Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- ldave: New Game Blitz - 2026
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
D1esel
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok (leszek) VPN otthoni felhasználási témában ezért segítséget szeretnék kérni tőletek.
Adott, hogy hamarosan Franciaországbakellfogunk költözni. Nagyjából az összes létező streaming szolgáltatásra elő vagyok fizetve, de emelet néha szoktam letölteni javarészt filmeket, mivel szeretem az oldschoolokat újra nézni
.(van egy kis szerverem, amin megy a torrent + plex. A letöltést inkább a kényelem motiválja mint az ezen való spórolás (félreneérts) Emelet M4 sportot pl. rendszerint online szoktam nézni.
Na most azzal tisztában vagyok, hogy ezek közül kb minden ki is esik a költözéssel. A következő lehetőségek jutottak eszembe.
1. Keresek valami VPN szolgáltatót (vagy ajánlotok?) ami megoldja ezeket a problémáimat úgy, hogy ne legyen gondom a Franciákkal sem. Így zavartalanul "garázdálkodhatok" tovább. Nem tudom, hogy ez mennyire kivitelezhető.2. Mivel szüleimnél elég erős az internet és Őket nem zavarná ha itt hagynék egy gépet ami 0-24h megy, plusz tesóm tud segíteni ha esetleg újra kell indítani vagy fizikailag kell valamit beavatkozni ezért:
a, fogom a kis "szerveremet" és arról próbálok üzemelni egy VPN-t ami megoldja ezeket a problémákat. Így átjáróként használnám kintről.
b, a kis szerveremet ugyan úgy beüzemelem itthon, ahogy most is van. Majd kintről csak simán PLEX-el rácsatlakozok és nézek amit szeretnék. (persze ezzel nincs megoldva az M4 sport, de akkor azt pedig kint Sky Sports-ra vagy ilyesmire cserélem (talán?)). Utána olvastam, hogy kint javarészt a tárolással van a gond, plusz a PLEX valamennyire titkosítja a csomagokat szóval nem túl lenyomozható. (elméletben)Igazából ezek a kérdések merültek fel bennem illetve opciók. Pontosan nem vagyok tisztába a pro és kontrákkal a különböző esetekben, illetve nem is tudom, hogy mennyire járható út bármelyik is.
Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.(van egy kis szerverem, amin megy a torrent + plex. A letöltést inkább a kényelem motiválja mint az ezen való spórolás (félreneérts) Emelet M4 sportot pl. rendszerint online szoktam nézni.
ekkold