Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz
MC Pite #64113 üzenetére
Az erre használt megosztott memória az dinamikus, csak akkor használja fel a gép (VGA driver), ha a VGA-nak szüksége van rá (de mitől lenne, ha nem VGA igényes alkalmazás fut?), egyébként elérhető az OS számára, hogy kiossza a programoknak. Ráadásul ez a rendszerpanelen kiírt felhasználható, vagy elérhető (nem tudom, melyik megnevezést használja) RAM-ba nem számít bele, mert ez nem eszközöknek kiosztott RAM, hanem a drivere kéri el az OS-től, amikor szüksége van rá. Tehát nem emiatt látod lefoglaltnak. Nézd meg azt, amit írtam!
A: nem ez lesz (lásd feljebb), de ami lesz, az továbbra is lefoglalva lesz a címtartományból, viszont az OS számára RAM-ként használható címterületbe nem fog belógni, mert az a nagyobb címtartománynak köszönhetően máshová lesz kiosztva.
B: lásd 'A'. -
brd
nagyúr
válasz
MC Pite #64110 üzenetére
Sehol. Ha 64 biteset lehetne használni, akkor, ha van memory remap, vagy hasonló a BIOS-ban, az tudna segíteni, de 32 bites esetén ettől fix 2 GB marad csak (a többi 4 GB fölé lesz címezve, ezt jelenti a remap, de azt az asztali 32 bites Windows szándékosan nem éri el). Esetleg azt megnézheted az eszközkezelőben, vagy pl. egy AIDA-val, hogy melyik eszköz mennyi memóriát használ (hexában számolási képesség javasolt, könnyítésként használhatod a calc.exe-t, programozó módban), ez alapján. Esetleg egy másik BIOS-t kereshetsz az alaplaphoz, hátha az kevésbé idiótán osztja ki a tárterületet. A legtöbbet egyébként, úgy 800MB-1 GB-ot, valószínűleg valami olyasmihez látod majd hozzárendelve, hogy PCI BUS, vagy Motherboard resources ez lesz a pazarló rész, ezért lehet az alaplap gyártóját/BIOS készítőjét rugdosni. A VGA-nak max. kb. 256MB-ot fogsz látni (meg még plusz pár megát, az I/O kommunikációra), ennél többet én még semmilyen gépben nem láttam lefoglalva (32 bites Win alatt), az egy sajnos nagyon elterjedt, de hibás mese, hogy a VGA RAM-ja miatt kevés a címterület. Valahol itt a PH!-n találsz egy képet az én gépemről, ahol egy 2 (vagy 4, már nem emlékszem) GB RAM-os VGA volt az akkor még XP-s gépemben, és 3.5 GB RAM volt elérhető, és persze a VGA is működött.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- TV antenna és jelerősítés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Windows XP
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest