- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gibo
senior tag
A heti loot
Illetve ha szerencsém van, még ma ideér az Old Skool Laddie is... 

-
Gibo
senior tag
válasz
zsotesz81
üzenetére
Artful Dodger-böl nekem is ezek az elsök. Ez az IB most kezd el megjelenni a német piacon, és egyenlöre nagyon jó ár/érték mutatóval rendelkeznek, amennyire a lepáróból és korból ki lehet indulni. Ok, hogy csak fél literesek, de pl. a 22 éves laddie 155€ volt. Ez 0,7l-re vetítve 217€ , ami szerintem elég korrekt.
Kilchoman meg csak azért jött mert 26% kedvezménnyel tudtam megrendelni...egyébként messze nem érnek annyit, amennyit kérnek értük. Még a Sanaig ok, ha el tudod hozni 40€ körül, de a többi szerintem nem annyira jó mint amilyen drága. -
Gibo
senior tag
Na, ma nálam is járt a postás...Ha meg már lúd, akkor legyen kövér, nemdebár?!

-
Gibo
senior tag

Az a Silkie jól néz ki.... Gratulálok hozzájuk!
-
Gibo
senior tag
Magánszemélyként csak adományként szedhetsz beugrót ha jól emlékszem, és amíg magánrendezvényként megy a buli, addig nem kell neked sem semmi képesítés. De lehet valaki jobban tudja
Mondjuk kérhetsz adószámot (emlékeim szerint létezik a NAV-nál a magánszemély adószámmal fogalma, és akkor ki tudsz állítani számlát is, csak akkor már lehet, hoyg csak zárjegyes termékeket kóstoltathatnál, merthogy akkor biztosítani kell a NAV felé a kóstoltatott tételek beszerzési körülményeit). -
Gibo
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Nem tudom a füst mennyire játszik, illetve, hogy a Millstone-t ismeritek-e, de ha még nem, és szeretitek a tőzeges whisk(e)yket, akkor merem ajánlani főleg a Tulip szériát, de a Pajarete hordós kiadás is nagyon jó! (Csak ugyanannyiba kerül 46%-al mint w Tulip ami viszont hordóerős 🫣
) -
Gibo
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Szép kínálat, de az árak elég túlzóak sajnos, ahogy írtad is...nem véletlenül kapni náluk még mindig régi Port Ruighe-t
Ha ilyen áron adják lesz belőle szerintem még '27-ben is
Meg a Laga Offermann is vicc 299€-ért...Én anno 94,99€-ért vettem..🫣😂
Köszönöm szépen a képeket! -
Gibo
senior tag
Talán tavaly beígérte, hogy ha meglesz a nem tudom én mennyi követő, akkor kisorsol 500e Ft-ot a feliratkozók között...😂😂
Ez sem segített...Néha tényleg fájdalom hallgatni. Az vicces, mikor azon ragel, hogy olyanok tartanak whisk(e)y kóstolókat, akik nem értenek a témához, bezzeg ő
És akkor elmond ilyeneket, hogy Oloroso és sherry hordóban érlelt, meg kiírja, hogy a legjobb cherry-s érlelés 🤣🤣🤣 A szakértő, hogy egyem meg a szívét. Meg az ilyen dumák, hogy ő már 10000+ whisk(e)y-t kóstolt...Aha. Már az anyatejhez is azt adagolták neki 😂Volt egy videó, ahol bourbon-ökről beszélt, egy srác odaírta alája, hogy nem tudja, hogy Ausztriában melyiket lehet kapni, erre odaírta, hogy ő sem tudja, mert ő az EU-ban kaphatóaktól beszélt.

-
Gibo
senior tag
szép loot!Jánosunk önjelölt Whisk(e)y szakértő, aki nem tud elmondani/leírni nyelvtől függetlenül két mondatot nyelvtani és/vagy tartalmi hiba nélkül

Egyébként szép gyűjteménye van, és a pince helyiség/szoba nagyon állat amit berendezett, illetve valamelyik online italbolt segítségével hoz/hozattat be saját maga által kiválasztott és így alapvetően neki palackozott whiskey-ket. (Copenhagen, Wistler és Remus a sor idáig ha minden igaz.)
Valahogy az általa készített vlogokról mindig ez ugrik be...

-
Gibo
senior tag
válasz
zsotesz81
üzenetére
Nekem az alap sorból a PX tetszett legjobban, szerintem veri a 12 CS-t is. A Lustau kicsit száraz volt, dehát az Oloroso már csak ilyen ..Meg jövőre majd a Madeira hordós! Csak akciósan kell megvenni - még úgysem olcsó, de nagyon finom! 😊
Lehet ebből akkor rendelek majd én is
Ez az Elements sor jó lett nagyon, az 1-2 finom gyümölcsös (Bourbon hordós érlelés mind), a 2 nekem karcos volt meg borsos, az annyira nem tetszett. A 2.0-nál megjelennek ilyen almás jegyek is.
-
Gibo
senior tag
válasz
zsotesz81
üzenetére
Kíváncsi leszek mit mondasz rá.

Bárcsak egy magyar-angol nyelvtanárra költené barlanglakó Jánosunk az ebből befolyt összeget
Egyébként azt néztem múltkor, hogy ezek kint sem olcsóbbak igazán..Már amelyiket megtalálni. Meglepett...
Nekem ez a két szépség érkezett a héten! 😍🥰

-
Gibo
senior tag

Én 10yo PX-et szeretnék majd még venni, kíváncsi vagyok mennyire más a 24-es Cairdeas. Jó persze, a PX "csak" 48%-os nem hordóerős, de érdekes volt a sima Lore - Cairdeas 25 (Lore CS) összehasonlítása is!
Az egyébként meglepett, hogy mennyire olajos a Lore konzisztenciája! 
-
Gibo
senior tag
válasz
jookomak
üzenetére
Ennyiért kapsz 2024+2025-ös Cairdeas-t
az szerintem jobb deal! -
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
Na jó, de a Lafi az megint egy másik kávéház
Az Abunadh-ra kíváncsi vagyok én is...egyszer csak eljutok odáig, hoyg megkóstoljam 
Ez a Big Peat abból kicsit más, hoyg a kimosott hamutartó nincs benne, szerintem a Madeira hordós finish azt a részt elnyomja. Eltalált párosítás. -
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
Meg ami még tetszett, csak még nem hivatalos az a Redbreast Madeira Cask... ráadásul a minta amit elhoztak 50,5%os volt 😁 Jövőre jelenik meg... Beszélgettünk a különböző érlelésekről, kóstoltam a Lustau-t, PX-et 12 yo CS-t, aztán kérdezte az ürge, hogy a Madeira hordós érleléseket szeretem-e..majd elővette a pult alól a kézzel megírt üveget
hatalmas volt... Sajnos arról nem szabadott képet csinálni 😅
-
Gibo
senior tag
Ami piszok jó volt még, a Dusk Sentinel... sajnálom, hogy ott nem vettem.
-
Gibo
senior tag
Másik kiállításról jött az úr, aztán mondta, hogy nem akarta lekaparni őket, hogy aztán újra ragaszthassa

Nekem tetszett, harmónikus volt, sok gyümölcsel. Állagra kellemesen olajos. Annyira nem mint egy Laphroaig Lore, de azt a szintet hozza majdnem mint amit az Ardbeg The Unikorns Tale tud. A gyömbérsörös hordóban érlelt is érdekes volt, nagyon érződött rajta a gyömbér...nem azt mondom, hogy bármikor meginnám, de mondjuk nyáron néha jól esne...vagy télen ha épp meg vagyok fázva

-
Gibo
senior tag
Ha a Bimbernél nem babrálnak ki velem (kértem, hogy keveset töltsön, mert már a 61. tétel él tartok - kaptam több mint 5centet...
), akkor még akár több is lehetett volna, de így sem panaszkodom 
Ami nagyon finom volt az a Macbeth The second Witch (26 éves Ardbeg ). Kenterbe veri simán a 25 éves Ardbeget...(Ami annyira sajnos nem is nehéz, mivel az Ardbeg 25yo elég gyenge eresztés lett sajnos... szerintem a 14 éves The Unicorn's Tale is magasan veri.
) -
Gibo
senior tag
Egyébként ha valaki tervezi, hogy a jövőben meglátogatna egy whisk(e)y showt, akkor én mindenképpen a Whisky Live szériát ajánlanám. Több állomása is van Európában, így ha valamelyik épp egy olyan 7végére esik, ami kevésbé alkalmas, lehet választani másikat

A beugró magasabb mint a többi whisk(e)y showra (Hamburg konkrétan 60€ volt, 11:00-19:00-ig, Varsó is egy napra ca. 60€ volt, ott viszont kétnapos volt a rendezvény, és a két napra már csak 90€ volt a beugró), de ezért cserébe viszont all you can drink van
És, hogy miket is lehet (legalábbis nekem miket sikerült) kóstolni a teljesség igénye nélkül:

-
Gibo
senior tag
Új szerzemények

Laphroaig Cairdeas 2020, 2024 és 2025. A hamburgi Whisky Live egyik kiemelkedően pozitív meglepetése volt számomra a Laphroaig pult. Az Elements 1.0 és 2.0 is nagyon kellemes emlékeket hagyott hátra...Nem úgy mint a Kilchoman és az Ardbeg. Az Octomore 16-os sora sem varázsolt el túlságosan. Viszont a hollandok (Millstone) hozták a kötelezőt

-
Gibo
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Szia! Tudsz esetleg dobni egy listát privátban?
Elöre is köszönöm! -
Gibo
senior tag
-
Gibo
senior tag
Na, nekem ez érkezett tegnap

Octomore 10y Bruichladdich 2016 Second Limited Release 167 ppm bottled 11.2016 1. Fill Bourbon, Grenache Blanc Casks 57.3%
0.7L -
Gibo
senior tag
Az NC'NEAN-okról írhatnál majd néhány sort? 😊 -
Gibo
senior tag
Nekem ezek érkeztek most 😊

-
Gibo
senior tag
Nem tudom hova akarják még csavarni az árakat....

Ès akkor sírnak, hoyg csökken a fogyasztás...

Ugyan nem skócia hanem USA, de uyge fizetésképtelenséget jelentett a Westward ill. a Kentucky Owl...Mindegyik a csökkenö fogyasztást és az erös inflációt okolja, a helytelen árválasztás még csak véletlenül sem merül fel... -
-
Gibo
senior tag
Nekem ezek érkeztek ma
Azt hittem, mikor írták, hogy a készlet erejéig adnak juharszirupot a Whistlepig mellé, hogy majd biztos küldenek valami 50-100ml-es üvegcsét, erre érkezett ez a középen látható szépség, a maga 350ml-ével...
-
Gibo
senior tag
Èn a Rebel Tawny Portot ajánlanám mindenképp, illetve a Maker´s Mark CS-t ill. 101-t, meg aztán whisky.de-n lehet kapni a különféle Old Forester-eket, azokat esetleg, illetve Russel´s Reserve és Wild Turkey 81 + Rare Breed (nekem a 101 annyira nem adja) ...Haba´r remélem Musknak sikerül átverni Trumpon ezt a vámmentes megállapodást az EU-val
és akkor nem hoyg rosszabb, de még jobb is lesz a helyzet
Majd most fogok bontani nemsokára Woodford sort, (core range + 2023as Derby ill. Sonoma) , megírom azt mennyire érdemes beszerezni. -
Gibo
senior tag
válasz
Reverting
üzenetére
Mára eltűnt a fanyarság, ízében is jobban jelen van a sherry, és lecsengésben határozottabb a tőzeg (ízben még mindig nem találom). Pár csepp vízzel sokkal édesebb lesz. Ettől még nem éri meg szerintem a 134€-t vagy mennyi is volt, 150€-t ami normál ára pedig biztos nem.
-
Gibo
senior tag
Csak, hogy legyen on topic is
Ma bontottam, de nagyon zárkózott egyéniség...
Illatában egyenlőre csak a sherry jön cseresznyével, mazsolával. Ízében édesen nyit, de csak rövid ideig, majd sok sok tölgy jön fanyarsággal és némi citrussal, végül követi némi sherry de csak halványan. Kicsit többet vártam, de úgy érzem hagyni kell megnyílni...még 1-2 napot biztos.
-
Gibo
senior tag
Én a Dewar's Double Double -el jártam így...megvettem delicando-ról 89€-ért, hogy egy nappal később jöjjön Topdrinks-től az email a 15%-os kuponnal, így ott lett volna 76,5€....
De legalább a 15yo Arran-nal szerencsém volt. Miután megrendeltem 135€-ért a második palackot is, két napra rá visszament az ára 150€-ra ☺️Egyébként milyen az Ambir ha már így szóbahoztad?
-
Gibo
senior tag
Sikerült kitörölni a másik képet
-
-
Gibo
senior tag
Igen
Èn iylenkor olyan mintát szoktam mellé dobni, ami kiszemelt palack jövöbeli vásárláshoz, annak az ára akkor uyge lejön a nagy palack árából
Mondjuk ennél a mostaninál kicsit elszaladt a ló...Èrtem én, hoyg ausztrál, és azok valamivel drágábbak, de akkor is NAS, és 69,99€ azért elég bátor árazás...Mondom ezt úgy, hogy azért van már itthon néhány whic különkiadás 

Ha még érdekelne esetleg valakit :
https://whic.de/whic-terra-primalis-1-australian-single-malt-whisky.html?utm_source=brevo&utm_campaign=C_EMAIL_2025-03-12-Terra-Primalis-Australian-Single-Malt&utm_medium=email&utm_id=768 -
Gibo
senior tag
Nem jól emlékeztem ami a 15.3at illeti, 169,88€ volt
De az sem olyan rossz ár - már a többi bolthoz képest persze. Ha arra gondolok, hoyg a 15éves erösen limitált Arran 134,88€ volt, akkor bármennyire is füstös, meg csak az Octomore farmról származó árpa bla bla bla, de még így is túlárazott
-
Gibo
senior tag
EU-n kívültöl még nem rendeltem alkoholt, de a vámolásra eléggé odafigyelnek, és a posta végzi a folyamatot, akik felszámolják a saját díjukat is természetesen :/ Ha esetleg meg tudod velük dumálni, hogy sima csomagként adják fel, talán átsiklik...habár az italos kartonok elég jellegzetesek
Meg szerettem volna még venni a 14.3-at ill. 15.3-at is, de mire eljutottam a rendelésig , addigra elfogytak
Pedig whiskyfass.de-n nagyon le voltak akciózva..Talán 153€ lett volna a 15-3. aa 15.1-2 pedig 124,44 ill. 129,88 € volt.Èn ilyenkor nagyon örülök, hogy az S-Max-nak meglehetösen nagy a csomagtartója

-
-
Gibo
senior tag
Már alig vártam, hogy beérjek az irodába... majdnem egy hónapja nem voltam már..
Mondjuk így legalább volt ideje megérkezni mindennek is 
-
Gibo
senior tag
Én catawikin szoktam nézelődni, illetve onnan már vásároltam, viszont 95% -ban elmondható, hogy a viszonylag magas szállítási költség+ a catawiki jutaléka (meg a kretén licitálási szokások) csak kevés tételt tesznek megérőssé. Ha sikerül szerezned kupont, akkor persze más a tészta. Ha sikerülne megint szerezni egy 50€-s kupont, akkor biztos lecsapnék egy Ardbeg Traigh Bhan -ra, azok olyan 175-185€ körül szoktak elmenni.
-
-
Gibo
senior tag

A tárolóban rejtegetem öket, és igyekszem úgy menedzselni a dolgot, hoyg ne nagyon tünjön fel, hoyg egyre több és több lesz...
Néha leviszek a lakásból egy palackot, és felviszek heylette kettöt, meg ilyenek 
Mondjuk a Rebel sort mintázni fogom, az sokáig így nem fogja foglalni a helyet.
-
Gibo
senior tag
Új szerzemények ☺️
-
Gibo
senior tag
Megjött a gyűjtemény legújabb darabja 😁
-
Gibo
senior tag
gratulálok! A Penderyn-röl majd írhatnál. Szerintem Ardnamurchin egyre gyengébb...mintha idövel olcsóbb hordókat használtak volna, illetve túl fiatalon palackozzák a whisky-t és így nincs ideje letisztulni a párlatnak. Az áráról meg ne is beszéljünk...

Ettöl függetlenül remélem neked ízleni fog!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4339, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS ZenDrive U9M optikai meghajtó DVD RW Ezüst
- Mobiltelefon szerviz Apple & Android készülékek gyors javítása!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az a Gran Reserva érdekesen hangzik 😁 Gratulálok hozzá!

Illetve ha szerencsém van, még ma ideér az Old Skool Laddie is... 

Èrdekesen hangzik amolyan desszert gyanánt...

Mondjuk kérhetsz adószámot (emlékeim szerint létezik a NAV-nál a magánszemély adószámmal fogalma, és akkor ki tudsz állítani számlát is, csak akkor már lehet, hoyg csak zárjegyes termékeket kóstoltathatnál, merthogy akkor biztosítani kell a NAV felé a kóstoltatott tételek beszerzési körülményeit).

)

De legalább a 15yo Arran-nal szerencsém volt. Miután megrendeltem 135€-ért a második palackot is, két napra rá visszament az ára 150€-ra ☺️