Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz Winne #61662 üzenetére

    Az N18 egy szenzációsan jó eszköz volt, nekem is nagy kedvencem, de sajnos rettenetesen eljárt felette az idő. A wifije továbbra is szenzációs (HA elég a 2,4 GHz), amúgy a teljesítményével sincs gond (persze felhasználás kérdése, de az ismerőseimnél családi használatra nincs rá panasz), csakhogy már nem kap frissítéseket, ami erős biztonsági kételyeket vet fel.

    Ha költöztök, akkor szerintem hülyeség fél/negyedmegoldásokat alkalmazni. Most érdemes egy kicsit zsebbe nyúlni, és akkor 2-3 évig nem kell foglalkozni a hálózattal.

    Ha úgyis be van kábelezve a ház, akkor hogyan kerül egyáltalán szóba a wifis backhaul?

    A válaszom: igen, most aztán érdemes egy átgondolt meshrendszert kiépíteni, sok redundáns lehetőséggel, és szigorúan Ethernetre fűzve. A wifis bekötés egy szükségmegoldás, nagyon komoly kompromisszumigénnyel, amire Te most rettenetesen nem vagy rászorulva.

    Ne akard megkeseríteni a család életét már most, ezt nagyon komolyan és minden rosszindulat nélkül mondom.

    Én egy alapos felújítás előtt állok, és a kalkuláltnál inkább költök jelenleg pár tízezerrel többet, hogy aztán ne a kész házat kelljen szétbarmolni.

    És a legfontosabb: nem az a fontos, hogy milyen vezetékeid vannak, hanem az, hogy mindenhova elvezessenek, és könnyen cserélhetőek legyenek, ráhagyással a csövekben!!!!

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés