Hirdetés
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
- Ketogén étrend
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
petakpa1
őstag
"Ha egy teljesen új tanúsítványt kell importálni, nyilván Custom kell, mert nincs benne a tanúsítvány a firmware-ben."
Ez azt is jelenti, hogy elméletileg olyan alaplap UEFI-jébe is be lehetne valamilyen módon importálni az WindowsUEFICA2023 certificate-et, amelyikre a gyártó már nem ad ki BIOS frissítést?Van egy szintén AM4-es, de B450 chipsetes gépem is. Abban is frissítettem a BIOS-t, majd 1-2 Windows restart-ot követőne már arra lettem figyelmes, hogy registry-ben
UEFICA2023Status: Updated
WindowsUEFICA2023Capable: 2.
Azaz mintha B450 chipset esetén MS már elindította volna az átállást...B550 chipsetes fő gépemen, viszont továbbra is:
UEFICA2023Status: NotStarted
WindowsUEFICA2023Capable: 1
Tehát a hardver (UEFI) már megfelelő, de a W11 még nem kezdte el az a 2023-as cerft használatát. MOndjuk még van 5 hónap júniusig
-
t72killer
titán
Érdekesség: nagyfiam 12éves laptopját (Broadwell i7-5600u, 16GB RAM, geforce 840M grafika, ssd) in-place frissítettem win11-re mert a win10 tök jó állapotban volt rajta és nem akartam vacakolni a progik visszatelepítgetésével. 25h2 ISO-val csináltam, VISZONT a neten talált registry trükkök a TPM követelmény megkerülésére valami miatt nem működtek, így a
setup /product serverparanccsal indítottam a telepítést és violá, szépen fel is ment.Driverekkel egyelőre semmiféle gebaszt nem tapasztaltunk, legnagyobb meglepetésre a grafikához volt egy egészen friss "security update" whql driverpakk az nvidiától ami egész vissza a Maxwell GPU-kig támogat mindent
. Intel IGP, chipset, wifi drivereket nem néztem meg milyen verzió alatt futnak de egyelőre semmi probléma.Telepítés előtt jó sokat kellett rámolászni az egy szál SSD-n mert persze amikor anno először belaktam, gondoltam h 80GB elég lesz rendszermeghajtónak ami után természetesen rögtön jobbra következett a "recovery drive". Nem volt kéznél linuxos pendrive így win alatt nekiálltam ez alapján átpakolni a "lemez" végére, mivel az adatpartíciót nagyjából kiürítettem, viszonylag gyorsan megvolt ez a zsonglőrködés

-
petakpa1
őstag
Na az AM4 rendszeremen UEFI-ben a Secure Boot / Key mgmt menüben
előbb a Clear Secure Boot Keys-re nyomva,
majd ezt követően feljött valami Load Default Keys menü így arra is rányomva, reboot után az alábbi lett az eredmény:
Registry pedig ezt mutatja:
Ez most jó akkor?
Az DBX-ben mutatkozó 1 hiba vajon mi lehet? Hogyan tudnám eltüntetni?
-
petakpa1
őstag
-
petakpa1
őstag
Frissítettem a BIOS-t a legújabbra, de a Registry-ben semmi nem változott.
Most akkor júniustól nem fog bootolni a gépem?És mi van azokkal a PC-kkel, amik elméletileg Win11 kompatibilisek (pl 8th genes Intel CPU-s laptopom, de nem nagyon jön már hozzá UEFI/BIOS frissítés. A legutolsó ami elérhető és fenn is van a laptopon 2025. márciusi)
Asus UEFI-ben sajnos nem tudom úgy megnézni a certiket, mint ahogy Doky a AsRock-ban mutatta
. -
petakpa1
őstag
Ezzel a SecureBoot certificate problémakörrel kapcsolatban kérdeznék.
Hardver:
Van egy socket AM4 rendszerem (TUF GAMING B550-PLUS alaplap 5800X3D CPU, a többi nem releváns szerintem,d e ha kell megadom).
BIOUS/UEFI nem a legfrissebb rajta, hanem kb 2 éves már, de van egész friss nem beta is is pár nappal ezelőttről, csak még nem tettem fel.OS:
Win11 25H2 naprakész. (Anno azt hiszem az online fiók elkerülése végett Rufus-szal telepítettem még a 24H2 verziót)Most csekkoltam a registry-t:
UEFICA2023Status: Not Started
WindowsUEFICA2023Capable: 0 értékű
Ha jól értem fentiek azt jelentik, hogy továbbra is a 2011-es, azaz idén júniusban lejáró certficate van a gépemen?Van most bármi teendőm, vagy várjak türelmesen amíg a Windows Update megoldja ezt?
Továbbá az is érdekelne, hogy a frissítendő certificate magában a Windows-ban van, vagy a BIOS/UEFI-ben? Minek kellene frissülnie?
-
olli
tag
Egy megoldás AI segítséggel:
1. SFC és DISM javítás: Próbáld meg kényszeríteni a Windowst, hogy töltse le a hiányzó fájlokat a Microsoft szervereiről:
powershell
dism /online /cleanup-image /restorehealth
sfc /scannow
Sorrend: Először adism /online /cleanup-image /restorehealthfusson le (ez javítja a forrásfájlokat).Várakozás: A DISM néha percekig 84.9%-on állhat – ne zárd be, ilyenkor dolgozik a háttérben.SFC: Csak a DISM sikeres befejezése után futtasd azsfc /scannowparancsot.Kérlek, írd meg, hogy az újraindítás után sikerült-e lefutniuk, vagy kiír-e valamilyen konkrét hibakódot a rendszer!
2.Futtasd az alábbi parancsot a rendszergazdai PowerShellben, hogy a Windows újra regisztrálja a már helyreállított fájlokból a biztonsági központot:
powershell
Get-AppPackage -AllUsers Microsoft.Windows.SecHealthUI | foreach {Add-AppxPackag
3. Tiltás feloldása a Registry-ben (Rendszerleíró)
Gyakran egyetlen bejegyzés blokkolja az aktiválást. Futtasd a Parancssort (CMD) rendszergazdaként, és másold be ezt:
cmd
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender" /v DisableAntiSpyware
4. A kezelőfelület (UI) kényszerített újraindítása
Ha a háttérben fut, de a kattintásra nem jön fel az ablak, futtasd ezt a PowerShell-t rendszergazdaként:
powershell
Set-ProcessMitigation -Name SecurityHealthService.exe -Disable MicrosoftSignedOnly
Start-Process "C:\Windows\System32\SecurityHealthService.exe"
5. Aktiválás: a defender mappa exe fájlok futtatása admin módban. vagy valami olyasmi... -
válasz
Marci112233
üzenetére
Furcsa, de nekem ugyanez a szöveg csak a 2023-as verzióban szerepelt, frissítés 2024-re után: "Az előfeltételeknek megfelelő", a frissítés miatt akkor nem kapcsolt be, csak most tiszta telepítéskor.
Nálam nics Hyper-V telepítve és a DMA védelmet is Ki állapotot mutat, igaz azóta bekapcsoltam a Virtualizálásalapú biztonságot, de szerintem ez édesmindegy.Rendszermag DMA-védelme Ki
Virtualizálásalapú biztonság Fut
A virtualizálásalapú biztonsághoz szükséges biztonsági tulajdonságok
A virtualizálásalapú biztonsághoz választható biztonsági tulajdonságok Alapszintű virtualizálás támogatása, Biztonságos rendszerindítás, Biztonságos memória-felülírás, Írásvédett UEFI-kód, SMM Security Mitigations 1.0 (kockázatcsökkentő intézkedések), Módalapú végrehajtás ellenőrzése
A virtualizálásalapú biztonsági szolgáltatások beállítva Hipervizor által kényszerített kódintegritás, Kernel-módú hardveres kényszerítésű veremvédelem
A virtualizálásalapú biztonsági szolgáltatások elindítva Hipervizor által kényszerített kódintegritás, Kernel-módú hardveres kényszerítésű veremvédelem
Vállalati alkalmazásvezérlési szabályzat Érvénybe léptetve
Vállalati alkalmazásvezérlési felhasználói módú szabályzat Ki
Eszköztitkosítás automatikus ámogatása Az előfeltételeknek megfelelő
Hipervizort észlelt a rendszer. A Hyper-V működéséhez szükséges funkciók nem jelennek meg.Inkább valami registry vagy gpo elállítódás lehet az ok nálad. S0 nincs [kép]
-
King Unique
titán
válasz
Pöttön
üzenetére
• Disable Automatic Windows Updates in Windows 11
• How to Enable or Disable Automatic Updates for Windows Update in Windows 10 (Windows 11-nél is használhatók)Van számos módszer az automatikus frissítés tiltására, beépített helyi eszközzel és külső programmal egyaránt.
Egyébként meg felesleges bonyolítani és nem feltétlen kell registry vagy csoportházirend szinten matatni, mert ha épp nem alkalmas a frissítés, akkor adott a lehetőség a gépházban 35 napig szüneteltetni (vagy akár 20 évig
), annyinak normál esetben bőven elégnek kell lenni és azért havonta javasolt telepíteni a frissítéseket.majd én frissítsem manuálisan amikor szükséges
Amiből sok esetben jellemzően nem szokott lenni semmi, mármint ha a felhasználóra van bízva, nem véletlenül az automatikus frissítés az alapértelmezett beállítás.

Egyébként csak havonta 1x telepít automatikusan kumulatív frissítéseket a Windows Update, a többi rendszerint csak opcionális + Defender definíciófrissítés, lásd #33004. -
King Unique
titán
válasz
detroitrw
üzenetére
Remove a Specific Device from the Safely Remove Hardware List on Windows
Registry babrálással elvileg megoldható a VID és PID azonosítók alapján, + külső programmal is, mint pl. az USB Safely Remove.
Egyébként meg nem kell odakattintani, vagy ha nem sikerül és akkora probléma hogy megjelenik abban a listában, akkor nem USB-s külső meghajtóként kellene használni, hanem belsőként, kivenni a külső házból és betenni a PC-be, ennyi.

-
Floyd80
addikt
válasz
Csöves
üzenetére
Az új felhasználói felület, a free részből szinte minden kikerült, auto-start, szolgáltatások, windows-shell stb., illetve az új registry cleaner is elég fura, hogy ebben az új verzióban szintem semmilyen hibát nem talál. A régebbi kiszedte a letörölt progik cuccait, ezeket most simán megtalálom a registryben.
-
Floyd80
addikt
Sziasztok,
az új CCleaner free része botrányos lett, tudtok esetleg valami alternatívát registry meg junk file-ok, autostart, szolgáltatások tisztítására?
-
hito
nagyúr
Köszönöm a hozzászólásokat!
ChatGPT segített megoldani a dolgot. Igaz, addig ő sem adott jó tippet, amíg nem írtam az eszközt. Utána viszont egyből hozta is a megoldást:Rendben, ez így már **nagyon fontos információ** — és segít megérteni, mi történhetett.
A **GPD Win Max 2 (2024)** egy speciális gép, mert:
* az érintőkijelzője **nem hagyományos Microsoft-kompatibilis HID touch**,
* hanem **Goodix / GPD saját firmware-kalibrációt** használ,
* és a Windows 11 **alapesetben NEM is engedné a TabCal.exe használatát** ezen az eszközön.
Ez magyarázza a problémát.
---
# 🔥 **Miért ment „rosszra” az érintés a TabCal után, ha nincs is registry-adat?**
A GPD Win Max 2 érintőpanel **firmware-szinten** dolgozik, és a TabCal.exe valójában *nem a Windows-on belül* végzi a kalibrációt, hanem:
### 👉 **A Goodix digitizer driver veszi át a TabCal „mintaadatait”**, és
### 👉 **a saját konfigurációs profiljába menti azt (nem a registry-be!)**
Ezért nem látsz semmit a registry-ben.
A TabCal ilyenkor:
1. átadja az új kalibrációs pontokat a Goodix drivernek;
2. a Goodix driver a saját konfigurációs területén (driver cache, .dat file, vagy ACPI/firmware) tárolja;
3. az érintés ettől eltolódik → **a driver hibás érték alapján számolja az érintés pozícióját.**
És innentől nagyon hosszú, ezt is csak az érdekességképpen másoltam be. -
-
Feketén-fehéren le van írva a CVE mitigáció doksijában, hogy ki kell értékelni...
Itt a gond. Ezt -legjobb tudomásom szerint- senki nem tette meg (nem is fogja, csak mondom (Min. 30 éve tisztában vagyok olyan dolgokkal, amivel itt kevesen(messziről jött ember azt mond, amit akar persze))Ez kb. olyan, mint hogy nem lehet a W11-t inkompatibilis hardverre felrakni, oszt' mégis lehet (hány éve hallgatjuk ezt a faxságot az MS-től???)
UI: HT szoftveresen nem tiltható, nem is volt, és nem is lesz. Pont.
(Registry-vel bohóckodni lehet, de low-level programozással figyelmen kívül hagyjuk, nem egy REG bejegyzés dönti el, hogy hány fizikai- és virtuális mag van, hány "szálon" lehet feldolgozni "bármit" stb stb, hanem a CPU-ból kinyert infó, innentől meg a REG kaki...
) -
teptep
őstag
Szerintem nem zavarodott össze semmi, csak a telepítő úgy működött ahogy az neki elő van írva. Tehát akár "zavarodott" a rendszer, akár nem, akár volt rajta win11, akár nem, akár kompatibilis, akár nem, a telepítő mindig elvégzi az ellenőrzést. Persze ezt meg lehet kerülni Rufus telepítővel, setup.exe paraméterezett indítással, registry bejegyzésekkel, unattend.xml vezérlő fájlokkal... de az állításod a telepítő mókolatlan indítására vonatkozott. A gyakorlat azt mutatja, hogy az állítás nem igaz:
#31622: kollegának a nem kompatibilis 23H2 rendszere megbukott az ellenőrzésem
#31629: kompatibilis laptopon a TPM kikapcsolását követően indított setup.exe ellenőrző algoritmusa szintén leállítota a telepítést. Persze. Mert a rendszer "össze lett zavarva".
A kedvedért csináltam mégegy tesztett: Asztali gép, i7-4790, TPM sosem volt. Rufussal frissen telepített Win11 21H2. Telepítés után az ISO becsatolva, setup.exe [elindítva], [ellenőrzés elvégezve] és [le is állt] annak rendje és módja szerint.
A felsoroltak konkrét és reprdodukálható működések. Szerintem el kellene engedni annak az állításnak a tartalmát, meg az összezavart rendszereket, meg azt hallottam típusú városi legendákat... -
cigam
titán
válasz
BadStyle
üzenetére
Nem feltétlenül, hiszen van akiknek meg sikerült. Tippem szerint a TPM modul kikapcsolása zavarta össze teptep rendszerét.
Elméletileg nem kell belenyúlni a telepítőbe, ilyenkor (in-place upgrade)csak létre kell hozni egy registry bejegyzést. AHKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetupalatt hozzá kell adni egy DWORD (32-bit) értéket, aminek a neve:AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU
Az értékét állítsd 1-re.
Ezután indítsd el a setup.exe-t a felcsatolt ISO-ból. -
petakpa1
őstag
Van egy alábbi konfigurációjú PC-m:
Asus Prime B450M-K II alaplap
AMD Ryzen 5 3500X CPU
2x8 GB RAM
256 GB-os NVMe SSD
nVIDIA GeForce GT720 videókari (1 GB-os csak, de netezésre, irodai munkára van csak használva a gép).Jelenleg W11 24H2 fut rajta, melyet augusztusban telepítettem, Rufussal kiírt telepítővel.
Sajnos arra már nem emlékszem, hogy amikor a telepítő médiát készítettem Rufussal, akkor kikapcsoltam-e a hardverkövetelmények ellenőrzését, de előfordulhat, hogy igen
.A PC-t szeretném most frissíteni W11 25H2-re Windows Update-el, de nem dobja fel ezt a frissítést. Ez a miatt van, hogy anno Rufusdal megpiszkált telepítővel telepítettem a 24H2-t annak ellenére, hogy a konfig megfelelt a 24H2 követelményeknek?
Ha igen mit tudok most tenni? Esetleg registry-ben kell átírnom valamit, hogy felajánlja a 25H2-re való frissítést Windows update?
u.i. Miközben ezt az üzenetet fogalmaztam W11RCT-vel is ránéztem, és kiderült, hogy TPM nincs engedélyezve
.
UEFI-ben engedélyeztem TPM-et, újraindítottam a gépet, így mostmár az alábbi eredményt adja W11RCT, de Windows Update továbbra sem kínálja fel a 25H2-re való frissítést, hiába nyomogatom a frissítések keresése gombot
Tényleg a régi videókártya lenne a gond? Ezzel a kártyával nem fogok tudni 25H2-re upgradelni?
-
arcitec
addikt
Pedig mint az első hozzászólásodra is írtam, hogy ezt kell tenned és nem a registry mókolást(mint amit közben javasoltak). Nyugodtan jöhet a frissítés, annak működnie kell. Hiszen a Microsoft szerint is az in-place upgrade minden fontos állományt felülír ezáltal az esetlegesen hibás dolgok is javításra kerülnek. Működik az elromlott telepített alkalmazásoknál is a módosítás funkció. Ezen funkció is hasonlóan működik, pl az Office alkalmazást is így javítottam ki, mert nem tudott szintén (windows future
) frissíteni.
U.I: Meg ahogy írták is a 6901 az meg kell, mert szintén javítást tartalmaz. -
st6969
őstag
Sziasztok!
Próbálnám eltüntetni a bejelentkezési képernyőt. Tehát, amikor alvó állapotból visszatér a gép, kiírja a nevem, és rá kell kattintanom a bejelentkezésre (jelszó nincs beállítva, sem Microsoft fiók). 3 órája túrom a netet + ChatGPT, és mindenhol kb. ugyanazok a beállítási javaslatok vannak (registry NoLockScreen=1, stb.), és az a tetves bejelentkezési képernyő még mindig ott van.
Érdekes, hogy Win10-ben ugyanígy nem tudtam eltüntetni valamelyik verzió után, korábban viszont igen.
Van esetleg valakinek tippje, hogy lehetne eltüntetni (Win 11 Pro)?
Köszi
-
cog777
őstag
Jelentem, nem ébredt fel a gép. Valószínűleg a fast startup miatt nem jutottak érvényre a registry beállítások. Letiltás és újraindítás után megfelelően működik.
-
Geth
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
A registry-ben a HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion útvonal alatt:
- EditionID: Professional (valójában Pro) / Core (valójában Home) - belső név, pl. az EI.cfg-nél van használva
- ReleaseId: 2009 - úgy tűnik deprecated kulcs, nem frissítikA nagy rejtély, hogy MS fiókba léptetéskor ezekről a kulcsokról olvasták/olvassák ki az adatokat, az MS account oldala pedig csak ezeket tudja mutatni... semmi jelentősége (3 perc reddit azért ráment
). -
King Unique
titán
válasz
MrBazsi
üzenetére
• Enable or Disable Automatically Sign in Account at Startup in Windows 11
• Enable or Disable Passwordless Sign-in for Microsoft Accounts in Windows 11
• Remove PIN from Account in Windows 11
• Autologon
Ahhoz alapesetben először ki kellene venni a pipát a Windows Hello-bejelentkezés megkövetelése elől, mint a már linkelt egyik útmutató szemlélteti, utána távolítható el a PIN-kód és lesz aktív a netplwiz checkbox.
Ha valami miatt esetleg inaktív lenne az előző opció, akkor másik lehetőség ezzel a registry módszerrel megoldani.
Következő lehetőség a (kevésbé hozzáértő felhasználóknak) a microsoftos Autologon program az automatikus bejelentkezés utólagos beállításához. -
válasz
I02S3F
üzenetére
A technikai megoldása, oka érdekel (rendszergazdaként). Az, hogy hogyan függ össze a zárolás és, hogy a network lemegy. (Ha egyébként nem indul az alvás.) Power plan, Sleep, más beállítás az energiagazdálkodásnál, vagy egyéb registry beállítások? Vagy, ahogy előttem a kolléga írta, az USB szelektív felfüggesztés esetleg?
Nyilván egy jól beállított céges gépen nem lesz hozzá jogosultsága, de ez az ő dolga. -
King Unique
titán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A linkelt videóban lévő registry módszer pontosan ugyanaz, mint az ElevenForum útmutatónál az Option Two, vagyis semmi olyan újdonság ami abban ne lenne benne, ez lett leírva az előbb magyarul, ami a mostani szószedet nyilván továbbra sem tud cáfolni.
Attól hogy angol nyelvű az útmutató - nem meglepő, mivel az IT nyelve eleve az angol és Windows témában is a legtöbb cikk és leírás eleve angol nyelven érhető el, ami magyarul van, azok nagyja is angolról gépi fordított - , még a lényeg tökéletesen látszik benne ha eleve screenshotokkal vannak szemléltetve a lépések, + létezik pl. Google Fordító is, amibe bemásolva a linket, kompletten lefordítja magyarra a teljes weboldalt.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\PasswordLess\Device] "DevicePasswordLessBuildVersion"=dword:00000000Ez szerintem kellően egyértelmű kellene legyen, amihez ráadásul még előre elkészített .reg fájlt is mellékel az ElevenForum a kevésbé jártas vagy az ezzel pepecselni nem akaró felhasználóknak, amit csak le kell tölteni és futtatni.
Úgyhogy itt továbbra is arról van szó, hogy a kedves felhasználó nem tudta megfelelőn beállítani, nem a linkelt útmutatókban lévő módszerek nem működtek, pláne hogy pl. a regstry módszer eleve ugyanaz mint a linkelt videóban.

-
ledgeri
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
& #29462 Doky586
Mostmár értem az F-soros dolgokat, de ez kb bios-matatás megfelelője, ami felett szeretném rendezni a dolgokat, és ez is pont egy gombnyomással, és egy menüből való kiválasztással több mint a csak egy másik jelszó beírása.Ez a "másik jelszó beírása" tényleg csak ennyi, semmi mást nem kell módosítani a másik OS eléréséhez veracrypt esetén
Normal boot, VC jelszót kér, A jelszó beírása >> A OS indul, vagy
.............................................. B jelszó beírása > B OS indul.
Ez az abban lévő hidden operating system funkció, csak épp másra használva. Az pont arra lett megcsinálva, hogy ha valaki a rejtett dolgát védené, akkor semmi se utaljon arra, hogy ott van másik OS van. A bios matatás, boot-eszköz választás, vagy direktben a "melyik OS-t akkor most?" kérdése, vagy akkor VM-ezzünk, vagy másik gép mind mind ez ellen megy, így meg lett oldva hogy az A (publikus -csali) OS-t az A jelszó, a B (rejtett, titkos), OS-t a B jelszó nyitja. A kódolás és megoldás mikéntje meg elfedi a lemezen a dolgokat.Most hogy én ezt nem államtitkok tárolására használom, hanem másik felhasználó szeparált OS-eként az nem igazán befolyásolja a tényt, hogy ebben a váltás (potntosabban kiválasztás) a legegyszerűbb...
Ha más nem is, a mostani diszkurusok csak egyre jobban meggyőznek, hogy ennél egyszerűbben nem lehet megoldani windows-natívan. Még a #29458/ #29465 is "egy választással több"#29465 teptep Az újraindítás pont nem megfelelője a kapcsold-ki kapcsol-be-nek ebben az esetben (lásd fast startup) Direkt arra kérdeztem, nem újraindításra!
___
Hálózatra meg majd nézek valami registry-t, ha az adapter-letiltás nem kielégítő
-
Csorbi
addikt
válasz
Schafranek
üzenetére
Elég nehéz kikönyörögni belőled bármilyen infót, akkor mi értelme a fórumozásnak így?
Elég ha leprintscreeneled a registry-t mit mutat és mi segítettünk volna kideríteni, ha tudjuk.
De ha mindenáron újratelepítést akarsz, hát hajrá.
-
Csorbi
addikt
válasz
Schafranek
üzenetére
A registry milyen értékeket mutat nálad? És megvan-e minden feltétel (és be is van-e kapcsolva), ami a Windows 11-hez kell?
-
Schafranek
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
,,Azt írtad "Pc állapot ellenőrzésen", ami normál esetben a PC Health Check alkalmazás, ellenben a linkelt hozzászólások a registry."
Igy van, ezért kérdeztem, hogy van-e valami más is, ami pontosan jelzi, hogy mi a gond.
De úgy tűnik, hogy nincs.
Várok novemberig, aztán... -
King Unique
titán
válasz
niklebi
üzenetére
Az azért lehet, mert magad engedélyezhetted a telepítését, alapesetben eleve csak opcionális / opcionális frissítésként ajánlja fel a Windows Update Windows 10-nél a Windows 11-re váltás.

De egyébként lehet szkippelni, késleltetni a funkciófrissítés célverziójának módosításával, ami és a kapcsolódó dolgok a Windows 10 topikban többször ki lettek tárgyalva: [link], [link].#27792 teptep:
Pro kiadástól eleve adott ehhez a csoportházirend és akkor nem a registry-t kell túrni, meg az útmutató alapján eleve "Windows 10 Pro, Enterprise, or Education" kiadás szükséges a funkciófrissítés célverziójának módosításhoz. Az hogy Home kiadásnál működik-e pl. a registry módszer, az hirtelen passz.
-
teptep
őstag
válasz
niklebi
üzenetére
Ha nem akarod, hogy a Win11 nyomuljon, akkor csinálj egy REG fájlt és klikkelj rá:
---Win10 upgrade disable.reg---
Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]"ProductVersion"="Windows 10""TargetReleaseVersion"=dword:00000001"TargetReleaseVersionInfo"="22H2"Ekkor a rendszered nem akar a Win10 22H2-nél újabbra frissülni.
Ha pedig törölni szeretnéd a bejegyzéseket:---Win10 upgrade enable.reg---
Windows Registry Editor Version 5.00[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]"ProductVersion"=-"TargetReleaseVersion"=-"TargetReleaseVersionInfo"=- -
King Unique
titán
A Windows 10 és a Windows 11 alapértelmezés szerint eleve automatikusan letölti és telepíti a frissítéseket, majd ha szükséges és nem bírálja felül a felhasználó aktív időszakkal vagy ütemezett újraindítással, akkor automatikusan újra is indul a frissítések telepítésének befejezéséhez.
Ha esetedben az automatikus frissítés meg lett piszkálva csoportházirendben, registry-ben vagy külső programmal, vagy forgalomdíjas internetkapcsolat beállításával, akkor értelemszerűen azt a módosítást kellene visszavonni. -
BullZeye
veterán
Elküldöm a gépet sleepbe vagy hibernálásba és az egér rögtön feléleszti, ha csak a kattintás pillanatában már mozdulatlan.
Lehet ezzel kezdeni valamit? Valami registry tweak, hogy 3 másodpercig alvó üzemmódba küldés után ne lehessen feléleszteni. -
King Unique
titán
válasz
Borisz76
üzenetére
Tudtommal nem, de ha már a linkelt #13265 hozzászólásból idézel, akkor annak második felében világosan le van írva a másik opció, ami jóval egyszerűbb és praktikusabb mint utólag registry-ben matatni, különálló új fiókot létrehozni majd a régit törölni és egyebek.

"Másik lehetőség helyi fiókkal telepíteni a Windows 11-et, ahol a telepítésnél megadott felhasználónév lesz a felhasználói mappa neve is. Ha később Microsoft-fiók használata a cél, akkor a telepítés után is lehet helyi fiókról Microsoft-fiókra váltani, ahogyan Microsoft-fiókról helyi fiókra váltani szintén."
-
King Unique
titán
válasz
JoceeHunt
üzenetére
Pont azért lett kitalálva a műveletközpont és így megoldva az értesítések oda gyűjtése, hogy ott utólag is meg lehessen tekinteni és ne folyamatosan a képernyőn éktelenkedjen, ami eleve inkább zavarni szokta a felhasználók többségét és pont az eltüntetése szokott lenni az igény, nem véletlenül alapértelmezetten is csak 5 másodperc a megjelenés hossza, lett kitalálva a fókuszsegéd, stb.

5 pernél nagyobb értéket elvileg max. a registry módszerrel lehetne megadni, de nem próbáltam hogy ténylegesen működik-e.
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip
üzenetére
Bár sok mindenhez nem és a ChatGPT, ezt elsőre megoldotta...
Megoldás:Manuális törlés a Registry Editorral
Ha a régi OneDrive mappa továbbra is látható a Navigációs panelen, az eltávolítható a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőben (Regedit).Lépések:
Nyomd meg a Win + R billentyűkombinációt, írd be:regedit, majd nyomj Entert.Navigálj az alábbi helyre:HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace
Itt keresd meg a régi OneDrive mappára vonatkozó bejegyzést (GUID azonosítóval)
Kattints rá jobb gombbal, és válaszd a Törlés opciót.Ha az HKEY_LOCAL_MACHINE kulcs alatt is található OneDrive mappa, azt is töröld:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpaceIndítsd újra az Explorer-t vagy a számítógépet.
-
King Unique
titán
• How to change Taskbar size on Windows 11
• How to Change Taskbar Size in Windows 11 24H2: A Step-by-Step GuideJelenleg csak 3rd party programokkal lehet átméretezni a tálcát, bár a 2. leírás szerint egy új registry kulcs hozzáadásával és ott az értékek módosításával külső program nélkül is megoldható.
-
Benőke
őstag
Sziasztok. Szívok egy ideje.
Megjöttek a 24H2 verziók, nem tudtam hogy a hálózati alapértelmezések megváltoztak. Mindkét gép megbolondult az update után, és mivel nem voltak nagyon belakva így fogtam újrahúztam őket. Belakás után derült ki hogy így ugye sikeresen az új hálózati beállításokat kapta.
Adott egy itthoni hálózat. Lóg rajta egy SMB megosztás hitelesítés nélkül. Zenék, videók fotók, nem is szeretném hitelesítésesre cserélni. NA ugye ezzel van a baja a 24 verzióknak. Megtaláltam mi módon lehet kierőszakolni hogy hajandó legyen a 24 verzió is látni, nos nem működik normálisan. Látni látja a hálózati erőforrást de belépni nem tud. Teszt képpen bekapcsoltam a hitelesítést, akkor se ment. Miután vissza kikapcsoltam az egyik gépen még is sikerült belépni a teszt felhsználóval ami ki van kapcsolva, másik így se látja. Amivel kamu felhasználóval megy az angol amivel nem megy az magyar. Nem vagyok benne biztos hogy nincs köze a nyelvi verziónak, még is csak MS, és a nyelv kezelés így a 21s -ban még nincs normálisan megoldva. (Telepített verzió nyelvét nem lehet lecserélni, csak a felhasználóét, de a rendszer a telepített verzió szerint nyelven üzenget)
Hogy ne legyen ennyi elég a gépeken is vannak hálózati megosztások. 23 verziók frankón lépkednek be ki. 24 magyar hajlandó ezekre belépni felhasználóval és jelszóval (ugye az smb re meg sehogyan sem) az angol nem hajlandó (SMB re meg igen).
Keresztbe áll a szemem, nem tudom mi a megoldás.
Elvileg csak a registry -t kéne pöcögtetni, de a csoport házirendben is kellet állítani. Elvileg egyforma mindegyik gépen de még sem egyformán működik. Angol win 11 24h2 mellé tettem linux -ot és gond nélkül lát mindent és megy mindenhova mindegy hogy 24 vagy 23 as win megosztás, vagy hitelesített vagy anélküli smb.Tényleg nem tudom mit rontottam el. Nem akarom az SMB -t hitelesítettre tenni, mert TV -k és HIFI is ezt használja és így annyira egyszerű, hitelesítve problémásabb sokkal. Akkor meg az 23h2 -s gépek nem érik el. Nem akarok újratelepíteni mindent, pláne mert a 24 verzióim sem máködnek egységesen.
Van aki kínlódott már ezzel?
-
King Unique
titán
Ez a rinya leginkább akkor lenne jogos, ha fixen csak az új jobbklikkes menü lenne és a régi sehol, az utóbbit max. registry matatással lehetne visszaállítani. Na de itt pont nem erről van szó, mivel egyrészt ott van a "további lehetőségek", másrészt a Shift billentyű a régi menü előhívásához.
-
coco2
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Én próbáltam megszokni, de ami nem megy, az nem megy. Én a menü pontokra reflexből pozíció szerint bökök rá. Ha azok a gombok nem fix helyen vannak a menüben, az cudar zavaró nekem. Ha nem lehet valami registry kulcsot mondani a windows-nak, hogy fix helyre tegye őket mindig minden esetben, akkor inkább a régire váltok vissza. Reményeim szerint mire törlik azt a lehetőséget, felvetik a win fórumokon pont elég sokat, hogy idegesítő egy dolgot gyártott az MS, és lennének szívesek normálisan végezni el a munkát finomhangolási lehetőségek tekintetében.
-
King Unique
titán
válasz
pendre54
üzenetére
Specify Target Feature Update Version in Windows 11
A funkciófrissítés célverziójának manuális megadásával beállítható, hogy adott verziónál (pl. 23H2) ne ajánljon fel újabbat (pl. 24H2) a Windows Update.
Viszont ez alapértelmezetten Pro kiadástól használható funkció, Home kiadásnál nem feltétlen fog működni, meg Home kiadásnál csoportházirend híján amúgy is max. a registry módszer jöhetne szóba.Egyébként mi ez a nagy ódzkodás a 24H2 verziótól?
Nemrég volt itt egy másik tag, aki nagyon nem akart 24H2-re váltani, mert a neten ezt + azt írták, aztán kipróbálta és semmi gondja nem volt.
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek, kérlek, mert kissé elszontyolodtam.
W11, 24H2, friss telepítés.
Tulképp gyári cucc.
Itthoni környezet - most épp úgy hívják ugye, hogy magánhálózat.
És a LAN-os szamba megosztást nem tudom becsatolni.
Ping megy, névvel is, nem csak ip cím alapján.
Nem állítom, hogy nagy rendszergazda májer vagyok, és valóban kihagytam éveket (már más a munkám), de azért WinNT4 - és Windows 10 érában volt alkalmam kb. 2543 darab smb megosztást felcsatolni.
Most mi a túró változott??A gyerek iskolai laptopjáról, ami szintén W11, csak régebbi, fel lehetett csatolni, gond nélkül.
A saját gépemről, W11 Pro, friss telepítés - ház ez meg nem megy.Nyilván gugliztam egész este, hogy aszongya adjam hozzá az SMB 1.0-et.
De nem segített.> próbálom az intézőben,
> próbálom parancssorban
net use K: \\server\share /user:server\username
de az eredmény ugyanaz:
A munkahely vagy az intézmény biztonsági szabályzatai nem engedélyezik a megosztott mappák hitelesítetlen vendégként való használatát. Ezek a szabályzatok védik a gépet a nem biztonságos vagy kártékony hálózati eszközöktől.
Egyszerűen nem hiszem el, hogy úgy gondolják Redmondban, hogy szét kell túrni a gyári állapotú registry-t ahhoz, hogy egy alapdolog működjön.Szerintetek?
Mit nézek be? -
Geth
veterán
Tippre két dolog kavarhat be:
- A Control Panel | Credential Manager alatt a Windows Credentials fülön elmentett téves bejegyzés. Ha van ilyen, ezeket törölni kell, illetve ott kézzel fel is vihető a credential helyes adatokkal.
- A felhasználónak bekapcsolt UAC mellett kétféle (admin és nem admin jogosultságú) tokenjéhez rendelhet credential-t a rendszer, amik alapvetően nem átjárhatóak. Ha vegyesen használod a megosztást adminként és anélkül indított programokkal, az EnableLinkedConnections registry kulcsra keress rá, ennek beállítása is segíthet.
(Gyanús, hogy TC-vel működik. Csak nem folyamatosan adminként futtatod, ami baromira nem ajánlott?)A legkényelmesebb talán, ha a megosztást host-oló szerveroldalon ugyanolyan felhasználónévvel és jelszóval adsz jogosultságot a megosztásra, mint amivel abba a Windows-ba lépsz be, ahonnan el akarod érni a megosztást.
Ez még MS fiókkal is működhet, én sima samba-t használok a szerveren, ott csak map-pelni kellett az MS fiók mailcímét a "sima" felhasználónévhez. De egy himihumi router-en vagy NAS-on ez nem biztos hogy elérhető funkció.A fentiek figyelembevételével nekem Win7 óta soha nem volt ilyen vagy hasonló SMB problémám.
-
Vigneau
félisten
Sziasztok!
Láma kérdés lesz...
Ti Windows 11-et offline vagy online módban telepítetek?
Eddig mindig offline (Shift + F10 --> oobe\bypassnro --> Enter) telepítettem, kivéve a héten. Valahogy benéztem a dolgot (fáradtság, öregszem, stb.). Így esett, hogy a megszokott nevem helyett helyett az ismert okokból adódóan az MS fiókom első 5 karaktere lett a User Folder-em neve.
Sok kedvem viszont most nincs vele kínlódni a registry-ben, stb. Egyébként van valami hátránya, hogy online telepítettem, vagy jó ez így is, mert a végeredmény elvileg ugyanaz?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Vigi
-
cog777
őstag
Ha valaki ezzel az eltunos ikonokkal szenvedne a talcan - mint en - akkor itt van egy lehetseges megoldas. Eddig jol mukodik, egy restart azert kell neki.

To those still encountering this, I found a solution that worked for me. The issue appears to be a problem with Explorer's processing of png file previews (many apps use .ico files, which I suspect is why they are unaffected). To fix this, there are two parts; the first is clearing the thumbnail cache, which you may have already tried. The second is making a registry change to refresh its handling of png files:
Kill explorer. This should be possible through task manager.
Remove the thumbchache files. Here's a powershell command to do it: Get-ChildItem -Path C:\Users\$env:username\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer -Filter "thumbcache*" | Remove-Item
Open regedit.
Go to Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.png
Rename the .png key (folder?) to something like .png_
Restart explorer by restarting it in task manager.
At this point your icons should be back. To bring back the .png file associations you had previously:
Restart regedit.
Delete the newly auto-generated Computer\HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\.png key.
Rename the old .png_ key back to .png
Restart explorer.
-
coco2
őstag
válasz
Janika(1982)
üzenetére
Vannak registry eltérések, meg gondolom egy halom hiba, ki tud fagyni. Ha egy olajozottan és hibatűrően megbízható megoldásnak hiszed a helyben frissítést, számíthatsz egy kivilágítatlanul közlekedő pofonra, amibe vagy beleszaladsz, vagy nem. Zsákbacica. Az a helyben frissítés. Bárhogy is tervezed, legalább a saját adataidat mindenképpen mentsd előtte. És legyen kéznél boot képes pen drive legrosszabb esetre. Ahhoz képest egy dual boot-ot gyártani nyugis dolog. Szóval ahogy érzed

-
coco2
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Hátrányok:
- Minden boot előtt el kell dönteni mit akarunk bootolni és azt ki/be kell mozgatni a könyvtárba egy működő gépen (ha van ilyen).A tippet köszönöm, de ez az, amiről az önkritikám azt mondja, hogy én ezt inkább ne erőltessem, és kevesebb bajom lesz belőle. Egy pendrive egy recovery stuff.
A bitlocker végzett, a lemezkezelőben eltűnt róla a flag, de a gépházban nekem továbbra sincs ott csúszka. Találtam régi blog-ot screen-nel, abból már látom, mi lenne a normális, de nekem ott ugyan az a felkiáltójeles üzenet van csúszka helyett. Mintha tiltva lenne hozzányúlni. Vajon van még, amit megnézhetek az ügyben? Bármi registry kotorászás vagy társai?
-
5leteseN
őstag
válasz
adika4444
üzenetére
4, : ?
"...In case you receive a message telling you a file is not found after running the OOBE bypassnro command correctly, try to edit your Windows registry to solve Windows 11 oobe/bypassnro not working.
Step 1: Also, press Shift + F10 to launch Command Prompt on the OOBE interface.
Step 2: Type regedit and hit Enter to access Registry Editor.
Step 3: Copy and paste the path – Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\OOBE to the address bar and hit Enter.
Step 4: Create a new DWORD value called BypassNRO by right-clicking on the empty area and choosing New > DWORD (32-bit) Value.
Step 5: Double-click on it to set Value data to 1."...Gugli Barátom javaslata. Van erről tapasztalat?
-
King Unique
titán
Disable "Show more options" context menu in Windows 11
"Starting with Windows 11 build 22572, you can now also press Shift + right click in File Explorer and the Desktop to be the same as click/tap on the “Show more options” context menu item."
22H2 verziótól a Shift + jobb klikk is elég, nem feltétlen kellenek a registry túrós módszerek.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Még egyszer, köszönöm ezt a segítséget. De lenne még egy kérdésem, mielött megcsinálom:
A linkelt cikkben, a vége felé vannak elkészített registry bejegyzések, amik az adott verzión tartják az oprendszer főverzióját. Jelen esetben akkor nekem a 23H2-es reg.bejegyzés kell?
És ha engedni akarom, illetve visszavonni, hogy továbbra is engedje frissíteni az új főverzióra, akkor meg ezzel vonom vissza?
Köszönöm előre is.
-
petakpa1
őstag
válasz
petakpa1
üzenetére
Ja az kimaradt, hogy TPM2.0 és Secure boot hiányát W11 telepítő elindulásakor nyomok egy Shift+F10-et a parancssorhoz, regedit majd az alábbiak maunuális beírása a W11 telepítő registry-jébe:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\SetupLabConfig]
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001
De lehet tényleg az a legegyszerűbb megoldás, ha
1) Rufussal készítek egy MBR formátumú W11 installer flsash drive-ot ami Bypassolja a TPM2.0, SecureBott és 4GB+ RAM elvárásokat
2) Ezt a flash drive-ot biztosan tudja bootolni a szóban forgó Gigabíte lap
3) Feltelepítem vele W11-et
4) A végeredmény értelemszerűen MBR módban bootoló W11 lesz
5) Majd már elindult W11-ben mbr2gpt /convert /allowfullOS parancsal átkonvertálom a rendszert MBR-ról GPT-re.
6) Ha a konverzió sikeres, akkor következő restart után már GPT lemezről (U)EFI módban indul a W11. -
petakpa1
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, a Clean Install Windows 10 without DVD or USB Flash Drive leírás szerint próbálom majd feltenni W11 24H2-t Gigabyte alaplapú gépre. Jelenleg W10 22H2 fut rajta, de gyanítom MBR strukturájú SSD-ről.
Ezzel a módszerrel csak 1 db SATA SSD-re van szükségem, ami maga a céllemez. A folyamat elején még W10 van rajta, de a telepítés végén már W11 lesz
.Annyi kérdésem maradt csak bennem, hogy vajon ezzel a módszerrel MBR vagy GPT struktúrájú lesz a céllemez amikor a W11 feltelepült rá?
Mondjuk az sem baj ha MBR, mert akkor rögtön telepítés után jöhet az MBR2GPT konverzió
.És igen azt is jól látod, hogy Gigabyte lap nem felel meg a rendszerkövetelményenek, mert nincs se UEFI, se TPM2.0. se Secure boot
.
SSE4.2. tudó CPU lesz és 4 GB+ RAM is van ezek OK.Fentiek miatt a W11 telepítés legelején Shift+F10 parancs, regedit majd az alábbi tartalmú .reg file importálása W11 telepítő registry-jébe:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\SetupLabConfig]
"BypassRAMCheck"=dword:00000001
"BypassTPMCheck"=dword:00000001
"BypassSecureBootCheck"=dword:00000001
"BypassStorageCheck"=dword:00000001
"BypassDiskCheck"=dword:00000001
"BypassCPUCheck"=dword:00000001Így mellőzve lesz a hardverkövetelmények ellenőrzése a telepítés során.
-
A Rotate... menüpontról a helyérzékeny menüben a jelek szerint lemondhatok. Egyik netes megoldás sem működik -- mivel a Registry-bejegyzéseim stimmelnek. A Windows a jelek szerint valahogy figyelmen kívül hagyja a Registry-t.
De ha már Registry:
ShellIconOverlayIdentifiers
\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellIconOverlayIdentifiersItt vannak ugye elmentve a kis jelzőpöttyök az ikonokhoz. A szívás benne az, hogy csak 15 lehet belőlük -- én pedig használnék legalább harmincat. Sebaj, csináltam magamnak egy beállítássort a legfontosabb 15-ről.
Amitől tépem a hajamat az az, hogy a Onedrive és a Googledrive rendszeresen beírja a saját beállításait az enyémek elé, amivel gyakorlatilag a saját javára felülbírálja az én beállításaimat. (Erre egyébként szinte az összes felhőszolgáltatás kliense törekszik, ritka gusztustalan módszerekkel -- helyesebben eggyel -- de a Onedrive és a Googledrive ezt a háttérben egy-két naponta megcsinálja. Ritkábban a DropBox és a Jotta is.)
Van persze workaround, de van-e hivatalos megoldás arra, hogy egy Registry-ágba kizárólag én vihessek be módosításokat?Köszönettel: MaCS
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Ezt a Registry-részletet találtam meg sok helyen:
; Created by: Shawn Brink
; Cretaed on: November 30th 2018
; Tutorial: https://www.tenforums.com/tutorials/122613-add-remove-rotate-left-rotate-right-context-menu-windows-10-a.html
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avci\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
@="{FFE2A43C-56B9-4bf5-9A79-CC6D4285608A}"
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.avif\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.bmp\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.dds\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.dib\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.gif\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.heic\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.heif\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.ico\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.jfif\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.jpe\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.jpeg\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.jpg\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.jxr\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.png\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.rle\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.tif\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.tiff\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.wdp\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
[HKEY_CLASSES_ROOT\SystemFileAssociations\.webp\ShellEx\ContextMenuHandlers\ShellImagePreview]
@="{FFE2A43C-56B9-4bf5-9A79-CC6D4285608A}" -
Üdvözlöm a Tisztelt Helybelieket!
A problémám a következő:
Windows 11 Pro, napra készen tartva, de semmi insiderkedés. Egészen pontosan három PC-n használok Windows 11-et, és elég nagy pontossággal szinkronban tartom őket a programtelepítések és beállítások terén.
Az egyik gépen azonban egyik napról a másikra megcsappant a jobbgombos fájlmenü. Jelesül eltűnt belőle képek esetén a jobbra-balra forgatási menüpont, illetve könyvtárra kattintva az Új... lehetőség. (Ami az ablakmenüben megvan.) A neten szétnézve kismillió helyen találtam meg ugyanazt a forgatási opció visszaállítására irányuló registry-inzertet, de hiába alkalmazom, a menü nem gyógyul meg tőle. Az sfc és dism javításokat futtattam, nem találtak javítani valót.
Van ötletetek arra, hogy hogyan reparálhatnál a context menüimet?
Köszönettel: MaCS
-
coco2
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A registry kotorászás nem segített. Klittyegni kezdett ugyan úgy. A HDSentinel-t még meglesem kicsit, mennyi lagot gyárt az OS-nek az a halom real-time statisztika, meg hogy kikapcsolhatom-e, ami nem kell. A quietHDD-ben azt szerettem, hogy összesen 30k, és soha meg sem pendített olyan fenyegetést, mint a HDSentinel részéről a "limited free trial"
A következő körben talán már felpattanó reklámokat is kapni fogok az ingyenes alkalmazás használatért és társai. Szóval annyiban biztosan jobb a quietHDD. -
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Itt találtam egy lehetséges megoldást. Magyarul:
Az első megoldás a Rendszer/Kijelző/Speciális kijelzőbeállítások segítségével operál, ott lehet(ne) törölni ezt a nem létező monitort.
A második megoldás, registry buhera.
1. Registry editor indít (WIN+R, regedit beír és enter)
2. elnavigálsz ideHKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers
3. először el kell menteni (export) ezt a GraphicsDrivers bejegyzést mindenestől (és ez fontos, mert ha valami gebasz lesz, akkor ebből a mentett reg fájlból vissza lehet állítani)
4. A Configuration, Connectivity, ScaleFactors bejegyzéseket egyesével törölini kell, és gép restart (ez kötelező!)Azért írj majd, ha lerohadt minden, akkor is...

-
geprombolo
őstag
Másik gond, a windóz bekapcsoláskor következetesen egy másik fiókba akar bejelentkeztetni, amihez elfeljetettem a jelszót. Jelszóvisszaállító lemezem nincs, nem is volt. Hogy tudom azt a fiókot teljesen kiirtani és a jelenleg használtat alapértelmezettnek beállítani? Registry-ben is túrkálok, ha kell, nem gond.
-
teptep
őstag
válasz
expendables
üzenetére
Első körben csak opcionális lesz a 23H2/24H2 frissítés az alkalmas gépeken: #22142
De ha biztosra akarsz menni, klikkelj a reg fájlra:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"ProductVersion"="Windows 11"
"TargetReleaseVersion"=dword:00000001
"TargetReleaseVersionInfo"="23H2" -
teptep
őstag
válasz
svgyula
üzenetére
Én ezt a beállítást használom verzió befagyasztásra:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate]
"ProductVersion"="Windows 11"
"TargetReleaseVersion"=dword:00000001
"TargetReleaseVersionInfo"="23H2"
Win10/22H2-nél működik, akkor gondolom a 11/23H2 paraméterezés is hatásos. -
King Unique
titán
Igen, nyilván, de értelemszerűen elég csak vagy egyik, vagy egyik módszert. Ahol pl. a Netplwiz azért nem olyan bonyolult, mármint kivenni a pipát a jelölőnégyzetből és leokézni, ha nem jelenne meg, akkor előtte szükség esetén kikapcsolni a Windows Hello bejelentkezés megkövetelését.
Ha nem megy az előbbi, akkor meg ott van 2. opcióként a registry, 3. opcióként pedig az Autologon segédprogram.
-
jerry311
nagyúr
Kellene nekem valami, amivel meg tudom valtoztatni a regi stilusu ablakok szineit. (egyet mar talaltam (S.M.A.C.C), de meg ez is keves mondjuk a Win XP kepessegeihez viszonyitva)
Beallitom a Themes-ben a sostet modot, aminek eredmenye mondjuk Notepad-ben:
De ez ugye mar Modern UI vagy mifene.
Megnyitok egy nem Modern UI programot es ez fogad:
Ez nagyon nem sotet.S.M.A.C.C-ben atallitottam a 'Window' szint szurkere, ami reszben segit, mert a textbox-ok hattere mar szurke. A pop-up uzenetekben viszont feher marad a hatter:

Ha rakattintok a Test-re, akkor a pop-up ablakban mar feher megint:

Nekem az is jo, ha csak kapok egy registry key-t, amit atallithatok.
Miert kell ez?
Mert ejjel kint a tengeren k. sotet van es kellemetlen, amikor egy ilyen uzenet kivilagitja a szemed, mikozben minden mas ejszakai modban van. -
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
—►FRISSÍTÉS
• #16506(#21845) teptep:
Vélhetően a rendszerkövetelményeknek nem megfelelő PC-n volt kérdés a verziófrissítés, ott kell még azappraiserres.dllvagy aregistrymódszer is, nem feltétlen elég a "24H2 iso letölt, megnyitod és setup.exe", utóbbinál hibaüzenettel leáll a verziófrissítés. -
Vikus
tag
Sziasztok!
Írtam már feljebb a problémám, pls valaki ha tud segítsen benne, mert egyszerűen nem találok rá megoldást.
Adott egy Win 11 pro és be kéne állítanom, hogy KIOSK módban futtasson egy portable app-ot.
A Kiosk mód beállításával nincs gond, csak az a baj, hogy az ott megjelenő app-ok szinte mind store-os programok.
Próbáltam már úgy, hogy leszedek egy pl. játékot és átírom, de nyilván azt nem engedi.
Próbáltam böngészőből behívni, de nyilván csak a "letöltésig" jut, és azt is vírusosnak ítéli, az se jó.
Próbáltam átírni a registry-ben a "shell"-t, akkor behozza, viszont ugye, akkor csak az jön be, cseszhetem az admin profilt vagy bármit, utána csak "kívülről" tudom vissza írni a registry-t, hogy behozza rendesen az asztalt. Szóval ez sem opció.
Egy új profil alól tudom maximum behozni úgy, hogy automatikusan induljon el, de ha babrál vele valaki, akkor könnyen mehet az asztalra garázdálkodni..
Nincs esetleg valami olyan opció, hogy registry-be valamit felvenni, hogy bekerülhessen abba a listába ez a progi? Mert onnan nyert ügy lenne.
Vagy bármi ötlet esetleg valakinek?
-
King Unique
titán
válasz
zsoltip
üzenetére
A rendszerleíró (registry) matatása eleve része a programnak, benne van az aktuális 6.25.11131 verzióban is.
Viszont ugye a másik topikban leírtak lényege pont az lenne, hogy nem feltétlen kell az ilyen 3rd party programokkal erővel "megoptimalizálni" a rendszert, megjavítani azt ami jól működik, mert van hogy több kárt okoz, mint hasznot. Ahol még a böngésző cache, cookie stb. törlése hagyján, ellenben a rendszerleíró (registry) és az illesztőprogramok (driverek) piszkálása eleve kényes művelet, ha az utóbbiaknál valami félremegy, attól nagyon meg tudnak borulni a Windowsok, pont ezért nem feltétlen kell ezeket erőltetni, vagy csak nagyon indokolt esetben.
Az évek óta jól működő egyik Windows 10-es rendszeremen kíváncsiságképpen rányomtam a rendszerleíró elemzésére, talált is a program kb. 2500 db "hibát", de nem, NEM fogom ezeket "megoptimalizáltatni" a CC-vel, mert gyanítom, hogy utána nem feltétlen lenne meg a jól működő állapot. 
-
kutga
félisten
Akit esetleg érdekel, tegnap gondoltam egyet, és nekiláttam itthon a W11 telepítésnek (Lenovo M910q tiny, i7 7700T, 32GB ram, 120GB ssd). Legnagyobb meglepetésemre mindenféle registry módosítás nélkül felment az operációs rendszer (Pro 64bit), azóta is használom, az update is működik.
-
DarkGubi
aktív tag
válasz
ricsi99
üzenetére
Pont ebbe futottam bele én is, de meg tudtam oldani.
2 lehetőséged van:
Group Policy:
Számítógép konfigurációja > A Windows beállításai > Biztonsági beállítások > Helyi házirend > biztonsági beállítások
Microsoft hálózati ügyfél: Kommunikáció digitális aláírása (mindig) > kikapcsolva
Azaz ki kell kapcsolni.
Registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters
alatt:
RequireSecuritySignature
értéke (REG-DWORD): 0
Emellett persze kell még a másik is amit fentebb nokiauser írt. -
Geth
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Ezek a tippjeim maradtak:
- Nem a teljes "gépnév\felhasználónév" formában adtad meg a felhasználónevet.
- A távoli felhasználó nem tagja a távoli rendszeren az Adminstrators csoportnak (nekik van alapból engedélyezve a távoli elérés). Ha ez nem is cél, akkor külön lehet engedélyezni csak a konkrét felhasználóra is a távoli elérést.
- (nem túl valószínű) El lett állítva a távoli rendszeren a default portról az RDP (registry-ben lehet ilyet), ilyenkor nemcsak a címben kell megjelennie a portnak, de a távoli rendszeren a tűzfalszabályt is igazítani kell. -
boborján2
őstag
válasz
Csorbi
üzenetére
Bár nem vga , de most már azért is ,puszta kíváncsiságból megkérdezem.
[link] <------ erre van valami ötleted mi lehet a turpisság amit elkövettem?
(Mellék infó : legális w11 , legális üzleti office csomag) szóval nem buherált ,nem sufni tuningot , nincs a registry -be bekenyúlva , nincsenek system fájlok módosítva stb....
-
válasz
adika4444
üzenetére
Hali. Sima Realtek audio console van. Meg DTS audio, de a BIOS frissítés óta eltűnt a lehetőség. Ha kihúzom a jack e szól a belső hangszóró, ha bedugom akkor meg a fejhallgató. Hát ez van, ezzel nem tudok mit kezdein, friss telepítés minden. lehet van rá valami registry hack, de a neten nem találtam.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ebben a cikkben is le van írva, hogy a Windows Fényképnézegető már eleve nem része nemhogy a Windows 11-nek, de már a Windows 10-nek sem.
How to Restore Windows Photo Viewer in Windows 10/11
"You may have to restore Windows Photo Viewer again after every quality or feature update from Windows Update."
Registry mókolással elvileg visszaállítható a Windows Fényképnézegető, de azt az egyes frissítések felülírhatják és utána újbóli beállításra lehet szükség.
Choose Default Apps in Windows 11
Ha az előbbiek stimmelnek, megtörtént a visszaállítás, akkor az "Open with Context Menu" módszerrel is ki kellene tudni választani a Windows Fényképnézegetőt. Na persze mivel már alapértelmezetten nem a rendszer része és csak mókolással bírható újra működésre, ezért az előbbi sincs feltétlen kőbe vésve.
Egyébként szvsz sokkal jobb az új Fényképek alkalmazás, mint a régi, fapados Windows Fényképnézegető, már csak ezért sem feltétlen létszükséglet az utóbbi erőltetése.

Ha valakinek a Fényképek alkalmazás nem felel meg, akkor meg ott vannak az IrfanView, FastStone Image Viewer,, Honeyview, stb. 3rd party programok, akkor már célszerűbb egy olyat telepíteni - normál módon, nem portable formában, ha az alapértelmezettként beállítás a cél - , mintsem registry mókolással erőltetni a hivatalosan már eltávolított Windows Fényképnézegető használatát. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
A következő problémám lenne: valamiért "elmászott" pár kép file típus program társítása a rendszerben. Pl. a png file-ok eddig a "klasszikus" Windows Photo Viewer -el nyíltak meg, de most hiába próbálom átállítani, bármivel megnyitja, amire állítom, csak pont ezzel nem akarja.
Próbáltam már:
Jobb klikk->Opens with-el
A File tulajdonságok-ban
A Beállítások->Default apps-ban is átállítani, de amint kiválasztom a Windows Photo Viewer-t, nem történik semmi, hanem marad azon a programon, amin eddig volt.A registry-ben pedig a a file asszociációk be vannak elvileg rakva ehhez a programhoz:
Szóval már mindent kipróbáltam, amit tudtam, de csak nem akar visszaállni rá. Mivel lehetne még próbálkoznom?(Pl. a jpg file-okat most is a Windows Photo Viewer nyitja meg alapból, de vannak más kép file típusok, amikre egyszerűen nem tudom sehogy sem beállítani).
Köszi!
-
Csorbi
addikt
válasz
edeleny
üzenetére
Mivel annyi idő alatt a Windows (registry, update database, stb.) és driverek mérete, és az időközben feltelepített, főleg rezidens szoftverek mennyisége jelentősen megnőtt, így ez teljesen normális jelenség. Erre kár időt pazarolni, ha újratelepíted a géped, a Windows önmagában ismét villámgyors lesz, és egyre inkább lassul, minél jobban lakod be.
-
razorka777
veterán
válasz
balazs1956
üzenetére
Hasonló gondom volt nekem is, csak win10 alatt.
Töröltem a teamviewer registry bejegyzést, majd újra bejelentkeztem a programba.
Most(lekopogom) működik megint.
-
NYPD
senior tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Csak az AE-5-öt, csak már kínomban engedélyeztem újra mindent, amúgy le szoktam tiltani őket. Van amúgy egy tippem, hogy lehet, hogy a Revo bombázta szét a registry-t, mivel az uninstall után (azzal szedtem le a signalt, meg a creative összetevőket) van egy ilyen, hogy automatikusan "kitakarít" maradék fájlokat, és registryből is töröl. Már épp készülök az újratelepítésre....
Van egy tegnapi rendszervisszaállítási pontom, itt csak simán megyek tovább és megcsinál mindent magától? Sose használtam visszaállítást..

-
andreas49
senior tag
Sziasztok,
Tiszta telepítéssel raktam fel a W11-et. A tálca bal oldalán megjelent számomra új ikon, 'Widgetek' és időjárási adat van rajta, illetve rákattintásra olyan mint a Windows Start.
Miként tudom ezt eltüntetni? A gépházban nem találtam rá semmit. Esetleg registry? -
Francia91
veterán
válasz
Bence942
üzenetére
Nekem azért kellett registry-t átírni, mert Haswell-es laptopon van a Win11 (nem támogatott hardver). Csak ugyebár nem írtad, hogy támogatott vagy nem támogatott hardveren van Neked a Win11, így nem tudok pontosabbat... Ha támogatott hardveren van, akkor csak letöltöd a legfrissebb ISO-t, és beadod neki, aztán Setup.exe, onnan minden egyértelmű a menüben a továbbhaladás
Több opciót ajánl fel, ha elkezded a telepítést/frissítést, értelemszerűen ha az "Adatok és alkalmazások megtartása" (vagy hasonló nevű) opciót választasz, mindened megmarad
A videóban azért töröl, mert hivatalosan nem támogatott hardveres gépre telepít/frissít -
Francia91
veterán
válasz
Bence942
üzenetére
Én nemrég megcsináltam, 21H2-ről 23H2-re
Nekem alapvetően van egy Rufus-os Win11 (23H2) telepítőm pendrive-on, a registry átírás után azt eresztettem rá, megmarad minden program és adat -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Köv több hete állandósult problémával küszködök.
Kikapcsolásnál "egy program akadályozza a leállást" v mi a bánat üzenetet kapom.
Hol a Steam - csak a háttérben futott, nem használtam - máskor az utorrent, szintén évekig nyugisan tette a dolgát. Hol az Asus AI suite, stb.
Általában egy, néha néha két progi.Ezzel meg is békélnék, ha nem Giga Q32GC monitorom lenne, ami ha nem kap jelet, lemegy alvásba, és 4-5x kell megnyomi a bekapcs gombot a hátulján, hogy észhez térjen. Sacc 15 mp + 00.00 körül műanyag bili zaja család örömére.
Létezik valami registry v bármi más okosság, hogy leállításkor mindenképpen álljon le, és ne akadjon fel 1-1 nem használt programon?
-
geprombolo
őstag
Sziasztok, létezik valami beállítása a win11-nek (23H2), hogy ne kérjen jelszavas bejelentkezést sem indításkor, sem alvásból való visszatérés esetén?
Az meg végképp kiborít, hogy 1 hónap után meg kell változtassam a jelszavamat, pedig kizárólag helyi fiókot használok, jelentkezzen be a görcs a Microsoft fiókomba, nekem ne telefonáljon haza a renccer!
Szóval létezik-e ilyen beállítás, akár registry mókolásos módszer is érdekel, mert borzasztóan zavar! Csak én ülök le a gépem elé, a saját lakásomban, NEM KŐ JELSZAU!
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak! 2 kérdésben írok, amikben segítséget kérek.
1.) MS Teams. Miként tudom azt beállítani, hogy az ún. "Tevékenység" füllel/ablakkal nyíljon meg a program?
Akár registry módosítással, vagy valahogy...2.) Windows 11 Pro (jelenleg: 23H2, de korábbiak is) rendszer automatikusan indítja az Outlook és a Q-Dir Commander programokat, és még néhány apróságot. Csak úgy, mint ezelőtt Windows 10 rendszeren.
Összevetve a 2-t, Win11 jelentősen lassabban indul be, már az alkalmazások megnyitását is ide sorolva, mint az Win10-en volt.
Egyelőre nem jövök rá, miként tudnám "gyorsítani ezt a folyamatot.
(Hangsúlyozom, ugyanazon beállítások mellett. Szolgáltatások automatikus indítása is be- ill. kilőve.) -
válasz
pendre54
üzenetére
Ahogy olvasgatok a neten a hiba után, olybá tűnik a 22H2 nyűgje ez. Te is 22H2-t használsz? Mert ha igen, akkor egy 23H2-re való frissítés, lehet (nem biztos persze), hogy megoldaná...
Vannak természetesen leírások, hogy hogyan lehetne orvosolni (frissítések eltávolítása, registry matatás stb), de egy 23H2-ra való frissítés talán egyszerűbb lenne... -
King Unique
titán
válasz
5leteseN
üzenetére
• Mi van másutt a Windows 11-ben, talán a linkelt útmutatóban lévő msconfig megnyitási módszer és onnan a csökkentett módban történő indítás ott nem működik, vagy mi?
• Miért "erősen más már a folyamat" a Windows 11-nél, talán azok a registry bejegyzések, kulcsok ott nem úgy vannak mint a már linkelt útmutatóban, + amit egy Windows 11 specifikus leírás is szemléltet?
• Az előző válasz talán nem magyarul lett leírva?
• Az informatika, az IT nyelve a magyar lenne az angol helyett, Windows 11 témában a legtöbb, legjobb leírás talán magyarul és nem angolul érhető el?
• A linkelt angol nyelvű útmutatók értelmezéséhez talán perfekt angol nyelvtudás szükséges, amikor végig screenshotokkal vannak illusztrálva a lépések és már azokból látszik a lényeg?
• Ha az előbbi mégis ekkora problémát okoz egyeseknek, akkor talán a Google Fordító és annak használata / használata ismeretlen fogalom?
-
norba69
őstag
Jellemzően irfanviewnél jöhet elő, itt egy megfejtés. Saját praxisban még egyszer sem találkoztam vele (én faststone-t telepítek általában).
Id:
"If you check "Try to change associations in System-Registry (for XP, Vista, Win7, Win8)" on the IrfanView installer, the installer will add "NoOpenWith" values under Photo and Movie&TV registry keys to try to prevent them from taking over default apps.
Although this method worked on some older versions of Windows 10, it will no longer work and it only has a bad side effect now. That is, it will break associations for .jpg, .png, etc. IrfanView should stop adding bogus registry values. At least the uninstaller should remove whatever the installer added." -
Hogy lehet a taskbar gigantikus méretét és hatalmas ikonjait visszaállítani normális méretűre napjainkban?
Szükségem volt egy funkcióra amit csak a 11 tud, lefrissítettem a pc-men a 10-est, de mellbevágó mértékben butult a UI testreszabhatósága, konkértan képernyőfelületet is veszítettem a giga taskbar miatt, és a régi registry tweak már nem vezet eredményre.Ha ezt nem lehet megoldani, létezik 11-re olyan megbízható app, ami teljesen lecseréli a taskbart (és a start menüt sem bánnám).
-
attilav2
őstag
Magyar oldalak pár hónapja lehozták a deskmodder.de cikkét, némelyik kissé elferdítve arról írt hogy kivették a telepítőből(canary buildekből) az inkompatibilis gépekre való registry hack-es telepítés lehetőségét. Nos pontosítok, nem erről szól a német cikk, hanem arról hogy bizonyos nagyon régi processzoroknál a canary buildekben már nem működik a registry hack-es trükk. Konkrétan két procit említ a cikk amelyeknél a registry trükk már nem működik: Core 2 Duo T6500 és AMD Turion II P650. A Qemu-val lehetséges fake cpu id-t beállítani, Core 2 Duo T7700 fake id-t beállítva a szokásos registry trükkel telepíteni tudtam a 25967-es canary build-et Qemu virtuális gépre, a német cikkben 25905-ös canary builddel végezték valódi gépeken a tesztet. C2D T6500-as fakeid-t még nem tudtam beállítani Qemu-ban, nem tudom hogy lehetséges e, ha jól látom egy fix lista van a beállítható fake cpu id-k ből, így elvileg nem lehet akármit beállítani. Turion nincs a választható fakecpuid listában így azt nem tudom tesztelni.
i3 4160 procim van, ha simán a host cpuid-jét adom a virtuális gépnek akkor is feltelepül simán a registry trükkel a 25967-es canary build és az uupdumpról szedett elvileg végleges 23H2 iso is. Ellenőriztem, a fakecpuid jól működik, a virtuális gépben indított teszt programok, pl aida, a bekamuzott cpu-t írják ki, és a gépházban, eszközkezelőben is a bekamuzott cpu szerepel. Teszteltem Cascadelake-Server(Xeon) fakecpuid-vel, secure boot-tal, sw-tpm-el ellátott virtuális Qemu gépen a 23H2 "végleges" és a 25967-es buildeket simán, reg. trükk nélkül felment a rendszer, és a pchealth check is kompatibilisnak mondja a gépet. Szóval jól hazudik a Qemu

Kicsit árnyalni szeretném a képet, mielőtt eluralkodik a pánikhangulat hogy a régi gépekre teljesen kizárják a telepítést
Szóval nem kell rohanni lólhalálába új gépet venni 
-
VGYke
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm! Win10-11 frissítés mit tesz a meglévő, gyártói driverekkel, lecseréli win11alatti driverekre, vagy meghagyja ami most van. Mit tesz a telepített programokkal, újratelepíti, vagy békén hagyja, valamint a Registry szűz lesz, vagy átörökíti a win10 beállítás jegyzékét, az esetlegesen benne lévő feleslegekkel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S4 FSP 500W
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad G3 LTE i5-1245U 10mag 16GB 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Intel IGP, chipset, wifi drivereket nem néztem meg milyen verzió alatt futnak de egyelőre semmi probléma.

Durva véletlen az időzítés
(ASRock lap, BIOS friss, legutolsó, szeptemberi)

.
), annyinak normál esetben bőven elégnek kell lenni és azért havonta javasolt telepíteni a frissítéseket.

)
.

Szóval már mindent kipróbáltam, amit tudtam, de csak nem akar visszaállni rá. Mivel lehetne még próbálkoznom?