Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Ehhez ilyen felállásnál mindenképpen külső particionáló program (pl. MiniTool) fog kelleni mint már említették, meg ha alaplemezként és nem dinamikus lemezként (utóbbi amúgy sem javasolt) akarod megoldani.
"Be kellett áldoznom azt a 643MB-os helyreállítási partíciót de az nem túl nagy veszteség."
Nem, nem kellett volna törölni a helyreállítási partíciót, ezekkel a külső particionáló programokkal eleve megoldható a helyreállítási partíció törlése nélkül is a C rendszerpartíció kiterjesztése...

-
King Unique
titán
Az érdekes lenne, amikor a microsoftos leírás is világosan szemlélteti, hogy a 22H2 verziójú Home és Pro kiadásoknál 2024. október 8-án megszűnt a támogatás, 22H2-nél max. az Enterprise és Education kiadások támogatottak még 2025. október 14-ig.
Na meg itt a "ment fel frissítés" nem mindegy, hogy csak pl. egy Windows biztonság (Defender) definíciófrissítés, vagy kártevő-eltávolító (MSRT) frissítés, vagy rendes havi kumulatív frissítés a Windows Update history alapján, mert ugye az utóbbi a lényeg.
Az "Igen, anno rufus segítségével telepítettem fel ezt a 22H2-t is erre a laptopra." alapján eleve nem felel meg a laptop a rendszerkövetelményeknek, ha már a 22H2 verzió telepítése is csak trükközéssel ment, de arról lett információ közölve hogy a PC Health Check alkalmazás mit mutat.
Ha sikerült utólag 24H2 verzióra upgra-delni, akkor mondjuk már mindegy. Ahol akkor az AI jól benézte a CPU POPCNT támogatást, mivel ha nem támogatná, akkor még eleve nem lehetett volna 24H2 verzióra váltani, nem működött volna, stb...
-
teptep
őstag
Megint felületes vagy! Én nem értettem félre amit írtál! Egyszerűen nem akartam elhinni, hogy a ChatGPT ugyan arra a kérdésre mást válaszol neked és nekem. Igaz én úgy kérdeztem, hogy SSE4.2 és POPCNT. Erre két igennel válaszolt. Most csak a POPCNT-t kérdeztem, most már ez is igen. Ha visszaírsz a chatGPT-nek akkor azt fogja válaszolni, hogy elnézést a tévedésemért és köszönöm hogy ilyen figyelmes voltál...
-
teptep
őstag
Nagyon felületesen olvasod a dolgokat és a belinkelt videót is. Ha a proci nem támogatja a popcnt utasítást, akkor kész, vége, semmilyen telepítési trükk nem segít rajta. 24H2 alatt egyszerűen hardveresen kékre fog fagyni, akárhogyan is próbálsz erőlködni, jutubozni, redditezni meg neowinezni. A belinkelt videóban is egyértelműen mondják, hogy a 15 évnél régebbi Intel CPU kapufa! És akkor még mindíg azzal jössz, hogy a "kommentekben is tömegesen és egységesen mindenki azt írja, hogy működött neki". Megint félre olvastál valamit. Az MS által támasztott hardveres követelmények megkerülése működött, és nem a popcnt hiánya miatti fizikai alkalmatlanság! Ezt még a chatgpt is tudja! Nem is értem, hogyan lehet úgy feltenni neki a kérdést (vagy félre értelmezni a választ) hogy az sűljön ki belőle, hogy a proci nem ismeri...
-
hhgygy
senior tag
Most már mindegy, de tök felesleges pendrive-ozni. 24H2 ISO-t felmountolod Windows 10 alatt, setup -product server és eldöntheted, hogy tiszta telepítést akarsz vagy mindent tartson meg. Én pont egy i3 6006u-s HP laptopon upgradeltem a. Windows 10-et, tökéletesen működik.
-
oba
addikt
Na úgy néz ki hogy mégsem kell tiszta telepítés. A rufus-al csináltam pendriveot a 24H2-es isoval. Majd még Windowson belül ezt a pendriveot használva adtam ki a tegnap említett parancsot cmd-ben, és most nem írta ki hogy nem telepíthető ez a frissítés a gépre hanem már telepíti is.
-
King Unique
titán
Már a legelső Core i generáció is támogatja a POPCNT/SSE4.2 utasítást (How to check if your old computer can run Windows 11 version 24H2), vagyis egy 6. generációs Core i3-6006U CPU-nál az nyilván nem lehet gond.
Egyébként nem lehet megkerülni, amit pl. a #22464 számú hozzászólásban is leírtak.A PC Health Check alkalmazás (is) megmutatja, hogy a PC megfelel-e maradéktalanul a rendszerkövetelményeknek, vagy nem.
A Home és Pro kiadásoknál a 22H2 verzió életciklusa, támogatása már 2024 október 8-án véget ért, jó hogy leesett majd fél év múlva...

-
teptep
őstag
Valamit benéztél. A i3-6006 Inteles [adatlapja] szerint:
Instruction Set Extensions Intel® SSE4.1, Intel® SSE4.2, Intel® AVX2
Tehát ismeri az SSE4.2 utasítást, ami feltétele a 24H2 rendszernek.
És ha ismeri az SSE4.2-t, akkor tuti működik a POPCNT is.
Vedd elő az AIDA64 alkalmazást, és nézd meg a proci tulajdonságait.
Mind az SSE4.2 mind a POPCNT támogatás be lesz pipázva.
Mint ahogy az én i3-4170 CPU-m esetében is így van - 24H2 alatt. -
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
"A potplayer beállításaiban a társításnál hiányzik az .mkv. Ha win11-ben az alapértelmezett alkalmazások beállításainál rákeresek a .mkv kiterjesztésre, nem találja."
Pedig ott van az!

VLC-re átállítva:
PotPlayerre átállítva:
Ui:
Biztos hogy az ".mkv"-t írtad a keresésbe?
Mert "mkv" tényleg nem található!
Új hozzászólás Aktív témák
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Spiegen Rugged Armor Pro tok PS Portal-hoz
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 13 Elitebook 830 G7 FHD IPS 600nit i5-10210U 4.2Ghz 16GB RAM 256GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- ÚJ! 32GB (2x16GB) Kingston DDR5 5600MT/s RAM készlet Bontatlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest