Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64516) King Unique válasza sonaj0203 (#64510) üzenetére


King Unique
titán

Ha átklónoztad a HDD-ről a rendszert az SSD-re és az utóbbiról bootoltál, akkor az alól elvileg tudni kellene törölni a HDD-n lévő rendszert. Vagyis, ha szerepel a listában, akkor törölni az indítóbejegyzését, a lemezkezelőben / fájlkezelőben formázni / törölni a korábbi partíciót stb. De, ha esetleg valami miatt nem engedi, akkor az előző válaszban említett Live rendszerek alól már simán működnie kellene.

Ha újrakezded, akkor én a Macrium WinPE változatával csinálnám a klónozást. Abban előhívható a diskpart is, amivel le lehetne gyalulni az SSD-t és a 0-ról kezdeni. De csak az SSD-t és nehogy véletlenül a HDD-t! Utána az SSD-t felesleges külön particionálni és formázni, mert a Macrium eleve megcsinálja ezt a klónozásnál. Illetve nem feltétlen muszáj klónozni, mert lehetne a külső HDD-re mentést készíteni egy képfájlba a HDD-n lévő rendszerről. Azt utána a program pendrive-ról bebootolt változatával ugyanúgy vissza lehet állítania a külső HDD-n lévő képfájlból 1:1-ben az SSD-re. Plusz ezzel lenne a rendszerről egy biztonsági másolat a külső HDD-n. Aztán, ha az eredeti HDD másik partícióján vannak még adatok és azokról nincsen másolat, akkor a korábbi C: partíciót is legtisztább lenne Live környezet alól törölni. Ezt viszont egy Live Linux / WinPE-alapú Windows alól lenne érdemes.

De, ha letöltesz pl. egy ilyet / ilyet, azokban eleve van Macrium, külső particionáló program és egyéb tool is. Tehát valamelyiket elindítod pendrive-ról és meg tudsz vele mindent oldani. Igaz, ezek nem hivatalos kiadások és ennek megfelelően kezelendők, de ilyen célra rendszerint megfelelnek. Használtam már őket, illetve pl. az UEFI boot helyreállítása is kényelmesebb volt egy ilyennel, mint külön Windows telepítő + GParted kombóval vacakolni.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.