Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireShadow
senior tag
Azt az egyet ismerem, jó az árazása, arra kiváló ha ilyen 1-2 napra kell. De a szervereik csak gigabitesek és azon osztozik mindenki. Lehet ez egy olyan történet lesz, hogy 1-1 hónapokra befizetek ide oda és letesztelem magamnak. Túl sok a változó, honnan hova kell routolniuk és még az is hogy melyik szervert választom, meg hogy hány órakor nézem gondolom az is. Mondjuk a Twitch éjjel jó, ilyenkor este nem. Az is igaz hogy eddig jól megvoltam nélküle, másra nem nagyon kell. Volt, hogy olcsóbbra kijött ha AWS-es inditottam egy EC2-t és openvpn-el oda csatlakoztam, amilyen régióba csak jól esett, aztán töröltem amikor már nem kellett.
-
Lacc
aktív tag
Arról van szó, hogy többé a VPN kliens az adott VPN szerverre nem tud kapcsolatot létesíteni, mert nem elérhető a VPN szerver. Persze itt lehetnek egyéb okok is. Azonban November 6-án 10:03-tól már nem volt elérhető a VPN szerver az IP címe már nem létezett és a NordVPN szerverek listájában sem találtam már.
Például: A fi139.nordvpn.com VPN szerverre csatlakoztam, ez elérhető volt, péntekig De a fi139.nordvpn.com, azóta nem láttam a listában.
(Időpontot megtudtam válaszolni, hogyan esetében gondolom "Cancel"-eli a szerver "instance"-ot egy szolgáltatónál. Miért-re nem kérdeztem rá náluk, gondolom a fórumokon is olvasható magyarázat aktuális itt is.)Ha a NordVPN klienset használom PC-n, Mobilon, akkor ez a szituáció nem okoz kellemetlenséget, mert a NordVPN kliens képes automatikusan újracsatlakozni vagy másik NordVPN szerverre csatlakozni. Azonban a Router nem képes másik NordVPN szerverre automatikusan csatlakozni - csak ahhoz az egyhez amire be lett állítva a Router... kezelőfelületén, hanem manuálisan kell újra feltöltenem a NordVPN szerver csatlakozáshoz szükséges fájlt, ami az OpenVPN TCP config fájl.
Ezért a routerben lévő openvpn kliens nem képes másik NordVPN szerverhez csatlakozni, csak arra az egyre, amit a config fájl tartalmaz, na most ha az többé nem elérhető (akármilyen okból) akkor én sem tudom elérni az internet felelhető tartalmakat. -
ElektrikusDE
senior tag
Szia!
Ez zavart meg:
Az egyik VPN kapcsolatomnál:
"Blocking outside dns using service succeeded."
A másik VPN kapcsolatomnál:
Ha elindítom elvágja a gépemet az internettől!
Csak az általam kiválasztott IP-címen levő szerveremet tudom ebben az esetben elérni, semmi mást (IP címmel sem)
Sokkal biztonságosabb lenne hogyha nem épül fel a kapcsolat, akkor is vágjon el az internettől, ezt sajnos nem tudja!
-
Véreshurka
senior tag
Ebből a szempontból kényelmesebb az Eddie.
Network lock azt tudja, hogyha valamiért nem kapcsolódsz a VPN-hez akkor nem is lesz neted sem. Pl. ha szervert váltasz. Persze a belsőháló megy tovább.
4Grider jól mondja. Nord-nál pl. a torrent forgalom miatt merült fel eleinte.
-
Véreshurka
senior tag
Igen, helyi háló. Egyelőre meg vagyok elégedve az Eddie-vel is, de lehet rá fogok nézni majd az OpenVPN kliensre is. Ovpn kliensben hogyan működik a szerver váltás? Minden szerverről van egy konfig fájlod és amire épp csatlakozni akarsz azt töltöd be? Tud egyébként network lock-ot az ovpn kliens? Még futok majd egy kört a fórumukon is. Ha már a fórumuk szóba került: sajnos elég elszomorító, hogy mint előfizető így is moderátorra kell várnom ahhoz, hogy meg is jelenjen egy kérdésem.
-
Marcsello31
őstag
Szia! Most már nem kel, sikerült át állnom ipv4 re, tudtam beszélni az internet szolgáltatóval, eddig ipv6volt ,nekem nem jött be, sok dolog hiányzott, meg a routereim sem bírták, nem is értem, na mindegy, rendes ipv4em van, ha már fizetjük legyen rendes
de köszi a választ!
-
Marcsello31
őstag
Szia! Köszi hogy segíteni próbálsz, esetemben a http://szerverem.hu/szolgaltatasok/vpn/ használt program és vpn szolgáltatásuknál ez működhet? Egy programot kellett letöltenem majd névvel és jelszóval elindítanom, pár port tényleg nyitva van, vagy kérdezzem meg tőlük emailen hogy működik e ez a dolog? http://www.softether-download.com/files/softether/v4.25-9656-rtm-2018.01.15-tree/Windows/SoftEther_VPN_Client/softether-vpnclient-v4.25-9656-rtm-2018.01.15-windows-x86_x64-intel.exe ezt a programot kell letöltenem és beállítanom a szerverem.hu vpn szolgáltatás használatához, de ott még nem találtam portforwardingot a vpnen, de lehet hogy én vagyok a béna, megkérdezem és megnézem, a sebességemet nem lassítják, torrent is jobban megy. Egyhónapra van hozzáférésem addig tesztelem. írták hogy vpn alatt pl a kodi filmnézés is jobb valahol nem blokkol meg kevesebb a reklám. " ha hülyeséget írtam bocs".
még ismerkedek a dologgal.
-
MasterMind
tag
Ígéretesnek tűnik, még nem ástam bele magam részletekbe menően, de lássuk jól értem-e:
Az OpenVPN egy opensource szabvány, tehát nem önállóan működő VPN szolgáltatás és erre épül rá, ahogy látom többek közt a Nord és az Air is, amit használsz. A legsarkalatosabb pont a sebesség, erről mit tudsz elmondani? E tekintetben a Nord-dal meg vagyok elégedve és nem szívesen adnám alább.
Beszéltem amúgy a Nord support-tal, ahol annyit sikerült belőlük kiszednem, hogy egy külön hálózati kártyával elméletben megoldható a dolog, de további segítséget nem hajlandóak adni ez ügyben.Egyáltalán nem vagyok IT analfabéta, még azt elméletet is értem többé-kevésbé, de egy ilyet felkonfigurálni, lehet meghaladja a képességeimet.
-
Laszlo733
aktív tag
Közben látom, hogy párszor belinkelted. Van itthon egy elég erős Router Lede -vel / WRT3200ACM / Ezzel megoldható lenne, hogy a routeren USB -re kötött merevlemezre a Transmission / roteren fut / traffic splitting -et használja? A routeren amúgy használok OpenVPN -t de csak a saját otthoni eszközeim elérése érdekében.
-
KRM
csendes tag
(Közben leírtam ezt a dolgot a Nordvpn support-nak is, aki előbb írja meg az eredményt, az nyer
)
A Nas a régi gépem, egy Athlon II x2 250-es proci van benne (4 gb ram, tudom, hogy felesleges ennyi, de ennyi volt benne má' régóta), újrahasznosítottam a vasat - max 10%-át használja a procinak, még film streamelés közben is, ha lesz elég vinyó a raid5-höz, akkor majd megizzad.
Az új gépben meg egy Ryzen 3 1300X van.
A nas-on parancssorban csatlakoztam, mert hát máshogy nem lehet, szerintem nem az a lényege, hogy hogy mókolom be az openvpn-t. Itt valami más lehet a mátrixban, mert mind a két gépen "szaraxik" a speed.
Ezeket a parancsokat lehet használni az app-al.
https://paste.ubuntu.com/p/4C4zKJCDQ4/Na de ezt a route táblás dolgot megnézem.
-
KRM
csendes tag
Ez pontosan mit jelent? Azt, hogy openvpn kliens fut openwrt-n? Ha igen, akkor valoban nagyon lassu, mert a CPU elhasal kozben.
Igen, openwrt-n futott az openvpn. Utána olvastam véletlen valahol, hogy a router prociját megeszi. Ez egy Tp-link WDR3600-as, 560 Mhz-s procival...
Ez nagyon erdekes, ennek nem igy kene lennie. AirVPN-el en openvpn-t hasznalok 1 pc-n, s fullra hozza a max net sebesseget nemi overhead-et leszamitva (~60 Mbit/s).
Szerintem sem, de ez ilyen. Ami a linux mint hálózatkezelőjében van a vpn importálás, ott importáltam be a különböző .ovpn file-okat.
Ekkor openvpn a nas-on futott? Hogyan erted el: belulrol vagy kivulrol? Ha kivulrol, akkor hogyan: portforward vagy ... ?
Nas-on is és a fő gépen is. Nas-on ami az OMV-nek van Openvpn-es menüje a webfelületen, az szerintem nem kliens, hanem szerver, de parancssorban be lehet állítani a kliensen a .ovpn-eket.
kívülről nem akarom elérni a cuccokat, csak belső hálón (így megválaszoltam az utolsó kérdést is).
De, ha a Nordvpn (https://nordvpn.com/download/linux/) "app"-jával csatlakozok, akkor majdnem hozza a full netsebességemet, a ping is egész fasza, viszont lan-on nem érem el a Nas-t, se ssh-n, se webfelületen, se az nfs megosztást.
Portforwardot nem állítottam be külön, se tűzfalat (ez utóbbival majd még eljátszok, ha lesz kedvem, meg ha pöpec lesz minden). -
Asztee
aktív tag
Szia !
Megnéztem az első linket ,ami egy "kissé" összetett volt számomra !(még ha magyarul lett volna ,akkor is kínainak tűnt volna
) A másodiknak viszont nekikezdtem ,de a "Basic usage" fejezet első parancsánál hibára futottam.
Ez volt az üzenet :
sudo /usr/local/sbin/namespaced-openvpn --config /home/"$USER"/.config/openvpn/foo.ovpn --writepid /var/run/openvpn-protected-foo-"$USER".pid --log /var/log/openvpn-protected-foo-"$USER".log --daemon
Traceback (most recent call last):
File "/usr/local/sbin/namespaced-openvpn", line 325, in <module>
sys.exit(main())
File "/usr/local/sbin/namespaced-openvpn", line 301, in main
args, openvpn_args, preexisting_routeup = parse_validate_args(sys.argv[1:])
File "/usr/local/sbin/namespaced-openvpn", line 282, in parse_validate_args
with open(config_args.config) as config_file_obj:
IOError: [Errno 2] No such file or directory: '/home/root/.config/openvpn/foo.ovpn'
Nincs foo.ovpn ,de honnan is kellene annak ott lennie !?
Köszi. -
törölt tag
Akkor némileg kibontanám a témát és a körülményeket, hogy miért is gondolkodom ebben a megvalósításban.
Adott egy kis mikrós szolgáltató 35 megás csomaggal ( a másik két helyi kábeles még rosszabb). A gond az, hogy az ISP szolgáltatói végpont ip címe fenn van 11 ip blacklist-en. Ebből az következik, hogy állandóan robotszűrő oldalakra dob a kereső, bármire keresünk a guglival. Ez nagyon kontraproduktív és zavaró-idegesítő. Ez az az ok amiért a fentebbi megoldásban gondolkozom, miszerint a routerben szeretném globálisan az saját subnetemre beállítani a kiválasztott VPN szolgáltató elérését. Azért, hogy a család többi tagjának ne kelljen vpn konfigot, klienst és egyéb nekik vadidegen dolgokat piszkálni. A cél az lenne, ha felcuppannának a wifi-re és a router automatikusan egy VPN-ből tolná ki Őket a netre. Már egy olyan ip tartományból ami nem szerepel fekete listákon.Megkerestem ez ügyben a szolgáltatót. Készségesen és segítőkészen továbbítottak az üzemeltetési részleghez ( "túl a helpdeszkes csajon"). Mivel még nem álltak át ipv6-ra és a közeljövőben sem fognak, ezért ha jól értettem. Akkor a következő módon van a hálózatuk kiépítve. Adott a templom torony az infrastruktúrájukkal. Minden ház-előfizető oda kukkol egy Ubiquiti NanoStation loco M5 kültéri egységgel. Minden ilyen egység egy ip címet használ, ezeken keresztül a routerek MAC címével vannak a felhasználók felengedve. Tehát másik szolgáltatói végponton is a fekete listás ip cím a felhasználó szolgáltatói végpontja.
Namár most ebből az következik, hogy nagyon sok felhasználói subnet lép ki a netre ebből a tartományból vagy konkrétan erről az ip címről. Amire az ISP-nek nincs rálátása, hogy ki-mit tevékenykedik, mennyi spamet küld, vagy hány felhasználói gép lehet botnet tagja. Ezért felkerül a tartomány vagy az ip cím fekete listára. Aminek hozadéka a robotszűrő oldalak megnövekedett előjövetele.No ezt szeretném úgy kivédeni, hogy a routeremben konfigolnám közvetlenül a kiválasztott VPN szolgáltató elérését. Globálisan a subnetemre vonatkozóan, hogy ne kelljen a gépenként VPN-t konfigolni.
Fontos lenne az is, hogy ne legyen sávszélesség romlás és adatforgalmi limit probléma sem. Ha ezt így beállítanám.
A szolgáltató 3000 Ft/hó fix ip címmel tudná orvosolni a hibát. Viszont ha VPN-nel olcsóbban kijönnék, akkor szivesen buherálnám a routereimet. Időm lenne rá, eszköz is van amit " el lehet b.......ni ", ha nem jól telepítem a LEDE/OpenWRT-t.
Nagyjából ennyi. Ha valami okosságod, akkor nagyon szivesen veszem.
-
SwissAirplan
aktív tag
Közbe megszületett a teljes válasz is!
Jelen pillanatban se a NordVPN sem az ExpressVPN nem támogatja a porttovábbítást, Így ezen a módon a szerverhez kapcsolódott gépet nem lehet elérni, csak TeamViewer-el vagy társaival!
Ez volt mindkét VPN szolgáltató válasza!
Azért átolvaspm a linkedet is.. hátha..
-
SwissAirplan
aktív tag
Szia!
Nem az elérés miatt kell a vpn... azt a Noip vel megoldom, vagy temaviewer-er..
A VPN az amcsi IP cím miatt kell hogy egy streemhez tudjak kapcsolodni!
És pont ah a bajom hogy ha megy a vpn akkor a NoIP-vel nem találja meg!Amúgy a gépen Linux MINT fut, és az ExpressVPN nek a kliense, annak egy amerikai szerveréhez kapcsolkdik!
És azt kéne kitalálnom hogy amikor a VPN szerverre kapcsolldik akkor mivel és hogyan tudom a gépet elérni!
-
Asztee
aktív tag
Köszi ! Érdekes és hasznos infórmációk voltak ,amit linkeltél. Az OpenVPN-re gondoltam én is alapból és a NordVPN lenne a kiszemeltem. De ! Nem tudom hogy lesz-e belöle valami ,mert tegnap meghalt a routerem és most éppen nincs pénzem újat venni.
(Asus AC87U - nem tudom még ,hogy sikerül-e gariba elintéztetni.
) Lehet ,hogy besokalt a sok próbálgatástól.
Hétvégén már sikerült beállítani rajta - valamennyire - a VPN-t. A device-aim kivülről már a kamu címen látszódtak ,viszont a kivülről hozzáféréssel akadtak problémáim. Pl.: a mobilomról (mobil-net) nem tudtam hozzáférni a WD MyCloud-omra telepített transmission-hoz ,vagy a Yaste-val a RPi-men lévő Kodi-hoz.
Elötte port forward-ot és/vagy a router "OpenVpn Server" funkcióját és az Android - OpenVPN app-ot használtam, de ezek most nem találtak oda a megfelelő helyre.
Erre vajon mi a megoldás !? -
jegenye77
addikt
Na befizettem az egyikre negyed évre.
Meg is kérdeztem tőlük, hogy így ezt itt nem fogják látni vagy
" lenyomozni " és mondták, hogy természetesen nem. Magyar szervert választottam.
Remélem eddig nem futottam bele és nem kapok büntit. Ezután meg mindig így használom.
Köszönöm a segítséget! -
powerwade
senior tag
Neked nem szokott szarakodni a AirVPN alapból beállított DNS-se? Valamiért random időközönként újra kell csatlakoznom, mert némely cimeket nem hajlandó feloldani. Pl. Mobilon is állandóan fut openvpnnel, és néha a emailek nem érkeznek meg azonnal vagy a facebook messenger nem hajnaldó csatlakozni annak ellenére hogy connected a VPN státusza és többnyire minden oldal megy is
-
-
htc07
addikt
seedboxnál a tárhely is nagy, és a sebesség is általában legalább gigabites, viszont nem igazán tudsz mást csinálni vele, csak seedelni.
VPS-en általában korlátozottabb az erőforrás, cserébe azt csinálsz vele, amit akarsz. gyakorlatilag egy virtuális privát szerver, amire telepíthetsz bármit amit szeretnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- lezso6: Frutiger Aero
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Revolut
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával.
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ BONTATLAN 2024 APPLE IMAC 24 Legújabb iMac 24 M4 Blue magyar billentyűzet gari Azonnal Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS: Vállalati hardvermegoldások és nagykereskedelmi lehetőségek
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest