Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zanik
addikt
válasz apholyon #287 üzenetére
Nálam a 10 éves Laphroaig és a 16 éves Lagavulin vitte eddig a prímet füstösökből.
A 12 éves Bowmore annyira nem jött be.A Caol Ila-ból és az Ardbeg-ből sajnos még nem kóstoltam egyet sem, de rajta vannak a listán, következő körök valamelyikében beszerzek azokból is.
Ami még nagyon bejött nekem az a 10 éves sima Talisker.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
MrSealRD
veterán
Én is megszerettem... Úgy olvastam, meg ízében is füstösnek éreztem...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Nem mennyire számít jónak, de nekem bejön a Glenfarclas 15. Az első kóstolásnál nem jött be annyira. De utána fokozatosan ahogy többször is ízlelgettem, egyre inkább megkedveltem.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Nekem az első füstös whisky-m egy Benriach Curiositas volt. Eléggé füstös de nem egy nagyon tömény, nehéz whisky.
Ami nagyon ízlik az Kilchoman: Sanaig, Lagavulin 16, Caol Ila.
Van otthon egy üveg Ardbeg 10 is. Az valahogy régebben jobban ízlett most nem annyira favorit.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
Az idei év első whiskykóstolója rögtön mélyvíz haladóknak: Füst minden mennyiségben, kevésbé ismert márkák
Biztosan jó lesz. Én még gondolkodom.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
-
BlacKSouL
addikt
[kép]
Valakinek megvolt már?Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Aldott Boldog Karacsonyt kivanok minden whisky szereto forumtarsnak!
Kinek mit hozott a Jezuska?
Nekem azt, hogy vegre kinyitottam a Sanaig-ot es most azt tudom kortyolgatni.Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
apholyon
aktív tag
Black Label-ről vélemény? Annyira nem rajongok Sétáló Jánosért, de a fekete eddig kimaradt, most meg jó áron van...
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
igi
aktív tag
válasz apholyon #272 üzenetére
Itt van egy adventi naptár
Pénteken rengeteg whiskyt akcióztak.Kedden lesz még valami, azt talán még érdemes megvárni, de akkor Karácsonyra nem tudom, kiér-e a cucc.
A 20-as keretbe a Lagavulin 16 még éppen belefér
[ Szerkesztve ]
this is the beginning of a beautiful friendship
-
apholyon
aktív tag
Sziasztok!
Az ünnepekre keresek valami kortyolgatni valót, lehetőleg 20k alatt (ha olcsóbb nem baj ).
Most egy Laphroaig Select fogyott el (tehát nem baj, ha füstös, de nem feltétel). Esetleg valami jó akció?
Előre is köszönöm!Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
-
Space marine
aktív tag
Jó reggelt! Profil tisztitás miatt eladó egy-egy darab:
Chivas Regal 18éves 17ezer
Ardbeg Uigeadail 20ezerBontatlanok, budapesti átvétel.
-
Én is Glencairn-t használok. Bármit is veszel egy a lényeg. A pohár alja öblös legyen a teteje pedig szűküljön össze. Így nagy felületen tud párologni az ital a lögybölés után, és koncentrálódik is.
Az ilyen pohárfedők szerintem semmit nem érnek, max a a laikusok előtt lehet velük felvágni.
-
kr:sz
tag
Lehet szentségtörésnek számít, de nekem egyelőre egy ikeás "whiskys" poharam van. Utána olvasgattam már korábban is ennek a tulipán pohárnak, szerintem egyre benevezek.
Viszont az ajánlásaitoka után inkább meg kellett volna rendelnem az egyiket és becsukni az internetet! Nagyon el lehet veszni az italokban... Olvastam további kettő szimpatikusról is :/ Nem lesz ez így egyszerű..
Mindkettő talán a fogyaszthatóbb kategória kezdőként.
-
MrSealRD
veterán
jookomak & Eugene Roe :Köszi a tippeket. Majd keresgélek még. Egyébként nem dohányzom... Csak évente egyszer szeretek a whisky mellé rágyújtani egy jó szivarra.
[ Szerkesztve ]
-
Eugene Roe
őstag
válasz MrSealRD #260 üzenetére
Van egy magyar szivarblog, nem emlékszem a nevére, de tuti megtalálod, illetve 2000 ft alatt / szál elég nehézkes lesz a keresés. Kezdd inkább drágább szivarkával 5 db 3000-3500 ft, cigi után azt sem egyszerű leküzdeni egyben
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Zanik
addikt
Nekem is Glencairn poharam van. Szerintem a legjobb.
Láttam már fedeles poharakat is, de nem tudom, hogy az illatok koncentrálásán túl van-e bármi előnye, hisz két kóstolás között (tisztán->kevés vízzel) a párolgás szerintem minimális, sőt lehet, hogy inkább előnyös is valamennyire.
Most vettem egy 10 éves Arran díszcsomagot hasonló tulipános poharakkal, mert szegény Glencairn pohárt naponta mosogathattam!Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
MrSealRD
veterán
válasz Jhonny06 #259 üzenetére
Olyat kértünk ami lágy enyhébb ízű. Meg árban 1-1,5 ezer per szálban gondolkodtalunk. A gülü szemű fickó meg ramuttott két dobozra. Ezek vannak. Hát jó... Kipróbáljuk. Aztán csípős volt úgy eleve rossz ízű. Korábbi években csak úgy random vettünk valamit. Azok között is volt nem túl jó... De pont ezért mentünk egy olyan helyre ahol értenek hozzá.
-
zoszt
tag
Lagavulin legyen majd egyszer mindenképp, de kezdéshez azért egy könnyedebb whisky nagy valószínűséggel alkalmasabb.
Egyébként, ha a legelső benyomás egy finomnak mondott single maltról nem feltétlen pozitív, akkor érdemes kis időt hagyni neki. A pohárban is változhat illetve az üvegben, ahogy a szint csökken, úgy jöhetnek elő újabb élmények az itókával kapcsolatban.
Személyes élményem, a szépséges "sima" (10 éves) Glenmorangie kapcsán: üvegbontás utáni első kóstolás nem volt kifejezetten pozitív élmény, illatra is inkább büdös volt. Lehet, hogy én voltam rossz passzban, lehet hogy a whisky, de arra gondoltam, hogy legközelebb a szörnyeteget (Ardbeg 10) magában rendelem, mert annak a tengeri, hínáros, tőzegfüstös, sós (majd édes) ízét kimondottan magával ragadónak találtam. Majd a második, harmadik kóstoláskor, illetve később, ahogy fogyott a szint a 10 éves Glenmorangie üvegében, már nagyon ízlett, valóban lágy, finom és selymes volt. Amikor elfogyott elhatároztam, hogy egyszer még, ha más alap maltokon is túl leszek még visszatérek e nedűhöz vagy 12 éves nővéreihez...Írtad, hogy nem vagy otthon a témában csak ezért említeném, hogy single maltot jó tisztán vizsgálni, élvezni illatra és ízre is, majd pár csepp vízzel lehet újabb illatokat, ízélményt előcsalogatni.
Nekem illatra adnak fenomenális élményt a könnyedebb maltok, nagyon hosszan szeretem őket szagolgatni. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem:
Kóstolásához, pontosabban az illat élvezetéhez milyen poharat használtok? Van egy Glencairn poharam, ami minden más itthon lévő poharamnál alkalmasabb a szimatoláshoz. Van ennél jobb vagy ehhez hasonló illatélményt nyújtó pohár? Kellene még párat beszeretni, mert ennyire intenzív illatmintát csak ebből az egy pohárból tudok nyerni."Egyszerű életet élek: ami üres, megtöltöm, ami tele van, kiürítem."
-
Zanik
addikt
Hát, igen, a Lagavulin. Remek whisky. Van is nekem itthon. De mint minden Islay-szigeti whisky, úgy ez is durván tőzeges. Füst és tengeri só uralja az ízeket. Nem biztos hogy ezzel szeretettnéd meg a pároddal a whisky-zést!
[ Szerkesztve ]
-
tag
-
MrSealRD
veterán
Elnézést az OFF-ért de kapcsolódó témában lenne kérdésem. Minden évben a whisky mellé veszünk egy pár szivart is szilveszter estére... De tavaly hiába mentünk el a cigar towerbe abban a reményben, hogy valami jót találunk, igazából nem volt finom amit kaptunk. Tudtok valami helyet vagy konkrét szivart ajánlani?
-
Space marine
aktív tag
Esetleg a Tomatin 18éves, éppen hogy 20 alatt
Állítólag a Glenmorangie Nectar d'or se egy megvetendő tétel, 20ig belefér. Sajnos még nem bontottam fel, köv. hétvégén lesz megkóstolva. -
Zanik
addikt
@kr:sz
Én még a 12 éves Highland Park-ot tudnám ajánlani. Van benne némi füst ugyan, de szerintem emiatt pont alkalmas becsalogatni a hölgyeket a kicsit markánsabb ízű whisky-k világába.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
-
Szia!
Ez esetben egy Glenmorangie Quinta Ruban-t ajánlok.
Nekem ez a kedvencem. Elég gyümölcsös, sherrys. Szerintem nagyon szerethető. Esetleg a 10 éves alap kiadás is jó lehet.Vagy ha ez nem akkor egy Kilochman Sanaig-et ajánlok. Bár az füstös.
-
tag
Sziasztok srácok!
Szeretném a segítségeteket és a szakértelmeteket kérni. Szeretnék venni egy Whisky-t. Nem vagyok egyáltalán otthon a témában. Limit amit rá szánnék, az nagyon maximum 20e, de örülnék ha ennél ólcsóbban is tudnátok olyasmit ajánlani, amit érdemes lenne kipróbálni. Kezdőként jobban preferálnám a lágyabb (mivel barátnőmmel is fogyasztanám, számára is emészthetőbb) ízvilágot. Ízjegyekre, valami gyümölcsös, dohány, esetleg sós karamell stb-t keresnék.
Köszönöm előre is!
-
Space marine
aktív tag
Asszem elmondhatjuk, hogy a Wn-nél nagyon vérszegény lett... Idrinks talán valamivel jobb, de nah.. Szerintem. thewhiskyexchange különleges kiadását meg kihagytam., 16éves Speyside volt 52x palacknyi, de valahogy nem ha valaki nem követte volna
-
igi
aktív tag
Az iDrinks-nél van 1-2 érdekesség.
this is the beginning of a beautiful friendship
-
Jhonny06
veterán
Elég gyenge a BF a whiskyneten.
-
zoszt
tag
válasz Mercutio_ #238 üzenetére
Így visszaolvasva, olyan, mintha a whiskynet is a Tescoba vásárolt volna, hisz több internetes akciós tétel is megtalálható a gyöngyösi kínálatból. Pl. a Glenfarclas 15 is benne volt a szórásba, ami már nincs készleten jelenleg és a Tesconak még gondolom így is megérte...
[ Szerkesztve ]
"Egyszerű életet élek: ami üres, megtöltöm, ami tele van, kiürítem."
-
A quinta kicsit édeskésebb, sherry-sebb. Itt ugye egy portoi finish-ről beszélünk, ami annyit takar, hogy két évet egy portói hordóban érlelik a nedűt. Egyébként karakterben a Glengoyne is hasonló, de nekem a quinta jobban ízlik. De ez csak a személyes véleményem.
-
Mercutio_
félisten
-
Egyiket sem ajánlom. Itt a márkát fizeted meg nem a minőséget. (nekem egyébként a green annyira nem is jött be, akkor már inkább a gold)
Én a helyedben egy Glengoyne 12 évest, vagy egy Glenmorangie quinta rubant vennék. Ez utóbbi a személyes kedvencem.
[ Szerkesztve ]
-
Zanik
addikt
válasz Space marine #228 üzenetére
Én a 12 éves Caol Ila-val és az ugyancsak 12 éves Old Pulteney-vel szemezek egy ideje. Ha pénteken le lesz akciózva valamelyik, akkor tuti veszek egyet.
Bár asszony lehet csúnyán néz majd rám, mert pont egy hónapja voltam Londonban (NFL meccs), és hazafelé Stanstend-en belefutottam egy 44€-os Lagavulin-ba. Nem hagyhattam ott.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Jim-X
őstag
24euroert zsakoltam egy Jameson Black Barrelt ma a Carrefourban
A játék az nem játék!
-
artiny
őstag
Mercutio_ sajnos nincs ra modom, nem MO n elek, egy apro varosban lakom,ahol nincs ilyen italbolt...sajnos
adamssss akkor lessz a ALL MALT koszi a valaszaid.
Lessz szulinap is szoval arra is kene valamit vennem.
Kb, 50€ ertSzerintetek mit vegyek ? ezt a kettot neztem ki eddig, ketto kozul pl. melyik lehet a jobb ?
Johnnie Walker Green Label 15y 0,7 l
Glenfiddich 15 YO 40% 0,7l
-
Mercutio_
félisten
Ha pesti vagy, vagy jársz erre menj be a whiskynet bárjába (ugyantt van mint az üzlet) és kóstold meg ami érdekel.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
artiny
őstag
válasz adamssss #222 üzenetére
Nikka Blended kostoltad mar ? lehet megis valami lagyabbat vasarolnek eloszor, a from barreltol...de a all malt uvege annyira nem szimpi . Na de lehet hogy ez finomabb vagy akkor inkabb a all maltot ?
-
Zanik
addikt
Black Friday a whiskynet.hu-n november 24-én, pénteken!
-
artiny
őstag
koszi.
szeretnek egy jack danielst is venni, szerintetek a Gentleman Jack jobb mint a hagyomanyos? volt aki mar kostolta
-
Space marine
aktív tag
Ardbeg elég jó belépő a füstös whisky-k közé, esetleg Laphroaig.. olcsóbb is
A japánokhoz nem értek, de ha mint földrajzi különlegességet nézzük simán ok. Emlékeim szerint az alap Nikka nem is drága.
Glenmorangie original: finom édes, kávés emlékeim vannak róla.
Esetleg ha szereti a barna sört akkor Jameson Caskmates, simán pénztárca kímélő
de átadom a terepet a többieknek -
artiny
őstag
Whisky (japan) Ajandekba szeretnek 30-40€korul - milyet ajánlotok - gondoltam valami különlegesre pl. japan whiskyre?
30 - 40 €korul webshopbol, de lehet valamivel tobb is
nem muszaj japannak lenni.
Amiket szeretett eddig a testverem az a a Jim Bean, Balentaims, Jamesion, Tulla More - bar a tobbseget mar nem annyira szereti mint regen. (amik vannak othon neki pl. Chivas, vagy a szarvasos whisky ....) -
Space marine
aktív tag
válasz adamssss #214 üzenetére
Félreértés van Nem szó szerinti befektetésről beszélek..
Magam miatt veszem, nem a piaci forgatásnak. Viszont egy esetleges pénzügyi megszorulásnál nem árt tudni, hogy "igen, ezeket felszívja a piac" ha gáz van.
Nagyon zanzásítva ennyi.
más: úgy tűnik németből megjött a Tomatin Cú Bócan sherry verzió
persze, hogy holnap mehetek be érte posta mert délután már nem járnak erre..
hétvégén 18éves Tomatin lesz megkóstolva, hátha megérint valaki tesztelte már? -
válasz Space marine #212 üzenetére
Én ezt a befektetősdit nem nagyon ajánlom. Ez semmi más mint spekuláció mivel fogalmad sincs (gondolom), hogy a whisky-k másodkezű piaca hogyan működik, és hogyan áraz. Emiatt lehet, hogy óriási bukó lesz a dolog.
De ha nagyon bele szeretnél vágni akkor ajánlom a DCF módszert azzal kb meg tudod becsülni, hogy sikeres lesz-e a befektetés. (persze a végeredmény nagyban függ, hogy mennyire vagy optimista, és mivel az ember a saját ötletét általában rendesen felülértékeli, ezért a gyakorlatban szép pofára esések szoktak lenni a próbálkozásokból )
Szerintem élvezd a nedűt, befektetni meg a tőkepiacokon kell
-
Mercutio_
félisten
válasz Space marine #212 üzenetére
Befektetéshez vagy nagyon kell érteni hozzá, vagy pénz kell, hogy a nem csak nevében de mennyiségileg is limitált tételeket meg tudd venni.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Space marine
aktív tag
Mostanában mint friss húsi a piacon nem éppen jó gondolataim, kérdőjeleim vannak. Én 80%-ban gyűjtőnek érzem magam és imádom a doboz, üveg, párlat összehatást látványként.
Viszont vannak ezek a független palackozók. Némelyiknek nagyon jól kivitelezett sorozataik vannak. Csak itt már néha elbújik a pajeszos kis ördög Mennyire tartják ezek az árukat, mennyire jó nevek ezek a másodlagos piacon, stb..
Szóval vannak kérdőjelek és lehet bolondnak nézni, hogy inkább gyönyörködöm bennük mint iszom -
Flashback
addikt
ARDBEG 10 élménybeszámoló
Mostmár többször is megkóstoltam , több emberrel is.
Bontás után tömény JÓD illat. Rögtön jön a kérdés: miez a rettenet?
Első kóstolásra durva jódos füstös íz. Aztán a második korty után kezdődik! Minden kortynak egy kicsit más íze van: vanilliás, édes, sós kissé citrusos. Az biztos hogy nem kezdő cucc, még én is csak kortyolgatom... óvatosan.[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Flashback
addikt
Whisky akció újra. A Maglódi Auchanban 1 üveg 0,7 literes Kilbeggan csak 4600 Ft.
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Lagavulin 16 milyen egy Laphroaig-hoz, Taliskerhez képest? Lafi féle atomfüstös, vagy moderáltabb?
Legutóbbi nagyobb volumenű whiskym egy Nikka from the barrel volt. Sajnos nem tudok olyan részletességgel írni az ízekről, mint egyesek, de annyit elmondhatok, hogy a skót single maltokhoz képest ez már túl lágy volt. -
Mercutio_
félisten
-
Jim-X
őstag
válasz Space marine #203 üzenetére
Erdekes de en a Jameson Caskmates-t meg nem kostoltam. Napi iszogatosnak van mindig sima triple distilled, meg neha toltok Select Reserve-t ha olyanom van
Meg amikor lattam a True Detective sorozatot, akkor kostoltam meg es szoktam ra Azota mar legurult jo par liter ir cucc.
[ Szerkesztve ]
A játék az nem játék!
-
Space marine
aktív tag
válasz adamssss #198 üzenetére
"sajnos" a gyűjtő szenvedélyem nagyobb mint a kiváncsiságom az ízre illatra persze mindig van valami kibontva de azok az alapsori tételekből kerülnek ki szóval nem igen fogom megtudni milyen kivéve ha be ülök valahova és megkóstolom
Új beszerzés németből ha nem törik össze a postán: Tomatin Cú Bócan sherry verzió
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ubuntu Linux
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
- OTP Bank topic
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11