Hirdetés
Aktív témák
-
pincehely
addikt
válasz band1103 #3618 üzenetére
Szerintem itt elsősorban az Nvidia driverben kell keresni a ludast, nem winben.
Gondolom már próbáltad a speciális beállítások alatt azt, hogy ne rejtsen el minden frissítést, felbontást?
Ha nem: Jobb egérgomb---képernyőfelbontás---Speciális beállítások---Monitor---A monitor által nem megjeleníthető üzemmódok elrejtése dobozból vedd ki a pipát.
Ez után próbálkozz újta a felbontással.http://kefetemap.deviantart.com/
-
pzstm
titán
válasz band1103 #3692 üzenetére
több mint négy éves laptopon 20 perc volt, újabb kiadáson pendrive-ról, pedig 9Perc volt elgutóbb egy x64-es telepítése.
Idő nagyban függ attól is, hogy pendrive-ról vagy DVD-ről telepítesz
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pzstm
titán
válasz band1103 #3694 üzenetére
amúgy persze hogy HW függő...sőt...még BIOS beállítás függő is lehet...annyi mindnet láttam már(meg olvashattunk már itt topikban is), hogy mi minden befolyásolhatja....nehéz lenne felsorolni őket....
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
pincehely
addikt
-
félisten
válasz band1103 #3692 üzenetére
Hali!
Azt a 15 perces időt csak hasraütésre írtam, mivel akinek válaszoltam, azt javasoltam, hogy próbálja ki a W7-et. Magyarul csak, hogy "nem fog annyira sok időt felemészteni a telepítése"...És igen, írhattam volna, hogy "rohadt gyorsan feltelepül".
Sajnos jelenleg egy standard kategóriájú gép, az min 2 magos, 2-4G rammal, ezen pedig reális a 15-20 perc telepítési idő(x64-es W7). A W7 x86 telepítése még ennél is kevesebb.
(a legnagyobb konfigmon nincs 10 perc az x64 telepítése)Természetesen HW függő a dolog, ez sajnos tény, de hát egy 2009-es OS-nek meg kell adni, ami jár...
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Steelmanus
addikt
válasz band1103 #3720 üzenetére
Akkor jol olvastam, az ATI Cataliyst 9.12-be ez kerult bele marmint a Compute Shader tamogaras, tegnap tettem fel a 9.10 utan mert a 9.11 az meg bugos volt (sokaknak egerkurzor elhizas koverkezett be, nalam csak a kurzor hegye huzott viszintesen piroscsikot egy parszor - mert erezhetoen gyorsult a rendszer es szebb lett a kepe a HD filmeknek.
Az NVidianal pedig ez a PhysX ? -
volvoguy
addikt
válasz band1103 #3720 üzenetére
Én amikor még XP-m volt, kész szenvedésvolt a videófelvevés, és videókészítés...mivel MP-ben akadt a felvétel...de ezzel sokkal jobb...eddig abszolút pozitív nekem a Win7..szinte mindenben...
Amúgy még vmi: Sony Vegas 8.0C-t XP 32-biten használtam, erős a gyanúm, hogy ez nem biztos hogy szereti a Win7-et, legfőképp a 64bitet....mivel azóta már kijött a 9.0ás verzió...azért érdemes megpróbálkoznom vele? ha fel tudom telepíteni, és el is indul, akkor biztonsággal használhatom?
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
Tiger_Norby
csendes tag
válasz band1103 #4699 üzenetére
Egyszoval most tuti hogy nem olyan mint a win xp x64? mert attol majdnem ongyilkos lettem hot s.z.a.r volt alig par program futott rajta. Meg a yahoo messengert sem tudtam ra felpakolni. Biztos vagy benne hogy bevallo a 7 x64? ne vegyek potyara meg 1 GB DDR-2 ot xD. Es fokeppen megeri-e lecserelni az xp-t erre? Mert kisse unom ezt a szokvanyos op-t.
A legjobbra torekszem gep szempontjabol :D
-
Clemi
veterán
-
Márton
nagyúr
válasz band1103 #5319 üzenetére
band1103:
aha, és akkor áruld már el MPC-HC hol tud 2 videóstreamből anaglif 3D-t vagy shutter 3D-t, esetleg kettős kimenetes 3D-t előállítani? Írtam, hogy nem egyszerű filmről van szó.
Nyugi, arra én is MPC-t használok..[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Valed
tag
válasz band1103 #6187 üzenetére
Nincs a 64bites rendszernek dupla akkora memória igénye. 32bites vista alatt is meg most 64bites win7-en is a memória használat 50-70% között váltakozik. Ha vennék a gépembe még +2gb ramot az nem oldaná meg a problémát. Minden nem fontos programot kilőttem a gépen volt 1.5gb szabad memória de 30 perc filmnézés után mind elfogyott.
32 bitre meg nem alkarok visszaváltani, meg most időm se nagyon van windowst telepítgetni.Az a furcsa hogy egy 40perces sorozat 720p-s része tökéletesen megy, a memória használat nem megy fel 65% fölé. Míg a 720p és 1080p filmek alatt lejátszása közben 30 perc után elfogy a memória. Pedig elvileg ugyan úgy vannak kódolva.
-
-
sfdrakex
nagyúr
-
Steelmanus
addikt
válasz band1103 #6461 üzenetére
Azert a telepites elott le kell szedni a regit, de ma mar nem kell drivercleaner mert a Telepites Kezelo rendesen vegzi a dolgat, es mar az XP alatt is van Telepites Kezelo tehat mar ott sem kell. Elobb leszeded a W7 Eszkozkezelo / Programok eltavolitasa cuccal, az ugyis a TK-t hozza be az leszedi kapsz egy naplofajlt amibe ha akarsz belenezel majd felteszed a frisset az is letrehoz naplofajlt, de nalam meg nem volt benne hibara utalo jel.
A 9.12 eleg jora sikerult. XP-n es W7-en is az fut.Bocs' de megeloztek
Tenyleg hasznalja valaki vagy kiprobalta mar a Vuze progit a Utorrent kliens helyet? Mi a velemeny rola?
[ Szerkesztve ]
-
-
virkir
veterán
válasz band1103 #6496 üzenetére
A programban ha van lehetőséged vedd ki az auto indulást és tedd be feladatütemezőbe.
Így
Create a new task
Run only when user is logged on, bepipálod: Run with highest privileges
Triggers tab->New, At logon, Any user, ha akarsz megadhatsz pár s delayt
Actions tab->New, Start a program, megadod a program.exe-t"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
félisten
válasz band1103 #6532 üzenetére
Hali!
Nem. Alapban mindig S1/S2/S3/S4-el kezdődik az érték, olyan persze lehet, hogy pl S3(STR) stb. Én nem találkoztam még olyan BIOS-al, amiben pl Ubul-nak hívták volna az S3-at...
Joe bácsi
startgombon katt, az alján ott a beviteli mező, oda beírod h cmd és enter, majd pedig a megjelenő parancsablakba/konzol ablak (leánykori nevén DOS ablak) powercfg -a és enter. De ezt a lépést ki is hagyhatod, ha egyből ellenőrzöd a BIOS-ban, ahogy korábban írtam.Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
< CyberBob >
őstag
válasz band1103 #6537 üzenetére
Soha nem értettem miért kel ennyit agyalni a 32 vs. 64 bit kérdéssel. Ha a hardver támogatja akkor 3 GB ramtól 64 bites rendszer kell (32 bites rendszer egy alkalmazásnak csak 2 GB ramot ad + amit a rendszer foglal és már igy is marad fölösleges memória). Ha meg sok eszközhöz nincs meghajtó vagy régebbi programok nem mennek rajta akkor legalább megpróbálta és felteszi a 32 bites rendszert.
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
félisten
válasz band1103 #6546 üzenetére
Hali!
Több neve van, alaplaptól/BIOS-tól függően, de leggyakrabban Power On By Mouse néven található a korábban már említett BIOS menüpontban.
(Itt található a Power On By Keyboard is, ha kikapcsolod a gépet nem fog világítani pl a NUMLOCK(hisz nem kap áramellátást a billentyűzet)
(ezt sokan alapban beállítjuk, hogy egyből be legyen kapcsolva a numerikus billentyűzet)Fire.
-
Steelmanus
addikt
válasz band1103 #6476 üzenetére
Bocs most latom hogy az alaplapunk egyforma am a videokarid NVidias. En az ATI driverekrol irtam igen a telepitoresze mar egyforma az Xp-nek es a W7-nek is mivel regen hasznaltam NVidia karit ott nem tudom a telepites menetet igaz mindenkit rabeszelek akkor csak termeszetesen ha egy ATI chipes laphoz amin van meg egy integralt ATI videochip "illik" Ati kartyat betenni a bekesseg miatt, es amugy is ma egy kicsit jobban muzsikalnak az ATI karik. Nem baj hetfon hoznak egy Inteles gepet es abban NVidia 8600GT van majd megnezem hogy mikent mukodik a telepitoje.
-
sfdrakex
nagyúr
-
Lenry
félisten
válasz band1103 #6562 üzenetére
nem tudom, hogy a te alaplapodon hogy van, de pl az Abitokon külön jumper szolgál annak szabályozására, hogy az USB-k és a PS/2-k kapjanak-e áramot kikapcsolás után?
nézz utána az alaplapod manualjában.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
< CyberBob >
őstag
válasz band1103 #6561 üzenetére
Valamit nagyon benéztél mert az ati kártyák gyorsították a hd anyagokat először. Az hogy az nv visszamenőlegesen is biztosította néhány kártyáján a gyorsítást részben azzal nem megyünk messzire.
A Compute shader is támogatva van az ati-nál nem csak az 5x hanem a 4x, 3x kártyákon is persze a hardver képességeitől függően, de ez nincs másképp nv-nél sem.Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
félisten
válasz band1103 #6562 üzenetére
Hali!
Ja, bocsesz, félrenézetm, azt hittem, hogy ha hibernálásba stb világításról van szó.
Nos, nem minden alaplapon van ilyen BIOS opció, ha van akkor wake from PS/2 mouse vagy hasonló néven keresendő. Van olyan lap is, amin az alaplapon jumper segítségével lehet szabályozni ezt a funkciót. Az alaplapod kiskönyvét nézd át, ha van ilyen jumper esetleg, az biztos fel van tüntetve.Fire.
-
< CyberBob >
őstag
válasz band1103 #6574 üzenetére
Egy full hd film 0-3% processzor terhelést produkál hd4850-es kártyával, ha nem a vga számol akkor ki.
Más: xvid kódek+VirtualDub közel fele annyi idő alatt végez a tömörítéssel ha a vga is besegít, h264 tömörítésnél meg gyorsabban.sfdrakex: már több mint másfél éve benne van a meghajtókba (akkor vettem a hd4850-es kártyát és már vígan ment vele).
[ Szerkesztve ]
Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
< CyberBob >
őstag
válasz band1103 #6602 üzenetére
Akkor lehet, hogy nekem szerencsém volt, de eddig minden filmmel legyen az xvid, dvd, hd a vga számolt a cpu helyett. Amúgy nem véletlen, hogy a házimozi pc alapja legtöbbször valamilyen ati megoldás.
De tényleg nem ide való a téma úgy hogy befogom.Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Steelmanus
addikt
válasz band1103 #6561 üzenetére
Ebben vitatkoznek veled, ha nem haragszol. mert az alaplapi integralt videochip vigan teljesit HD filmeknel. A mienken 3200-as van az ujabbakon 4200. Nekem most egy Zafir 4670 Ultimate van az alaplapban es jelenleg a 4000-es sorozat az amiben mar a driverben beletettek azt amit valoban az Nvidia hamarabb elkeszitett vagyis ki lehet hasznalni a GPU-t mint kulon nagy szamitasi feladatok vegzesere.
Amugy nem vagyok ATI fan csak nezem az ar/teljesitmeny aranyt e sami meg nalam fontos hogy ne melegedjen a kari, alapbol mar nem jatszom kiveve a sakkot es megragadtam a CoD 2-4 mellett. Az NVidia megalakulasa ota mindig olyan karikat hasznaltam csupan a 9800 Pro 256 Mb 256 bites karinal valtottam azota hasznalok ATI-t. Mivel az ATI miota fuzionalt azota jobb karikat keszit mivel kissebb csikszelesseggel dolgozik igy eleve kissebb a fogyasztas - itt nem a csucskarikra gondolok mert azok esznek boven es melegednek - hanem a kozepkataegoria meg altalaban megfizetheto karikra ertettem. -
Steelmanus
addikt
-
Steelmanus
addikt
válasz band1103 #6648 üzenetére
Elolvastam a cikket es nem tudtam hogy ilyen szinten merultel bele
De ugye ez foleg az integraltakra vonatkozik a jelenlegi 4670 Full HD karim es a 9.12-es driver combo mar nem csinal ilyet igaz filmeket nem nezek csak ra akartam keresni a .. kill filmre de ugy latom hogy az egy torrentrol letoltheto valami igy lemondtam rola.
Remek cikket irtal gratula.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz band1103 #6695 üzenetére
Nekem 4870-em van.
Mert amúgy, ennek elvileg DXVA-ban kéne mennie? Vagy hogy van ez, mert amúgymeg bármilyen HD tartalmat nézek, az mind DXVA. (feltéve ha megfelel a szabványoknak, ami abban a cikkben le is van írva, amit küldtem neked, de elnézve a Te logout-od nem mondtam újat. ) Vannak HD test videóim, általában m2ts kiterjesztéssel, azok hasítanak mint a szél. Szóval akkor, mostmár, ez a videó miben különbözik a többitől?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 2 ESZKÖZ 1 ÁRÁÉRT VASÁRNAP ÉJFÉLIG - NOD32, Internet Security, ESET termékek hivatalos forgalmazója
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest