Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
E topik előzményeit elolvashatjátok (#10133 nál kezdődik és #10614 ig tart)
itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biggabo
csendes tag
válasz
biggabo
üzenetére
Másnap nekifogtam, és újra tiszta fejjel nekiláttam. Most már tudok kimenő hívást is indítani szabályokkal. A képen a 79-es PREFIX szám azért szerepel, mert két vonalam lesz, és erről fogja tudni a rendszer, hogy melyik vonalon menjen ki. Esetemben most a 79-esen a ePhone vonalán lép ki a hívás. Mellékelem a képet, hátha másnak is segíthet.

-
biggabo
csendes tag
Sziasztok! Segítségeteket kérném, mert csak foglalkoztat ez a FreePBX beüzemelése.
Sikeresen telepítve SNG7-PBX16-64bit-2302-1 verziója. Tűzfal behangolva. Az ePhone SIP TRUNK felcsatolva, 2mellék (400, 401) létrehozva. A bejövő hívások üzemelnek, melyet mindkét mellékre (Yealink készülék, és Win alapon MicroSIP programmal üzemelnek) be tudtam állítani. A kimenő hívások a következő szabály megadásakor üzemelnek. Azonban szeretnék beiktatni majd egy előzetes két számjegyet is. Mert két szolgáltatói vonalam van. Azonban ha a PREDENR mezőbe beírom (legyen egyik vonal a VONAL1(11 számmal) a Vonal 2 (22 számmal) már azonnal hibát kapok. HOgyan kellene a magyar vezetékes telefonszámot és mobil számokat berögzítenem, mina 06 mind pedig a +36 előhívókkal? Valamint a két vonalat is megkülönböztetni, amikor kimenő hívást indítok, hogy melyik vonalon lépjen ki. Bevallom, már szét Googleztem az agyamat, ChatGPT is jött, de vagy én nem látom a fától az erdőt, vagy nagyon más logika alpján kellene megközelítenem.A lenti képen a 11X esetében a legegyszerűbben tudok telefonálni kifelé is.
Kipróbáltam, ha a PREFIX mezőbe beírom a +36 előhívót és azt követően a MATCH PATTERN mezőbe pedig csak 9 számot adok meg, már nem tudok +36 előhívóval telefonálni. A Sószimpla 11X (pl: 06201231234) minden gond nélkül kimegy. Hol hibázok szerintetek?

-
biggabo
csendes tag
Sziasztok!
A kérdező eló bejegyzésének, első modatára reagálék.
"Hatfős családnak szeretnék korlátlan hívást megoldani a mobiljukra."
Az egyszerűség kedvéért, ha csak a 6 fós család egymás között akar telefonálni, szimplán ajánlom az ephone (ephone.ch) szolgáltatót. Van Trönk is, ha kell. Mi is így haználjuk hivatalosan a szolgáltatásukat. De ha külön veszed a családtagokat, külön hívószámra, kérhető menütérkép és IVR (felolvasó menü) szolgáltatás is tőlük. Egyszerű SIP protkolon be tudod lőni a szolgáltatásukat. Maga a hívószám megléte havi 99 HUF. Ha csak egymás közt beszélnének (6 db ephne szám, a Lindphone app-on keresztúl) az díjmentes, és havi 6*99 HUF Bruttó. Szerintem, ez is elgondolkodtató lenne. Esetleg segítettem ezzel kapcsolatban?HA esetleg segítség, vagy pontosítás kell. Írj rám.
-
biggabo
csendes tag
Sziasztok!
A kérdező eló bejegyzésének, első modatára reagálék.
"Hatfős családnak szeretnék korlátlan hívást megoldani a mobiljukra."Az egyszerűség kedvéért, ha csak a 6 fós család egymás között akar telefonálni, szimplán ajánlom az ephone (ephone.ch) szolgáltatót. Van Trönk is, ha kell. Mi is így haználjuk hivatalosan a szolgáltatásukat. De ha külön veszed a családtagokat, külön hívószámra, kérhető menütérkép és IVR (felolvasó menü) szolgáltatás is tőlük. Egyszerű SIP protkolon be tudod lőni a szolgáltatásukat. Maga a hívószám megléte havi 99 HUF. Ha csak egymás közt beszélnének (6 db ephne szám, a Lindphone app-on keresztúl) az díjmentes, és havi 6*99 HUF Bruttó. Szerintem, ez is elgondolkodtató lenne. Esetleg segítettem ezzel kapcsolatban?
-
biggabo
csendes tag
Sziasztok! Megoldva! Maradt az ephone Trunk szolgáltatóként. PIPA. A PBX közül a MikoPBX (MikoPBX) lett a nyerő kezelhetőség szempontjából, mert nem csak én fogom olykor szerkeszteni a beállításokat. A MikoPBX is Asterisk alapú, hasonló webes felülettel, de szerintem könnyebben kezelhető. Sikerült az ephone szerveréére bejelentkeznem SIP azonosítással. A mellékek is megvannak, készülékekkel tesztelve (Grandstream és Panasonic, valamint Yealink). Az éles központ majd VM-ben fog futni az egyik szeron, így a fő rendszertől el lesz különítve. Sikerült a kimenő hívások forgatókönyveit, számformátumait is megadni. PIPA. Az ephone rendszerében a napi és havi limit beállítható, valamint a nemzetközi hívások tiltva lesznek. Ahogy olvastam sok helyen sebezhetőséget látva a saját PBX házon belüli megoldásaiban, javasolták, hogy ezekkel a limitálásokkal elkerülhetőek az incidensek nagy része, mely jelentős telefonszámla díjat okozhatna. Köszönöm a segítségeteket.
-
biggabo
csendes tag
Sziasztok! Jelenleg a legfrisebb FreePBX-et tettem fel. Bejövő hívások az szépen egy adott melékre helyeztem, készülékkel (Yealink). Működik a bejövő. Azonban a kimenő hívásokat kellene megoldanom, hogy bármely melékből (2 db) az ephonnál lévő regosztrált számmal tudjam indítani. Sajnos a FreePBX elmondja, hogy hibás a telefonszám és ellenörizzem. Esetleg valaki tuud nekem ebben segíteni, ephonos trunk vonalat használók közül? Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Yettel topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Renault, Dacia topik
- Lexus, Toyota topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest