Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
debi34
újonc
Sziasztok !
Van valakinek Bitcoin számlája ,illetve tudna segíteni valaki, a visszahívásban ? ( Tőke + nyereség)
Köszi. -
Anonymusxx
senior tag
webmoneyról ki lehet kérni paypalra?
https://www.ictsd.org/can-i-transfer-money-from-webmoney-to-paypal/
Is There A Way To Transfer Money To Paypal?
If you have a linked bank account, you can add money to your PayPal account at any time. PayPal does not charge fees for transferring money from your bank, and you can always send it back."
Bár ez a If you have a linked bank account nem tudom micsoda...
-
seolwon
tag
Valaki használja?
Webmoney-ról hogyan lehet kinyerni a pénzt? Sajnos csak erre tudom kiutalni egy weboldalról, de utána megáll a dolog. Vagy ha valaki akar tenni webmoney-ra (bármi számomra érthetetlen okból), akkor cserélhetnénk. -
nagyonjjo
tag
Üdv!
Böngészem 1 ideje ezt a webmoney-t.
De eleddig nem jöttem rá,hogy tudok feltölteni pénzt rá :S -
Male
nagyúr
Hogy áll most a dolog, lehet már normálisan regelni Magyarországról, és pénzt utalni rá ( vagy bankkártyával befizetni ). Visszautalni is lehet már magyar bankszámlára? Tehát érdemes nekiállnom a regnek, vagy felesleges, mert a végén nem fog működni?
-
Legendas
aktív tag
Sziasztok!
Teljesen elvesztem... Egy ukrán srácnak kéne utalnom 50 eurót és adott egy webmoney számot. Mit tudok ilyenkor tenni? Accountot készítettem, de nem tudom, hogyan tovább... Köszönöm előre is.
Jani -
Anonymusxx
senior tag
Ha valaki váltana, jelenleg van kb 60 wmz-ém, amit átváltanék paypalra (vagy számlára)...
-
Dryteman
újonc
Üdv!
Szeretném megkérdezni, hogy valakinek van-e Webmoney-re regisztrált accountja.
Vagy esetleg Yandex?
Olyan amelyikhez van magas szintű hozzá férése, tehát akár Magyar bankkártyára is tudna utalni. -
ceia
őstag
Túlkompikált, begyűjtik mimden személyes adatunkat, és így írják le, hogy biztosítják adataink védelmét: [link]
Ez nem lett túl szakmai .. -
szunyika
tag
Sziasztok,
A webmoney számlámon van "némi" pénz.
Hogyan tudnám azt a paypal számlámra valamilyen módon átrakni? (olcsó, megbízható átváltó érdekel)Másik lényeges kérdés hogy van olyan magyar nyelvű webshop ami eldogad webmoneyt?
Esetleg ha valakinek tudok valamit venni és ő átutalja azt nekem vagy paypalon atkuldni, nekem az is megoldás lehet.
(Sajnos az egyik hirdető cég csak ide tud kifizetni...)
Üdv és köszi!
-
mackrisz
csendes tag
válasz
mackrisz #157 üzenetére
Sikerült WME számlára Visa, MascterCard nélkül pénzt eljuttatni.
Németországban vagyok innen ment.
0. Webmoney account belépés
1. Purse (ahol írja az egyenlegedet)
2. Add Fund-Other Method-Internetbanking (Bank Account). Én a Wordpayt használtam, minimum összeg 20 euró, 3-4 nap alatt átfutott. -
csaba951
veterán
Évek óta nem foglalkozok már a WebMoney-val. Nem tudok neked segíteni, ezért NE irkáljatok nekem privát üzeneteket!
Ha valami problémátok van, tárt karokkal vár titeket az Ügyfélszolgálat!
-
mackrisz
csendes tag
Sziasztok. Van Webmoney bankszámlám, de nem tudok rátenni pénzt. Tudna valaki nekem 10 WMZ-t utalni? Természetesen előtte elutalom neki az összeget forintban.
PaySafeCard-dal próbáltam rátölteni az ukash-wallet.com-on keresztül, de sajnos elveszett a pénz valahol...
Nem szívesen próbálnám újra, mivel 20 Euro a minimum, amit váltanak... -
Aktív még ez a fórum?
-
csaba951
veterán
válasz
Anonymusxx #154 üzenetére
Magyarországról nem fogod tudni megoldani. Mármint "gyárilag". Közvetítőkön keresztül meg lehet oldani, de ott legalább 12000-15000 Ft-os közvetítői díjat kell fizetned. És abszolút bizonytalan, hogy a végén tényleg azt kapod amit akartál.
-
Anonymusxx
senior tag
Azt meg lehet oldani hogy webmoneyról bankszámlára kapjam a pénzt? És ha igen kell érte valamennyit fizetni?
A paypal helyett kéne valami, mert , nem tudok elszámolni egy pár ezer ft körüli összeggel pontosan, és emiatt baszakodnak a fiókommal... -
Fricrich
tag
Tiszteletem!
Van itt valaki aki tudna nekem segíteni Aliexpress-es vásárlásban és van Webmoney tárcája?
-
Kal-El
senior tag
Úgy látom ez a WebMoney nem olyan egyszerű, mint a PayPal. A banki utalásról és a kártyás fizetésről le is lehet mondani.
Ha szükségem lenne kis összegre, mint például 5€-ra, akkor találnom kell valakit, aki WM-en keresztül fizet nekem ennyit? -
Mese7
csendes tag
Appot? Na, akkor nekiállok még pár hsz-t visszaolvasni, mert ezzel még nem találkoztam, vagy csak átsiklottam felette.
Ahogy Te is írtad korábban, előbb elköltöm, minthogy felmerülne a kikérés.Köszönöm a gyors, és használható választ!
-
csaba951
veterán
Ma már nincs SMS megerősítés. Helyette egy App-ot kell letölteni és használni.
Regisztráció után szerintem automatikusan megkapod a WMZ tárcát. Kisebb összegek fogadásával, küldésével nem lesz gondod. Nagyjából úgy működik, mint a PayPal. Annyival kényelmetlenebb, hogy minden változtatáskor, küldéskor, lekérdezéskor, vásárláskor használni kell hozzá az App-ot.
Viszont nagyjából elfelejtheted, hogy Magyarországról pénzt fizetsz be rá vagy éppen veszel fel róla. Ez nem fog menni.
-
Mese7
csendes tag
Sziasztok.
Olvasgattam a hsz-eket, 100+-t, de nem pont azokkal a problémákkal foglalkozik, ami engem érdekel.
Szóval, Aliexpresszes fizetéshez szeretném használni. Ha jól értem, ehhez vagy
1: sms megerősítés kell, ami fizetős, de elég, ha van egy mobilom, ugye?
2: vagy e-num megerősítés emailen, ami free, de már nem lehet aktiválni? vagy mégis lehet, sms-ben magyarországról? aztán egy email címre küldi a megerősítéshez a kódot.Persze a fizetéshez pénz kell. Viszont én nem bank transferrel tölteném fel a számlámat, hanem kifizetés érkezne rá egy weboldaltól. Kérdés az, hogy a kedves oroszok mennyire szőröznek azon, hogy honnan jön a pénz? Vagy simán úgy zajlik, mint a paypalon, hogy "you got money from xy" és már költhetem is?
Ehhez (pénz jön rá, és elköltöm neten) milyen passport szükséges? Formal elég? A jelenleg hatályos Webmoney bürokrácia mellett lehetséges ma Magyarországról magyar mobillal ezt elintézni?
Regisztráció után alapértelmezésként létrejön egy tárca, (WMZ-t szeretnék) vagy mókolni kell még azzal is?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Anonymusxx
senior tag
Gondolom azóta már megoldódott, de ha nem akkor írjatok privátot.
-
redhunter
senior tag
válasz
venom1987070 #146 üzenetére
Pontosan ugyanarról.Jaja
-
venom1987070
csendes tag
Konkrétan ugyanarról a dologról lenne szó mint redhunternél
-
venom1987070
csendes tag
Hali!Nekem konkrétan szükségem lenne egy ilyen accra viszont a 2 USD vásárlási tétel miatt nem szeretnék regelni egy számlát...Nem tudom esetleg valaki tudna nekem segíteni egy fizetés lebonyolításában?1000 forintot persze elutalnék elötte.Egy program licenszről lenne szó konkrétan és Teamviewer használata is kellene hozzá ugyanis nem átruházható a progi.Valaki esetleg?
-
redhunter
senior tag
Sziasztok érdeklődnék hogy nincs véletelenül olyan v.ki itt akinek van accountja és megvenne nekem v.mit?Egy program kellene egy bizonyos játékhoz amivel fegyver boxot lehet kinyitni.De a program telepitése közben csak akkor enged tovább ha van egy kód amit a befizetés után küldenek el.Természetesen nem kivánnám ingyen.Előre is köszi.
-
OddMan
őstag
Légyszi segítsetek, hogyan tudom törölni az accountomat?
-
csaba951
veterán
válasz
Anonymusxx #137 üzenetére
Szerintem ennyi elég is!
-
Anonymusxx
senior tag
Meg is csináltam, érdekes hogy most nem kellett órákig szenvedni.
Amúgy ahoz hogy tudjak fogadni kb 100-130 eut, kell valamit még csinálnom? pl Útlevél? Az előző fiókomnál órákig kellett szenvednem vele, mire megcsináltam, app letöltése, e-num létrehozása, most ezeket nem kérte valamiért.Az adataimnál ezek vannak:
Passport: Alias
Business network: см. профиль в Events.WebMoneyEz elég hogy tudjak fogadni pénzt?
-
csaba951
veterán
Telepítsd fel a mobil app-ot, és próbáld meg azzal létrehozni.
-
Anonymusxx
senior tag
válasz
Anonymusxx #133 üzenetére
És van még egy olyan lehetőség hogy egy qr kódot kell leolvasnom, de a leolvasott kód ugyanaz mint a challenge value, a felső sor, és nem fogadja el..
-
Anonymusxx
senior tag
Szeretnék nyitni egy eu purse-t a wmz mellé, de nem engedi, WebMoney Keeper Classic kell hozzá, ehelyett csak a keeper winpro van, azt feltelepítettem.
Belépésnél az sms ellenőrzése azt írja hogy ez már nem támogatott.
a This computer-nél azt írja hogy " No system file for wmid .... "
Ha itt rámegyek a sign upra akkor kéri a registration codet, amit ha megadok azt írja hogy már használatban van.
Ha itt a recovery-t használom akkor kér egy kwm fájlt.Mit lehetne csinálni? Elég sürgős lenne egy eu tárca..
-
csaba951
veterán
válasz
Fecogame #128 üzenetére
Biztonsági okokból minden fizetést jóvá kell hagynod. A kép szerint ezt az ellenőrző kódot kérheted SMS-ben (+0,05 USD) vagy e-mail-ben (ingyen). Ráklikkelsz a neked megfelelő gombra. Ekkor kapsz egy SMS/e-mail üzenetet amiben a kód van.
Próbáld meg, hogy a megfelelő sorba beírod ezt a kódot, és utána nyomod meg a Confirm the Payment gombot!
-
válasz
Anonymusxx #129 üzenetére
Nem gond, mert ( amint a képen is látható ) $20.15 van rajta, és pedig $10.10-et szeretnék kifizetni.
-
-
csaba951
veterán
Igen, 0,8% a jutalék. Jutalékokról bővebben itt olvashatsz!
-
Anonymusxx
senior tag
Ha wmz-t utalok más wmz-re azért kell valamennyit fizetnem?
-
csaba951
veterán
válasz
alma7070 #124 üzenetére
Mégis, mennyibe kerül az a telefon? Bekapcsolt ENUM tranzakció jóváhagyással 420 EUR vagy 600 USD a napi limit. Ennyi nem elég rá???
Egyébként nyilván az összes tranzakciódra érvényesek napi/heti/havi korlátozással. Egyszerre kell teljesülnie az összes feltételnek. Tehát pl. nem lépheted át a havi keretedet, még akkor sem, ha az adott tranzakció simán belefér a napi keretedbe!
Magyarországról nemigen fogsz rá feltölteni, mert a banki átutalás fogadásához meg kell jelenned egy WebMoney Registrator előtt és igazolnod kell a megfelelő okmányokkal a személyazonosságod. Ilyen Csehországban és Bulgáriában van hozzánk a legközelebb.
-
alma7070
újonc
válasz
Anonymusxx #118 üzenetére
Sziasztok.
Érdeklődnék hátha valaki tudja hogy wm töl wm -re utalni nagyobb összeget nem lehet mint a napi limit
mondjuk veszek valamit de egy wm-et elfogadó kereskedőtől. Ezek a limitek minden tranzakcióra érvényesek vagy csak ha saját számlámra akarok kitenni pénzt? Mondjuk venni akar valaki egy telot vagy egy laptopot.
Mert a végén cégként kell beregizni hozzá hogy vásároljál valamit.A feltöltés most magyarországrol hogy megy?
Üdv. alma7070
-
adrienn84000
újonc
Valaki tudna abban segíteni, hogy hogyan tudom törölni a regisztrációmat. Nem használtam az oldalt, csak az alap regisztrációt készítettem el. Túl bonyolult az oldal használata, szeretném törölni.
-
Anonymusxx
senior tag
Váltanék paypalról webmoneyra egy kisebb összeget (ezer ft körül).
Tehát ha valaki venne ki webmoneyról pénzt az írjon.. -
csaba951
veterán
válasz
papaja-xbox #117 üzenetére
Magyarországról? Sehogy!
Nagyjából az összes feltöltési lehetősége olyan, hogy fizikailag Oroszországban kell hozzá tartózkodnod.Ami meg nem ilyen, az meg olyan előzetes regisztrációt követel meg, amit Magyarországon nem tudsz teljesíteni.
Az még korábban volt! Mára sokkal szigorúbb feltételekkel kínálják. Már nem tudod ezt elintézni!
-
papaja-xbox
tag
válasz
Anonymusxx #118 üzenetére
A legelső hozzá szólásba írták .
-
Anonymusxx
senior tag
válasz
papaja-xbox #117 üzenetére
Nem tudom hogy postán keresztül lehet-e, neked is inkább a váltót ajánlom..
-
papaja-xbox
tag
Sziasztok valaki írja már le hogyan lehet postán keresztül feltölteni a számlát részeltessen kérlek , mit hova mit írjak .
-
Anonymusxx
senior tag
válasz
mkrisztian13 #115 üzenetére
Sajnos elég bonyolult, de lényeg hogy csak váltóval tudsz utalni paypalra:
https://exchangex.ru/index_eng.php - sajnos 5 dollár a váltás ára.
Vagy:
https://www.change.am/ - ennek csak 3.33 dolcsi a váltása, viszont nem ismerem ezt az oldalt, az előzőt meg már próbáltam..
-
mkrisztian13
újonc
Esetleg azt valaki NEM tudná megírni erről a sz***l hogy tudok az OTP számlámra utalni, mert van itt szó mindenről, de ezt még senki nem osztotta meg....Vagy lehet közvetlenül Paypalra is utalni, onnan már megoldom, de agyon van bonyolítva az egész....
-
Anonymusxx
senior tag
válasz
Anonymusxx #113 üzenetére
megoldva
-
Anonymusxx
senior tag
Szeretném kitölteni kamu adatokkal a Legal identificationt ( útlevél) , viszont nem tudom hogy mit kellene írnom ezekhez hogy hitelesnek tűnjön:
- number
- Issued by
- meddig érvényes - ugyanis hiába írok be egy kamu dátumot a kiállítás dátumához, ha nem tudom hogy kb meddig érvényes egy útlevél.Kerestem a neten, de nem találtam sok infót, nekem meg egy jó ideje nincs útlevelem...
-
NIBI
csendes tag
válasz
Anonymusxx #111 üzenetére
Paypalom van de azt sajnos nem is említi mint lehetséges fizetési eszköz.
-
NIBI
csendes tag
Sziasztok.
Megkérnék egy Webmoney, vagy Westernunion-al redelkező kedves embert, hogy segítsen nekem egy vásárlásban.
Vagy úgy, hogy tényleg segít, vagy úgy, hogy ő vásárolja meg nekem. Nem tudom melyik a jobb/könnyebb ezért mindkét verzió megfelel nekem.
Remélem lesz jelentkező, előre is köszi. -
csaba951
veterán
válasz
Anonymusxx #107 üzenetére
Ez nyilván azért van, mert működik a dolog úgy is, hogy ennyi USD-t akarok PayPalra kapni, ehez mennyi WMZ-re van szükség. 5 USD költség nagyon olcsónak számít ebben a műfajban! Én csupa olyannal találkoztam, ahol 10%-15%-ot kértek, minimum 15-20 USD-t.
-
csaba951
veterán
válasz
Anonymusxx #105 üzenetére
Most ezen mit nem értesz? Give-hez beírod, hogy mennyi WMZ-t szeretnél váltani, erre automatikusan beírja majd a Receive-hez, hogy a PayPal számládra mennyi pénz fog érkezni. Utóbbinál elképzelhető, hogy a PayPal felszámol még kb. 0,5% extra költséget, így ennyivel kevesebbet kapsz meg végül.
-
Anonymusxx
senior tag
Helló!
Webmoneyról szeretnék paypalra váltani, és egy oldalt ahol ezt meg lehet oldani:
https://exchangex.ru/reg.php?lang2=english
Viszont azt nem értem hogy mit jelent a Give és a Receive.
És ezt a mondatot se tudom értelmezni:
with the commission of the payment system WebMoney (0.04 USD), you must have on the balance 5.04 USD
Commission: 2.4% or 5 USD for amounts less than 208.33 USDTudna valaki ebben segíteni?
-
csaba951
veterán
válasz
kovacs196 #102 üzenetére
Tehát a pénz mindig WebMoney<->WebMoney irányba jönne/menne? Normál használat mellett ehhez nem kell foglalkoznod a papírokkal. Érdemes viszont használnod a tranzakcióknál az E-Num vagy SMS jóváhagyást. Ezen az oldalon a 3-as pontban olvashatsz az ebben az esetben érvényes forgalmi limitekről.
Vagy ahol elfogadják a WebMoney-s fizetést, ott fizethetsz is vele. Igazából csak a magyar bankszámla<->WebMoney feltöltés/kifizetés ami nem fog menni.
-
kovacs196
csendes tag
Hello, a 13as hozzászólásban azt olvastam hogy postán megoldható az Initial Passport megszerzése. Aztán olvastam a többi hsz-t és ott meg hogy esély sincs rá itt, mert Mo-on nincs Registrator. Most akkor mi is van? Mert már kész a levél (formanyomtatvány kiktöltve+útlevél másolat), de feleslegesen nem szeretném kipostázi.
-
mzso
veterán
Ja, hogy ezt személyesen kell megerősíteni. Akkor úgy látom nem lesz belőle semmi...
-
mzso
veterán
Kinéztem valamit Aliexpressen. Eddig jutottam:
Na mármost ebből az egyik brazil a qiwi valami orosz nyelvű, az alipay csak cégeknek van kártyám meg nincs. Úgyhogy gyakorlatilag csak a webwallet maradt. meg fogom tudni oldani ezzel?
Vagy kell ehhez valami speciális, hogy használni tudjam? Szerencsére semmit nem tudok róla vagy a többiről úgyhogy vizslathatok... Azt azért meg tudja valaki mondani, hogy kb mennyi idő alatt kerül fel rá a pénz valaha eljutok odáig, hogy utaljak rá? -
csaba951
veterán
válasz
Peterisfree #96 üzenetére
>A formal passport megvan, így eméketileg fel tudom tölteni az egyenlegem
Gyakorlatban meg nem, mert nem lesz aktív a feltöltési oldalon a Next gomb. Az összes többi feltöltési lehetőség meg kizárólag Oroszországban tartózkodva elérhető! Persze lehet, hogy ez már megváltozott, de nagyon ne reménykedj benne!
-
-
csaba951
veterán
válasz
Peterisfree #94 üzenetére
Hát, sok sikert hozzá!
Egyébként ebből megint levél lesz. Ugyebár fizesd ki most az eljárási illetéket nekik, de ugye nem tudsz feltölteni pénzt a számládra, így nem is tudod kifizetni! Ha meg tudnál feltölteni, akkor eleve nem szórakoznál velük.
2013 szeptember-október óta már lehet PayPalt használni rendesen Oroszországban. Azzal nem tudod elintézni amit akarsz?
-
Peterisfree
csendes tag
Megírtam nekik hogy a mi országunkban nincs registrator és találjanak egy alternatív megoldást és így jött a közjegyző. Legalábbis a public notary-t én közjegyzőnek fordítom.
Hello!
You can get a personal passport.
The obtaining of personal passport from verification center procedure:
• Sign in on web site of ID center https://passport.webmoney.ru/asp/aProcess.asp and leave the request for obtaining personal passport (use the link « Receive a personal passport »). Make sure to select the Verification Center (WM Passport Service WMID#464889785562 (WM Passport Service)) as your registrar. Then pay for the verification services through the special interface (click the Pay button at https://passport.wmtransfer.com/asp/aProcess.asp). You will be charged 19 WMZ for a Personal Passport.
• Print out and fill in an Application for a WebMoney Transfer Verified Passport (https://passport.wmtransfer.com/pdf/Application_Individual.pdf). Certify your signature on the application at a notary public.
(Make sure that notary put a stamp on the application form and make a description at the back of it)
• You needn´t certify a copy of your passport.
Make sure to provide us with a contact phone of the notary and send the notarized application and a photo copy of your passport by registered or ordinary mail (with no value declared) to our postal address: 119049, 7, bldg.1, Koroviy Val str., Moscow, Russia, Webmoney.
All the documents received are checked for certification by a notary, so we need you to make sure that your notary speaks English or Russian. Also all the contact data of your notary should be stated in the letter. We need a web-site of the notary where we can find e-mail and phone number to contact.Regards, WM passport service.
-
csaba951
veterán
válasz
Peterisfree #92 üzenetére
Semmi esélyed rá! Mindenképpen végig kell csinálnod az eljárást, csak akkor adják meg.
Egyébként nem egy "sima" közjegyzőt kell felkeresned, hanem egy Registrator-t. Ez egy általunk már beazonosított személy, akit felruháztak azzal a joggal, hogy mások adatait felvegye és rögzítse a WebMoney rendszerében. Sajnos ilyen személy/vállalkozás nincs Magyarországon.
-
Peterisfree
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült valakinak Personal vagy Inital passportot szereznie? Mert én írtam a supportnak és azt mondták hogy fel kell keresnem egy közjegyzőt és az ő közvetítésével hajlandóak elfogadni az irataim másolatát.
Sikerült valakinek ennél egyszerűbb módon szerezni egy Initial vagy Personal passportot? -
csaba951
veterán
Szerintem nincs értelme frissen regisztrálni rá! Új regisztrációval nem lehet már elintézni, hogy pénzt lehessen rá tölteni magyar bankszámláról. A pénzkivételt meg soha nem próbáltam, meg a kedves felhasználók sem osztották meg itt a tapasztalataikat.
Akkor érdemes használni, ha WebMoneyn belül érkezik rá pénz, illetve WebMoney-s fizetéssel el is tudod költeni. Szerintem ennek így együtt elég kevés az esélye.
Akinek Steam Store fizetéshez kell/kellett, az meg talál sokkal egyszerűbb, gyorsabb megoldást is (hasonló áron).
-
csaba951
veterán
1) Fórumtársak jelezték, hogy hiába csinálták meg a fenti lépéseket, sajnos nem továbbra sem aktív a feltöltés gomb, tehát nem tudják magyar bankszámláról a WebMoney számlájukat feltölteni. Az Ügyfélszolgálat ragaszkodik a registrator előtti megjelenéshez, de ilyen egész Magyarországon nincs.
2) WebMoney egyik pillanatról a másikra -előzetes értesítés nélkül- megszüntette az e-Num bejelentkezésnél az SMS-ben történő azonosítást.
Nekem ez azért rossz, mert a másik két módszer nekem nem jó amit ajánlanak helyette (mobil app, fingerprint). Így ezzel gyakorlatilag nem tudom adminisztrálni a saját fiókom. Köszönöm WebMoney!
-
minyoati
újonc
Sziasztok.Regisztráltam a webmoney-ra ,de amikor én bejelentkezek csak az email cím kell és a jelszavam majd, ez követően egy számsort kell beírni ami ezek alatt van. Nem értem mi az e-num, mert ott is regisztráltam de nem tudom az e -num és webmoney , hogy kapcsolódik össze. Plusz abba is segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan kell a magyar számlaszámomról pénzt utalni a webmoneyra hogy nekem usd legyen ? Szóval teljesen vakon vagyok, elolvastam az eddigi kommenteket, de még így is magas iskola. köszi a segítséget
-
vzoli343
újonc
Sziasztok,
A webmoneynak van olyan "garanciakezelése" mint a paypal-nak?
Alixpress elfogadja fizetési módnak elvileg, de pl ebaynél már kaptam vissza paypalon keresztül pénzt garanciális gondok miatt (megnem érkezett árú, törött árú stb)
-
repasi
tag
Ez működik valakinek? Nekem istennek sem megy az SMS authentikáció
-
csaba951
veterán
válasz
bladegery #81 üzenetére
Valami dereng, hogy Magyarországról is ki lehet választani Steam-en a fizetésnél a WebMoney-t. Tehát simán le tudod vásárolni Steam-en. Viszont -mivel új fizetőeszközt adtál meg- 2 hétre letiltanak a Market használatáról. Ha rendszeresen kereskedsz, akkor ez neked nagyon nem nyerő.
Ha ezt az utat választod, akkor előtte mindenképpen át kell váltani a WMZ-t WME-re! Nem olyan drága, olyan 0,8%-t kérnek el érte.
-
bladegery
senior tag
Üdv!
Nem igazán tudom, hogy mennyire él ez a topik, de azért leírom a kérdésemet/történetemet.
Egy ukrán sráccal bizniszeltem, egy cs:go-s fegyvert vett tőlem. 13.1 wmz-t küldött át a frissen regisztrált fiókomra.
Kérdés:
Mi módón tudnám a pénzt áttenni paypal-ra vagy a számlámra?
Találtam egy pár átváltogatós oldalt, de mind elég lehúzásnak tűnt. (5 dollár a minimum fee és az majdnem a fel annak, amit át akarok rakni:S)
Szóval kérdés, hogy van erre vajon valami egyszerűbb mód?
Esetleg nem kell jó áron valakinek wmz paypal usd-ért, vagy hasonló? -
csaba951
veterán
>oroszok lévén nem szőröznek annyit
lol Neked eddig tutira nem volt dolgod oroszokkal! WebMoney-n pl. gyakorlatilag mindenhez kérnek azonosítást, jóváhagyást. Szerintem ennyi ellenőrző kódot az összes többi rendszerben nem adtam meg! Pl. sokszor még ahhoz is, hogy pl. átmész egy másik menübe.
-
Okean
tag
Lejárt útlevéllel is érdemes próbálkozni a regisztrációnál?
-
kszxxxr
újonc
Pénzfeltoltes WMZ re , WMZ banszamlara kuldes..Picit maceras, de megeri:
1. regisztralsz PokerStarsra
2. vasarolsz valakitol 10 WMZ dollart (WMZ rol WMZ re)
3. Pokerstars kliensen belul befizeted a PS szamladra
4. bankkartyarol beteszel 10 dollart PS re (VISA)
mostmar barmikor mozgathatod a penzeid, egyeduli feltelel, 48 oraig a PS en kell lennie a penznek , tehat
kell WMZ re dollar? feltoltod PS t Visarol, 48 ora, es kikered PS rol WMZ re...minimum 10 dodo
ugyanez vissza is, WMZ rol betolod PS re, 48 ora es kikered VISA ra..itt annyi csak a bibi, VISA ra kikerni 100 dodo a minimum...
remelem segitettem
-
Javetur
csendes tag
Szóval ha itt [link] megadom az adataimat, rákattintok a "save" gombra, azzal csak elmentem, és maradok alias? Feltölteni hol kell?
-
csaba951
veterán
Ezt az adatot nem tudod átírni. Esetleg az ügyfélszolgálat tud segíteni, de szerintem most felesleges csak ezért levelezned velük. Formal passport kérelmedhez úgyis be kell küldeni pl az útleveled képét, meg az kitöltött űrlapot. Ha van rá lehetőség, akkor a weblapon írj nekik egy üzenetet, ahová fel kell tölteni ezeket.
-
Javetur
csendes tag
Köszönöm a választ, még egy kérdésem lenne, formal passport jogosultságot szeretném elérni, útlevelem lejárt, előtte meghosszabbítom, viszont regisztrációnál fordítva írtam be a nevemet, a családnévnél van a keresztnevem, keresztnévnél pedig a vezetéknevem. Formal passport elkészítése előtt ezt változtassam meg, és ha igen, akkor hogyan lehet átírni?
-
csaba951
veterán
>automatikusan rajta lesz a pénz, nincs egyéb teendő?
Nincs. Miért is lenne?!
>pipát eltávolítom, akkor nem lesz nyilvános az adat?
Igen, pontosan úgy van ahogy leírtad. Az e-mail, telefonszám, stb. adatok nyilvános megosztása a vállalkozásoknál/cégeknél praktikus. Magánembereknél sok értelmét nem látom.
-
Javetur
csendes tag
Sziasztok! Weben keresztül várok pénzt a Z számlámra. Az lenne a kérdésem, hogy ha átutalják a pénzt, valamit állítanom kell a webmoney fiókomban, vagy automatikusan rajta lesz a pénz, nincs egyéb teendő? Alias passportom van.
Illetve a formal passport-nál, amikor az adataimat megadom, az adatok mellett lévő pipát eltávolítom, akkor nem lesz nyilvános az adat?
-
csaba951
veterán
Megkérek minden érdeklődőt, hogy ne írjatok nekem PÜ-t WebMoney-val kapcsolatban! A kérdéseitek (és persze a válaszok) gyakran ismétlődnek, így hasznosak lehetnek más fórumtársak számára is. Tehát nyugodtan írjatok ide, kaptok majd rá választ. Hadd pörögjön ez a fórum is!
Kivételt egyedül a fake adatok megadásával kapcsolatos dolgok képeznek. Erről tilos itt, a fórumban társalogni!
-
csaba951
veterán
válasz
Makai Robert #63 üzenetére
>Hogyan tudok magánszemélyként pánt juttatni a webmony számlámra?
Pont ez van leírva az első 30-50 hozzászólásban. Nem annyira sok, hogy ne tudd elolvasni/felfogni.
>Hogyan tudok cégként regisztrálni a webmoneyra?
Te vagy az első akit ez érdekel! Szerintem legalább egy Merchant passport kell hozzá. Gyakorlatilag el kell menned személyesen (a megfelelő papírokkal együtt) egy verification center-be. Legközelebbi kb. Csehországban, Bulgáriában van.
-
Makai Robert
újonc
Sziasztok!
Segítseket kérlek, ha tudtok!
Beregisztraltam magánszemélyként a webmoneyra. Hogyan tudok magánszemélyként pánt juttatni a webmony számlámra?
Hogyan tudok cégként regisztrálni a webmoneyra?Robi
-
bolbatiku
tag
Szerintem nemsokára jobb áron lehet majd WM-eket venni, mert a nemrég bezárt Liberty Reserv userek itt akarnak majd üzletelni, pénzt kivenni.
https://krebsonsecurity.com/2013/05/underweb-payments-post-liberty-reserve/ -
bolbatiku
tag
Fake adatokkal, telszámmal kaptam egy formal passportot, persze a telszámra küldik az SMS-eket tehát az kell.
Fénykép, útlevél másolat, bankszámla nem kell, csak személyes adatok és telszám.
Így fel lehet tölteni bitcoinnal a WMX számlát, amit WMZ-re lehet váltani, amit el lehet költeni ahol elfogadják. Viszont WMZ-ből nem lehet Ft-ot csinálni tehát bankszámlára nem utalják át.Neked fordítva kell, (WMZ-ből WMX), de a WMZ számládat hogy töltöd fel?
-
csaba951
veterán
Oroszország már csak ilyen. Rettenetesen bizalmatlanok mindenkivel szemben. Valamint nagyon de nagyon szeretnek rendőröst játszani, mindent ellenőrizni. Majd meglátod, hogy WebMoney-n alapértelmezésben minden bizbasz dologhoz mobil megerősítés szükséges. Enyhén nem szólva nem egy PayPal a maga 1 db e-mail/jelszó párosával!
Tehát a mobil simán elég lesz, de nagyon vigyáznod kell rá. Egyrészt ha lejár (feltöltőkártyás) vagy elveszik akkor az égvilágon semmit nem tudsz intézni a webes felületeken! Igazolvány meg ilyenek nem kellenek hozzá. Arra érdemes ügyelned, hogy nem szerencsés ugyanazt a mobil számot több WebMoney fiókhoz is megadni! Meg egyáltalán, a WebMoney fiókod adatai mindig legyenek egyediek!
WMX purse-t simán engedi hozzáadni. Csak bejön a BTC fórumban leírt Licensz. Ha elfogadod, akkor már létre is jött a WMX purse. Ha nem megy, akkor küldj képernyőmentéseket (személyes adatok kitakarva!), aztán megpróbálok segíteni.
Kizárólag csak orosz bank által kibocsájtott bankkártyád lehet a rendszerhez adni, kizártnak tartom, hogy ilyened legyen ha nem tartózkodsz személyesen -életvitel szerűen- Oroszországban!
Én a Keeper Light-ot használom, E-Number SMS hitelesítéssel. Fórum első felében le van írva, hogy miért ezzel van a legkevesebb szopás.
-
Penge_4
veterán
"De egy ilyen kamu számlára nem tudsz majd pénzt tenni pl a saját bankszámládról. Kb. annyira jó ötlet ilyen fiókot használni, mint fake PayPal fiókot."
Fake Paypal számlával is ugyanazt tudod csinálni, mivel valós unverifieddel, annyi különbséggel, hogy a valósra a limiten belül tudsz bankszámlára utalni.
A WebMoney-n viszont nem igazán tudok eligazodni.
Szóval addig oké, hogy regisztrálok fake adatokkal, akkor kapok egy Alias-t, de ott csak WMZ, WME, WMR, WMG, WMB és WMU purse, ami elérhető, WMX nincs.Keeper Light-nál viszont már ezt írja:
Security management is possible only if confirmed by the mobile phone, but you do not specify it when registering in the system.Enter your phone on the site mini.wmtransfer.com and repeat again.
Nem akarok bankszámlát társítani hozzá. Bankkártyát pláne nem. Még csak küldeni sem akarok senkinek, csak WMZ-ből szeretnék WMX-et csinálni, majd azt kiutalni a saját, külső Bitcoin címemre. 50 rohadt dollárt, azaz még 1 teljes BTC-t sem (szóval gondolom a limitbe belefér).
Szóval megelégszik azzal, ha megadok neki egy valós telefonszámot (a fake adatok mellé), amire SMS-t tud küldeni, vagy utána még tovább fog majd szopatni igazolványképpel és hasonlókkal?
-
csaba951
veterán
válasz
bolbatiku #55 üzenetére
Az összes szükséges papír fényképét feltöltöttem a WebMoney profilomba. Ezt egy kezelő ellenőrizte, és megadta a bankszámla kezelési jogot. Amíg ezt nem csináltam meg, addig nem tudtam utalni.
Azt, hogy ezt pontosan hogyan kell csinálni, megtalálod itt, a a fórumban. Nincs még olyan sok hozzászólás, olvasd el őket!
-
csaba951
veterán
(#2299) bolbatiku
>Akkor amíg nincs verifikált "initial passport"-om, addig arra jó
>ez az egész hogy feltölthetem náluk a WMX számlám bitcoinnal,
> beválthatom WMZ-re meg hasonló WM-ekre amit elkölthetek
>a beváltóhelyeken, igaz?Már sima Alias Passport-el is tudsz vásárolni. Ehhez meg tényleg nem kell semmi. Initial Passport-ot sajnos nem tudod Magyarországról megcsinálni. Személyes megjelenés szükséges hozzá, egy hivatalos WebMoney regisztrátornál. A legközelebbi Csehországban vagy Bulgáriában található.
Sajnos a WebMoney elfogadóhelyek többsége Oroszországban található, szóval nem olyan könnyű róla költeni. Viszont lehet vele vásárolni a magyar Steam Store-ban.
>Mindezt elméletileg kamu adatokkal is megtehetem.
Végül is igen. De egy ilyen kamu számlára nem tudsz majd pénzt tenni pl a saját bankszámládról. Kb. annyira jó ötlet ilyen fiókot használni, mint fake PayPal fiókot.
>Neked sikerült végül verifikálni?
A legvégén nem sikerült. A WebMoney Support rosszul tájékoztatott, mégsem tudnak hitelesíteni, ha postai levélben elküldtem az összes hivatalos papírt a moszkvai központba.
>Van amit mostmár másképp csinálnál?
Nem, mert végül is tudok pénz küldeni a magyar bankszámlámról a WebMoney fiókomra.
-
gembird
újonc
Hello! Segítsetek. Én dollárt akarok utalni egy barátom Z típusú pénztárcájába, de nem tudom hogyan kell. Kösz a segítséget!!!
-
-
Penge_4
veterán
Igazából a bankszámlatársítás sem érdekel, ha enélkül is lehet 0,2%-os fee mellett egyik WebMoney számláról egy másikra küldeni pénzt, mert akkor nem kérem ki, hanem átváltom BTC-be.
Kérdés, hogy úgy lehet-e, vagy legalább egy bankszámlát kell akkor is társítani (ami a 31-es hozzászólás alapján nem túl biztató, fényképes marháskodás még a Paypalnál sem kellett, csak megadni a nevet és a számlaszámot IBAN formátumban).
Illetve ha a regisztrációs folyamat még kötelez is rá, érvényesnek kell-e lennie (a scannelt igazolványkép alapján nagyon úgy tűnik), vagy csak egy automata validáció-ellenőrző script van, de gyakorlatilag bármilyen érvényes számlaszám és név megteszi? És utána szabadon utalhatom a kapott pénzt.
-
csaba951
veterán
Ki lehet venni bankszámlára pénzt. Nekem eddig nem volt rá szükségem.
31-es hozzászólásbán sikerült legközelebb kerülni ehhez a kérdéshez. Sajnos nem osztotta meg a közösséggel, hogy mire jutott. Írtam neki PÜ-t, de erre nem válaszolt.
WebMoney számláról WebMoney számlára 0,2% fee mellett lehet pénzt küldeni.
Egyébként PayPal-nál a 0% fee csak bizonyos feltételek teljesülése esetén igaz. Leginkább az országon belüli utalások esetén működik így.
-
Penge_4
veterán
Átolvastam a WebMoney hivatalos oldalát, de ami érdekelne, arra nem igazán kaptam kielégítő választ az ottani FAQ-ból és társaiból. Igazából a Paypallal összevetve érdekelne pár dolog.
Paypal-nál ha regisztrálok egy unverified accountot, arról (ha a név egyezik a bankszámla tulajdonos nevével, amelyre utalni szeretnék) bizonyos limit mellett (amit én nem lépek túl, ezért is lenne költséges verifikálni) tudok utalni bankszámlára pénzt. Ez WebMoney esetében hogy működik?
Paypal-nál ha regisztrálok egy unverified accountot, akkor 0%-os fee mellett tudok utalni másik Paypal címre. Ez WebMoney esetében hogy működik?
Nagyon kihaltnak tűnik a topic, de azért remélem kapok választ.
-
kisrooster
újonc
Nagyon szépen megköszönném, ha valaki beavatna a Webmoney számláról bankszámlára utalás rejtelmeibe.
Nekem valahogy nem sikerül. -
kobalta77
csendes tag
Webmoney számlanyítás, be-és kifizetés? Hogyan tudok a saját bankszámlára utalni? Iratok másolatát el kell küldeni valahova? Csak útlevélt jó? És hova kell elküldeni? Aki használja és túl van már ellenőrzésen egy pár sorban leírná azt megköszönném.
-
csaba951
veterán
Honnan tudod, hogy 11-ből kellene állnia?
Nekem kb. 6-8 számjegyűek szoktak lenni a kódok. Csak most nem tudom megnézni, mert mindig kitörlöm. Ilyen hosszú kódra nem is emlékszem. Hacsak nem a fiók létrehozásánál kellett megadni. Azt már elfelejtettem, hogy milyen hosszú volt.
Vannak olyan SMS-ek is hol benne van egy session id is, tehát több kód is van az SMS-ben. Ilyenkor ezt kell megadni, majd jön egy következő SMS amiben benne van a password. Ezt szintén be kell írni, és akkor lehet használni a rendszert.
Meg van az SMS passwordöknek egy lejártati ideje is. Ez olyan 5-10 perc körül van. Szóval később eleve nem is tudod használni, újra kell kezdeni a műveletet.
Egyébként rengetegszer kér azonosítást a rendszer, és lövésem sincs, hogy neked pontosan hol, melyik műveletnél nem megy.
-
csaba951
veterán
+3630XXXXXXX vagy 3630XXXXXXX-at kell megadnod. De most szerintem valamilyen üzemzavar lehet náluk mert nekem sem érkezik meg az SMS. Pedig normál esetben 2 percen belül meg szokott jönni (többnyire 20 másodpercen belül megérkezik).
Egyébként onnan tudod, hogy jó számot adtál meg, hogy még a regisztrációkor megjött a megerősítő kódot tartalmazó SMS.
Emailes értesítésre nem nagyon emlékszem, mert ezt nem szoktam nézegetni. De az biztos, hogy küldenek róla SMS-t! Bár jobban belegondolva ez csak a top-upra igaz. Ha csak simán pénz érkezik a számlára arról nem tudom, hogy jön-e valami (e-mail és / vagy SMS). De abban biztos vagyok, hogy be lehet ilyet állítani!
-
Köszi!
Még két kérdés:
A telefonszámot milyen formátumban kell megadni? Próbáltam érvényesíteni SMS kóddal, de ha +3630..., vagy 003630... formában adtam meg, nem jött meg az üzenet. Illetve én is küldtem, de nem jött rá válasz.
A másik:
Kapok email értesítést, ha érkezik pénz a számlámra?
-
Melyik lesz az azonosítóm, ha pénzt akarok fogadni egy másik WebMoney accountról?
A 'wmid", vagy a ha a "purses"-nél csinálok egyet?
-
oscillator66
csendes tag
Értem. Hát megpróbálok akkor OTP-nek írni, hátha tudnak segíteni. A WebMoney supportján egyszerűen besz*rok...írok kész kisregényeket nekik, és kapok egy mondatot, most pl. ennyit: "Get information from your bank." Előtte: "Indicate your Bank-Branch Code." Mint ha full retardált lennék, vagy, ami valószínűbb, a supportos lenne retardált. A PayPal fényévekkel jobb, és már rég megoldódott volna a problémám 1 vagy 2 levél után.
-
csaba951
veterán
válasz
oscillator66 #31 üzenetére
Ebben nincs tapasztalatom. Én mindig elköltöm az ide utalt pénzemet! Nem is akarok kivenni semmit belőle.
-
oscillator66
csendes tag
Üdv mindenki! Tudna valaki segíteni abban, hogy miként tudom a WebMoney WMZ számlámon lévő pénzt utaltatni a bankszámlámra? Pontosabban nem is a mikénttel van gond, azt az oldalt megtaláltam, de mégsem megy az ügy. Formal Passportom van, amihez feltöltöttem fényképet a személyigazolványomról, így elvileg tudok Withdraw-olni bankszámlára. Viszont már az első oldal nem enged tovább. Meg kell adni a bank nevét (ez nálam OTP, próbáltam "OTP"-t, "OTP Bank"-ot is, hátha, bár nem ezzel van a probléma elvileg), aztán a Bank-Branch Code-ot, na ez nem tudom mi. Próbáltam Budapesttel, Hungary-vel, a bank SWIFT kódjával, de mindig azt kapom, hogy "An aba routing number has been supplied which contradicts the one derived from this account". Az aba routing number csak amerikai bankoknál használatos, így azt se tudom, mit akar ez az idióta oldal! Végül a számlaszám kell, ezt is próbáltam kötőjellel, anélkül is, a biztonság kedvéért, de kétlem, hogy ezzel lenne gond, egy sima 16 jegyű OTP-s számlaszám. Már írkáltam az ügyfélszolgálatnak, most 3. levélnél vagyunk, küldtem screenshotot, de még csak annyi segítséget kaptam, hogy "hát add meg a branch code-ot". Köszi. Most próbáltam megmagyarázni neki, hogy de nem tudom, ez a branch code mi a frászt takar, de még várok, elég lassúak, és minimum egy nap, mire válaszolnak és akkor se túl bőszavúan vagy segítőkészen.
-
csaba951
veterán
Szerintem ezt a top-upot a pénzmosás elleni harc jegyében nem fogják elfogadni. Viszont nyertél egy látogatást az Ügyfélszolgálaton. Nyiss egy hibajegyet, és magyarázd el nekik részletesen, hogy véletlenül az asszony számlájáról utaltál. Mikor és hogyan fogják visszaküldeni a pénzedet?
New ticket
WebMoney.Top-up-ot válaszd ki! 1,5-2 munkanap amíg válaszolnak. Hétvégén nem dolgoznak. Nagyon segítőkészek és hatékonyak tudnak lenni, ha sikerült velük megértetni a problémádat.Egyébként ez nem WebMoney kekeckedés, a PayPal-nál ugyanígy működik a rendszer. Minket kisembereket szívatnak, közben meg a volt miniszterelnök bankjában vígan mosták a pénzt a líbiai "befektetők". Érdekes, őket nem ellenőrizték...
-
csaba951
veterán
Ezt nem szoktam nézegetni, mert eddig mindig 1,5 munkanap megvolt. Illetve lehet, hogy a legelső top-upnál 3 vagy 4 munkanap is volt. Nem nagyon emlékszem már rá, több hónapja volt. Azóta meg megy pikk-pakk. Még az is lehet, hogy ha MKB Bankos lennék, akkor online, azonnal menne.
Pontosan melyik nap, hány órakor utaltál? A Megjegyzés rovatba ugye beírtad, hogy Your Payment Reference: WMNUSxxxxxxx azonosítót? (Csak az azonosító szám kell, a Your Payment Reference: nem!)
És persze az a számla ahonnan utaltál és a Webmoney számlánál megegyeznek a személyes adatok? (Csak a saját számládról tudsz a saját Webmoney számládra top-upolni.)
-
csaba951
veterán
Hát, ez érdekes! Ugyanis az SMS értesítés megkapásakor már rajta van a pénz a WMZ vagy WME számládon. Nem kell semmire válaszolni abban az SMS-ben. Simán csak annyi van benne, hogy melyik oldalon tudod megnézni a számládat.
Egyébként kb. 1,5 munkanap mire a Webmoney számládra kerül a pénz. Mivel most pont hétvége van, szerintem kb. kedd dél körül lesz majd rajta a pénz. Steam akciókra kellett volna a pénz?
-
mrpv006
csendes tag
Sikerült pénzt utalnom, az első 3 lépés után engedte.
Mikor fog megérkezni a pénz? kaptam egy sms-t egy címmel, azt megnéztem, visszaigazoltam, de még a WMZ-n nem jelent meg. -
csaba951
veterán
Na, ma visszaírt az Ügyfélszolgálat. Itt vannak a helyes számla adatok Unicredit Bank-ból való Top-up-hoz:
Bank Name
Unicredit BankBranch
BudapestBank/Branch Address
1054 Budapest, Alkotmany u 4Account Name
Worldpay AP LtdAccount Number
10918001-00000057-21300004IBAN
HU47 1091 8001 0000 0057 2130 0004SWIFT
BACXHUHBXXXHa esetleg még nem javították ki a Top-up oldalon, akkor hasznájlátok a fenti adatokat. Vagy használjátok az MKB Bank adatait, mert azok eleve jók a rendszerben.
Ne feledjétek, már csak pár nap van hátra a Hálaadás napi akciókhoz, és a Black Fridayhez! Érdemes már most a számlánkra tenni a pénzt!
-
mrpv006
csendes tag
sikerült eljutnom addig, hogy formal passport vagyok, mégse tudok pénzt tölteni az egyenlegemre.
mit bénázok el? -
csaba951
veterán
válasz
VincentXxX #18 üzenetére
Lényegében igen. Nem éppen közjegyzői jóváhagyás kell, hanem a saját hálózatukhoz tartozó úgynevezett Registrator hitelesítése kell. Vagy be kell sétálni az egyik irodájukba, ahol elvégzik a hitelesítést. Mindkettővel az a probléma, hogy ragaszkodnak a személyes megjelenéshez illetve Magyarországon jelenleg nincs egyik sem. Az egyik legközelebbi ilyen Csehországban, a másik Bulgáriában van. Nekem pont egyik sem esik útba!
Sajnos az Ügyfélszolgálat engem is rosszul tájékoztatott. Amikor reklamáltam, akkor kiderült, hogy a levélben való ügyintézésre is csak akkor van mód, ha előzetesen egy Registrator hitelesítette.
Milyen hátrányi vannak ennek (ha Formal Passport-om van, nem pedig Initial vagy Personal Passport)?
A pénzügyi műveletek terén meg van kötve a kezünk.24 órás, napi, heti és havi tranzakciós limit is van, amit nem léphetünk át. Továbbá nem mindegy, hogy melyik kezelőfelületet használjuk (Mini, Mobile, Classic, Light). Függ attól is, hogy milyen típusú Passportunk van (Alias, Formal, Initial, Personal). És végül attól is függ, hogy az SMS vagy ENUM tranakció jóváhagyás szolgáltatás be van-e kapcsolva a fiókunkon.
Ez így áttekinthetetlenül bonyolult. Szerencsére van egy nagyon jó összefoglaló táblázat, ami a Mini használata esetén bemutatja a limiteket.
Vegyünk egy tipikus Formal Passport felhasználót, aki a Mini klienst használja és be van kapcsolva az SMS vagy ENUM tranakció jóváhagyás szolgáltatás a fiókján!
Tranzakciós limitek
24 órás: 600 USD/420 EUR/15000 RUB
napi: 600 USD/420 EUR/15000 RUB
heti: 1500 USD/1125 EUR/45000 RUB
havi: 3000 USD/2250 EUR/90000 RUBA limitek egyszerre érvényesülnek. Tehát nem léphetjük át a havi limitet, még akkor sem, ha a heti vagy napi limitünk ezt lehetővé teszi.
-
VincentXxX
csendes tag
A 4. ponthoz egy kis kiegészítés (ma kaptam válaszként):
"Your documnts have been recieved. However, we cannot issue a personal passport top you because your signature wasn´t certified at notary´s office. Also your application wasn´t paid yet. If you have questions, feel free to ask."
Jól értelmezem, hogy ez azt jelenti, hogy közjegyző által hitelesített másolatot kéne küldeni nekik? -
csaba951
veterán
Szerintem ne válasszátok a Top-up-nál az Unicredit Bank-ot, mert hibás számlaszám van rögzítve a rendszerben.
Account Number: 10918001-000000572-1300004
24 számjegyűnek kellene lennie, és ez nem annyi.IBAN: HU77 1091 8001 0000 0057 0130 0004
Ez pedig nincs összhangban az Account Number-el.Kipróbáltam mindenféle kombinációt, de sajnos nem találtam el a jó számlaszámot.
-
potyiur
csendes tag
Sziasztok!
Abban tud esetleg valaki segíteni nekem, hogy hogyan tudok pénzt lekérni a webmoney accomból mondjuk a bankszámlámra? Vagy ha jól látom lehet valahogy webmoney kártyát is csináltatni és arra is le tudom kérni, de nem igazán jön össze ez a kártyacsinálás, behoz valami orosz oldalt és ha ott átállítom a nyelvet akkor máshova navigál el, szóval katyvasz az egész..
-
csaba951
veterán
Amikor fizetünk valamiért, akkor csak az ugyanezen pénznemben vezetett pénztárcánkból fizethetünk érte. Tehát veszünk valamit USD-ért, akkor csak a WMZ pénztárcából fizethetjük ki, ha ezen nincs elég pénz, akkor sikertelen lesz a fizetés, még akkor is ha a WME vagy WMR pénztárcánkon van pénz. Ilyen esetben vásárlás előtt pénzt kell váltanunk pl. WME->WMZ, és utána indítjuk csak el a vásárlást. A számlák közötti konverzió díja 0,08%.
-
csaba951
veterán
Ha kész vagyunk az E-Num accountunkkal, akkor készen állunk arra, hogy regisztráljunk a WebMoney-ra. Menjünk erre az oldalra. A jobb felső sarokban tudjuk átváltani a nyelvet angolra. Ez egyébként az összes WebMoney-s oldalra igaz, szóval jegyezzük meg. Klikkeljünk a zöld Sign Up gombra. Ez szépen végigvisz majd minket a regisztrációs lépéseken.
Rögtön az első lapon, a Entering mobile phone number lehetőség van közösségi oldalakról importálnunk az adatainkat. Na, ezt ne használjuk! Ilyenkor ugyanis egy jelszó nélküli felhasználót hozz létre a rendszer. Ekkor néhány biztonsági beállításhoz nem férünk hozzá vagy csak nagyon körülményesen. A másik fő érv ez ellen, hogy a fizetési rendszerben bizonyos kereskedőknél nem működik a fizetésnél a WebMoney rendszerbe való belépés, és a vásárlás jóváhagyása. Mondjuk a Steam Store pont ilyen.
Szóval szép sorban töltsük ki a megfelelő adatokkal a mezőket:
* mobil telefonszám
* személyes adataink megadása, pontosan ahogy az útlevelünkben is szerepel
* e-mail ellenőrzése (kapott levélben a linkre klikkelünk)
* mobil szám ellenőrzése (beírjuk az oldalra az SMS-ben kapott kódot)
* jelszó megadásaÉrtelemszerűen a valódi adatainkat kell megadni mindenhol. Ha esetleg hamis vagy hiányos adatokat adunk meg, akkor nem tudjuk használni az accountunkat!
Lakcímnek nyugodtan adjuk meg a magyar lakcímünket, ha Magyarországról indítottuk a regisztrációt. Oroszországi lakcímet csak abban az esetben válasszunk, ha éppen ott tartózkodunk, és persze rendelkezünk azt ezt igazoló dokumentummal. Utóbbi esetben később szükséges lesz egy személyes megjelenésre egy un. Registrator-nál, aki egy rövid vizsgálattal igazolja a WebMoney rendszerben a személyazonosságunk valódiságát. De erről majd kicsit később!
Ha a személyes adatoknál nem töltöttük ki az összes mezőt, akkor ezt később pótolhatjuk. Ha az összes kötelező mezőt (piros csillag) kitöltöttük akkor később mi már nem módosíthatjuk ezeket az adatokat! Ekkor már csak az Ügyfélszolgálat tud módosítani. Természetesen nagyon alaposan meg kell indokolnunk, hogy miért akarunk módosítani!
Ezzel a regisztráció első lépése véget ért.
Akkor most végre tudom használni az accountomat? Végül is igen, működik. Csak éppen kizárólag olyan módszerekkel tudsz pénzt elhelyezni az számládra amik Oroszországban elérhetőek. Na, most akkor mi legyen? Szerencsére 1 db lehetőséget azért biztosít a cég, a banki átutalást. Ez teljesen úgy működik mint a PayPal Top-Up. Forintot kell kell átutalnunk a megadott magyar bankszámlára, és persze meg kell adnunk a befizetés egyedi azonosítóját. Kb. 2 munkanap elteltével a WebMoney WMZ vagy WME számlánkra érkezik a pénz és már tudunk is költeni. Na, ezt az érzést még egy jó darabig nem tapasztaljuk majd meg!
Ugyanis a terrorizmus és a pénzmosás elleni küzdelem miatt nem utalhatunk csak úgy szabadon bárkinek pénzt. Ehhez legalább veryfied formal passport jogosultsággal kell rendelkeznünk a rendszerben. A legideálisabb (magánszemélyeknek) a Initial Passport jogosultság megszerzése.
Na, akkor most írok egy kicsit a jogosultságokról. Bővebben itt olvashatunk a témáról.
A rendszerben jogosultsági szintek vannak. Minél nagyobb szintűek vagyunk, annál többféle művelethez van jogunk.
Alias Passport
Minden frissen regisztráló ezt a jogot kapja. Kisebb összegeket tudunk vele kezelni. Pl. feltöltőkártyával már tudunk vásárolni. A regisztrációkor kitöltött személyes adatokat (pontosabban hiányukat) senki nem ellenőrzi.Formal passport
A regisztráció során helyesen megadtunk az összes személyes adatunkat. Jogunk kb. ugyanannyi van mint az előzőnél.Formal passport veryfied
Ez a legkisebb szint ahol már be tudjuk vonni a műveletek közé a bankszámlánkat is. Megemelkedik a kezelhető pénz limitje is. Ellenőrzik a személyazonosságunkat, internetes ügyintézéssel (ingyenes).Initial Passport
Gyakorlatilag ez a teljes jogú szint. Emelkedik a limit szintünk. Ekkor már életvitel szerűen is használhatjuk a számlánkat. Cégeknél az alkalmazottaknak legalább ilyen szinten kell lenniük a account kezeléséhez. Személyesen meg kell jelenni a papírjainkkal egy un. Registrator előtt, aki majd igazolja a személyazonosságunkat a WebMoney rendszerben. Lehetőség van a posta levélben történő ügyintézésre is. Itt már fizetnünk kell egy csekély díjat az azonosításért.Personal passport
Ugyanaz mint az előző szint. Ha akarjuk, már mi is jogosultak vagyunk másoknak Initial Passport jogot regisztrálni a rendszerbe. Természetesen ezért díjat is kérhetünk, és persze nekünk is díjat kell fizetni a lehetőségért.A többi szint már a cégeknek van kitalálva, ezekkel nem foglalkozom.
Initial Passport megszerzése
Belépünk az oldal tetején található Passport menübe.1) Ha még nincs kitöltve minden mező, akkor Passport -> Control panel-en pótolhatjuk a hiányzó adatokat.
2) Letöltjük, kinyomtatjuk, kézzel kitöltjük a Application for a WebMoney Transfer Verified Passport for private persons űrlapot. A kitöltött űrlapot és az útlevelünket bescannereljük, esetleg jó minőségű színes fényképet készítünk róluk és feltöltjük Passport -> Control panel -> Upload a new document-be (jobb oldalon, az oldal alján van). A fájlok egyenként max. 2 megabyte-osak lehetnek!
3) Nyissunk egy hibajegyet az ügyfélszolgálaton (WebMoney.Passport), és kérjük meg, hogy ellenőrizzék le az adatainkat! Írjuk meg, hogy az országunkban nincs Registrator, így a moszkvai irodában szeretnénk kérni a hitelesítést, levélben.
Bár a folyamat még korán sem ért véget, az Ügyfélszolgálat a feltöltött dokumentumok ellenőrzése után veryfied-re állítja a státusunkat. A Control-en panel továbbra is Formal passport fog megjelenni!
Na, ekkortól van lehetőségünk a bankszámlánkról pénzt utalni a WebMoney számlánkra. Erről majd később írok.
4) A kitöltött Application for a WebMoney Transfer Verified Passport for private persons űrlapot és az útlevelünk másolatát küldjük el postai levélben az alábbi címre:
Webmoney
7, bld.1, Koroviy Val str.
119049 MOSCOW
RUSSIA5) Passport -> WebMoney Verification Agents -> Agents issuing Initial Passports (vagyis itt) válasszuk a WM Passport service #1-et (WMID#464889785562).
Amikor majd pénz érkezik a számlánkra, a Password -> Control panel -> You have applied for issuance of the following passport -> Pay-re klikkelve tudjuk majd kifizetni a szolgáltatásért járó 3 WMZ-t.
Amint elfogadták a kérvényünket, végre lezárult a regisztrációnk!
Pénztárca típusok:
* WMZ - USD alapú pénztárca
* WME - EUR alapú pénztárca
* WMR - RUB alapú pénztárcaMég számos pénznemben tarthatjuk pénzünket. Ezekről bővebben itt olvashatunk.
Magyarországról WMZ és WME számlánkat tölthetjük fel. WMR feltöltése csak WMZ->WMR vagy WME->WMR konverzióval lehetséges.
-
Mardel
őstag
Nem mindegyik játék régiózáras, van amelyiknél (RU) csak annyit jelent, hogy támogatott az Ororsz nyelv.
Kicsit rákerestem, ez a korlátozás főként akkor van mikor, online boltból veszel játékot, és kapsz egy kulcsot amivel aktiválhatod.
Pl. Orosz online boltból orosz ip-vel veszel játékot és aktiválod orosz ipn a fiókodra, viszont nem orosz ip-vel már nemtudod elindítani a játékot, mert már másik régióban vagy. -
csaba951
veterán
Mire van szükség a számlanyitáshoz / használathoz:
* mobil telefonszám (mindegy hogy kártyás vagy előfizetéses)
* érvényes magyar útlevél
* a saját nevünkre szóló magyarországi bankszámlaszám
* jó angol vagy orosz nyelvtudás az ügyintézéshezSajnos ezek nélkül nem tudjuk majd használni a szolgáltatást.
A telefonszám olyan legyen amihez évekig biztosan hozzáférünk. Ennek hiányában gyakorlatilag semmit nem tudunk intézni! Az regisztrációnál mindenhol gondosan jegyzeteljünk. Ugyanazokba a mezőkbe ugyanazokat az adatokat írjuk be. Nyomtassuk ki vagy mentsük el a rendszer által küldött üzeneteket!
A rendszerben néhány esetben díjat kell fizetnünk. E miatt elsősorban azoknak éri meg akik alkalmanként legalább 50 USD-t helyeznek el a számlájukon. 1000-2000 forintokkal nem éri meg szórakozni.
Na, most gondolkozzon el mindenki, hogy ezek után bele akar-e még vágni! Az ügyintézés és a használatba vétel is bonyolult, körülményes lesz! Szerencsére amikor már a számlánkon van a pénz, akkor már viszonylag egyszerű költeni!
Az ügyintézési idő 1-2 munkanap. A pénz kb. 2 munkanap alatt kerül a számlánkra.
Hogyan tudom majd használni a rendszert?
* regisztráció
* adatok ellenőrzése a WebMoney részéről
* banki átutalással számla feltöltése (automatikus konverzió Ft-ról)
* újabb pénz váltás, ha szükséges
* vásárlásRegisztráció
Meglepő módon az E-Num oldalán fogjuk kezdeni a regisztrációt. A bal felső sarokban lehet áttenni a nyelvet angolra. A Registration-ra klikkelés után kitöltjük az adatainkkal. Siker esetén megerősítő levelet kapunk a postaládánkba. Regisztráció után válaszuk a Control Panel-en a Challenge-Response via SMS.
A E-Num egy nagy megbízhatóságú netes biztonságú azonosító rendszer. A WebMoney bizonyos szolgáltatásai, beállításai csak ezzel vehetőek igénybe. Mármint kényelmesen, a másik 2 lehetőség vagy túlságosan bonyolult vagy visszaüt gépcsere / operációs rendszer újratelepítése esetén. A E-Num-ról részletesen olvashatunk a What is E-NUM? és a FAQ-ban.
Alapvetően 3 azonosítási lehetőséget támogat a rendszer:
1) Challenge - Response Authorization via mobile device
Okostelefonra telepíthető alkalmazás. Ez tök jó, meg egyszerű! Egészen addig amíg készüléket cserélsz vagy ellopják / megsérül a készülék. Ez a típusú regisztráció ugyanis a készülékhez van kötve. Tehát másik készülékről nem engedi majd a biztonsági rendszer a használatot. Ez pedig biztosan nem egyszerű! Nélküle viszont nem tudjuk többé feltölteni a (WM) számlánkat vagy éppen módosítani a (WM) beállításokat, vagy éppen ügyet intézni.
2) Fingerprint authorization from a laptop or PC
Ez is nagyon jó, persze csak akkor ha a rendszer támogatja az ujjlenyomat olvasó készülékünket. Már ha van ilyen. Vagy ha majd lecseréljük a rendszerünket, akkor a következő rendszernek is támogatottnak kell lennie vagy különben nem tudjuk többé feltölteni a (WM) számlánkat vagy éppen módosítani a (WM) beállításokat, vagy éppen ügyet intézni.
3) Challenge-Response via SMS
Na ezért választottunk az előbb a SMS-t. A számunk telefon csere után is megmarad, nem igényel semmi plusz beállítást egy új készülék. Ha pedig a készülék és a sim is egyszerre semmisül meg, akkor a szolgáltatótól mindkettőt tudjuk pótolni, és az E-Num rendszerben sem kell semmi plusz beállítást csinálnunk, nem fog blokkolni amiatt a rendszer, hogy másik készülékről használjuk. Ez a leginkább felhasználó barát rendszer a háromból.
Használat közben majd a megfelelő oldalon az E-Num azonosítást kell választanunk. Ekkor a rendszer egy SMS-t küld a telefonunkra (5 mp - 5 perc amíg megérkezik, jellemzően tényleg csak pár másodperc, és egy +44-es számról jön). Ja, az SMS angol nyelvű, és persze arab számok vannak benne. Egyébként az összes oldal ilyen lesz, szóval könnyen megérthető. Szóval az SMS-ben kapott kódot kell beírnunk majd az oldalra. Ezzel egy azonosítást kezdeményezünk. Ekkor kapunk egy második SMS-t. Az ebben lévő kódot újra be kell írni az oldalra, és már be is enged majd a rendszer. Mehetünk ügyet intézni!
-
Mardel
őstag
Mert, giftekre elvileg nem vonatkozik a régió korlát.
És ha saját fiókodra veszel Oroszországban egy játékot, akkor mihelyst elhagyod Oroszország területét nem fogsz tudni vele játszani, hiába vetted meg.
Ezt írja majd: “This game was activated with a product code that is valid only in a specific geographic region. Since you are not currently in that region, (XY Game) is not available to play.". -
phenomHUN
senior tag
-
csaba951
veterán
Ok. Szóval szerinted amikor pl PayPal-lal fizetsz, akkor az sem legális? Ha betartjuk a számla nyitásánál és használatánál a törvényeket, akkor miért nem legális?! Na, ezt magyarázd el légy szíves!
Olvasd át még egyszer figyelmesen, amiket eddig írtam! Mindenhol ott van, hogy milyen körülmények teljesülése esetén mit használjuk.
Ebben a fórumban kizárólag a legális felhasználásról esik majd szó! Hidd el, rengeteg biztonsági intézkedés van a WebMoney részéről (is)!
-
csaba951
veterán
Viszont a WebMoney segítségével mi magyarok is igénybe vehetünk olyan szolgáltatásokat, amelyek csak Oroszországból elérhetőek. Például számítógépes (elsősorban játék) programokat vásárolhatunk vele a népszerű oroszországi Steam Store-ban. Természetesen csak akkor, ha Oroszország területén tartózkodunk. Magyarországról továbbra is a magyarországi Steam Store-ból vásárolhatunk! Ha véletlenül nem annak az országnak a Steam Store-jából vásárolunk ahol éppen tartózkodunk, akkor bizony automatikusan letiltja a Steam az accountunkat, és többé nem tudjuk elindítani egyik játékunkat sem!
Éppen ezért érdemes egy második Steam accountot létrehoznunk, az oroszországi adatainkkal. Így vásárlásnál mindig a tartózkodási helyünknek megfelelő Steam Store-ból tudunk vásárolni. Játékainkat nem kell két külön accountra gyűjtögetni. Ha a vásárlásnál az ajándékozást választjuk, akkor átküldhetjük a játékot arra a Steam accountunkra amit gyakrabban használunk, vagy ahol a játékaink többségét tartjuk.
A továbbiakban részletes útmutatót írok majd arról, hogy hogyan lehet használni a WebMoney rendszert Magyarországról. Írok majd a regisztrációról, egyenleg feltöltésről, vásárlásról. Legyetek türelmesek!
-
csaba951
veterán
A fórum célja a WebMoney rendszerrel kapcsolatos információk, tapasztalatok megosztása a magyar nyelvű felhasználókkal. Jelenleg ez az egyetlen magyarországi fórum, ami ezzel foglalkozik.
Sajnos a rendszer használata elég bonyolult, és körülményes. Ha valaki most ismerkedik vele, az mindenképpen nézze át az első 200-300 hozzászólást, mert rengeteg kérdésére kap ezekből választ.
Fontos!
A WebMoney-t accountunkat mindig innen vagy innen használjuk! A két oldal között funkcióbeli eltérés van, erről majd később írok. Más oldalakat ne soha használjunk az ügyintézéshez!Ezek az oldalak nem a WebMoney hivatalos oldalai, ezért az alábbi oldalakat soha ne használjuk:
* webmoney.hu
* webmoney.work.hu
* webmoney.5mp.euA WebMoney-t nem hiába szokták az orosz PayPal-nak is nevezni. Valóban nagyon hasonló funkciókkal bír a két szolgáltatás.
WebMoney segítségével online vásárolhatunk (olyan kereskedőnkénél akik elfogadják), feltölthetjük a mobil telefon egyenlegünket, kifizethetjük a közüzemi számláinkat, pénzt küldetünk a rendszeren belüli ismerőseinknek, pénz válthatunk más devizákra vagy akár hitelt is adhatunk / vehetünk fel más felhasználóknak (általunk megállapított kamatra). Egyenlegünket feltölthetjük bankkártyáról, banki átutalással, mobil operátotok segítségével, ATM-ből (kártyával, készpénzzel is!), postai befizetéssel, feltöltő kártyával vagy kioszk automatákból.
A WebMoney hasznos és barátságos! Persze csak akkor ha Oroszországban élünk, ugyanis a fenti leírt dolgok szinte kivétel nélkül Oroszország határain belül használhatóak.
Új hozzászólás Aktív témák
- iOS alkalmazások
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- One mobilszolgáltatások
- Automata kávégépek
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest