Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
DonTuros #64883 üzenetére
A Windows lemezkezelője csak addig a pontig engedi zsugorítani a kötet méretét, ahol a nem áthelyezhető fájlok találhatók. De akad példa arra is, amikor kellő mennyiségű szabad területnél sem engedi egy bizonyos méret alá zsugorítani a rendszerpartíciót. Ilyenkor csak olyan külső programokkal lehet megoldani a műveletet, mint pl. az AOMEI, EaseUS, MiniTool stb. Illetve pl. egy WinPE-alapú Live rendszer alól, amelyekben rendszerint szintén vannak külső particionáló programok. Ezekre nemrég említve volt példa.
Viszont egy rendszerpartíció átméretezése kényes művelet, ezért szükség esetén nem árt előtte a rendszerről és / vagy a fontos adatokról biztonsági másolatot készíteni! Az olyan esetekben meg pláne, amikor pl. Windows alól futtatva a külső programok is csak ún. PreOS módban tudják megoldani az átméretezést. Normál esetben ugyan lefut egy ilyen művelet gond nélkül, de lehet példa akár az ellenkezőjére is, amire jobb inkább felkészülni.
-
szucstom
őstag
válasz
DonTuros #48938 üzenetére
A rufus egy jó választás, ott már csak arra kell figyelni, hogy a BIOS beállításainak megfelelő formázást adj meg a folyamat elindítása előtt (nálam konkrétan az volt elsőre a gond, hogy UEFI-s GPT partícióra véletlenül MBR-es NTFS formázáson hagytam - alapbeállítás - emiatt szedhettem le újra másik gépen az ISO-t és csinálhattam újra).
-
szucstom
őstag
válasz
DonTuros #48934 üzenetére
BIOS-ban az UEFI/Legacy beállítás rendben van? Én legutóbb pont ebbe a hibába estem, nézd át, hátha ott a gubanc. USB esetén meg rufus programmal csináld, plusz nézd meg, hogy milyen formátumú a partíciója (MBR-es formázást ne csinálj GPT partíció esetén, mint ahogy én is tettem....)
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Telekom mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653,90% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3735, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest