Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
Corpuscle #348 üzenetére
sutszi kóstolt már pár évjáratok singlemalt-ot, azok után nem tudom ezek a blended-ek mennyire jönnének be...
sutszi: ha már blended én az amcsi jobb bourbon-okat nézném meg, vagy lőnek kóstolóra jegyet, bemennék whiskynet vagy más jobban ellátott helyre megkóstolni 4-5 tételt, elbeszélgetnék (ha ért hozzá) a pultossal, ha van (gondolom igen) tájékozódnék az irányjelzős szaktopicban. Az ott ajánlott tételek kritikáit átolvasnám whiskynet és 1-2 külföldi portálon.
-
MrSealRD
veterán
Voltam ma a Váci úti Tescoban és lőttem két képet az aktuális Whisky helyzetről.
Még mindig keresem a "megtalálom ha meglátom" választottam szilveszterre.
Eddig még nem láttam de elgondolkodtatott a Maker's Mark. A képen ugyan nincs rajta de volt 2 ajándék poharas verzió is. Kb 9 ezer volt az is ha jól emlékszem.
Aztán JD Gentleman Jack és JD Single Barrel Select is tetszett még.
Johnnie Walker Black Label-ből van egy 2 poharas dobozos meg egy sima 12 éves verzió.Egyértelműen egyik mellett sem tudtam elköteleződni. Az biztos, hogy egyiket sem kóstoltam még ezek közül így mindegyik játékban van... De esetleg más tipp is jöhet ha láttatok jó áron arra érdemes italt.
-
MrSealRD
veterán
válasz
adamssss #342 üzenetére
Szokásos szilveszteri whisky jelöltet keresem amúgy 10-15 ezres plafonnal. Nagyon nem tudom mit keresek, csak azt tudom, hogy valami újat amit még nem kóstoltunk. Tavaly volt Hibiki, Akashi, Glenfarclas. Korábbi években Ballentines, Jim Beam, Jack Daniels, Glenfiddich... Szeretem a JD-t, de a füstösek is jók voltak...viszont a Hibiki nagyon megtetszett tavaly...
Tudom így nem fogok tudni dönteni.
-
Corpuscle
őstag
válasz
MrSealRD #340 üzenetére
Szerintem túlárazott, nem nagy eresztés még blended vonalon sem. Ennyiért JW Black jobb választás lehet. Igaz utóbbi kicsit füstös, ezt te tudod, hogy bejön-e számodra. Kipróbálod, kipipálod, hogy ez is megvolt, és túllépsz rajta.
Más: Metro katalógusban a Laphroaig 10 éves 10ezer.
-
sanzi89
addikt
Akinek van kedve kísérletezgetni ajánlom a Lidl-be most akciós Ben Bracken Signel Malt whisky-t. Akciósan 4.999 Ft, és nem is írnak róla rosszakat. Igaz, hogy kormegjelölés nélküli, de nem rossz ajánlat egy Speyside-i single malt parafadugós üvegben, díszdobozban 5k-ért. Én reggel bevásároltam, majd ünnepekkor megbontjuk és beszámolok.
-
sanzi89
addikt
válasz
Mercutio_ #333 üzenetére
Ha nem is alapos, de egy rövid beszámoló.
A belépő ha jól olvasgattam évről-évre drágult, kezdetben talán 5.000 Ft volt, most 7.900 Ft (elővételben 6.900 FT). Ezért járt maga a belépés, egy gravírozott kóstoló pohár, valamint 5 kóstolójegy, amiről azt hittem, hogy 5 ital megkóstolására jó - nagyot tévedtem. Plusz 500 Ft-ért lehetett venni korlátlan kóstolójegyet és 2.900 Ft-ért voltak tematikus 1 órás előadások, amiken adott szisztéma szerint lehetett italokat kóstolni. De ennyit a mára számokról, élmények következnek.
A helyszín az tényleg tökéletes, puccos hotel rendesen, nem sűrűn járok ilyen helyen. Egy régi barátommal mentünk együtt, aki nem annyira jártas a whiskyk világában, így első sorban nem azon volt a hangsúly, hogy én mit szeretnék megkóstolni, hanem próbáltam neki mutatni pár különböző kategória képviselőjét, sok esetben olyat, amit már ittam, így ismertem. De kezdésnek megkerestük a régi vágyamat, a Johnnie Walker Blue Label-t, ahol láttam, hogy bizony egy kóstolás az 4 jegybe kerül. Lehet, hogy ez másnak evidens volt, de én azt hittem, hogy 1 jegy 1 ital. Itt rövid újratervezés következett - valamint némi jegyvásárlás - és újra sorban.
Kezdésnek jött az én nagy kedvencem bourbon - bocsánat, Tennesse - témában a Jack Daniel's Single Barrel 2 jegyért. Ezt más kóstoltam, van is otthon megkezdve egy üveg, de a bemutatás célja vezérelt a választáskor. Finom, selymes, édeskés, nagy kedvencem.
Következzen egy szintén ismert ital a Jameson Black Barrel 2 jegyért. Az ír whiskey képviselőjeként a szomszéd standon volt, így kézen fekvő volt a kóstolás. Mind korábban, most se mozgatott meg bennem semmit, de letudtok az ír kategóriát is.
Végezetül újra sorba álltunk a kék italért. Nem mondom, hogy rossz volt, sőt, kifejezetten finom, enyhe füstös lecsengéssel - az a fajta füst, amit szeretek, nem az ami pofán vág -, de igazából egy füstös Black Label-re hasonlított legjobban. Megkóstoltuk, jó volt, üvegesre nem vágyom otthonra. Egy finom skót blend, pipa.
Ekkor jött a Master Class, aminek a keretében az Arran lepárló termékeit lehetett végigkóstolni, pontosabban az alábbi listát.
Arran 10 éves
Arran Cask Finish Range Amarone
Arran 18 éves
Arran Explorers' Series - Brodick Bay 20 éves
Arran Machrie Moor Cask Strength
Itt mindegyik fenomenális volt, nem véletlenül szeretem az Arran italait. Alapvetően nem vagyok a nagyon füstös, tőzeges italok barátja, de a Machrie Moor tökéletes volt. Otthonra egy nem hordó erősségű nagyon hiányzik a polcról. Ez nagyon megérte, sőt, igazából még többet is kérhetnének a jegyért. Single Malt skótok is pipa.
Végezetül, hogy legyen egy igazán füstös kaland is, jött egy Ardbeg 10 éves szintén 2 jegyért. Ezt még nem kóstoltam, de rengetegen dicsérik. Ez sem volt rossz, de ha valaki füstre vágyik kóstolja meg a Laphroaig 10 éves italt, az sokkal durvább, mint az Ardbeg. Nem véletlen, hogy a Laphroaig sem fogy a polcon, nem az én világom.A Master Class-on a kóstoló mennyiség olyan 2cl körül lehetett, ez bőven elég volt. A jegyes kóstolásért már többet adtak, szerintem simán volt 4-5cl is, ez szerintem sok. Egy, hogy sok jegyet elkérnek egy italért, másik, hogy ebéd után érkeztünk, de a kóstolás végére tompultak rendesen az érzékszervek. Én nagyon szívesen kóstoltam volna több italt - kisebb mennyiségben -, de már nem sok értelme volt.
Szóval szép volt, jó volt, de én változtatnék kicsit ezen-azon.
-
sanzi89
addikt
Idei Whisky Show-n volt valaki? Idén először végre ki tudtam látogatni.
-
Itt a világ vége: Szintetikus whisky
-
Mercutio_
félisten
Whiskynet szülinapi vetélkedő
-
MrSealRD
veterán
Amazon Prime akció van még kb 6 órán kersztül. UK-s oldalon nézelődtem én van néhány Whisky is.
JD Genleman Jack és a The Chita Suntory között dilemmázok. Melyiket érdemes megkóstolni?
-
Jim-X
őstag
Sziasztok!
Hoztam egy Bowmore 15 evest a dutyi freebol. Nagyon izlik
-
karpetya87
csendes tag
Sziasztok,
Ajánlanék egy 'feltörekvő', jelenleg még kis taglétszámú whisky kedvelő FB-csoportot.
Célunk összegyűjteni a magyar whiskys közösséget.
https://www.facebook.com/groups/1832703167019663/
Csatlakozzon nyugodtan, aki kedvet érez rá. -
apholyon
aktív tag
Ma és holnap iDrinks-en 10% akció a whiskykre. Kuponkód: WWD2018. A már eleve akciósokra nem használható.
-
Jim-X
őstag
válasz
Space marine #319 üzenetére
En egy Glenlivet-et mar 2/3-ig kivegeztem, meg a szokasos Jameson fogyogat
-
Space marine
aktív tag
Üdv a kollégáknak!
Valakinek valami?
Itten egy Highland Park Full Volume becsúszott egy Signator Vintage kiadású Glenlivet 10évessel. A Highland-et szerencsére vették
Van egy Scapa 16évesem bontva.. Véletlen nem szeretné valaki átvenni? Doki letiltott a piáról -
Mai beszerzes:
Glenmorangie 10yo
Nikka All Malt
Ron Diplomatici MantuanoEl leszek egy darabig
-
Zanik
addikt
válasz
apholyon #313 üzenetére
3 Islay és 1 Skye. Nem rossz felhozatal.
Ebből a négyesből személy szerint talán a Taliskert és a Lagavulint ajánlanám.
De az Adberg-el és a Kilchoman-nal se tudnál nagyon mellélőni (utóbbit ugyan még nem kóstoltam, de jókat olvastam róla).
Talisker mehet ajándéknak, a Lagavulin meg akkor saját fogyasztásra. -
apholyon
aktív tag
Üdv!
Két üvegre is szükségem lesz: egy magamnak, egy ajándékba, így kettőt is meg tudok kóstolni...
Leszűkítettem a kört, 4-ből kellene 2-t választani...
Segítsetek, melyik kettőt és miért? (Nyilván előbb-utóbb mind terítékre kerül majd...
)
- Talisker 10 yo
- Ardbeg 10 yo
- Kilchoman: Sanaig
- Lagavulin 16 yoÁrban hasonlóak, talán a Lagavulin drágább az átlagnál. Az ajándék olyannak lesz, akiről fogalmam sincs, hogy szereti-e a füstös whiskyt, de most majd kiderül.
Számomra pedig eddig az egyik legjobb whisky a sok helyen lehúzott Laphroaig Select volt... ha ez számít...
Előre is köszi!
-
Zanik
addikt
Hallott már valaki a Norlan whisky-s pohárról? Most nagyon tolja az arcomba a reklámjait a facebook, de nekem elég gagyinak tűnik az árához képest.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Petyyyyy #304 üzenetére
Nem Arran Machrie Moor volt?
-
Petyyyyy
addikt
Sziasztok urak!
Kis segítségetek kérném, lehet nem is olyan kicsi.
Úgy fél éve hozott egy cimborám két üveg whiskyt angliából. Ha minden igaz, McAllister lehetett a neve, fekete alapon talán arany betűkkel. (ez a két info nem készpénz, mindkét üveg elfogyott és senki nem jegyezte meg igazán az üveget) Ízre az elején füstös, a végén pedig diós ízekkel operál. Olyan 40 font környékén mocoroghat.A kérdésem hogy futott-e már bele valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest