Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz márNemKereső #1490 üzenetére
Nyugodtan felteheted, az OEM jelen esetben azt jelenti, hogy ha aktiválod, a szoftver licence a géped alaplapjához fog kötődni, innentől kezdve ezt a Windows-t más gépen nem lehet majd beaktiválni, csak a tieden, amíg ez az alaplap van benne. Neten keresztül azt is csak néhányszor, utána telefonon kell.
-
törölt tag
válasz Sub-ZeRo #5046 üzenetére
Érdekes módon a Nero 7-es jól megy a 64 bites Windows 7-en, míg a 32 bitesen hibákat okoz. Ez gondolom a driverekkel van összefüggésben. A Nero 7 teljesen 32 bites, és mindenképp tesz fel a Windows alá multimédiás drivert, még akkor is, ha csak a Nero Burning ROM-ot teszed föl. Ez összeakad a 32 bites Windows videokép előnézeti funkciójával,(COM surrogate leállás), és egyéb hibák. De a 64 bites Windows 7 nem használja a Nero által felrakott 32 bites drivert, így az nem okoz hibát.
-
törölt tag
Nekem egy Acer Aspire 5349-es laptopom van, amiben egy Celeron B800 1.5-ös proci van, ami Sandy Bridge alapú. 98000 forintért vettem, mert alapból Linux volt rajta. Leszedtem a Linuxot, és felraktam a gépre Windows 7 Home Premiumot, ehhez van fenn az Acer oldalán teljes driverkészlet. 3 giga RAM van benne, ami simán elég. Az AIDA64 CPU tesztjeivel leteszteltem a "gyenge" procit, és azt tapasztaltam, hogy a régi asztali gépemben lévő Pentium D945 3.4 GHz-es procimra több ezer pontot ver rá.
-
törölt tag
válasz DonThomasino #6625 üzenetére
Az a 100 MB-os partíció a rendszernek van fenntartva, annak ott kell lenni, de Windows alól nem szabadna látszódnia, csak a Lemezkezelőben. Nem szabad törölni, mert tönkrevágja a Windowst. De ha úgy telepíted a Windowst, hogy előtte már létre volt hozva egy partíció, akkor nem hozza létre a 100 MB-os részt, hanem az oda való fájlokat is a C: meghajtóra pakolja.
Ennek a 100MB-os partíciónak a BOOT menüben sem szabad látszania! Ha nálad felajánlja, akkor ott valami nincs jól.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DonThomasino #6627 üzenetére
Ez csak akkor lehetséges, ha az az alaphelyzetben rejtett partíció valahogyan betűjelet kap. Normál esetben ez nem fordul elő, hacsak nem a Lemezkezelésnél nem adtál neki betűjelet. Ha nem, akkor nem tudom, hogy fordulhatott elő. A Számítógépben, vagy az intézőben betűjellel rendelkező partícióként látszik?
-
törölt tag
válasz DonThomasino #6629 üzenetére
Ha én szűz vinyóra telepítem a Win7-et, és a telepítővel particionálom, akkor létrejön az elején a 100MB-os rész, majd mögötte a többi. De a Windows feltelepítése után nincs BOOT menü, a Win7 simán elindul, és a 100 MB-os rész sem látszik az intézőben, csak ha a lemezkezelőbe megyek, és ott mutatja, hogy rejtett partíció. De sohasem zavart be.
Ha nem akartam, hogy legyen, akkor a telepítés előtt a Vista telepítőjével hoztam létre a rendszerpartíciót, majd a Win7 telepítőjével telepítettem. Így nincs 100MB-os rész, csak a C: meghajtó. De normál esetben ennek a 100MB-os résznek nem szabadna sem látszani, sem pedig zavarni. Hogy nálad mi okozza ezt, fogalmam sincs. -
törölt tag
válasz DonThomasino #6631 üzenetére
Igen! Csak a rendes partícióknak kell látszódniuk, a 100-asnak nem. De ha a Windows így is jól működik, akkor legfeljebb megszokod, hogy ott van. Ha gondot okoz, akkor pedig meg kell fontolni, hogy újrarakd a Win-t. De csak ha gondot okoz! Egyébként nem fontos. Csak legfeljebb fárasztó, hogy minden indításnál ki kell választani a megfelelőt a BOOT menüben.
-
törölt tag
válasz balpeter04 #8211 üzenetére
Nekem egy 8 gigás Cruzer Micro USB 2.0-s pendrive-on van a Windows 7 telepítő. Nincs vele semmi baj, bár nem számoltam, hogy mennyi idő alatt települ fel, de olyan 15-20 perc közötti időre tippelem. Ha a fájlok kibontása nálad egy óráig tart, akkor ott valami gubanc van.
-
törölt tag
válasz geprombolo #10325 üzenetére
"a win7 még a 915-945-ös lapkákat sem támogatja."
Már miért ne támogatná? Az asztali gépem nekem is 945-ös chipset, mégis mindenhez van win7 driver. Még az alaplapi integrált VGA-hoz is, bár ezt sohasem használtam. A hangkártyához is, ami nálam egy Realtek HD Audio ALC883. A többi cuccot meg simán felismeri.
-
törölt tag
válasz geprombolo #10352 üzenetére
Az én alaplapom 945GZ chipset-es. Van benne Intel GMA950-es integrált VGA. Ehhez van az Intel oldalán driver, XP-hez és Vista/Win7-hez is. Tudom, hogy működik vele, mert egyszer, amikor bekrepált a VGA-m, s amíg nem vettem újat, egy ideig az integrálttal használtam. Volt vele Aero is.
Az eszközkezelőben felismerte az alaplapi chipsetet is, a Marvell hálókártyát is, csak a VGA-hoz, és a hangkártyához kellett driver. Illetve a hangkártyával adott driver nélkül is hangot, de így csak az alapfunkciók működtek, ezért kellett felrakni a gyári drivert is.
A 965-ös chipsetről nem tudom, hogy támogatott-e Win7 alatt. -
törölt tag
Érdekes dolgot láttam ma a neten. Sok helyen úgymond szenzációként most jelentették be azt, amit már legalább fél éve, vagy még régebben is lehet tudni. Azt, hogy a Vista és a Windows 7 támogatási életciklusa öt évvel meghosszabbodott. A Vistánál 2017. április 11-ig, míg a Windows 7-nél 2020. január 14-ig.
Erről már egy jó ideje lehetett tudni, már aki látogatta a MS oldalát, az már régóta láthatta ezeket a dátumokat. Sok helyen még csak most vették észre? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Gery15 #12900 üzenetére
A COM Surrogate a Windowsban lévő előnézeti funkció, ami a mappákban a képek és a videók bélyegképét mutatja. Ez a funkció telepítéskor a windowsban lévő alap kodekek segítségével mutatja meg pl. egy videó előnézeti képét, s ha egy olyan videóval találkozik, amelyiknek a kodekje nincs fönt, akkor nem mutat bélyegképet. Sajnos vannak olyan programok, amelyeknek a kodekjei nem teljesen kompatibilisek a Com Surrogate-tel. Nálam ez a jelenség akkor fordult elő, amikor egy régebbi Nero-t tettem föl Windows 7 alá. Ez ugyanis mindig fölteszi a saját kodekjét, akkor is, ha a csomagból csak a Nero Burning Rom-ot telepítjük.
Ez eddig nálam csak a videofájlokat tartalmazó mappáknál hozta elő ezt a hibaüzenetet, képeknél nem. De nálad is valami inkompatibilitási gond lehet. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Kezdő vagyok #14086 üzenetére
A Windows Update után a Windows is egy kicsit lassabban indul, de ez normális, mert a rendszer betöltése közben, és néha még az asztal megjelenése után is rakosgatja helyre a frissítések fájljait és adatait. Ennek tudható be a rövid ideig tartó, nagyobb processzorhasználat. De ez csak addig tart, amíg a Win helyre nem rak mindent. Utána már minden visszaáll a rendes kerékvágásba.
-
-
törölt tag
Olvastam itt korábban, hogy valakinek itt gondja volt a 16 gigás pendrive-jával. Ez tuti, hogy nem Windows 7 hiba, mert egy MAXELL 16-ossal nálam is előfordult. Pont ugyanazok a jelenségek fordultak elő, mint az előbb leírtak. Nem olvasható fájlok, mappák. Formázás nem megy le, a gyorsformázás egyáltalán, a lassú pedig a végén hibát dob ki. Úgy látszik, mindegyik ilyennél ugyanez a hibajelenség. Lehet, hogy típushiba. Az biztos, hogy MAXELL 16-os, de hogy milyen, azt nem tudni. nincs rajta semmi, csak egy MAXELL felirat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
64 bites rendszeren mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites Java-t fel kell rakni. Például a LibreOffice is igényli a Java futtatókörnyezetet, de csak a 32 bites verzióval hajlandó működni, még 64 bites rendszer alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ribery22 #26359 üzenetére
Az egérkurzornál előfordulhat, hogy röcög ide-oda pár pixelnyit. Ez általában akkor van, ha az egér alatti felület mintás, és az infrát ez a minta megzavarja. Úgy érzi, hogy az egeret mozgatják. Célszerű minta nélküli, sima felületet az egér alá tenni. De videolejátszáskor felfelé is fordíthatod az egeret, így nem fog mocorogni.
-
törölt tag
válasz ribery22 #26361 üzenetére
Ki kellene próbálni azt, hogy a tapipadot lekapcsolni, és egy külső egeret rádugni. Ha a probléma így nem jelentkezik, akkor a tapipaddal lehet valami. Ha meg így is jelen van, akkor szoftveres gond lesz.
Lekéstem a válaszodat. Ha kikapcsolt tapipadnál is csinálja, akkor ez valami szoftveres bibi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz anonymus89 #29234 üzenetére
Mennyi memória van a gépben? Az mintha kimaradt volna.
Olyan nagy különbség nincs közöttük, de ha kevés a memória, akkor a 64 bites jelentősen lassabb lehet. Bár a 64 bites rendszer 2 gigával is jól megy, de 4 giga alatt elég a 32 bites. -
törölt tag
válasz Vanekvanek #31366 üzenetére
A Windows 7 már abszolút kiforrott rendszer. Abszolút érdemes használni. Ez ma már igazából nem is kérdés. Manapság inkább a Windows 8 körül vetül fel a kérdés, hogy jó-e, vagy nem. Valakinek bejön, másnak meg nem.
De a hetest simán lehet használni mindenre. -
törölt tag
válasz Vanekvanek #31366 üzenetére
Ha az adatlapodon feltünteted a géped konfigurációját, könnyebben választ kapsz a kérdéseidre.
-
törölt tag
válasz @matthew@ #31376 üzenetére
Ilyen jelenséggel még nem találkoztam. Nálam eddig mindig jól ment a frissítés. Igaz, én mindig úgy csinálom, hogy a telepítés után rögtön teszem föl az SP1-et. Egy külső USB-n tárolom. Amikor az SP1-et fölteszem, még vírusirtó nincs a gépen. Csak utána teszem föl. Nem tudom, hogy van-e szerepe benne, elvileg lehetséges, mert az SP1 a rendszerfájlokba nyúlkál bele.
-
törölt tag
válasz FST200 #31580 üzenetére
Az a baj a későbbi XP telepítéssel, hogy nem ismeri a Windows 7 indítószektorát, és a telepítés során felülírja a sajátjával, s így csak az XP fog bootolni, a hetes nem. Ha a hetest rakod később, ő viszont felismeri az XP indítószektorát, mivel újabb az XP-nél. Így a telepítés során létrehoz egy rendszerválasztó menüt, ahol kiválaszthatod, hogy melyik rendszert indítod.
-
törölt tag
válasz FST200 #31585 üzenetére
Ilyet még sohasem csináltam, úgyhogy nem tudom.
A két operációs rendszernél arra is figyelni kell, hogy óraállításkor két órát állít, mivel mind az XP, mind a hetes állít rajta egyet. Ezt ki lehet úgy küszöbölni, hogy csak az egyik rendszeren engedélyezzük az óraállítást, de jobb alapon hagyni, aztán Windows alól manuálisan átállítani az órát a megfelelő értékre.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Használtam én is 64 bites Win7-et 2 giga RAM-mal. Simán futott. Nem vettem észre semmi különbséget. Ráadásul sima Pentium D procival.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem is volt egy régi gépem 64 bites procival, de 2 giga RAM-mal. Mivel terveztem, hogy később bővítem memóriával, 64 bites wint raktam föl. 2 giga RAM mellett is simán futott, nem vettem észre semmi hàtrányt a 32 biteshez képest.
-
törölt tag
Az Auslogics Disk Defrag progi nem a windows-os defragmentert használja, hanem a sajátját. A tapasztalataim alapján sokkal gyorsabb is.
-
törölt tag
Néhány nappal ezelőtt a Microsoft bejelentette, hogy megszünteti a Windows7 bolti forgalmazását. Most úgy tűnik, visszakoznak, és mégsem teszik. Vagy csak bénáztak a bejelentéssel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest