Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
válasz Szellem. #21899 üzenetére
Figyelj, ha megoldod ezt a gondot, akkor nagy betűkkel beírom ide, hogy én vagyok a hülye, és a Pista a legjobb!
Adott egy laptop, rajta legális Pista. Adott két másik gép, egy asztali és egy notesz, rajtuk legális XP. Az asztalin és az XP-s laptopon tökéletesen megy a közvetlen, nem routeren keresztüli ADSL. A Vistás gépen nem megy. De csak itthon, máshol mindenhol.
Szervízben voltam, hardver hiba nincs.
Szolgáltató vonalat, modemet vizsgálta, hiba nincs.Akkor mivel van a gond, szerinted, ha van egy Vistás gép, amin mindenhol megy az ADSL, csak az itthoni, hiba nélküli hálózatot és D-Link modemet nem szereti???!!!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hooper
őstag
Hello...
Kezdek ráunni a Vistára...1napja van fenn.
többek között a régebbi hangkarimat lehetetlen beállítani rajta, tulajdonképpen csak az uj VGA miatt raktam fel, KÉRDÉS: DX10 tényleg annyival jobb, mint ugyanaz a játék DX9el XP alatt??
Csak arra vagyok kiváncsi h megéri-e a vesződséget, mert már kezdem unni.. (játékot még nem is telepítettem) -
apro
senior tag
hali
Csak érdekesség képen.!
8 hónapja van fent a Vista (32.bit.) azóta a létező összes szemét progikat kipróbáltam ,tesztelgetem( először nekem sem jött be a Vista, )kísérletezek vele mikor omlik össze, DE AZÓTA CSAK Kék HALÁL A ROSSZ BEÁLLÍTÁSOK MIATT (húzva van a gép)jelentkezett nekem ATOM STABIL A VISTA .Ja igen az XP-t most kellet újra raknom mert behalt egy idős a Vista -val.szerintem semmivel nem rosszabb Op. rendszer mint az XP.pedig nekem
6.db vinyó, egy TV kártya (A 6.db vinyon 3 külömbözö OP.rendszeris ven és mégis tökéletesek )
Lehet hogy kifogtam hogy nekem jó???)
a progikról van képem hogy mik vannak fent[link]
és működnek is[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
válasz DerStauner #21900 üzenetére
Ez egyértelmá driverprobléma, de ebből a minidump-ból nem derül ki.
A firefox biztosan futott, különben nem írta volna ki.
Kéne a Memory dump fájl is. Az is készült. -
Szellem.
nagyúr
válasz Hegyirabló #21902 üzenetére
Erre a hálózatra, pontosabban a netre ezzel a modemmel, csak ez a gép csatlakozik?
Milyen típusú a D-Link modem? A hálózati kapcsolatot hogyan csináltad meg? A probléma mikor kezett jelentkezni? A Vista telepítésed mikor mikorí?Víruskeresőt, tűzfala, egyébb biztonsági szoftvert mit használsz?Ezekre kéne a válasz!
-
bolic
őstag
Hehe, megint valaki használ FF-et, kész OMG. Használj helyette legalább Operát, IE7-et. Senki nem vettétek észre hogy mennyire bugos a FF?
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
Morden24
nagyúr
válasz Hegyirabló #21902 üzenetére
D-link modemem, ADSL-em és Vistám van. Nálad szar valami. Hálókártyadriver, valami trágya tûzfal vagy egyéb progi.
Sectumsempra - For Enemies
-
Lenry
félisten
válasz Szellem. #21909 üzenetére
szerintem azt hogy SBLive-hoz már nincs Vista driver
amúgy meg DX10 szvsz nem dob annyit, hogy csak ezért átállj...
(bár én Vistát használok, és szeretem is)#21902: sőt... nekem is...Vista x64 SP1 + ADSL + D-Link DIR-100... és hibátlan
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Hegyirabló
veterán
válasz Szellem. #21906 üzenetére
Természetesen csak egy hép, de nem csatlakozik, csak csatlakozna, ugyan is a kedves Vistával nem tud.
A modem egy DSL 360R.
A hálózati kapcsolatot ugyan úgy csinálom meg, mint ahogy már ezerszer az XP esetében. Vagyis csatlakozás a netre, új kapcsolat létrehozása, felhasználónevet igénylő ADSL vagy kábel... stb.
A probléma azonnal kezdett jelentkezni, amint először bedugtam a LAN-t.
A Vista egy napja lett telepítve, most rakok fel egy másikat.
Víruskereső nincs, minek, ha egyszer nincs net, tűzfal a Vistáé.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Hooper
őstag
Van vista driver SB 24bitre csak az a beállítási panel mint pl eax console (itt lehetett a sztereó jelet kiterjeszteni 5,1re h szoljon a mély is) már nincsenek benne, vagyis van vmi de nemreagál... a régi még xp alá valót felraktam, szól is szépen csak a vezérlőpultban nem kínálja fel az 5,1et csak 2,0.t és ez bekavar a hangalnak, az eax küldi neki szét, de a hagfaltesztben minden csatornánál a front szól...
-
Szellem.
nagyúr
válasz Hegyirabló #21912 üzenetére
Akkor ott nálad van valami gigszer erősen. Nekem is DLink modemem van, és semmi probléma vele. Az eszközkezelőben minden hardvered rendben van? Nézted?
A Vistad milyen? Valami krekkelt vagy netről leszedett vacak, mert ha igen, az is okozhatja. -
pschio
őstag
válasz pschio #21885 üzenetére
intezovel is ugyan ott akad ki 90%. csinaltam egy screen shotot a hibauzenetrol, majd belinkelem, persze elobb ujbol felrakom a rendszert mert valami nem hivatalos patch ugy elkurta mint annak a rendje. a lenyeg hogy googlizas kozben arra kellett rajonnom hogy ez egy ismert problema es nincs ra megoldas. bovebbet kesobb ha ujbol megy ez a fostalicska ordog masinaja.
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Hegyirabló
veterán
válasz Szellem. #21914 üzenetére
Cimborám, te nagyon nem figyelsz!
Világosan leírtam, hogy legális a Vista. Azt is világosan leírtam, hogy nincs semmi gikszer, mert vonalat is ellenőrizték és a modemet is. Azt is leírtam világosan, hogy ez a modem csak a Vistával nem megy, a másik két XP-s gépemen hibátlanul megy.
-
Szellem.
nagyúr
válasz Hegyirabló #21917 üzenetére
Figyelj csak! A Cimborám helyett használjunk másik megszólítást! Ha már segíteni próbálok!
A másik, elolvastam amit írtál, de kettővel előbb azt írtad, teszel fel egy másikat! Ebből következtettem rá.
Ettől függetlenül biztos vagyok, hogy nálad van valami gond. A diagnosztika ír ki valamit?Még próbáld ki a következőt:
Hálózati kapcsolatokban a hálókártyát állítsd be így:
TCP/IP IPv4-es protokoll: 192.168.2.7 aláhálózati maszk: 255.255.255.0Illetve, még próbáld meg, hogy kihúzód a DLink modemet a hálózatból teljesen 10-20 másodpercre.
Meg szedd ki a hálózatból a töbi gépet. Csak ez csatlakozzon. Nézd meg úgy.Ettől függetlenül gondolkozom a problémán, de nem sok lövésem van, mi lehet a gáz. Ilyennel még így nem találkoztam. Nálam minden ötös.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
válasz DerStauner #21921 üzenetére
A programot nem ismerem, de próbáld meg. A Vista alaplapi driverét ne szedd le. Amit a Vista felismer, azzal nincs baj és meghagyhatod. Ami érdekes, az a hangkártya, videókártya, és esetleg a hálókártya drivere. De gondolom a Vista a hálókártyádat is felismerte. Ellenben megkérdezném: Nvidia-s drivered van, amit te raktál fel?
A szomszédom feldobta az nVidia chipset drivert, plusz a hálózatkezelő csomagot, és kilőtte a gépét.
[ Szerkesztve ]
-
qwertly
addikt
válasz Core2duo6600 #21876 üzenetére
Szia köszi,hogy válaszoltál de miért kellene beszereznem egy routert ha csak egy gép van és azon hoztam létre egy rendszergazda fiókot és 3 általános felhasználó fiókot.Próbáltam már úgy is hogy volt egy rádió gomb és oda tettem,hogy mentse el a jelszót de és más is használhassa az internet de ez sem segített.
-
localhost
Közösségépítő
Ez a rearm - féle 30-napos meghosszabbítósdi nem működik már az első 30 nap letelte után? Akkor már csak a key megadására van mód ?
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Flow
senior tag
Hi! Kérdésem a következő lenne. Van nálam egy noti, amin újra kéne telepítenem a vistát. A cd/dvd meghajtó viszont beadta az unalmast. Van lehetőség valami más módon megoldani a telepítést? A következő dolgok állnak rendelkezésre a probléma orvoslására: 4gb pendrive, 160gb WD passport, helyi hálózat, egy másik asztali gép.
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Morden24
nagyúr
Jó kérdés, ha valahogy egy komplett disk image-et ki tudnál írni a pendrive-ra, és valahogy arról bootolni, akkor akár működhet is, de nem tudom.
Elvileg lehet ilyen "távoli telepítés" dolgokat is csinálni hálón keresztül, de az már ilyen helpdesk kategória, nekem aztán gőzöm nincs.
Egy külső dvd-romot szerválni nem lenne egyszerűbb?
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
DerStauner
senior tag
válasz Szellem. #21922 üzenetére
a videókártyát leszámítva minden alaplapi. catalyst 8.5 van fenn, a legelső telepítés óta (telepítést nem én végeztem, hanem olyan, aki nálam jobban érti a dolgát (habár szvsz inkább hardwer területén, csak meg ne hallja
lehet, hogy ez rakoncátlankodik? viszont nem igazán merem frissíteni, mert a kártya fórumában páran írták, hogy hiába szedték le előtte az előző drivert totál, akkor is összeomlott a rendszerük.
és megint volt egy bluescreen (pontosabban most piros alapon).
megint egy kivételre hivatkozott.
egyet jegyeztem meg: a stop3d hibakódot.
valahol találtam ezekre a kódokra leírásokat, és lehetséges megoldási javaslatokat.
ja, azt még elfelejtettem, hogy a memory.dmp fájlt megint megvizsgáltam, és unknown module image-re hivatkozik
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
válasz DerStauner #21938 üzenetére
Ez legális Vista? Nem valami buherált vacak? Ha nem te telepítetted fel, hanem más, megkérdezném, hogy nem valami mókolt lemezről telepített, és nem krekkelt a Vista?
Elképzelhető, hogy ezek miatt lehet bajod, ha ezek fenállnak![ Szerkesztve ]
-
Szellem.
nagyúr
-
Flow
senior tag
válasz Szellem. #21941 üzenetére
Egy xp van, de 1 óra alatt rádobom a vistát, ha az kell. Hogy lehet kivitelezni? Kell hozzá a Windows Automated Installation Kit? mert éppen azt töltöm microsofttól.
Különben nekem is a tescó volt az első gondolatom...
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Szellem.
nagyúr
A hálózati telepítésre [itt a megoldás]
Ez macerás, mivel nincs szerver, csak két peer to peer gép!
Szerintem Pendrive-ról egyszerűbb telepíteni!
Remélem, tudtam segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
Korcsii
őstag
egy érdekes problémába futottunk bele... adott három gép, kettő vista, a harmadik 98...
vista alatt írunk egy sima adat CD-t a beépített íróprogrammal, viszont 98-alatt ha megnyitjuk, nem látunk rajta semmit (pedig a tulajdonságoknál kiírja, hogy mekkora, mennyi szabad, stb)... másik vista gép viszont szintén gond nélkül megnyitja...
ha nero-val írjuk ki, akkor viszont simán megnyitja a 98 is...valaki találkozott már hasonlóval?
esetleg mi okozhatja ezt? -
guzmics
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy gondom!
2 merevlemez van a gépbe: (Mindkettő IDE)
1.: 80GB-s vinyó 2 particíóval Sorba: 1. 20GB 2. 57GB
2.: 400GB-s vinyó, rajta 4 partíció. Sorba: 1. 50GB 2. 50GB 3. 100GB 4. 180GB
(A 400-as vinyón sose volt még oprendszer, csak tárhelyként funkcionált.)Idáig (Vista előtt) a 80-as winyó 1. partícióján volt a windows.
Gondoltam karcsú lesz az a 20GB a Vistának, ezért letakarítottam a 400-as winyó 1. particíóját, hogy majd azon elfér.Tehát új config összerak, csak a 400-as vinyó be, Vista telepítés elindít, meghajtó választásnál a partíció törlése, majd létrehozása, formázás, és a Vista kiírja (nem szó szerint) hogy, erre a partícióra nem telpíthető.
Nem tudtam mit csinálni, 80-as winyó be, és az első partícióra gyönyörűen felment.
Mellé beraktam a 400-as winyót, minden partíciót gyönyörűen lát, csak azt első 50-est nem.Számítógép-kezelés, Lemezkezelés résznél frankón látszik a hiányzó 50-es particíó, csak nincs "aktiválva".
Jobb klikk a meghajtóra, új egyszerű kötet...next..next...finish...majd kiírja hogy "Nincs elegendő hely a lemez(ek)en a művelet befelyezéséhez"Kép: [link]
Tök üres a partíció, akkor miért írja ezt??? Hogy tudom használhatóvá tenni a partíciót??
Miért nem települt rá a Vista?Meg még egy olyan kérdésem lenne, hogy meg lehet azt csinálni ezzel a lemezkezelővel, hogy a 80-as vinyó 20-as partíciójához, "hozzáfűzzem" a maradék 57GB-t, úgy, hogy a 20-ason lévő adatok megmaradjanak?
Idáig XP alatt partition magic-et használtam azzal tökéletesen elboldogultam, csak hallottam hogy Vista alatt nem működik , de van neki beépített lemezkezelője. Csak ez feladta a leckét.
Előre is köszönöm ha valaki ezt végig olvasta, remélem tud valaki segíteni!
Üdv, guzmics
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
Sziasztok, jo reggelt mindenkinek !
Azt olvastam, hogy erdemes 2usert rakni. Egyik az Admin ( minden joggal - driverek meg nehany program felrakasa ) es egy User ( többnyire ezt hasznalni )
Asszem a Winportalon olvastam igy, ez mennyire igaz ?
Köszi elöre is !
[ Szerkesztve ]
-
DerStauner
senior tag
válasz Szellem. #21940 üzenetére
igen, virágbolti vista, viszont a jobbik fajta (nem kér serialt, nem kell bajlódni az aktivációval, mert egyből aktiválja magát, nem kell hozzá külön progi, frissítések mennek, stb.). és aki feltelepítette, neki is ugyanez van, és nála kifogástalanul működik. elvégre 2d-ben nálam is.
viszont tegnap este elgondolkoztam egy kicsit az egészen. Aug. 15-én hoztam haza a gépem, aug. 18-án ment fel rá az sp1, és attól az időponttól legalább 2 hétig nem volt semmi kék halál. játszottam az assasin's creed-del meg a devil may cry 4-el.
ezt azért írom, mert 2 esettől eltekintve a kékhalálok egytől egyig játék alatt jönnek. és ha a fent leírt 2 hétben nem volt semmi, akkor mostanában miért? pedig nem telepítettem rá semmilyen új drivert, vagy adtam hozzá hardvert.
tegnap megnéztem az msdn honlapján is ezeket a hibakódokat, meg is találtam azokat, amelyeket nekem kidobott (pl tegnap a stop 0x3b-vel halt le). viszont a hibalehetőségek sokrétűek. a leírás szerint okozhatja akár egy nem megfelelően működő vírusirtó.
ma még megpróbálom azt, hogy felteszem a catalyst 8.8-at, hátha megoldja a problémám, ha meg nem, marad a reinstall (amit azért nem szeretnék).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest