Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
igi
aktív tag
válasz Demertin #896 üzenetére
Ami nálunk eddig a legjobban bejött, az asszonynak, az a [Nomad Outland]
Magyarországon sajnos nem láttam még webshopban sem, de pl. Ausztriában, Németországban elérhető, rendelhető. Az ára kb. 30-40€.
this is the beginning of a beautiful friendship
-
Gibo
senior tag
A mai áldozat megint egy West Cork, mégpedig a Black Cask.
Illata kellemesen édeskés, keveredik a karamella némi körtével.
Ízében szintén a karamellás édesség az első ami megjelenik, kellemesen olajos, azt követi némi borsos, alkoholos felütés, majd némi tölgy egy árnyalatnyi füsttel.
Lecsengése határozottan rövid és száraz.Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Demertin
tag
Hát, asszonykám menthetetlen úgy érzem
Vettem egy Glen Moray 12 évest, de nagyon nem jön be neki. A pozitívum, hogy nekem ebéd utáni italnak tökéletes lesz, kellemesen csalódtam.
Viszont ha már itt vagyok szeretnék kérni 1-2 ajánlást. A single maltokat kedvelem és kipróbálnék valami újat. Az utóbbi években megragadtam pár márka termékeinél, melyek : Glenmorangie 10, Glenfiddich 12, Talisker 10, Tomatin 12. Ezek közül a Talisker nálam a nyerő, talán nem is kevéssel.
Árkategóriában ~20e és jöhet több is, 2-3 üveggel tervezek venni. -
Frogged
aktív tag
válasz Demertin #903 üzenetére
Sajnos várható volt hogy ez lesz az eredmény a Glenmorangie 10 és a Glenfiddich 12 a legbarátságosabb maltok között van akinek ez nem elég könnyed annak más sem fog meg felelni.
A Talsiker 10 ha bejött én bepróbálnám az Ardbeg 5 vagy 10-et szintén édes , sötét ízvilág dominál bár jóval füstösebb mint a Talisker.
De a Laphroagh 10 vagy Select és a Caolila 12 is jó árérték arányú ha az Ardbegtől kevésbé de a Taliskertöl több füstöt szeretnél.[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
Sajnálom...Nekem a füstösök terén még nem igazán van tapasztalatom, de ha szereted az édesebbeket, akkor ajánlom a Wild Turkey Rare Bread-et ill. a Jameson Caskmates Stout edition-t...ami most már talán nem is Caskmates névre hallgat. A 18éves Jameson is nagyon finom, de az már bőven a 20e Ft-os határ felett van. Nagyon kellemes még a Bushmills 10yo is.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
igi
aktív tag
Mivel a kedvenc füstöseimet (Laphroaig, Caol Ila, Ardbeg) már ajánlották a kollégák, néhány egyéb:
Cardhu 12 és Gold Reserve - nekem mindkettő eléggé bejött a gyümölcsös oldalról.
Maker's 46 - fényévekkel jobb, mint a Mark. Talán a legjobb bourbon, amit ittam (a Jim Beam Signature Craft már régen volt - jó lenne egy összehasonlító teszt )this is the beginning of a beautiful friendship
-
Gibo
senior tag
A 46-ról jut eszembe, a Maker's Mark 101-et kóstolta már valaki?
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Gibo
senior tag
Ma este megbontottam a Glen Moray Chardonnay Cask Finish-t.
Ennyire borsos whisk(e)y-t nem is tudom mikor ittam utoljára..
Amikor kicsavartam a dugót egyből a chardonnay kellemes illatát éreztem, még a párom is megkérdezte, hogy milyen bort bontottam
Gyönyörű színe van, állagra kellemesen olajos.
Ízében először egy karamellás édesség jelentkezett majd egyből bors bors és még némi bors, ezt megint karamella követte és utóízében jelentkezett a Glen Moray-re jellemző gyümölcsösség, melyben most az alma dominál és halványan megjelenik a chardonnay is.
A lecsengése közepes. Kíváncsi vagyok mennyit lágyul egy-két nap alatt.[ Szerkesztve ]
-
Funthomi
aktív tag
A topic alapján kerestem füstös whisky-t és egy 10 éves Ardbegre esett a választásom. Este kóstolás
YOLOska
-
Funthomi
aktív tag
Nos tegnap megkóstoltam a Ardbeget: kellemesen füstös, nem túlzóan, majd össze akarom vetni a Scarabusszal (nem a 10 éves) is. Két kisebb kóstolás volt este és eltelt köztük kb. fél óra, mielőtt kitöltöttem a másodikat a pohárba kellemes édes illat maradt meg benne A második körben pár csepp vizet is tettem a whisky-be, túl nagy különbséget nem találtam így sem.
Úgy hiszem nem lőttem mellé az Ardbeggel[ Szerkesztve ]
YOLOska
-
-
Gibo
senior tag
Sziasztok!
Amazonon Prime Day keretében iszonyat jó áron vannak most whisk(e)y-k. Pl. Dalwhinnie Highland Single Malt Scotch Whisky - 15yo 30€, Singleton 12yo 20€, Talisker Storm 28€, Auchentochan 12yo 22€, Knob Creek Rye 28€, Caol Ila 12yo 30€...és és és
sikerült megint elverni egy csomó pénzt...Ill. ha vkit érint HW is van jó áron. A Samsung 980 Pro 1 TB 154€ az Acer VG270UP pedig 259 €
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
Megérkezett a Prime Day-es csomag is...Ha már megszívattak azzal, hogy egyenként küldték el a rendelést egy csomag helyett, a Johnnie Walker Black Label helyett sikerült nekik egy második Knob Creek Rye-t bepakolni
-
Gibo
senior tag
válasz Space marine #917 üzenetére
Egy része fogyasztásra kerül sok viszont a gyüjteménybe megy Az a baj, hogy most már az összes erre szánt szekrény / polcfelület tele van (jeleleg a gyüjteményben 119 bontatlan üveg található)...Ùgy számolok, hogy 4-5 üveg van a gyüjteményben, amit majd átpasszolok apósnak, annak a helyére mehet még olyan amit érdemes elrakni
[ Szerkesztve ]
-
Space marine
aktív tag
Szép mennyiség ami nekem fura, hogy nem a limitációkra mész ha jól látom.. tudom, hogy van amikor a mainstream sorból kivezetnek valamit és el kezd felmenni az ára, de ez akkor fura nekem
Személy szerint én hülyét kaptam az elején amikor belemásztam ebbe a világba és rá döbbentem, hogy mekkora is... mit is gyűjtsek szindróma.. Te megoldottad, mindent IS
én meg elértem a pénztárca határát és inkább befejeztem a gyűjtést van valahol egy képem a topicban, sajnos nem tudtam folytatni a sort.. -
Gibo
senior tag
válasz Space marine #919 üzenetére
Igen, nálam is úgy indult, hoyg mindent is, aztán elkezdtem arra figyelni, hoyg mit vezetnek ki, az utóbbi idöben pedig elkezdtem nézni a limitált kiadásokat is..de abból amit tényleg megérné gyüjteni (Ardbeg limitált, Glenlivet limitált és társaik ) azok mind a húzósabb kategória..tehát 100€ + de inkább 200 € + Ez msot még nem fér bele sajnos. Majd ha egyszer sösszejön egy normális család ház, lesz nekik olyan hely amit szeretnék (lehetöleg száraz pince ) ) akkor majd megreformálom az egészet.
[ Szerkesztve ]
-
Space marine
aktív tag
Ardbeg és nagyobb, hiresebb társaknál kb esélytelen az átlag keuropai halandónak gyűjtögetni.. kivéve ha van ismi skóciában és nagyobb a buksza..
kell találni egy kicsi, hozzáértő független palackozót és talán ott van keresnivalónk, de amikor nekem is benyögte, hogy 4üveg jön ki 1hónap alatt 200ezerért na ott dobtam be a türcsit -
Gibo
senior tag
válasz Space marine #921 üzenetére
a Teeling szokott ilyen 20-40e palackos szériákat kidobni, de tölük annyira nem vagyok meghatódva, nem rossz amit csinálnak de nem is kiemelkedö..Kellene találni egy olyan palackozót / lepárló akik 35-50 € közötti áron hoznak valóban jó whiskeyt limitálva Tudom, bilibe lóg a kezem
A japánokra írják szakértök, hogy az évszámosítottakat szinte bármelyiket megéri gyüjteni, de azok is elég húzósak, jellmzöen 100 € + kategóriaNokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Space marine
aktív tag
jó mély bilibe
átlag 80font körül mennek a single cask kiadások palackozótól.. de itt már tudni érdemes jó pár dolgot: pl a 1996-os Ben Nevis lepárlás nagyon ott volt. Már passzolom miért, de nagyon dicsérték.
Őszintén szólva, sztem feleslegesen veszed ezeket az alap kiadásokat, már ha pénzt is szeretnél ezekből látni mondjuk 10év múlva.. inkább 5 ilyen helyett egy jól megválasztott Adelphi, Asta Morris palackozást..
de mint tudjuk, a gyűjtéshez kell egy kis őrültség! Csináld mert Neked ez jó![ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz Space marine #923 üzenetére
Igen, ahogy nött a palackok száma úgy tudatosult bennem is amit írsz... Most ma´r lassan elkezdtem lecserélni a hagyományosabb palackokat (meg a gagyibabkat mint pl a piros Johnny meg a hasonló blended-ek) komolyabbakra (Ardbeg Corryvreckan, uigedail ilyesmik) ill. limitált kiadásokra (Johnnie Walker Celebratory Blend, limitált black label (ami nem csak csomagolásában limitált)) vagy olyanokra mik kufutó szériák. Após úgyis folyamatosan rámjár, hoyg van e vmi olcsóbb whisk(e)y amit átvehetne Ahogy most végignéztem van vagy 20 üveg legalább a gyüjteményben amiket gondolkodás nélkül átengedek majd neki...
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
Végigfutottam gyorsan az összeset...Legalább 75 üveg van, amiket kb most azonnal lehetne cserélni bármire... Pontosabban valószínüleg ezek majd szép lassan elfogynak / apóshoz kerülnek
Itt viszont egész "normális" áron vannak limitált kiadások... Mondjuk pénztárcabarátnak ezt sem mondanám
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz Space marine #926 üzenetére
Ok, mindenképpen! Mondjuk most egy időre kiköltekeztem magam..de nincs három hónapja, hogy ugyanezt mondtam..
-
Gibo
senior tag
Lol...ma vettem észre, hoyg maradt még két csomag a kocsiban...Elküldték a Johnnie Walker Black labelt, azt is duplán Ìgy aztán az Amazonnak hála kaptam két üveg whisk(e)y-t ajándékba
-
Gibo
senior tag
A Flora & Fauna sorozatról mi a véleményed? Szerinted azt megérné gyűjteni?
-
Space marine
aktív tag
-
Dr.Zoo
őstag
Nem akarok belevauzni az ebay-en nézz rá egy-egy tétel "öregebb" italra, mennyiért vesztegetik a limited edition tételeket.
Ez talán némi kiindulási alapnak jó lehet, én hasonlóképp jártam el, csak cognac-ok tekintetében...[ Szerkesztve ]
"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."
-
Gibo
senior tag
válasz zsotesz81 #933 üzenetére
hmmm..Az a Glenfiddich..a Glenmorangie sor sem rossz Grat hozzá!
#934 Dr.Zoo Köszi a tippet!, és Space Marine, neked is a választ!
[ Szerkesztve ]
-
zsotesz81
senior tag
válasz Space marine #935 üzenetére
Hétvégi kis piálgatásra lesz, jó lesz lefolytani a jack-et .
-
zsotesz81
senior tag
válasz Space marine #939 üzenetére
Nem, azért ennyire nem vagyok alkesz barátokkal isszuk majd hétvégén, jobban megy tőle a darts . A többire kíváncsi voltam, nem kóstoltam még őket korábban.
-
Blaise
veterán
válasz Space marine #938 üzenetére
Ebből én is vettem 1 üvegggel, de még nem bontottam ki, milyen, kóstoltad már?
-
Space marine
aktív tag
Igazából kóstoltam, de alig emlékszem.. Volt egy kis keverés/kavarás ami túl jól sikerült
Épp ma gondoltam rá, hogy venni kéne egy sima 10es Laffit mellé. Ahova elvittem, a jó fej csaposunk is megkóstolta, Ő se érezte ki az édesebb jegyeket.. de ezért kell többször rá menni.
Az én tapasztalatom szerint nagyon nem mindegy a hangulat, stb.. Volt olyan mintám ami a végére mutatta meg magát, de azt azóta emlegetem 😁 -
Gibo
senior tag
válasz Space marine #938 üzenetére
Wow, az szép! 2010es palackozás
-
Gibo
senior tag
válasz Space marine #944 üzenetére
Limited Laphroaig nice... A Williamson mit takar?
[ Szerkesztve ]
-
Space marine
aktív tag
Na pont erre gondoltam vannak cégek akik nem engedélyézik a névhasználatot, pl ebben az esetben sem.. Pl Highland Park sokszor Orkney stb néven megy, mondjuk ott nem nehéz a szituáció, 2 lepárló van a szigeten 😁 csak tudni kell mi a housestyle.
Betty Williamsonnak /igen, csajszi volt / hivták a cég lepárló mesterét, aki nem kevés ideig nyomult náluk és mivel nem lehetett használni a Laffi nevet..
Legalábbis én így tudom -
Gibo
senior tag
válasz Space marine #946 üzenetére
Az ö áraik mennyire jók? itt vannak tölünk 20 km-re...lehet megérné kiugrani
-
Space marine
aktív tag
Jó kérdés, mostanság nem figyelem az árakat.. most is csak havernak szülinapi ajándék okán csábultam el a Laffi felé
de szimplán egyszerü.. nézd meg az itthoni webshopokat aztán hasonlítgasdMondjuk az Ardbeg Kelpie-t olcsóbban adnám ha szeretnél egyet
A Carn Mor Caol ILA-ja tetszik.. csak k**** messze van
-
Gibo
senior tag
válasz Space marine #948 üzenetére
a többi whisky-jük viszonylag drága, pontosabban máshol olcsóbb, de Carn Mor szinten ritkán széles a kínálatuk Ausztriában. Az már csak hab a tortán, hoyg itt van a szomszédban
Durva, hoyg a Kelpie vhol 100€ környékén nyitott...most meg szinte mindenhol 250€ felett adják.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest