Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibcsi0407
félisten
válasz Core2duo6600 #22350 üzenetére
2 különböző telepítővel is próbáltam.A bios nem beta,a legújabb van fenn,azóta van egy beta,de az nem kell.Kábeleket néztem,a vga is tuti rendben van.Elég forrófejű,de nem hiszem,hogy egy windows telepítő földhöz vágná,mivel a crysis sem bírta megfingatni. Winyü pedig csak egy van bent,a többit usb-s átalakítón keresztül használom,de csak ha kell akkor dugom be.
A ramot viszont majd kipróbálom,csak szerintem jövő hétévégén,mert hét közben nem vagyok itthon,csak hétvégén.Majd írok,ha lesz fejlemény.Addig is köszi a segítséget.utdetailing.hu
-
Morden24
nagyúr
Srácok, tud valaki választ adni arra, hogy a fos Total Commander miért szívja fel mind a 4 gigányi ramot sokgigás kicsomagolásnál, de úgy, hogy a gép használhatatlanná válik tőle?
Sem a Windows Explorer, sem a 7zip nem csinál ilyet, csak ez a szar. Mellesleg 7.04a.
Ha a nyamvadt FreeCommanderben emberi lenne az FTP-kliens, már a gépemen sem lenne ez az ócska app.Sectumsempra - For Enemies
-
Morden24
nagyúr
Eddig sem szórakoztatott, de most már tényleg zavaró:
Ha nem tudsz érdemi információt közölni a Vista-fikán kívül, akkor inkább ne tedd. Ha hsz-t akarsz gyűjteni, azt lehet máshol is, nem ebben a topikban. Csak azért szólok, mert előbb-utóbb egy modi is tuti meg fog találni.
Sectumsempra - For Enemies
-
ész ventura
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogyan történt, de nem tudom megnyitni a Vista Ultimatem (32bit) control panelját, azaz nem tudok pl. Vista élményindexet számolni, programokat uninstallálni stb., szóval minden ami az alatt van. Klikk után kis homokóra, majd semmi. Driwer sweeperrel dolgoztam előtte, leszedtem az NVIDIA drivereket, lehet, hogy az kavart be, pedig máskor is csináltam ilyet. HOgy lehetne visszahozni, vagy nem sz@rozzak vele és reinstall?
KösziAzt mondta a rendszer hogy adjak meg egy új jelszót, beírtam hogy f@szom,erre kiírta hogy túl rövid...
-
hucsikoi
senior tag
-
Criton
veterán
Elöbb utóbb kénytelenek lesznek átállni az emberek Vistára.
Nekem Vista jobban bejön mint XP
Vista jobban kihasználja a gépet stb.... ÉS minden eddigi 32bites program, probléma nélkül fut a 64bites Vistámon. Játékok is szebbek és gyorsabbak, kiróbáltam a gépem XP alatt + játék. Nem adott olyan szép képet, és néha még akadozott is amit Vista alatt nem láttam.Gyorsabban lehet instalállni a Vistát ( nem úgy mint XP-t )
Úgyhogy mindem elismerésem a Vistáé
Sokan mondják még, hogy nemtud semmit meg inkább csili-vili.
A teljesítményet fentebb leírtam, a kinézeten meg lehet módosittani, pl Windows Classic.[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz Edween #22359 üzenetére
Teljesen jogos
A Tejesember: MKV-t csomagoltam ki (bár a dolog szempontjából szerintem mindegy), és felszaladt 98-99%-ra, de olyan szintig, hogy 5 perc volt, mire a Task Managert megnyitotta. Namármost én régebben nem emlékszem ilyen hibára, és bár Lauda ötlete (miszerint szar a Vista) egy lehetséges opció lenne, csak éppen mint mondtam, a 7zip és a Win Explorer ilyet nem csinál, tehát sem a Vista beépítettje, sem egy másik 3rd party app nem kavar be. Ergo TC bug lesz ez, vagy nálam van valami baj.
[ Szerkesztve ]
-
radírfej
senior tag
segítséget kérnék..
nem működik a képernyő védő, mi lehet az ok? valami háttérben futó alkalmazáson gyanakszom, hogyan tudnám fülön csípni?
az os Vista home premium 64 bit.
thx
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
Morden24
nagyúr
válasz radírfej #22363 üzenetére
Hát nézd végig a process-eket... nem lehet, hogy valami mediaplayer beragad a háttérbe (mert pl. azok felülírják a turn off/screen saver beállítást)?
Criton: A 16-os nyilván gyorsabb. Az árkülönbözet meg minimális... vackokat meg úgy értettem, hogy ha az embernek van fölös 300 gigája, akkor nagyon rendetlen tud lenni Minden vackot megtart, minden progit meg marhaságot elraktároz, aztán csak néz, amikor egy rendszervinyó-defrag két napig tart
[ Szerkesztve ]
-
Feenyx
aktív tag
Hali!
Az lenne a gondom hogy a notim mindíg kiírja amikor betölt a vista (32bit és home premium) hogy:
RunDLL
A következő fájl nem tölthető be: TWEAKUI.CPL
A megadott modul nem található.Ezt mért írja ki? Amúgy mire való ez?
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Morden24 #22362 üzenetére
Én erre winrar t hsználok. nem jelentkezett még ilyesmi , totalcommanderből a 7.02 es a van.
(#22365) Morden24
Azt tegyuk hozzá, hogy a különbség annyi lehet, mint az ára
Nekem 2 samu van
egyik 16 másik 8 mb cache el
Nincs észrevehető seebséégkülönbség, ellenben a 8 megas egy fokkal csendesebb.Most úgy tüunik, hogy megemberelte magát a 16 mb es
De jól gondolom, hogy ha hallok ilyen fejrángatozásokat, fejcsapkodást , akkor itt az ideje, másik hdd után nézni, még ha most épp megy is ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Morden24
nagyúr
válasz Core2duo6600 #22369 üzenetére
Inkább az adatmentésnek van itt az ideje, nem az új vinyónak
Amúgy végülis a dupla cache jelenthet valamennyi sebességeltérést adott lemezműveletek esetén, ha meg majdhogynem egy árban vannak, akkor szerintem érdemesebb a "jobbat" venni, még ha nagyrészt csak placebo-effect is a dolog.
Winrar-t nem használok, merthogy nem akarok érte fizetni. 7zip jó kis megoldás, nincs is semmi bajom vele, csak hozzá voltam szokva ahhoz, hogy egy-egy biszbaszt TC-ben bontok ki, erre most meghülyül. Nem a világvége, csak furcsállom.
-
pandemonius
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Végső elkeseredettségemben írok ide, mert már nem tudok mit kitalálni.
A problémám a következő:
Vista 64bit, a videók, mp3-ak kattognak (videóknál is csak a hang), legyen szó internetes stream-ről, mp3-ról, gépen lévő bármilyen formátumról, bármilyen lejátszóval winamptól vlc-n át az mplayer-ig.Amit én megpróbáltam:
Új hangdriver a Realtek888-hoz
Másik hangszóró/fejhallgató
Új alaplap teljesen más hangchippel (ADI1988 Asus p5b alaplapon)
Új Vista , mostmár 32 bitesTehát a kattogáson kívül már mindent kicseréltem gyakorlatilag, játékok alatt szintén csinálja, csak halkabban, a játék maga (COD4 full grafika) meg se röccen, csak a hang. Mintha apró swappolások történnének, a HDD lámpa felvillan 1-2 másodpercenként, és akkor kattan egyet a zene/hang is.
Tippeltem arra is, hogy a K-Lite codec pack a ludas, mert a második windowsnál is azt tettem fel, de most uninstalláltam, anélkül is megvan a kattanás, és egy másik packkal is (Vista codec pack).
Ha valakinek van valamilyen tippje, bármit szívesen fogadok, mert kissé idegesítő az eset. Előre is köszönöm! -
O.G
csendes tag
Valakinek van ötlete hogy ezt miért csinálja a Vista?
4 giga ramom van szóval kizárt hogy ne legyen neki elég!!Ryzen 7 2700x+2080TI+MSI Carbon lap+16GB ram/ Fanatec ClubSportWheel & F1 kormány
-
Morden24
nagyúr
A program az nem a barátnőd, nem szorul védelemre, és a működésének megítélése sem szubjektív.
Én leszarom, hogy a Vista vagy a TC a hibás, én a bug okát keresem, komám. Ebben az esetben pedig egyértelműen a TC szarakodott, így azt, hogy te "véded" (amit hadd ne értsek meg, mert módfelett infantilis dolog), nem tudom elfogadni.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz Criton #22376 üzenetére
Remek
Majd ha van tapasztalatod, nyugodtan oszd meg itt a népekkel.Majd Plag-nak felhozom az ötletet, hogy kéne csinálni egy afféle vírus-megbízhatósági táblázatot 32/64 bites Vistára (mármint nem is feltétlenül a hatékonyságuk, hanem az ismert bugok okán, lásd Nod32 + netlerohadás, stb.).
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Morden24 #22370 üzenetére
Adatmentésről annyit, hogy annyi van rajta, hogy nincs hova
Leginkább filmek amúgy, amiket összegyujtottem, de nem néztem meg.
Amit megnézek törlőm persze ...(#22371) pandemonius
Tiltas le az összes olyan hang akármit amit nem használsz, tehát némítva
Ha nem hasznász mikrofont akkor a mikrofon boostot is kapcsold ki.
Ha nem 5.1 es rendszert használsz akkor a mélynyomót szintén tiltsad le
Az összesre vonatkozó hangerő 80 % körülKb. ezekkel voltak a lap topikjában
Van akinek megoldodótt van akinek nem.Amióta 5.1 es rendszert használok, nincs ilyen gondom.
Hagyad a vistanak, hogy feltegye a drivert amit a windowsupdaten talál, az a legnormálisabb eddig.Codec packokat felejtsd el ebben a topikban már többször leírtam, hogy miket kell feltenni milyen sorrendben és akkor a dolgok 95 % ával nem lesz semmi gond.
(#22372) O.G
Kevés a RAM(#22374) Criton
Melyik lett pontosan ?
Mekkora ?
Mert attól tartok nekem is cserélnem kell, és még az adatvesztés elött le akarom tudni[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Criton
veterán
válasz Core2duo6600 #22380 üzenetére
WD1601ABYS típus.
160GB - SATA2 - 16MB gyors.[link][ Szerkesztve ]
-
O.G
csendes tag
válasz Core2duo6600 #22380 üzenetére
De négy giga ram az hol lehet kevés?
Rendszer is 4 gigának látja!
Lehet az a baja hogy kikapcsolatam a paging file-t?Ryzen 7 2700x+2080TI+MSI Carbon lap+16GB ram/ Fanatec ClubSportWheel & F1 kormány
-
Vistaboy
veterán
Srácok, kellene egy kis help!
Nektek csinált már olyat a Vista (Szerintem ő a ludas, magyarázat később), hogy eltűnik menet közben az optikai meghajtó? Mintha kihúztam volna a gépből, se híre, se hamva. Csak az újraindítás segít ilyenkor, utána minden oké. Maga a meghajtó nem lehet hibás, mert nemrég cseréltem le az IDE-s Plextor PX-760A-t egy SATA-s Pioneer DVR-215D-re, és mindkettőnél előjött ez a hiba. Vezetékek sem lehetnek, mert mindegyiket többször ellenőriztem. Olvasás és írás közben is előjön, így az íróprogram sem hibás. Most vagy a Vista hülyesége - valami driver vagy ilyesmi hiba -, vagy az alaplapé. De ez utóbbit pont azért zárnám ki, mert egyik IDE-s, másik SATA-s meghajtó. Marad a Vista vagy a driver.Minden driverből a legújabb van feltelepítve, a meghajtó firmware-je is a legújabb és a Vista is állandóan frissítve van - Egy jogtiszta 64-bites Windows Vista Ultimate SP1. Angol nyelvű, magyar nyelvi fordítással kiegészítve.
Mi lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
atoka1
tag
Üdv mindenkinek!
Most ismerkedem vistával és egy olyan problémára lettem figyelmes, hogy iszonyatosan lassan települnek a programok rajta, pl COD4 kb 20 perc alatt ment fel rá, ha másolok össze vissza pattog a hang, csúszik minden baja va, és 100 % os prociterhelésem van. Ez xp alatt nem volt. Vinyók majdhogynem újak, ellenben a lapom K8N és a procim x2 3800+ os amd, van benne 2 giga sima ddr ram.
Mitől lehet ez a jelenség???
A válaszokat előre is köszönöm!
atoka
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
Ez könnyen lehet
És ha magának a játéknak 32 bites az exe je akkor továbbra is csak 2 gb nyit fog durván használni, hiiába van több(#22384) Vistaboy
Nagy eséllyel a lapodkörnyékén van a hiba, mert menetközben nem tünt nekem el soha sem, csak akkor amikor valami progit telepítettem, vagy marha voltam, és törölgettem, amit nem kellett volna a win alol /Xp és időkben/Márcsak azért is a lap lehet a ludas, mert ha a win ben eltünik, uninstall vagy install miatt, egyik ismert ilyen amikor a pinnacle instant burnert ill, pinnacle studiót leszedjuk.
Ekkor az ujraindítás sem segít.(#22385) atoka1
Lehet kicsit gyengusz a gép, hang recsegése, összeszedhet valami zavart az integrált kari, ezzel sokmindent nem tudsz csinálni[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
Én Vista Codec Packot használok. Semmi baj nincs vele
-
atoka1
tag
válasz Core2duo6600 #22386 üzenetére
Igazából 1x 2x már próbáltam régebben integrált hangkarival, akkor azt gondoltam nem jó a driver hozzá, de 3 napja vettem a SB Extreme Gamert és most gondoltam újra próbálkozok vistával. Ha nem másolok telepítek vagy valami akkor csodálatos a hangja talán jobb is mint xp alatt, legalábbis én így hallom, és tetszik hogy vistában be lehet állítani a 24 bitet, de amint elkezdek másolni vagy telepíteni rögtön annyira leterheli a vinyót hogy elkezd pattogni a hang
Előfordulhat hogy az alaplapom nem teljesen támogatja még a vistát? Van hozzá új vistás alaplapi driver csomag de a helyzet annak telepítése után is fennáll.
Októberben lesz majd új konfig remélem azon rendesen fog menni, mert nekem jobban tetszik mint xp!
atoka
-
Vistaboy
veterán
válasz Core2duo6600 #22386 üzenetére
Az elég baj akkor. Az AHCI-kontrollerre gyanakszom ebben az esetben.
Majd hétvégén lesz időm, újrarakom a Vistát kikapcsolt AHCI-kontrollerrel. Ha így is előjön a hiba, akkor vehetek új lapot, ami azért is nehéz lesz, mivel pont hétvégén adom el a monitoromat és hozom az újat. Mindegy, még maradt egy szalmaszál...
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Vistaboy
veterán
válasz Morden24 #22389 üzenetére
Előfordulhat. Akkor első próbálkozásra uninstallálom a Daemon Tools-t, és ha így megszűnik a hiba, akkor megkíméltél egy Windows reinstalltól. Thx.
-
Morden24
nagyúr
válasz Vistaboy #22392 üzenetére
Ha nem, akkor is kezd azzal, hogy lehúzod (vagy BIOS-ban disabled-re rakod) az ODD-t, újraindítod a Vistát (hogy elfelejtse az optikait tutira), aztán megint restart, visszadug vagy reaktivál, és felismerteted vele újra.
Na meg esetleg kösd másik csatira, bár lehet, hogy ezt már eljátszottad... akkor bocsi.
-
törölt tag
http://img138.imagevenue.com/img.php?image=10975_vistafirewall01_122_1187lo.jpg
http://img138.imagevenue.com/img.php?image=10975_vistafirewall01_122_1187lo.jpg
Helló!
Mióta megvásároltuk a Vistát csak most kezdtük el nézegetni a fokozott tűzfal beállítási lehetőségeit, mert elsőnek nem tűnt valami egyszerűnek. A gond az, hogy nem emlékszünk rá, hogy alapból a Vista rákérdezett e az MSN-re vagy a Company of Heroes -ra, hogy kiengedheti e a netre? Azért kérdezem, mert most rákérdez, holott a tűzfal beállításoknál azt választottuk, hogy állítsa vissza alapértelmezettre, mégis rákérdez, ami nem baj, sőt örvendetes, de nem értem, hogyha alapértelmezettként friss installnál nem kérdezett esetleg rá ( lehet rákérdezett ,de nem dereng), akkor most miért kérdez rá, ha visszalett állítva?
-
törölt tag
válasz Morden24 #22396 üzenetére
http://img31.imagevenue.com/img.php?image=10977_vistafirewall02_122_655lo.jpg
Érdekes, pedig így van beállítva. Nekem sem dereng, sőt még Company of Heroes-nál sem.
Te hogy konfigoltad be?
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
Most néztem meg, hogy a WD-t a gép a SATA2 0 Masterba rakta. A Samu SATA2 0 Slave. A dvd író meg a SATA2 1 Masterban van. Szerintetek ez igy jó ?
meg az hogy cserélgettem a SATA kábelt ( vagyis más SATA2 be dugtam az alaplapon ) az mennyire befolyásolja a Vistát vagy a gépet ?
tényleg, SATA nál már nincs olyan, hogy Master vagy Slave, igaz ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
http://img19.imagevenue.com/img.php?image=13864_vistafirewall03_122_685lo.jpg
Itt csak az előredefiniált szabályok alapján szereplő tételek vannak, vagy a manuálisan engedélyezett is? Ugyanis a Relic kivan pipálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest