Hirdetés
-
LOGOUT.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
Pont ezt írtam le fentebb, hogyan kell megcsinálni PBX segítségével. Szerintem biztosan működik, mivel kb 1 éve így használunk 3 szolgáltatót és 7 kiterjesztést. Tényleg igazat mondok Van értelme nagyon is a PBX-nek. Azóta öröm a voip használata mióta van PBX a rendszeremben.
Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
És jött valaki..
Úgy lehet megoldani, hogy kell egy PBX, pl pbxes, ott felveszed a Reengert trunk-nek és a két kiterjesztésekre csinálsz egy ring group-ot. Utána a bejövőt a ring group-ra irányítod, a kimenő meg beallítod külön külön a kimenő hívási szabályokban.
Párhuzamos regisztráció esetén mindig az utoljára bejelentkezett eszközre megy ki a hívás.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Csak én nem tudok belépni a nordtelekom (Reenger) számlainformációs rendszerbe feltölteni az egyenleget?
-
whbear
senior tag
válasz Siriusb #27227 üzenetére
Használj G711u kodeket. Kapcsold ki a zaj és visszhang szűrést. Kapcsold ki az extra audio buffert. Érdekes módon nekem elég sokat késett a hang de most hogy használom mintha jelentősen csökkent volna a jelenség. Egy nagy előnye van, hogy itt valóban működik a push.
-
whbear
senior tag
válasz drpele #27150 üzenetére
Én mindkét általad említettem kliensnél nagy késést tapasztaltam a hangban. Nagyon zavaró, azt hiszik hogy a szavukba vágsz. Zoiper beta mostanában már kifogástalan, ingyenes és semmi lag nincs. Jobb mint a gsm opus kodekkel, uLaw pedig hoz egy állandó kifogástalan minőséget. Napi kb 2 óra üzleti jellegű használatban van.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz micafighter #27067 üzenetére
Sony Xperia XZ
-
whbear
senior tag
Próbálgatom pár napja a Linphone ingyenes klienst. Nagyon jól működik a FreePBX-el, ugyanazt a pjsip stack-et használja. Fogyasztása tcp kapcsolat mellett kevesebb mint 1% óránként. A hangminőség kiváló, késés abszolút nincs. Alapból tudja a g729 és ilbc kodeket. Egyedül a kezelése nehézkes kissé, a fiókok közötti váltáshoz be kell menni a beállításokba. Ma kb 100 percet beszéltem vele minden rendben volt. Érdemes megnézni szerintem.
-
whbear
senior tag
válasz drpele #27055 üzenetére
Adtam még egy esélyt a wazo-nak. Az volt a baj ami miatt nem működött, hogy nem szabad hagyni hogy végig fusson a telepítő script mert utána dobál mindenféle hibákat. Mikor felajánlja a webes elérést akkor be kell jelentkezni a webes konfigurátorba és ctrl C a terminálban. Utána működik szépen, de azért elég kényelmetlen a FreePBX után. Teljesen más a logika, a régi 3CX erősen befolyásolta a fejlesztőket érzésem szerint.
-
whbear
senior tag
válasz drpele #27045 üzenetére
Kipróbáltam az lncredible PBX/Wazo című bithalmazt. Nálam az erősen nem ajánlott kategóriába került. Pár hét Google használat után lehet hogy mentem volna vele valamire. A 3CX, Freepbx, PBXes tapasztalatom semmit nem ért, teljesen más koncepció. Pilótavizsga kell hozzá, wiki nincs csak egy felületes help. Marad a FreePBX, működik, egyszerű, logikus, tökéletes. Tökéletes Freepbx 14--> Saját ISO kizárólag.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz pinnacle #27010 üzenetére
Ez nem kifejezetten Dellmontos probléma. Szinte 100%, hogy NAT probléma van.
Tapasztalatom alapján közvetlen csatlakozás a szolgáltatóhoz sohasem lesz jó mobilneten. Kell egy PBX ami csatlakozik a szolgáltatóhoz stabilan, a kiterjesztéseket meg szépen be lehet konfigurálni az APN ismeretében szerver és kliens oldalon. Így jó lesz. Esetleg egy VPN sokat segíthet, de inkább valami gyors IPSEC alapú, az OpenVPN lassú hozzá.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz betyarr #26994 üzenetére
Elég kusza a konfiguráció, a GUI viszont jó. Viszonylag nagy a késés a hangban. A Bria sokkal jobb, nincs késés és a hangminőség is jobb. Brián a push működik szépen, ráadásul lehet konfigurálni a push értékeket, mint pl NAT, egyszeres bejelentkezés, proxy. A Groundwire push nekem nem mindig működött, sok hívásom elveszett emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
whbear
senior tag
válasz micafighter #26844 üzenetére
apkmirror.com innen le tudod tölteni. Kisebb, kevesebb erőforrást használ, telefonálásra tökéletes.
-
whbear
senior tag
Alternatív sip szerver megy? Hangminőség milyen a Stuntcalls-hoz képest? Én is váltani szeretnék néhány külföldi fórumban azt írják hogy jobb a callwithus. A Hungarofont meg csak banki utalással lehet fizetni, se PayPal se bankkártya. Ez egy vicc azért így 2017-ben.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Ez a CallWithUs már nem pálya?
-
whbear
senior tag
Nagyon jó wifin és mobilneten is, viszont ha gyenge a net levált gsm-re és akkor ketyeg a percdíj. Én kikapcsoltam ezt a lehetőséget. Nem veszélyes megadni a bankkártya adatokat? Nem túl régi szereplő a piacon nincs még vele tapasztalat. Amúgy köszi a tippet, olcsóbb is mint a Skype és a kliens fényévekkel jobb.
[ Szerkesztve ]
-
-
whbear
senior tag
válasz tomazin #26695 üzenetére
Mert családon belül mindenkinek van egy kiterjesztése és ingyen beszélünk, nem kell csak 1 előfizetés szolgáltatóként, én határozom meg milyen körzet melyik kimenő trunk-ra menjen, így semmi gondja nincs a családban senkinek csak tárcsáz és kész. A többit intézi a PBX. És amit én is véletlenül fedeztem fel, hogy sokkal stabilabb az egész főleg úgy hogy IAX2-t használok a végpontoknál. Így nincs akku merülés, hálózat váltást simán lekezeli nem érzékeny NAT mobilnetre ami elég nagy gond SIP alatt.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
A Skype 400 perc 1845 forint. 1 hónapig érvényes sajnos csak és fel kell tenni a Skype klienst ami nagyon erőforrás igényes. PBX-be meg drága beintegrálni mert 5 EUR + ÁFA / hónap egy SIP vonal a Skype Connectben.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #26691 üzenetére
Amiket írtam menüpontok neveiként megtalálod. Add extension, add trunk, add outbound route, add inbound route. Dial plan nem fog kelleni neked. Olyan mezők kitöltése menni fog hogy password, SIP server, stb. Ahogy ráviszed az egeret mindenhez van súgó. Adja magát. Kezdd el és menni fog.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #26674 üzenetére
Ahány PBX annyi féle konfiguráció. A legegyszerűbb ha regisztrálsz a PBXes-en, ingyenes fiók bőven elég lesz. Ha ott gyűjtöttél tapasztalatot akkor lehet VPS-re feltenni 3CX, Freepbx, Incredible PBX vagy ami tetszik. Mind más lesz de mindenhol érvényes alapok hogy létrehozol extensionokat ezeket állítod majd be a kliensben. A Voip szolgáltatókat beállítod úgy, hogy létrehozol trunk-öket. Utána beállítod az outbound és inbound routing-ot amivel egymáshoz rendeled a trunk-öket és az extension-öket. A legegyszerűbben a pbxes-en tudod megcsinálni mert ott lehet közvetlenül kijelölni trunk-öt az inbound route-hoz ami megkönnyíti a bejövő hívások leválogatását mert pl. a Reenger nem küldi el a DID-et és így nem könnyű beállítani a FreePBX-ben. A 3CX nagyon könnyen konfigurálható de még fizikai szerveren is késik a hang jelentősen. Nekem a FreePBX bevált nagyon, bármi kérdés felmerült találtam megoldást hamar, de a mélyvíz topikban itanczos ft. nagyon segítőkész és vágja a témát.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz fradi81 #26672 üzenetére
Az valóban nem működik. Én vagy felhívok egy másik telefont és átbeszélem, vagy az Asterisk echo tesztje de ha nincs egyik sem akkor a pbxes-en lehet csinálni egy extensiont és azzal lehet tesztelni. A szűk keresztmetszet nem a szolgáltató oldaláról van tapasztalatom szerint. Mióta PBX-en keresztül használom a Dellmontot azóta semmi gond nincs vele.
-
whbear
senior tag
válasz pinnacle #26669 üzenetére
A régi is jó volt már, de a 2.17 esetén még kisebb a késés a hangban, azaz gyakorlatilag nulla. A *43 kóddal lehet tesztelni Asterisken. Reengerrel jobb a hangminőség mint gsm vonalon. Teljesen áramkörkapcsolt érzés telefonálni vele.
-
whbear
senior tag
Ezt nem próbáltam, csak nézegettem de feldobom egy cloud szerverre. A 3CX tetszik nagyon, van a nerdvittles.com-on link a full verzióhoz de nagyot késik a hang. Freepbx volt a másik ami győzött is a hangminőség okán, de nagyon fapados a 3CX-hez képest.
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #26634 üzenetére
Igen, be lehet jelentkezve, de a bejövő hívás a legutoljára bejelentkezett kliensre fog menni, nem lesz stabil vagy kimegy a hívás vagy nem. Nálam is két helyre megy ki de úgy, hogy hivócsoportba vannak szervezve a kiterjesztések.
HXY: Stuntcalls gond nélkül megy. sip.stuntcalls.com:6000
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #26632 üzenetére
Media5-fone, Session Chat, Grandstream Vawe, Groundwire, Bria, Sipdroid, AGEphone a teljesség igénye nélkül. De tökéletes így sohasem lesz tapasztalatom szerint. Kell egy PBX ami állandó stabil kapcsolatot tart a szolgáltatóval és aztán lehet játszani az extensionokkal. Pl minden direkt megoldásnál jobb a pbxes + sipdroid tcp kapcsolattal. Szerintem.
-
whbear
senior tag
válasz < CyberBob > #26628 üzenetére
Új account létrehozása nem sip hanem iax. Utólag nem lehet módosítani.
Kell hozzá saját Asterisk vagy Freepbx szerver.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Kipróbáltam a Zoipert IAX2 protokollal, 3 nap tapasztalata itt.
- nincs g722
- nincs chat
+ akku gyakorlatilag nem merül, nincs is a listában a Zoiper
+ nem érzékeny NAT - ra
+ wifi / mobilnetet váltás hibátlan
+ mindig elérhető, több WiFi mobilnetet váltás után is stabil a bejövő hívás.
+ 50 perces beszélgetés után úgy tűnik stabilabb, egyszer sem csuklott a hang és visszhangos sem volt.
Trunk és extension is csak g711u kodek van engedélyezve.A tapasztalatok alapján érdemes kipróbálni a FreePBX-el.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Semmilyen trükk nem kell. Felveszed trunk-nek és kész. Külön neveket adsz nekik, csak kimenő regisztráció, megcsinálod a kimenő routing-ot. A sipdroid nagyon jól megy vele. Így használtam régebben amíg nem volt freepbx nálam is.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Utána leírtam hogy kell csinálni.
tibor23: a g729 nálam is tompán szól. Ma már nem indokolt a használata, van elég sávszélesség. Viszont a Voice Activity Detection (VAD) kikapcsolható.
A g722 érdekes módon kiemeli a magas tartományt és van valami furcsa torzítás és alapzaj nálam. Több klienssel, készülékkel és központtal is ugyanezt tapasztaltam.[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Magyar wiki nincs szerintem, igaz nem is kerestem. Ugyanúgy működik mint a többi. Felveszed a trönköket, kiterjesztéseket aztán megcsinálod a ki és bejövő szabályokat. A fizetős modulokat megtalálod a honlapon, nekem nem kellett egyik sem. Inkább adminisztrációs eszközök talán az extension routing lenne hasznos közülük. Egyébként vagy nincs is a legördülő listában vagy ha rákattintasz kiírja hogy meg kell venni.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz itanczos #26517 üzenetére
Kipróbáltam sok PBX-et és egyértelműen a FreePBX a győztes. Megy mindennel, szét lehet konfigurálni, a hangminőség hihetetlenül jó. Nincs késés, stabil. Viszont a dialplan az horror.
Most már megvan hogy csak ezzel érdemes foglalkozni. Ebben a voip/gsm átjáróban tudnál segíteni konkrét megoldásokkal esetleg?LámaZ: uLaw miért nem? Azt használom teljes megelégedéssel. A Reengerél is azt javasolták.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz < CyberBob > #26513 üzenetére
Teljesen más a g711 u/a. Az egyik 15 bites a másik 14, más az algoritmus is. Az igaz hogy az a verzió Európában terjedt el a leírás szerint, az u pedig USA, japán de mostanában inkább az u - t használják elsősorban Európában is. Tapasztalatom szerint is jobb. Jobban kezeli a jitter csúszást, nem torzít nagyobb szinteknél sem.
-
whbear
senior tag
válasz < CyberBob > #26503 üzenetére
Csak ha lehet választani. Jó lesz így én a PBX-ben is csak a g711u - t engedélyezem. Így állandó a minőség.
-
whbear
senior tag
válasz < CyberBob > #26501 üzenetére
Olyan sincs hogy uLaw? Biztos kell lennie, a g711 u/a az alap.
-
whbear
senior tag
Regisztrálsz, feltöltöd, ügyelsz arra, hogy a SIP jelszó az amit SMS-ben kapsz az kell neked és az nem ugyanaz mint a webes jelszó. User 003621XXXXXXX formában, jelszó amit kaptál, sip.nordtelekom.hu, codec csak g711u mert ha sorrendben hátul is van a g729 akkor is azt fogja használni és az ma már nem az igazi. Ha valami kimaradt, tibor23 ft. jobban benne van a Reenger témában kérdezd Őt.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
Játszottam kicsit ezekkel a PBX-ekkel. A 3CX nagyon könnyen konfigurálható, jó az androidos kliens is, push alapú nem eszi az akkut, van (csak az van) provisioning, van ingyenes license, de.. Nagy, több mint 1 mp a hang késése és a Google szerint más is küzd a problémával. Próbáltam Cloud szerveren, fizikai szerveren is, de a késés miatt nem használható munkára.
A mostani teszt alanya a FreePBX disztró. Az OPL hosted verziót is próbáltam, saját VPS-re is telepítettem (csak Cent OS, commercial modulok nem mennek ilyenkor nem is kellenek). Az igazi megoldás a FreePBX ISO telepítése vagy a VULTR cloudra vagy saját fizikai szerverre.
Késés szinte nulla, hangminőség kiváló, viszont valami miatt nagyon merítette az akkut androidos klienssel, ugyanazokkal a beállításokkal amivel a pbxes jó volt. Azt a megoldást találtam rá, hogy az új Bria tud push üzemmódot. Így nem merül az akku, jó a hangminőség és mindig célba ér a bejövő hívás. Egy hátránya van, hogy nagyon bonyolult a dial pattern beállítás. Legalábbis egyelőre, de már elértem sikereket.Arch Linux, Void Linux, Network Radios, VoIP, HAM
-
whbear
senior tag
válasz Janos46 #26497 üzenetére
Pont akkor konfiguráltam a FreePBX-et mikor nem működött az ephone nálam sem. Onnan tudom, hogy a másik számom náluk egy 3CX központba van regisztrálva és küldte is az emaileket a trunk kiesésről csak persze azután vettem észre miután órákat szenvedtem vele.
Szerk: Most megy az ephone.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz hgabor19 #26428 üzenetére
Huawei E5776 mifit használok és azt kell hogy mondjam tökéletes. Viszont Telekomos előfizetéssel nem volt az igazi. Most egy IQpro kártya van benne és tökéletes. Egyszer volt probléma vele. Automa állásban volt a csatorna választás és szakadozott a WiFi. Kézzel áttettem a 13. csatornára és azóta nincs gond vele. Napi kb 1 óra voip és 1 GB adat. Voip kliens Bria, pbxes, dellmont, reenger. Publikus IP van.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #26376 üzenetére
Én már kezdek belefáradni a Reenger, Dellmont, PBXES, 3CX, Zoiper, Media5, Groundwire, Bria, stb, stb vacakolásba. Rövidre fogom zárni a kérdést, mint a korlátlan mobilnetet az IQpro-val. Egy marad, Skype 400 perc a Skype Lite klienssel. A minőség és használhatóság is 10/10. Bejövőre meg a mobil szám, azért az stabilabb mint a netes megoldások.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #26369 üzenetére
Nekem a pbxes - en van trunkként beregisztrálva a Reenger. A kiterjesztések felé TCP protokollon megy a kommunikáció. Így simán kezeli a váltást.
Kérdés: A korlátlanos mifi mellet van a telefonodon valami netes csomag is? Helyváltoztatás közben elég lenne egy 200 - as Maraton is bejövő hívásra, addig meg tudna hűlni a mifi. Ezen gondolkodom.
-
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #26186 üzenetére
Nekem negatív a tapasztalatom. Volt alap magyarország díjcsomagom amire vettem két hét után egy nyugati világot. Lejárt a magyar, aktív volt a nyugati és folyamatosan mondta hogy töltsem fel az egyenlegem mikor magyar számot hivtam. Aztán a nyugati világ lejáratának napján egyszer csak elindult. Másnap ismét nem volt már egyenleg. Még egyszer előfizettem a magyarra de itt a vége. (Jön majd határon túli fórumtársunk, aki mindezt megcáfolja majd..)
-
whbear
senior tag
válasz o_pegazus_o #26091 üzenetére
Akármelyik telefonommal próbáltam, a Zoiper nem volt jó eddig. Most a Sonyval meg csak az működik, de az tökéletes...
-
whbear
senior tag
A Netegyesület Delta VoIP flottájáról tud valaki valamit?
-
whbear
senior tag
Skype frissült. Lejár az egyenleg és megyek vissza Dellmont + Zoiper párosra. Nem tudok azonosulni az új fejlesztési iránnyal...
-
whbear
senior tag
válasz < CyberBob > #25959 üzenetére
Nekem sem vették fel páran. Ezért is lett mellékszereplő sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
whbear
senior tag
válasz zeon.hu #25896 üzenetére
Neked nem melegszik a mifi? Én tokban tartom és nagyon meleg mikor kiveszem a táskából. Nekem Ephone a bejövő a hívószám miatt, a 21-es számon annyira csodálkozott mindenki hogy inkább egy budapesti körzettel használom a SIM mentes eszközökben.
-
whbear
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest