Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz
fcbarca
üzenetére
• Instant Fixes for the Windows Update Error 0x80070306
• Fix 0x80070306 Windows Update error
• How to fix Windows update error 0x80070306?Vagy hagyni a fenébe, mert a KB5052093 ugye csak választható kumulatív frissítés Windows 11 24H2 verzióhoz és nem kötelező telepíteni, a Windows Update is csak opcionális frissítésként ajánlja fel és nem telepíti automatikusan.
Windows 11 KB5052093 install fails, gets pulled, then re-released
Ez alapján nem egyedi eset a telepítési hiba, bár ha egyes felhasználóknál gond nélkül települ, másoknál meg hibára fut, akkor az azért elgondolkoztató, mármint hogy utóbbi esetben lehet amúgy is vannak ott ilyen-olyan gondok...
-
King Unique
titán
válasz
ritkaság
üzenetére
• Segítség a Windows aktiválási hibáihoz
• Az Windows aktiválási hibaelhárító használata
• A Windows újraaktiválása hardvermódosítás után
• Újraaktiválás telefonos automata ügyfélszolgálattal
Normál esetben simán megoldható a Windows 11 újraaktiválása
akár jelentős hardvermódosítás (pl. alapalapcsere, PC komplett cseréje) után is.
Na persze ha a #26985 alapján OEM / Retail helyett volume MAK termékkulcsot sikerült venni pár ezresért, amit még eladtak X másik vásárlónak is és az aktiválások száma elérte a limitet, akkor nem meglepő ha utólag le lett tiltva és nem működik az újraaktiválás... 
-
-
fcbarca
őstag
sziasztok
win 11 frissités nem megy fel.
"2025-02 Halmozott frissítési előnézet a(z) Windows 11 Version 24H2 rendszeren a(z) x64-alapú rendszerekhez (KB5052093)"
Telepítési hiba – 0x80070306
erre tud valaki megoldást? -
-
-
-
robag93
aktív tag
Sziasztok! A laptopom időről időre "Új kötetet" hoz létre. Fogalmam sincs, hogy mikor jön ez elő, de természetesen újraindításkor megkérdezi tőlem, hogy milyen kötetet szeretnék használni. Mostanra 4 kötetnél tartok. Elég zavaró, hogy lehetne ezt megszüntetni?
-
Csorbi
addikt
válasz
ritkaság
üzenetére
ShowKeyPlus mit ír róla?
-
kutga
félisten
válasz
ritkaság
üzenetére
Én office mellé vásároltam retail kulcsot, amit az eladó többször aktiválhatóként árult, aztán másodjára már nem működött, kértem és kaptam egy újat. Amúgy az ilyen jelentős módosításokat mindig alaphelyzetbe allítással szoktam kezdeni, mert már én is buktam így kulcsot.
-
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Van egy érdekes problémám. Win10 Pro-rőól frissítettem Win11 Pro-ra valamikor, nem tudom mikor.
Most hardver cserék történtek a gépemben. Alaplap, proci és memória. Windows aktiválást kér, de a Win10 kódját nem fogadja el. Scriptes-parancs sori kiolvasásra nem ír ki termékkulcsot. Hibajavító nem tud segíteni. Mit tudok ilyenkor csinálni? -
semetka
őstag
Létezik hogy z890es lapnál nincs csm menupont? Ki akarnám kapcsolni de nem találom
-
King Unique
titán
válasz
Aureal
üzenetére
Mármint bejön a Bitlocker recovery screen és kéri a helyreállítási kulcsot?
Find BitLocker Recovery Key in Windows 11
A BitLocker helyreállítási kulcs megtalálható a Microsoft-fiókban, meg akkor ha azzal lett telepítve a Windows 11.
"Jelszó nélkül meg nincs bejelentkezés sem ha a visszaállítás lenne cél gépházból…"
Írta bárki hogy ahhoz okvetlenül be kell jelentkezni a Windows 11-be és a gépházból kell indítani, amikor a WinRE menüből is indítható mint azt a linkelt útmutató világosan szemlélteti?
"A telepítő el se indul miatta!"
Miért nem lehet a POST után belépni a BIOS/UEFI menübe, vagy F12 / egyéb billentyűvel előhívható gyorsmenüben másik bot eszközt választani a Windows 11 telepítőjének pendrive-ról történő indításához?
-
-
-
Aureal
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Próbáltuk ezt, de már ott kezdi a gép, hogy bitlocker aktív és nincs jogunk semmihez! Ill. várja a bitl. feloldókulcsot, ami nincs.

Jelszó nélkül meg nincs bejelentkezés sem ha a visszaállítás lenne cél gépházból…
-
válasz
pendre54
üzenetére
Szóval, ennek a történetnek még van folytatása. Eddig nem írtam róla, de pár napja azzal kezdődtek a problémák, hogy a leállított gép, valami miatt, magától újra indult. Volt olyan is, hogy egy éjszaka háromszor is.
Ami lényeges, a hibernálást, már rögtön az új Windows telepítése után kikapcsolom. (2022 nyarán volt tiszta telepítés utoljára) A főkapcsolóra csak két opció maradt, az alvó állapot, és a leállítás. Az alvó állapotot sem használom a macska miatt
, mert előszeretettel felugrik az íróasztalra, véletlen meglöki az egeret, és már is feléled a gép.
Tehát kizárólag csak, a leállítás opciót használom.
Még egyszer, a Win működése közben nincs újraindulás szerencsére, kizárólag csak leállított állapotban fordult elő, az elmúlt pár napban.
Ma délután is .kb. fél három körül leállítottam, és olyan fél hat körül hazaérve látom, hogy újra be van kapcsolva.
Az eseménynaplóban ilyeneket látok, olyan fél öt magasságában:
Illetve a figyelmeztetés közvetlen előtte:
Tehát azt lenne jó kideríteni, hogy ennek is köze lehet e a Winnek, vagy esetleg hardveres gond, de akkor melyik fődarab képes arra, hogy a leállított gépet beröffentse újra, saját szakállára ?
Továbbá még arra kérnék ötletet, hogy létezik olyan szoftveres megoldás( pl. valamilyen parancsikon) amivel ha leállítom a gépet, garantáltan nem fog újra indulni csak akkor, ha én azt a főkapcsolóval indítom?
Nyilván, ezzel a kérdésemmel majd más topokikat is felkeresek, de a kollektív bölcsesség elve alapján úgy gondolom, hogy itt is helye van. -
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
+ Ha gyárilag Windows 11-gyel előtelepített új laptop és megvan még a gyártó recovery partíciója, akkor adott a lehetőség visszaállítani a gyári alapállapotba, ami az előbb említett alaphelyzetbe állításnál a "restore factory settings" opció. De lehet gyártóspecifikus megoldás is, mint pl. egyes ASUS laptopoknál a MyASUS in WinRE.
-
King Unique
titán
válasz
Aureal
üzenetére
• Reset Windows 11 PC
• Clean Install Windows 11Mármint mi a kérdés, hogyan lehet alaphelyzetbe állítani vagy telepítési adathordozóról (pl. pendrive) bootolva újratelepíteni a Windows 11-et?
Ott a linkelt útmutatók, részletesen szemléltetik a lépéseket. -
Aureal
őstag
Van egy új laptop, be lett üzemelve, azt hiszem helyi fiókkal, de a kollégám elfelejtette mit állított be jelszónak és természetesen a bitlocker is aktív a meghajtón. 🙂
Hogy lehetne erre újrahúzni a rendszert? Egy Dell Latituderól van szó, (3150 ha jól emlékszem). Állítólag a win telepítő driverekkel ellátott lemezkép is letölthető a gyártótól (?) még nem néztem…
-
Geth
veterán
Az általad linkelt oldalon:
Előfordulhat, hogy ezek nem minden felhasználó számára érhetők el, mert fokozatosan jelennek meg.Másképpen: a frissítés telepítése ÉS hogy a rendszereden be is kapcsolják ezeket jelen esetben 2 különböző dolog, és esetedben csak az egyik teljesül.
-
válasz
King Unique
üzenetére
Szóval, csak sikerült a Macriummal visszarakni, közvetlenül a februári havi frissítés utáni rendszert. Egyelőre nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, hogy egy problémát leszámítva, minden működik.
A Win naprakész, egyedül ezt a KB5052093-as előnézeti frissítést ajánlgatja, de ez ugye nem kötelező, meg olvastam, hogy ez is okozott másoknál problémát.
Az az egy probléma, amit eddig tapasztaltam, az valami úton-módon, a Win frissítéshez kötődik. Minden ilyen havi frissítés után, lefuttatom a leginkább ajánlott DISM parancsokat.
A "scanhealth" az simán végig fut, viszont utána, a "restorehealth", olyan 63 % környékén beragad, majd fél óra várakozás után sem történik semmi.
Ami érdekesség, hogy az "sfc scannow" parancs is simán végigfut, nem egyszer indítottam, és rendben talált mindent.
Visszatérve, a "restorehealth"-ra, azt vettem észre, hogy amikor annál a 63 %-os állapotnál megáll, a proci piszkosul dolgozik. A Feladatkezelőt megnyitva, az látszik, hogy a procit olyan 20 % körüli értéken pörgeti, a "Szolgáltatásgazda: Windows Update", mindaddig, amíg be nem zárom a parancssort.
Külön érdekesség, hogy ha ez után újraindítom a gépet, megjelenik a Win betöltése előtt a képernyőn, az az üzenet, hogy frissítések folyamatban vannak, stb., stb., miközben meg semmi nem frissül, mert mint írtam, naprakész a Win.
Egyébként ez másoknál is gond. Itt van egy kb, 10 napos Reddit bejegyzés, hasonló gonddal. [link] Konkrétan erről a hozzászólásról van szó:
Ha jól értem, akkor az illető, a Gépházon belül, ezt az opciót használta a DISM javításra?
Mondjuk én most biztos, hogy ezzel nem próbálkozok, örülök, hogy a nagyobb problémák megszűntek, meg egyébként is, jövő kedden jön a havi frissítés, hátha orvosolja ezt is. -
Sonja
nagyúr
A KB5052093 frissítésben van 2 olyan (elvileg) javított hiba, amit én is észrevettem.
[Fájlkezelő] Javítva: A címsor átfedi a fájlokat az F11 teljes képernyős mód használatakor.
[Start menü] Javítva: A fiókkezelő úszó menüjének megnyitásakor helytelenek a színek. Ez akkor fordul elő, ha vegyes sötét és világos egyéni módot használ a Beállítások > Személyre szabás > Színek területen.
Nos, nálam egyik sem javult meg, maradt ugyan úgy! Pedig a frissítés feltelepült normálisan.
Másnál?

-
Hawk1979
őstag
WTF? Miért szürke? Miért nem működik? Időjárás,hírek nuku...
-
King Unique
titán
válasz
pendre54
üzenetére
Mármint értelemszerűen teljesen törölni kellene a pendrive-ot. pl. parancssorban (eddig elég).
Vagy ha már a Rufus által lett GPT, akkor azzal újraparticionálni MBR szerint a "nem bootolható" opciót és MBR-BIOS sémát választva."Este leállítottam a gépet, működött minden 100 %-osan, másnap újraindítottam, és utána jöttek csűstül a bajok, minden előzmény nélkül."
Akkor ott már eleve gondok lehettek, max.nem tűnt fel, mert csak úgy a semmiből, semmilyen hardveres és szoftveres módosítás nélkül nem szokott csak úgy megborulni minden...
-
válasz
King Unique
üzenetére
"Még csak pendrive és arról történő bootolás sem feltétlen kell, mivel hozzáadható a Windows boot menühöz is a Macrium Reflect recovery opció"
Kipróbáltam az általad javasoltat is, a Win újraindításakor felajánlotta az op. rendszer választásánál a Macriumot, rányomtam, hát ez sült ki belőle.
Ehhez annyit, hogy a Win, jelenlegi problémáját megelőzően, semmilyen hardver csere nem volt, nem volt szoftver frissítés sem, a Win is naprakész volt, tehát semmi újat nem raktam fel, egyik napról a másikra fosta össze magát a rendszer. Este leállítottam a gépet, működött minden 100 %-osan, másnap újraindítottam, és utána jöttek csűstül a bajok, minden előzmény nélkül.
Még annyit, ha megpróbálnám a pendrive-ot átkonvertálni MBR-re, mekkora az esélyem? -
válasz
King Unique
üzenetére
Hát kb. annyira van szerencsém ezzel, mint k@rvának a jámborsághoz.
A pendrive-on a lemezkezelőben töröltem a partíciót, meg még formázást is kért szóval lett egy üres cucc.
Értelemszerűen az E:.
Indítom a Macriummal a helyreállítási médiakészítését, és csak visszapofázik, azaz nem engedi továbbra sem.
-
-
King Unique
titán
válasz
pendre54
üzenetére
Még csak pendrive és arról történő bootolás sem feltétlen kell, mivel hozzáadható a Windows boot menühöz is a Macrium Reflect recovery opció, lásd "Adding a boot menu option for system Image recovery".
De ha már nekiálltál, meg eredetileg is úgy volt, akkor maradjon a pendrive, aminél le lett írva, hogy a Macrium Reflect program saját létrehozó eszközét használva MBR-alapú pendrive (gyárilag is eleve MBR mindegyik, itt vélhetően a Rufus-féle GPT-UEFI séma szerinti kiírás miatt lett GPT) kell. -
King Unique
titán
-
válasz
King Unique
üzenetére
Vazze, itt szopok ezzel a Macriummal már lassan fél napja, miközben meg a Win is összefosta magát, amiről még külön nem is írtam, de talán jobb is.
Akkor, ha a pendrive-t MBR alapúra formázom, és úgy próbálok egy új helyreállító médiát létrehozni, akkor elvileg jó lesz?
De mi van a szintén GPT-s SSD-vel, amin a képfájlok vannak, azért nem fog nyekeregni, én már már teljesen belemacskásodtam ebbe az egészbe. -
King Unique
titán
válasz
pendre54
üzenetére
Tehát a legutolsó ingyenes verzió, a 8.0.7783. Normál esetben még annak is működnie kellene, de ugye lehetőség szerint javasolt mindig a legújabb aktuális verziót használni.
"azt írja, hogy nem támogatott lemez, meg baja van a GPT formátummal."
Ez nem újdonság, a Macrium Reflect helyreállítási média létrehozásánál MBR-alapú USB-s meghajtó kell, a GPT-t nem támogatja a programon belül létrehozva.
Egyébként ennek a Windows 11-hez nem sok köze van, mivel Macrium Reflect specifikus probléma, de sebaj.
-
-
-
Hogy tovább folytatódjon a szopás.
Megpróbáltam egy új helyreállító médiát csinálni a saját progijával, erre ezt látom:
Mind a pendrive-ra, mind a képfájlokat tartalmazó SSD-re azt írja, hogy nem támogatott lemez, meg baja van a GPT formátummal. Ez mégis mi a franc, a 23 H2-nek fél évvel ezelőtt miért nem volt baja. Szóval ,nem tudok új, friss helyreállító médiát sem csinálni.
Kellet nekem ez a szar 24H2, mint üveges tótnak a hanyatt esés
, nem véletlen ódzkodtam tőle, május, június előtt nem is akartam frissíteni, de fölerőltette magát. -
válasz
King Unique
üzenetére
Ez az ingyenes verzió van telepítve:
Igen, a WinPE/RE ezzel a saját progijával lett elkészítve még 2024 nyarán, igaz akkor még 23H2-es Win volt, de nem gondolnám, hogy a 24H2 kavart volna be most, de ki tudja. Minden esetre, most készítek egy újat, meglátjuk, hogy azzal mi lesz.. -
válasz
Doky586
üzenetére
Akkor itt van még pár kép
1./ezen pl. egyáltalán nem látszik a G meghajtó, amin a képfájlok vannak:
2./Itt ugyan látszik a G : rendszermentés, de ha erre, vagy bármelyik piros X-esre nyomok, semmi nem történik.
3./Ha rányomok a Browse for on image file opcióra, és ott kiválasztom a G: rendszermentés-t, akkor csak ennyi látszik, itt semmit nem lehet csinálni, csak kilépni.
-
-
King Unique
titán
válasz
pendre54
üzenetére
"De olyan is volt, hogy a Macrium Reflect XY régebbi verziója nem megfelelően kezelte az USB-n csatlakoztatott meghajtókat, ezért is javasolt lehetőleg mindig a legújabb verziót használni."
Itt lehet inkább erről lesz szó, meg ha többszöri újrabootolás után sem detektálja az USB-n csatlakoztatott SSD-t, a mellékelt screenshoton a "Refresh" opció vagy F5 hatására sem listázza ki, stb.
Viszont az továbbra sem derült ki a leírtakból, hogy a Macrium Reflect programnak pontosan melyik verziója van használva, ha pendrive-ról bootolható WinPE / WinRE változata akkor a program telepített változatával lett elkészítve a saját PC-n vagy külső forrásból letöltött ISO-fájl használva, stb.A #26925 alapján ott minden oké, alaplemez, GPT-s adatpartíció, nincsen bekapcsolva BitLocker, stb.
-
Csupingo
veterán
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Biosban bekapcsolod, nem marad úgy?
-
-
Sanyi.mTs
addikt
van arra megoldás, hogy a bejelentkező résznél mindig aktív legyen a num lock?
tapasztalatom: saját felhasználóm alatt működik (amikor beírom a jelszavam), majd belép a gyerek a sajátjával (ami nem kér jelszót), kilép és miután én megint belépnék, már ki van kapcsolva a num lock
-
válasz
pendre54
üzenetére
Macriumban rá kell kattintani hogy mutassa a meghajtó/könyvtár tartalmát. Az egérnyilal szándékosan fedted el hogy melyiken áll? Nem a többire kéne kattintanod? Lemezkezelőben megnézted? Nem lett RAW a filerendszer a mentés helye? Vagy más a betüjele? Keresd ki újra...
-
válasz
King Unique
üzenetére
"a visszaállításnak is mennie kellene USB-s meghajtón lévő képfájlból, ellenben ha pl. hiba van az USB-s csatlakozásnál, adatkapcsolatnál, akkor nyilván nem meglepő ha nem működik."
Ok, de ezt hogy tudom kideríteni, ugyanis ha USB-n csatlakoztatom az érintett képfájlokat tartalmazó meghajtót, azonnal látja a Win, meg tudom nyitni, és látom a mentéseket. Kipróbáltam, vagy 4 USB portban, mindnél felismerte rögtön a Win, szóval nem értem, hogy akkor a Macriummal, miért nem működik. -
King Unique
titán
válasz
pendre54
üzenetére
Normál esetben igen, a visszaállításnak is mennie kellene USB-s meghajtón lévő képfájlból, ellenben ha pl. hiba van az USB-s csatlakozásnál, adatkapcsolatnál, akkor nyilván nem meglepő ha nem működik. De olyan is volt, hogy a Macrium Reflect XY régebbi verziója nem megfelelően kezelte az USB-n csatlakoztatott meghajtókat, ezért is javasolt lehetőleg mindig a legújabb verziót használni.
Ha olvastad és annyira képben vagy a #23717-ben leírtakat illetően, akkor mi a kérdés, illetve miért kérdés?

A régi és új módszerrel is ugyanaz érhető el, mindkettőt a működő Windows 11 alól lehet indítani és nem kell külön bootolni pendrive-ról, pendrive amúgy sem feltétlen kell ha maga a letöltött ISO-fájl is elég az in-place upgrade-hez, mindkettőnél először le kell tölteni a Windows 11 ISO-fájlt, stb. -
válasz
King Unique
üzenetére
Bocs, azt nem írtam valóban, de a mentéseket tartalmazó SSD-t, egy átalakítóval USB-n csatlakoztatom, de ezzel a módszerrel a képfájlok mentése eddig sima ügy volt, azt gondolom, hogy akkor a visszaállításnak is menni kellene így, vagy rosszul gondom?
Ok, én olvastam, meg képben is vagyok a 23717 alatti dolgokkal, én arra lennék kíváncsi, hogy ezek közül, melyik a legbiztosabb, azaz kb. bolondbiztos módszer, a Gépházból indított, vagy a telepítő pendrive-os, melyik a javallott az első körben? -
Üdv!
Lett egy nagy gebasz egy-két napja, egyelőre a részletekbe most nem mennék bele, egyelőre két dologban kérnék segítséget. Végeztem egy rendszervisszaállítást, egy február végi dátummal, akkor még minden normálisan működött. Vissza is állt a rendszer, a megadott napra, de ha lehet, még szarabb lett minden, például az alapértelmezett böngészőt a Chromot, vagy a Brave-ot meg se tudtam nyitni, egyszerűen az ikonjukra kattintva semmi nem történt, meg más egyébb problémák is, de egyelőre nem részletezném.
Töröltem a Chromot a Revo-val, majd újratelepítettem, így legalább az már működik.
A következő lépésem az lett volna, hogy Macrium Reflect-el visszaállítom a C meghajtó teljes lemezképét, abból is a február közepén készítettet.
A próbálkozás előtt így néznek ki a meghajtók.
A C-n van értelemszerűen a Win, meg a kisebb terjedelmű progik, A D-n a nagy méretű játékok, az F-en meg egyéb cuccok, fotók, ilyen-olyan anyagok, stb.
A Macrium, a legutolsó ingyenes verzió, ehhez már két-három hónapja készítettem, egy 8 GB-os pendrive-ra, egy helyreállítási cuccot, ez az E meghajtó. A G meghajtón vannak a korábban elmentett lemezképek a C-ről, mindegyik kb. olyan 41-42 GB méretű.
Szóval, a pendrive-ot + a mentéseket tartalmazó SATA3-as SSD-s cuccot csatlakoztattam , a BIOS-ban a Boot menüben kiválasztottam a pendrive-ot, és szépen be is töltött a Macrium.
Na, innentől van komoly gondom, kiválasztva a Restore opciót, egyáltalán nem nyílik meg a G, ahonnan ki tudnám választani a visszaállításhoz szükséges képfájlt.
Hiába nyomok rá, a "Browse for an image file" opcióra semmi nem történik.
Ahogy látszik is, ilyen piros X van a meghajtó előtt. Innen már csak egy opció van, kilépni, és vissza a Win-be.
Kérdésem, hogy valamit nagyon nem jól csinálok, vagy olyan szinten összefosta magát a rendszer, hogy már a Macrium sem működik normálisan?
A másik kérdésem, hogy ha muszáj lesz újra kellene telepíteni a Win-t, de úgy, hogy a telepített progik maradjanak, akkor melyik a biztosabb megoldás, a Gépházból indított, vagy a telepítős pendrive-os, ahol ugye nem a tiszta telepítést viszi végig az ember, hanem a javításos vonalat, szintén a fájlok megtartásával?
Szóval, egyelőre erre a két kérdésre várnék segítséget, azután majd látom, hogy hogyan tovább.
Előre is köszi a segítséget. -
King Unique
titán
válasz
Medical
üzenetére
• Switch to Local Account from Microsoft Account in Windows 11
• Switch to Microsoft Account from Local Account in Windows 11Utólag, a telepítés után is lehet helyi fiók és Microsoft-fiók között oda-vissza váltani pár kattintással.
• Enable or Disable Automatically Sign in Account at Startup in Windows 11
• Enable or Disable Passwordless Sign-in for Microsoft Accounts in Windows 11
• AutologonMegoldható az automatikus bejelentkezés beállítása helyi fióknál és Microsoft-fióknál egyaránt.
-
norba69
őstag
válasz
Medical
üzenetére
Ha megosztást szeretnél használni, akkor inkább hagyd meg a jelszót, és automatizáld a belépést az autologonnal.
MS fiók kilépés a gépház - fiókok alatt található, egy gombnyomás.
Szerk: kicsit elkéstem
-
Medical
aktív tag
Sziasztok.
Lenovo laptopra a win11 24H2 telepítettem fel, sajnos elnéztem és sikerült Microsoft fiókkal amit, nem szerettem volna!
Ebben szeretném kérni a segítséget, hogy ezt megdzünzrssem.
Nem szeretnék semmilyen jelszót belépéskor.
Előre is köszönöm. -
-
-
válasz
King Unique
üzenetére
Ok, rendben, köszi.
-
King Unique
titán
Le van írva abban a hozzászólásban mi a teendő, mikre (több dologra) javasolt odafigyelni, ami ha nem megy, akkor maradni kellene az eredeti elképzelésnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Illetve a figyelmeztetés közvetlen előtte:
Ha jól értem, akkor az illető, a Gépházon belül, ezt az opciót használta a DISM javításra?
Mondjuk én most biztos, hogy ezzel nem próbálkozok, örülök, hogy a nagyobb problémák megszűntek, meg egyébként is, jövő kedden jön a havi frissítés, hátha orvosolja ezt is.
Másnál?
Ehhez annyit, hogy a Win, jelenlegi problémáját megelőzően, semmilyen hardver csere nem volt, nem volt szoftver frissítés sem, a Win is naprakész volt, tehát semmi újat nem raktam fel, egyik napról a másikra fosta össze magát a rendszer. Este leállítottam a gépet, működött minden 100 %-osan, másnap újraindítottam, és utána jöttek csűstül a bajok, minden előzmény nélkül.
Értelemszerűen az E:.
Mind a pendrive-ra, mind a képfájlokat tartalmazó SSD-re azt írja, hogy nem támogatott lemez, meg baja van a GPT formátummal. Ez mégis mi a franc, a 23 H2-nek fél évvel ezelőtt miért nem volt baja. Szóval ,nem tudok új, friss helyreállító médiát sem csinálni.
2./Itt ugyan látszik a G : rendszermentés, de ha erre, vagy bármelyik piros X-esre nyomok, semmi nem történik.
3./Ha rányomok a Browse for on image file opcióra, és ott kiválasztom a G: rendszermentés-t, akkor csak ennyi látszik, itt semmit nem lehet csinálni, csak kilépni.
Tehát ugye, a G meghajtón vannak a korábban készített lemezképek. Megnyitva
Egyébként most mindjárt újra elindítom a Macriumot, és lövök több képet arról is, ha bármelyik meghajtóra katt, akkor mi történik.
A C-n van értelemszerűen a Win, meg a kisebb terjedelmű progik, A D-n a nagy méretű játékok, az F-en meg egyéb cuccok, fotók, ilyen-olyan anyagok, stb.
Kérdésem, hogy valamit nagyon nem jól csinálok, vagy olyan szinten összefosta magát a rendszer, hogy már a Macrium sem működik normálisan?