba...
Gomb meg sajnos nincs. Antennalecsavarás kicsit körülményes...
[ Szerkesztve ]
Ez fícsör vagy bug?
-
libus
őstag
válasz Soma01 #21340 üzenetére
Már megpróbáltam azt is, hogy letiltottam a NOD32-t.
Leszedtem a Portable Firefox-ot, s azzal bejött az oldal, igaz elég sokára dobta be.
Már azt hittem időtúllépéses hiba fog jönni, annyira sokára hozta be az oldalt.
Ráadásul hiányosan, hisz a "reklám" rész nem látható. Nézd csak meg!
Adobe Flash Player + Java is van a gépen (legfrissebbek).Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
wrox
őstag
válasz Soma01 #21362 üzenetére
Akkor jó.
Most közben nézegetem a leírását, bár azt nem találom, hogy átváltozik a gomb, csak annyi van írva, hogy le van tiltva, viszont ez azért figyelemre méltó: megnövekedett WAN->LAN átviteli sebesség (~135 Mbps-ről ~230 Mbps-re) (bár nem mintha ki tudnám használni, sajnos )
-
mezis
félisten
válasz Soma01 #21395 üzenetére
"csak azt mondtam, hogy nem életszerű, hogy egy wifis eszközt mindig ugyanazon a ponton, ugyanolyan irányban fognak használni!"
Tapasztalatom szerint pedig ez az életszerű. Általában laptop-hoz kell a WiFi, a lakást sem szokás naponta átrendezni, így a konyhaasztal, dohányzóasztal, íróasztal, francia ágy mindig ugyanott található. A drótos kapcsolat mégsem lenne szerencsés.
10 cm: egy ebédlőasztalon az optimális nézőtávolságtól még 10 cm-t előrébb kellet volna tolni a laptopot az elfogadható jelszint miatt. Győzött a szemüveg, kapott viszont egy USB-s WiFi-t a lapos, az még érzékenyebb is egy kicsivel, mint a beépített antennás.
mezis
-
libus
őstag
válasz Soma01 #21402 üzenetére
Megcsináltam. Beírtam pl. a Google féle DNS-et (az iPv4-hez), s nyomtam egy javítást, de semmi változás.
A Cache-t is ürítettem. Még mindig nem jön be az oldal. Még portables böngészővel sem.
Viszont amit észre vettem, hogy a vezeték nélküli kapcsolatnál ezt írja az iPv6-nál:
IPv6-kapcsolat: Nincs hálózati hozzáférés Ennek így kell lennie?? Ez normális??" Intruder2k5 " a barátnőm gépén viszont bejön az oldal. (Ő is erről a hálózatról netezik.)
[ Szerkesztve ]
Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
-
tag
válasz Soma01 #21427 üzenetére
konyha nyelven elejétől végéig...
1043nd egy 741 nd-vel a 741 lenne a távoli azaz wds,be tolva...
mire figyeljek mask ipcím lan mindent ...Alkudozni,csak személyesen,korrekt kereteken belül,pénzel a kézben !!! Néha kötelező !!! Ha több mindent viszel,jár a kedvezmény !!!
-
tag
válasz Soma01 #21432 üzenetére
igen mac cím szűrés bevan lőve mac cím után kapják a userek az ip-t és ip után a korlátozást...
wifi normálisan levan kódolva semmi komplikácio,csak a lan címmel vannak gondok,mert nemtok semmit csinálni a 741 el ((wlanban vagy hol wds pipa be, meg keresi a 1043nd-t beállítom a jelszót csatorna leokézom... reboot...
eddig oké,ugye eggyezni kell a lan ipcímük mind2 rournek,reboot, dhcp servert dissable aztán meghal nemtok belépni.... de ha kábelen használom csak töb gépet dugok rá kábelen oké, külön wifi eszközökkel lépek be akár egyszerre az is megy, de a wds,az süket...
Alkudozni,csak személyesen,korrekt kereteken belül,pénzel a kézben !!! Néha kötelező !!! Ha több mindent viszel,jár a kedvezmény !!!
-
Pancsermeste
őstag
válasz Soma01 #21466 üzenetére
Hmm.. érdekes, bár már nem mai darab ez az SMC, a driver-e is 2005-ös, és a honlapjukon nincs is frissebb.
Most leszedtem a legfrissebb RTL8185L drivert, ezzel ismét működik az AES is, csak attól tartok, hogy ezzel is el fogja dobni a hálózatot, de pár órás/napos tesztelés után majd kiderül...-= Pancsermeste® =-
-
sunahunter
senior tag
válasz Soma01 #21489 üzenetére
1300 meg jo, felette erezhetoen lassabbak az emlitett oldalak.
Igen, kicsit hirtelen voltam, de beleastam jobban, igy mar minden ertheto:
MTU (REG_DWORD azonosító neve) Maximum Transmission Unit, amikor Interneten adatokat küldünk-fogadunk, azok "csomagokban" érkeznek gépünkre. A csomagok a sávszélességtol függoen széttöredezhetnek, kedvezotlenül befolyásolva a rendelkezésünkre álló sávszélesség kihasználtságát, ezért érdemes az MTU értékét módosítanunk a saját Internet szolgáltatónknak megfeleloen. A megfelelo MTU érték felderítésének legegyszerubb módja, ha a Start menü Futtatás pontjában lefuttatjuk az alábbi parancssort: ping -f -l csomagméret www.szolgáltató.hu A -l után kell megadnunk egy csomagméretet, pl. 1472, 548. Addig érdemes próbálkozni, amíg megtaláljuk a legnagyobb értéket, amire még nem kapunk töredezettségi üzenetet. A felderített számot kell a regedittel a fenti ágon az MTU karakterlánc értékének megadnunk.
-
libus
őstag
válasz Soma01 #21426 üzenetére
Siker!!! Bejött a vodafone.hu oldal
Kipróbáltam az általad javasolt hálózati adapterek törlését/eltávolítását az eszközkezelőből, s újra felraktam a drivereket, s most már betölti az oldalt.
Nagyon szépen köszi!
De hogy mi lehetett a driverrel, hogy csak azt az egy oldalt nem engedte?Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Google Pixel 8 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Kupon kunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest