Hirdetés
- Nintendo 3DS töltő "gány"
- Használt videókártya 30eft-ból? (Vega56)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Internetes kommentelés = Időpocsékolás (kommentelhető)
- Mit szóltok a „hallgatózó” telefonokhoz?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #122835 üzenetére
Attól függ, ha ezzel összevissza le lett tiltva, megbuherálva ez+az, akkor akár az is lehet... Az ESET termékeit meg a saját eltávolítójával javasolt leszedni csökkentett módban, ami ha a leírás szerint megfelelően történt, akkor utána nem kellene gondnak lennie, visszakapcsolni és működni kellene utána Defendernek.
-
tordaitibi
veterán
válasz xy.zsolt #122839 üzenetére
Lehet beragadt a gpedit.msc-be a kikapcsolás, erre utal a "Szervezet kezeli" üzenet.
[Az itt leírtakat követve megjavul?]
Ha Home a Wined akkor nics csoportházirend szerkesztő, akkor keress rá hogyan lehet regedittel visszakapcsolni.Annyira ne izgasd fel magas hogy nem fut, én 2000 óta élek minden platformon víruskergető nélkül.
Ez utóbbival nem flame kirobbantása a célom csak leírtam.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #122839 üzenetére
Ha az ajánlották, akkor jó, de az ESET Uninstaller programmal is működni kellene az eltávolításnak, a leírás alapján általánosan az javasolt, azt szoktam használni én is és eddig nem volt gondom miatta.
Esetedben a leírtak alapján az O&O ShutUp10 program is telepítve van, ahol nem derült ki, hogy mik vannak vele letiltva, az esetleg nem-e zavar bele a Defender működésébe. Illetve a "szervezet kezeli" üzenet is általában akkor szokott lenni, ha csoportházirend szinten van konfigurálva, tiltva a működés.[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz xy.zsolt #122846 üzenetére
Az O&O shutup visszaállítása után (erről kovacsen222 linkelt neked), ha eredménytelen, nézd meg az én linkemet is feljebb, a lényege,
A Windows Defender bekapcsolása
A Start menüben nyissa meg a Vezérlőpultot.Nyissa meg a felügyeleti eszközöket a > csoportházirend szerkesztése elemre. Ezzel megnyitja a Helyicsoportházirend-szerkesztőt egy új ablakban.
(ugyenez a keresőbe gépelve gpedit.msc)
Nyissa meg a Számítógép konfigurációja > Felügyeleti sablonok > Windows-összetevők > Windows Defender víruskeresőt. A Windows Defender víruskereső kikapcsolása beállítás a többi beállítás mappái alatt található.
Nyissa meg A Windows Defender víruskereső kikapcsolása elemet, és győződjön meg róla, hogy az a Letiltva vagy a Nincs konfigurálva értékre van beállítva.Én ha valami egzotikusnak tűnő buhera szoftvert telepítek
(egyre kevésbé van rá igényem hálistennek, a Win felfejlődik lassan egy mezei Linux szintjére, aránylag egyszerűen lehet babrálni benne már sok mindent a saját beépített eszközeivel, viszont a felület testreszabhatósága a béka segge alatt maradt pl. egy KDE-hez)
és úgy érzem hogy elveszek a beállításaiba, a változtatásokat vagy képernyőfotózom vagy ha engedi akkor copi-paste egy .txt-be.
Sokszor mentett meg a fejvakargatásoktól amikor napok múlva derült ki hogy bizonyos programok vagy hardverek bizonyos szitukban beborultak vagy el se indultak, ilyenkor jól jött a mankó kép és txt fájl hogy mit is csesztem el vajon?[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #125776 üzenetére
Lásd nemrég egy másik esetnél leírtakat. Vagyis egyrészt azzal szvsz nincsen semmi baj, ha a te gépeden jelenleg valami kompatibilitási gond van és ezért okosan nem erőlteti a Windows Update a funkciófrissítést, épp az ellenkezője lenne a gond. Másrészt ha annyira upgrade-elni akarsz 2004-re, akkor már hónapokkal ezelőtt megtehetted volna a hivatalos megjelenésnél is, nem feltétlen kell arra vári, hogy a Windows Update felajánlja. Harmadrészt a 2009-es verzió hivatalosan még nem jelent meg a nagyközönség számára, nem ajánlja fel a Windows Update sem, tehát nincs olyan hogy amellett a 2004-eset sem, mivel az utóbbi most a legújabb ami elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
Armagedown
őstag
válasz xy.zsolt #127372 üzenetére
Én a biztonság kedvéért mindig halasztom 9 nappal a telepítésüket.
Volt, hogy a Microsoft vissza kellett volnjon fríssítéseket, mert a telepítésük után nem bootolt a Windows,a halasztással viszont elkerülheted a nagyobb bugokat.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #127372 üzenetére
Mármint ha a KB4586786 számú frissítésre célzol 1909-es verziónál, akkor én telepítettem és nálam nem volt gond több gépen sem. De azt amúgy honnan tudja bárki is konkrétumok nélkül, hogy nálad mi lesz? Meg kell nézni a "Known issues" részt, aztán ha érint, akkor értelemszerűen nem telepíted, halasztod, ha nem akkor lehet telepíteni. Meg ez csak a standard "B" frissítés havonta, amit amúgy is telepíteni kell, nem a "C" / "D", ami csak választható.
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #128405 üzenetére
Mármint mi is, hogy ha az ismert hibák közül netán érint valamelyik, akkor az esetleges probléma elkerülése érdekében a Windows Update nem erőlteti annak elhárultáig az upgrade-et, meg amíg még tart az adott verzió támogatása? Meg nem világos, hogy ha annyira upgrade-elni akarsz 2004/20H2 verzióra, akkor pontosan mi is annak az akadálya, amikor ott van az MCT, frissítési segéd stb. (bővebben), sőt ezekkel a verzióváltás lehetősége már a megjelenés napján adott, nem feltétlen kell heteket, hónapokat várni a Windows Update-re.
-
válasz xy.zsolt #128405 üzenetére
Nyugi. Az AMD-s laptopom sem kapta meg, még mindig ezt írja:
Erről az a poénos jelenet jut eszembe Az Alice Tükörországban című filmből, mikor a Kalapos megkérte az "Idő urát",hogy mondja el, mennyi idő az a "hamarosan",az se tudta megmondani.Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #128420 üzenetére
Azért ez ilyenkor nem feltétlen kizárólag csak a Microsofton múlik, ha pl. a hardvergyártó nem képes szükség esetén időben megfelelő drivert kiadni a W10 egy újabb verziójához úgy, hogy általában már hetekkel, hónapokkal a hivatalos megjelenés előtt elérhető tesztelésre.
Egyébként lehet az oka nem megfelelő illesztőprogram, amik ellenőrzéséhez ott van a Driver Verifier (+), nem megfelelő/inkompatibilis program, illetve 3rd party AV, azokat sem árt ellenőrizni, szükség esetén frissíteni/eltávolítani, stb. + Például a frissítési segéd és az MCT upgrade előtt ellenőrzi, hogy megfelel-e az eszköz a követelményeknek, illetve ha valami gond van, akkor azt jelzi. Példák: [link], [link]. Ha nem ír konkrétumot, akár még akkor is van lehetőség kideríteni az okát (példa).[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz xy.zsolt #129427 üzenetére
Idővel azokat is törli a Windows karbantartási metódusa, de nem azonnal hanem bizonyos idő elteltével.
Nálam bevált: Wise Care 365 Free és a CCleaner is (mindkettőt személyre kell szabni, módosítani a beállításain, pl. ne induljon automatikusan stb.)Esetleg még BleachBit kicsit fapados de mindent tud. A fapadost úgy értem, hogy kevésbé automatizált.
-
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #130180 üzenetére
Van " Milyen program, ami...?" topik is, elsődlegesen oda valók az ilyen kérdések.
Egyébként számos program (példák) van ilyen célra, sőt elvileg a beépített alkalmazással is lehet ezt-azt szerkeszteni. -
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #133576 üzenetére
Mivel 1nap alatt semmilyen válasz nem érkezett gondoltam ismét érdeklődöm:
"Az ideiglenes fájlok közül nyugodtan eltávolíthatom a "rendszerhiba-memóriaképfájlok"-at vagy jobb ha marad? Ugyanez a kérdésem "A windows frissítési naplófájljai" esetében is....bár az még nem akkora terjedelmű (250MB)"BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Cs1csó
félisten
válasz xy.zsolt #133755 üzenetére
Gondolom az UWP app váloztata az ami gyárilag telepítve van. Azt is el lehet távolítani pl. a CCleaner kilistázza az összes UWP-s appot és engedi törölni is.
Vagy van erre powershell parancs is: Get-AppxPackage | Remove-AppxPackage
Vagy ha az egész gépről akarod és nem csak a saját fiókod alól:Get-AppxPackage -allusers | Remove-AppxPackage
[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #138675 üzenetére
ja, még annyi a jelenséghez, hogy csak 1 laptopon dobja le a wifit....másik laptop, mobilokon, PC-n tökéletes. Szóval csak ezt a laptopot utálja a router. Nehéz úgy rájönni, hogy mi van ha utána mindig napokig problémamentes a kapcsolat.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #140430 üzenetére
Ha mások telepítették és náluk nem okozott semmilyen hibát a 21H2, ellenben nálad lehet hogy esetlegesen fog, akkor ilyen alapon írják azt hogy nyugodtan telepítsed te is, illetve honnan tudják azt mások mindenféle konkrétum nélkül, hogy a saját szoftverkörnyezetedben esetlegesen nem-e lesz valamilyen "ütközés"?
Egyébként meg ez sem újdonság itt, többször volt már kérdés és lett leírva arra a lényeg, lásd legutóbb pl. az alábbi kérdésre adott válaszban. -
-
törölt tag
válasz xy.zsolt #145859 üzenetére
Elvileg semmi probléma vele, ez csak kicsi frissítés (enablement package) nincs benne semmi új funkció, ami bezavarhatna. Gyorsan is települ. Ideális most a helyzet: Win10 már csak lélegeztetőn, azért nyugodtan mehet a frissítés, rosszabb már nem lehet. Win11 kapja az új funkciókat, nyugodtan mehet a frissítés, hiszen csak jobb lehet. Most inkább iOS és Mac új rendszereknél érdemes várni pár hónapot. Annyi új funkció van bennük, hogy új bugok is.
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #145859 üzenetére
A 22H2 funkciófrissítést, illetve 20H2 - 21H2 verzióknál a KB5015684 22H2 enablement packege (EKB) frissítést 21H2 verziónál jelenleg csak opcionálisan ajánlja fel a Windows Update és nem telepíti magától az adott verzió életciklusának végéig, a felhasználónak kell a "letöltés és telepítés" opcióra kattintani a frissítés letöltéséhez és telepítéséhez. Ahol ha ekkora dilemma a felhasználónál, hogy telepítse-e vagy sem, akkor egyszerű a megoldás, ne telepítse, alapesetben a Windows Update sem telepíti magától.
Egyébként a KB5015684 ugye csak egy enablement package (EKB) frissítés, ami csak aktiválja 20H1 - 21H2 verzióknál a havi kumulatív frissítésekkel (CU) már telepített 22H2 verzió új funkcióit, ezért szükség esetén utólag eltávolítani is egyszerű. + Adott előtte rendszermentés készítésének a lehetősége is, stb.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #145889 üzenetére
Ezt vajon másnak kellene tudni, vagy inkább saját magadnak, aki nemrég frissített és azóta a 22H2 verziójú Windows 10-et használja? Másképpen fogalmazva, tapasztaltad valami hátrányát, talán valami nem működik 22H2 alatt, vagy valami egyéb probléma?
Ha nincsen, akkor evidens a válasz (= nem). -
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #148561 üzenetére
A gépházban eleve visszaállíthatók mind az alapértelmezett alkalmazások.
+ Beállíthatók egyenként fájltípus, protokoll, alkalmazások szerint is az alapértelmezések, ahol ha valamelyik szerint sikerült a VLC-re átállítani, akkor logikusan adja magát a lehetőség visszaállítani.
+ Az adott fájlon jobbgombos egérkattintással is beállítható, hogy alapértelmezetten melyik alkalmazással legyen megnyitva.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
-
tordaitibi
veterán
válasz xy.zsolt #148585 üzenetére
Tarsitsd a notepaddal, ugyis textfajl.
Ha meg a videot inditod, a player amugy is bedaralja ha ugyanaz a neve es egy mappaba van.
Akarmihez lehetne szerintem tarsitani mert hacsak nem ilyeneket irsz vagy szerkesztesz, halando sose nyitja meg kulon a feliratfajlt.
Amugy is a mediaplayer nyitja meg.
Ha ennyire zavar, gyaluld le a vlc-t es ezutan allitsd alaphelyzetbe a tarsitsokat. Ha nincs vlc garantaltan nem fogja betarsitani vele.
De ez egy feliratfajl formatum amit CSAK a mediaplayerek hasznalnak, miert zavar ha a vlc hasznalja?[ Szerkesztve ]
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #148588 üzenetére
Legyalultam a vlc-t, alaphelyzetbe állítottam mindent, de az srt továbbra is a vlc-hez maradt társítva. Szóval újra telepítettem vlc-t, az srt-t társítottam a wordpad-hoz és így az ikon is változott. Ez volt a lényeg, hogy idős muteromnak ne kelljen eldöntenie, hogy melyik bójás ikon a film és melyik az srt. Mindegy....működik és különböző a két fájltípus megjelenése.
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
King Unique
titán
válasz xy.zsolt #148592 üzenetére
Mondjuk az előző válaszban pont szemléltetve lett azokkal az útmutatókkal hogyan lehet megszüntetni a fájltársítást, meg alapértelmezetten amúgy sincsen hozzárendelve semmi a
.srt
fájlokhoz, de mindegy... -
Cs1csó
félisten
válasz xy.zsolt #149769 üzenetére
Ha nem jutsz dűlőre a hardverek ellenőrzésével akkor megpróbálhatnál ajár egy tiszta Windows telepítést egy friss build-el. Aztén minimális "belakás" mellett használni, és ha a szokásos időn belül nem jön a kékhalál akkor teljesen belakod és örülsz. Nekem volt már ilyen hogy nem agyaltam rajta mi a gond hanem tiszta telepítéssel toltam egy rendszert és megszűntek a kékhalálok.
-
tordaitibi
veterán
válasz xy.zsolt #149769 üzenetére
Nekem ezt akkor dobja ha sokat altatom/hibernálom.
Nem hardver és nem acpi hiba mert ugyanezen a vason az Ubuntu meg nem produkál hibát mégha napokon keresztül altatom hibernálom 50x akkor se.
Oka ismeretlen, (nálam) magyarázat nincs.Jó ez a dualboot, remekül kimutatja az esetleges hardverhibát, netán az operációs rendszerek gyenge pontjait.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest