- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
barbikenje
aktív tag
Elveszítettem a türelmem, ezért megkérdezem ki hol volt a kémia óran, amikor elektromos árammal( egy 4,5V-os laposelemmel) vizet bontottunk, aztán meg a keletkezett hidrogént a levegő oxigénjével reakcióba léptettük és a keletkezett elegyet ''durranógáz'' néven elkönyveltük, és még be is gyújtottuk? Hát ne hülyéskedjetek már, hogy erre nem emlékeztek?!?!?!
Amúgy a vízbontás, mint olyan, időigényes folyamat, és a keletkezett anyagok elégetése egy pillanat alatt lejátszódik, azonban az anyagok fokozatos adagolásával az égési folyamat SZERINTEM szabályozható...
A folyamat hatásfokát az ront(hat)ja,gondolom én, hogy mint azt említettem a vízbontás időigényes folyamat, valamint ha egy belsőégésű motorban történik a begyújtás, akkor az égéstermék (víz) a természeti törvények és anyagjellemzők miatt nagyon nemkívánatos elemként jelenik meg, az elvezetése körülményes ( dugattyún vízlehúzó gyűrűk? talán... esetleg furatok a hengerperselyben, amin a folyadék távozhat? => romlik az égés hatásfoka, feszültséghely a hengerben...bla-bla... üres agyjáratás, főleg úgy, hogy nincs gépészmérnöki végzettségem, csak a villamosmotorokhoz konyítok valamicskét)... Azonban ha ezt a műszaki problémát valaki áthidalja, és figyelembe veszi a vízlebontási folyamat időigényességét, és ezt bekalkulálva hoz létre energia felhasználó berendezést, az szerintem nem jár rosszul... Egy kicsit megerőltetem az agyamat, és már látom is a fikciót, hogyan lehet kulturált formában energiához jutni, és akkkor valóban a világ legnagyobb kincse lesz a víz. Visont ez nem mai dolog, már régóta létezik, szerintem még a nagy londoni tűzvész idején felfigyelhettek a dologra hogy a nagy hővel lobogó lángokra a legnagyobb botorság vizet locsolni, mert az csak táplája a lángokat( le is égett London a 'csába), bár az a hőfok már a homok kvarckristályait is megviseli. Nemegyszer tűzoltók adják a hírt hogy a vízzel történő oltásnak köszönhetően még az épületek fémváza is megolvadt, illetve gőzgépek kazántüzeinél is készültek hasonló feljegyzések...
Mindenesetre érdekes anyag ez a víz nevű intézmény... -
ngabor2
nagyúr
Elég lett volna 1x beküldeni. Másrészt elektromos árammal működik? És ebből korlátlan energiát állít elő? És ebben mi a poén? Energiából a hülye is tud energiát csinálni...
Darabolás IMHO lángvágóval olcsóbbKülönösen, hogy a (nem létező) prototípus valószínűleg nem is működne.
[Szerkesztve] -
aattiss
csendes tag
Szerintem egy dolgot nem vesztek észre!
Nem örökmozgót említ az illető, hanem korlátlan mértékben rendelkezésre álló energiaforrást. Igaz hogy víz lesz ismét belőle, de nem ugyanannyi, hanem kevesebb. Tehát ennyibe, + az elektromos áramba került (ami plazmaállapotúvá alakítja a vizet).
A többi már a technológián, ennek következtében a hatásfokon múlik!
Itt a lényeg a befektetett energián van. Ha jól tudom a tv-ben egy plazmavágó volt, amivel fémet vágott? Az az eszköz 2,3 kW-ot fogyasztott+víz. Ez pénzben mennyi lehet, ha ezzel darabolnám a fémet és mennyi ha lángvágóval? Itt a különbség.
Bár én nem szakember vagyok... -
aattiss
csendes tag
Nem örökmozgót említ az illető, hanem korlátlan mértékben rendelkezésre álló energiaforrást. Igaz hogy víz lesz ismét belőle, de nem ugyanannyi, hanem kevesebb. Tehát ennyibe, + az elektromos áramba került (ami plazmaállapotúvá alakítja a vizet).
Itt a lényeg a befektetett energián van. Ha jól tudom a tv-ben egy plazmavágó volt, amivel fémet vágott? Az az eszköz 2,3 kW-ot fogyasztott+víz. Ez pénzben mennyi lehet, ha ezzel darabolnám a fémet és mennyi ha lángvágóval? Itt a különbség.
aattiss
csendes tag
sasa311
veterán
válasz
God Vazzeg #68 üzenetére
Jahh, faterom egyik találmánya egy olyan ''kütyü'' ami megvédi a villanymotorokat a leégéstől minden tekintetben, tehát akár mit csinálhatsz vele...
Igen, ilyenem nekem is van, úgy hívják, hogy gumidugó. Jól bedugom vele az összes konektort a házba és ugyan ez a hatás
Ja de van még egy pár frankó találmányom, mint a napelemes bányászlámpa, a vízálló szappan, a fogó (mint alternatív eszköz a fogszuvasodás megelőzésére)...
meg még egy pár
Amúgy ez nagyon frankó dolog lehet ez a villanymotorvédő viccen kívül. Esetleg valami 1Xű cuccot nem tudsz ajánlani (vagy faterod) ami egy áramszünet esetén az elektromotorokat működteti (tehát valami szünetmetes-féleség)..
thx -
God Vazzeg
veterán
Jahh, faterom egyik találmánya egy olyan ''kütyü'' ami megvédi a villanymotorokat a leégéstől minden tekintetben, tehát akár mit csinálhatsz vele... Ezt képzeld el egy cégnél, ahol több ezer villanymotort használnak és havonta több milliót költenek tekercselésre. És ez csak egy cég. Az előállítási költsége kb 2500HUF
Működő (!!!) prototípus van!
A másik egy olyan berendezés, amivel a meglévő autókat lehetne elektromos meghajtásúra átszerelni, úgy, hogy gyakorlatilag minimális lenne az átállítási költség, még a motort is csak kis részben kellene megbontani. Ez csak elmélet, prototípus gyártását senki se vállalta, a szerszámozási költség több milla lett volna. Hagytuk
A ''Gróf Úr'' találmánya igaz nagyobb horderejű, viszont eléggé elméleti síkon mozog. Ezért nem is lesz belőle semmi -
GP-Sz
senior tag
válasz
God Vazzeg #65 üzenetére
Ha egy találmányt nem lehet eladni, akkor nem ér semmit. Képzeld, véletlenül az én apámnak is volt vagy 2 szabadalma, aztán ő sem fizette a díjat, röhögve mondta nekem, hogy mi a francnak fizesse, amikor nem ér semmit, senkinek nem kell. A bejegyzett szabadalmaknak a 90%-a ilyen, valakinek van egy ötlete, úgy érzi, lehet belőle valami, aztán kiderül, hogy üzletileg nem életképes a dolog.
De itt B+ nem usbs fogpiszkálóról van szó, hanem ingyen energiáról! Minden idők legértékesebb találmánya kéne, hogy legyen. Aki nekem olyan hülyeségekkel jön, hogy itt az új ingyen energiaforrása, csak nem tudja eladni, mert az olajlobbi mindenhol keresztbetesz neki, az elmehet a fenébe. Egy olajmamutot a pénzen kívül semmi más nem érdekel, márpedig egy ilyen találmányban messze több pénz lenne, mint amit olajjal valaha is kereshetnek, úgyhogy -bármilyen hihetetlen is- megvennék és kifejlesztenék a vízzel működő motort. Aztán a világ összes autógyára nekik tejelne elképesztő összegeket. És akkor ez még csak az autó, de persze áramot is ezzel termelnénk, ezzel fűtenénk, stb. Ugye nem kell magyarázni, hogy a Shell összes olajmezője nem ér annyit, mint egy ilyen találmány? Akkor nekem senki ne mondja, hogy tönkre akarják tenni. Az ÖSSZES tőkés egymást taposva tolongana a részesedésért egy ilyen találmányban, legyen az olajipari, vagy bankszektorbeli.
Persze a gróf úr esete egyedi, mert ő csak magyar partnerekkel tárgyal, de ne mondja nekem senki, hogy itthon nincs olyan ember, aki pár milliárdot bele tudna feccölni egy ilyen fejlesztésbe. Nem egy van, hanem több 100. Csak hát ehhez fel kéne mutatni valamit. Én több óra interjút néztem végig ezzel a faszival, összehordott hetet-havat és bemutatott egy saját bevallása szerint is más által gyártott eszközt, de azt is mindenféle mérés nélkül. Ha semmilyen bizonyítékot nem tud felmutatni arra nézve, amit kitalált, akkor kizárólag idióták fognak hinni neki, azoknak viszont általában nincs pénzük. Ez az ő pechje. Erre persze ő azt mondja, hogy nincs pénze a működő motor kifejlesztésére, erre kéne neki kb 500m - 1md. De ki a franc beszél itt motorról? Egy primitív hőfejlesztő készüléket kellene bemutatnia, ami demonstrálja a működőképességet: bemegy a víz, kijön a meleg, ennyi. Aztán hogy abból hogy lesz mechanikai energia, arra már több 100 éves technológiák vannak. Vagy pedig publikálnia kellene, amit kitalált. A szabadalmi védettség pont azért van, hogy ezt megtehesse. De blindre egy vasat nem fog adni neki senki és ez így van jól. Ezzel az erővel nekem is adhatnának 1 mdot, én még vadabb science fiction szintű találmányokat is ki tudnék agyalni papíron. -
mdk01
addikt
-
-
GP-Sz
senior tag
Ismétlem: a fazon eddig semmit nem épített, ami működik. Jelenleg az oroszok által állítólag tőle ellopott plazmavágóval házal. SEMMI konkrétumot nem hajlandó mondani a találmánya működési elvéről, ellenben rengeteg bődületes ökörséget beszél minden egyébről. Akkor ez most mi a franc?
-
DaSilva
senior tag
a német szabadalmi hivatal onlány adatbázisában nyoma nincs ennek a plazmacuccnak. Nahát.
Benne van viszont a Mester kábel- és elektromos berendezés-védelmi találmánya, ami valóban egy sima biztosíték, annyi különbséggel, hogy nem az egész áram megy át rajta, hanem egy ellenállás mögött csücsül párhuzamos ágon. 85-ben jegyeztette be, asszem nem kevesen nézték hülyének.
A fickó ott is grófként szerepel, elképesztő. -
a_tesz
Korrektor
aki a találmánya ismertetése során hosszan ecseteli a gammasugárzás mindenek felett állóságát, és a korrupt szemét zsarnok kormányokat, hát ne is haragudjon, de nem igazán tudom túlzottan komolyan venni. ha tényleg annyira egyszerű elven működik, mért kell 6847 oldalon keresztül ilyen szedett-vedett baromságokkal oltani a népet?
-
mdk01
addikt
Én nem értem teljesen miről van szó és a TV-be se láttam semmit róla, de azt tudom hogy ha megnézitek az eddigi feltalálókat akkor mindegyik hülye volt és fanatikus..már pedig ez a kombináció elég veszélyes tud lenni és ilyenkor jönnek létre a nagy világra szoló újítások.
Nem tudom hogyan tudjátok eldönteni egy emberről akit a tv-be láttatok hogy hazudik és nem lehet neki hinni.
Az pedig hogy az oroszok ellopták tőle a szabadalmat, nem tudom miért olyan hihetetlen...aki kicsit is figyel a történelemre az tudja miért kérdem. Eléggé hihető hogy lenyúlták szegényt.
Hogy ne csak off legyek: Amíg van olaj a földön addig az efféle kisérleteknek nem sok értelme van.
Attól meg hogy elfogy az araboknál az olaj és jól megszívják, pedig ne féljetek.
Több száz milliárd dollárjuk van bankokba szerte a világban és már megkezdték a bankokra átteni a hangsúlyt mert tudják hogy már nem sok van vissza az olajból. -
GP-Sz
senior tag
lehet,hogy csak nagyon jó előadó
B+ ránézésre sík hülye a fazon.
vagy ügyes csaló
Na ez viszont kizárt, mert 20 év alatt egy büdös fityinget nem sikerült szereznieÜgyes csaló az pl Kulcsár Attila, ő vagy 20milliárdot nyúlt le alig néhány év alatt, csak nem tudta időben abbahagyni
-
GP-Sz
senior tag
Gróf Spanyol Zoltán nagy király
A legjobb a dologban, hogy az egyetlen prototípus, az a bizonyos plazmavágó, sem az ő gyártmánya, hanem valami oroszoké, akik állítása szerint ellopták a találmányát.
Az a vicc, hogy a csávó ugye jelen ismereteink szerint örökmozgót tervezett, ami ugye nem lehetséges. Ha nem örökmozgó, akkor viszont hidegfúzió, mert sikerült megoldani a termonukleáris fúziót pár ezer fokon. Én végülis nem utasítom el elvileg, hogy működhet ilyen cucc, volt már pár forradalom a fizikában is, csak enyhén gyanús, hogy a csávó már 20 éve úgy próbál pénzt gyűjteni, hogy egyetlen működő dolgot nem produkált és emellett az elvet sem hajlandó ismertetni (arra való hivatkozással, hogy ellopják. nem veszi észre, hogy a szabadalom pont ezellenvéd). Ez így nehéz ügy leszMost már ugye ott a plazmavágó, amin ugye csak mérni kéne egy energiamérleget, amivel seperc alatt bebizonyíthatná az igazát, annyi kéne, hogy a cuccot bezárják egy hőszigetelt dobozba, bekapcsolják, aztán megmérik a levegő hőmérsékletét a kísérlet kezdetén és végén, meg közben a villamos teljesítményfelvételt, oszt jóvan. De erről persze szó nincs, úgyhogy szerintem ez egy rohadt nagy átverés.
Amúgy itt a hivatalos honlap: Bővebben: link
PS: mondjuk a csávó amúgy sem túl meggyőző elsőre. Láttam róla vagy két óra videot, amennyi hülyeséget összebeszélt, az már félelmetes volt. Ettől persze még beletenyerelhetett véletlenül egy zseniális ötletbe, de gynús -
aDM|RaL^
őstag
kérnék 1 plasmagunt és 3 csomag töltényt.
-
bdav
őstag
idézet a linkelt cikkből:
''- Mit talált fel előzőleg?
- Egy olyan védelmi rendszert, amely kizárja, hogy a vezetékekben vagy a fogyasztókban elektromos tűz vagy rövidzárlat keletkezhessen. Rövidesen ezt is gyártani fogom.''
a leírás nekem egy biztosíték nevű dologra illik rá. ezek szerint ő találta volna fel? -
VW
aktív tag
sajnos én sem láttam az adást elejétől a tv2-őn,a professzor azt mondta 500millio kell neki a fejlesztésre és gyártásra,majd később 2 milliárd promotálásra.Már csak abból kiindúlva,hogy Mo.-on 100 milliárdokat lopnak el évente (tehát ez az összeg nem oszt, nem szoroz),én megadnám neki a pénzt,lássuk mire megy vele.
lehet,hogy csak nagyon jó előadó vagy ügyes csaló a Gróf úr,de én hiszek neki (bár azis lehet ,hogy hinni akarok valamiben ami segít ezen a lenullázott országon) -
lapa
veterán
hát nemtom ahogy olvasom volt egy ilyen szembeszomszédom albiban, az is folyton sugárzásról beszélt meg hogy a tévén keresztül lehallgatják. néha hangosan kiáltozott határozottan felszólítva az ellenséges sugárzásokat a távozásra. ahogy mondom egy deka áramot nem használt soha. lehet összejártak a grófúrral...
-
ngabor2
nagyúr
Semmiből nem lehet energiát teremteni, ezt tudjuk. Tehát ha az egyik oldalon csak hidegvíz megy be, akkor a túloldalon - egyéb energiabefektetés nélkül - szintén csak hidegvíz jöhet ki. ha meg már energiát fektettünk bele, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad.
A hidrogénes autókról: az iparban nem elektromos árammal állítják elő a hidrogént, hanem régebben szénből, mostanában inkább metánból, vagy egyéb szénhidrogénből vízgőz és oxigén segítségével. (nem elírás, valóban tesznek hozzá pontosan kiszámolt mennyiségű oxigént, hogy a nagy energiaigényű reakció energiáját helyben fedezzék). A hidrogén, mint tudjuk, igen kellemtlen anyag, rendkívül robbanásveszélyes, nagy a robbanási tartománya, színtelen, szagtalan, könnyen diffundál, könnyen mozog. Gázként tárolni a kocsiban nagyon vad ötlet lenne, ezt már rég elvetették. El kell nyeletni valamiben, pl. egyes fémek igen sok hidrogént képesek magukba oldani. Ezekkel is baj van: nagy a sűrűségük, drágák, és egy kis nyomás itt is kell.
Ami viszont egy kicsit más szemlélet a robbanómotorokhoz képest: a hidrogénnel és a levegő oxigénjével elektromos cellát lehet üzemeltetni. Csak előbb még az kell, hogy a kutatóintézetek laborjaiban az okosok rájöjjenek, hogy NEM platinával és palládiummal kellene kísérletezgetni, mert abból nincs a Földön annyi, hogy elég legyen. Valószínűleg már régóta keresik a megfelelő katalizátort, lehet, hogy már meg is találták, csak jól titkolják, és továbbfejlesztik.
Hidrogén helyett alternatíva még a metanol is, amiből megfelelő cellában szintén elektromosságot lehet termelni. Csak ennél is a nagyságrendekkel van baj. Biomasszából képtelenség annyo metanolt termelni, ami kielégítené a Föld energiaigényeinek akár a töredékét is.
Hogy az esetlegesen létező vízplazma mire jó, ha energiát is be kell fektetni? Arra, amire a plazma. Tehát vagy feltalálta a spanyolviaszt a csóka, vagy hülyeségeket beszél. -
sasa311
veterán
napi négymillió, vagy háromszáz-...harminc----ezer.... LITÉR
Teccik érteni?
Amúgy meg egyébként is, itten van ez a filléres energiaforrás, ami az atomtámadás ellen is véd, sőt, a repülők majd jól befoldozzák az ózonpajzsot (mintha a 10.000 méteren lenne) oszt' nem kell a kutyának sem. Na majd Polgár Jenő intézkedik és akkor Árpi eztet is beépíti a bunkerbe, ha megkapja a tanácstól vagy a német szabadalmi hivataltól a zengedélyt.
-
DaSilva
senior tag
itt van az okkosság e:
Bővebben: link
elég érdekes, mert maga a feltaláló (gróf úrnak szólíttatja magát az istenadta) mondja ki, hogy vízből indulunk ki, és víz a végtermék is.
viszont hevesen tiltakozik, amikor azt szegezik neki, hogy örökmozgót akar csinálni. -
sasa311
veterán
De a hidrogénesnek is kéne kipufogó, mert különben mikó' bemegy a zokszigén oszt kivonja magát és a hidrogénnel atomtámadást hoz létre (ami ellen az autó véd!) akkor a viznek távozni kell.
És íme, az autó a zoxigént nem kivonnya a vízbül, hanem hozzáadja és lesz víz és még bunker sem kell.
elmés mi? -
lapa
veterán
de hogy ne csak offoljak azért látni kell, hogy többről van szó, mint egyszerű heggesztőgépről. komoly ellenlobbi tevékenység zajlik a felsőbb hatalmak és a tanács részirül valamint egy mindezek ellenére elhárított (miko?) klímakatasztrófa is deklarálódik az originál honlapon. meg hálistennek a jelenlegi autók átépíthetők, úgyhogy minden oké mosmá.
-
_Gudella
senior tag
Amiről beszész az a Toyota Prius, ötletes megoldás, lehet vele spórolni, de az inkább nehezebb a hagyományos autóknál, mert hagyományos és villanymotor is van benne
A csak villanymotorost meg úgy is lehetne laposabbra építeni, hogy az úthoz ne legyen közelebb az alja, mert nem kell az utastér alatt elférnie tengelynek, sebváltónak stb... -
lapa
veterán
nemtom asszem kábé 10% a veszteség a teljes hálózaton. végülis nem vészes. a sercegést figyeltem párszor én is, majd reméljük vki kiokít mitől van.
viszont ez a ''motor aa kerekekben'' elgondolás érdekes. tud valaki pár sarokszámot a jelenlegi technológiákról? érdekelne pl. az energiasűrűség térfogatra és súlyra vetítve aksi, hidrogéntank és benzin tekintetében. meg hogy a villanymotorok (pl. toyota prius) hogy néznek ki? szélesség, hosszúság, esetleg fordulatszámok (amik nem lényegtelenek - gondolom direkt hajtásról szó sem lehet) ilyesmi. ha tud valaki akár közelítő adatokat is offolja bele. -
sasa311
veterán
Ilyen autó tudtommal már elég régen létezik. Sőt itthon kapni is Toyota nemtommit, ami hibridautó, akkuról 80-90km-t képes menni, és a motor visszatölti az akkukat (amik az ülések alatt vannak). Persze otthon is rákötheted a konnektorra tölteni. Az áramos meghajtás sokkal olcsóbb, mint a benzin. Csak a kocsi drága
Laposabbra építani? A magyar utakra? -
Sanya
nagyúr
(hagyjuk rájuk)
örökmozgó létezik srácok!!!! higyjétek ezt!
[Szerkesztve] -
_Gudella
senior tag
-
_Gudella
senior tag
Én egy Toyota cikkben láttam egy elképzelést z elektromossággal hajtott autóról. A négy keréknél lenne 4db villanymotor, számítógép hangolná össze a működésüket. Így nem kellenének tengelyek, nem kellene differenciálmű, nem lenne motorblokk, többszáz kiló ''vasat'' ki lehetne így spórolni az autóból, ráadásul az egészet leposabbra lehetne építení --> jóval kissebb légellenálás.
-
lapa
veterán
hátugye elég komoly problémákkal küzdünk, mert hiába lesz hidrogénverda, ha a fosszilis ára ilyen ütemben emelkedik. ugye jól látható, hogy a szén is követi az olaj árát, a készletek meg végesek.
nembaj átmenetnek jönnek majd a sokadik generációs atomreaktorok, azzal elleszünk amíg megérkezik a fúziós cucc.
a legszebb az lenne, ha szupravezetőkön jönne a delej hazáig, és a kocsiban is elektromosságként tárolódna. ''félfüllel'' hallottam egyszer régebben, hogy a japánok próbálkoznak vmi nanostruktúrákkal vagymi, amik szivacsos felületükön rengeteg elektront képesek tárolni. tud valaki erről? -
_Gudella
senior tag
A hidrogénnel működő járműnek így is lehet értelme.
Ok hogy elektromosággal állítják elő a hidrogént.. de nagyüzemben, központi helyeken szvsz sokkal jobb hatásfokot lehet elérni mint kis motorokban. Lehet hogy a hidrogénelőállító üzem + hidrogén-üzemű motor együttes hatásfoka is jobb lenne mint a belsőégésű motoré. Ráadásul egy jól kitalált hidrogén-üzemű autó többszáz kg-val könnyebb lehet a hagyományosnál. És ha kialakulna, valószinűleg az energiahordozó szállításának energiatartalomra vetített költsége is kissebb lehetne mint a benzinnél.
És például egy erőmben, központilag, sokkal könnyebben meg lehet oldani a kilépő salakanyagok szűrését, kezelését, mint külön-külön autókban -
lapa
veterán
ezzel az uccsó mondattal már látom kezded kapizsgálni. odahívja az elektronmanókat az egyik sarokba, a soksok vízmanó meg ijedtében széjjelesik. már csak be kell gyújtani a saválló csőkifolyót (meg persze visszaküldeni az elektronmanókat) aszt vasalás-heggesztés témája. teccikérteni?
[Szerkesztve] -
bdav
őstag
válasz
Thunder78 #25 üzenetére
sokalapja nincs. kocsi hidrogénhajtással az egy szép dolog, csak az a baj h. a földön perpill elemi állapotan nincs hidrogén. miből lehet csinálni? vízből. hogyan? elektromos árammal. amit hogy állítunk elő? vagy olaj-szén-földgázerőművel, amivel nem vagyunk előrébb. napelem szélerőmű jó csak sok kell belőle. hasadásos erőművet a ződek nem engednek pedig sokkal környezetbarátabb, fúziós erőmű pedig még sokára lesz, ha így haladnak. Fúzió is hidrogént használna valsz, de mivel sokkal nagyobb az energianyereség a fúzión mint a hidrogén égésekor, ezért az fedezné a vízbontást is.
btw kicsit próbáltam értelmezni a topiccímet: vízplazma. ez most akkor olyan víz, aminek a részecskéit megfosztották az elektronoktól?(merthogy ez ezt jelenti. kár hogy akkor a vizmolekula kicsit szétesik ;))
-
Thunder78
őstag
Nem vagyok hozzáértő, de lehet azért valami alapja a dolognak. Persze attól még messze vagyunk, hogy vízzel hajtott autónk legyen, de előbb-utóbb eljöhet az is
Az áráról meg csak annyit: minden prototípus qrvadrága. Pl.: (maradjunk az informatikánál) Egy processzor megjelenésekor méregdrága, de mondjuk 1 év múlva egy ugyanolyan teljesítményű, vagy egy fejlettebb is a töredékéért megvásárolható újonnan. A proci nem lett gagyibb, csak a gyárnak bejött a fejlesztés költsége rajta, meg helyet csinál az ártáblán az újnak. Meg ugye ha valamiből csak 1-et gyártanak, az a legdrágább. Sorozatban olcsóbb, vagy miafene. -
bcs
aktív tag
''Egy autóban, pl. az égéskor 2500 - 3000 °C a hőmérséklet a benzin elégetésekor,''
hát az én autómban eddig talán maximum 65 fok lehetett, pedig fekete és napon parkoltam vele. a benzin elégetésekor ez a hőmérséklet elkezdett csökkenni.
''Az is igaz, hogy - mivel a találmány bármire használható - akár ezt a hegesztőt is előállíthattam volna, de ennek elkészítése is legalább 200 - 250 millió Ft-ba került volna. [...] Ez a nagy előnye rövid időn belül érezhető anyagi megtakarítást jelent minden embernek, mert egy autó egy óra alatt, kb. 1 liter vizet igényel, tehát mondhatni, ingyen üzemanyaggal látjuk el magunkat.''
igen. negyed milliárd, az mindenkinek igen rövid időn belül érezhető anyagi megtakarítást jelent... -
zsiga667
addikt
válasz
BobChemistry #20 üzenetére
De, van neki jó kis vízplazma szabadalma.
-
zsiga667
addikt
válasz
BobChemistry #18 üzenetére
Hát üzleti érzéke és arca az van...
-
válasz
BobChemistry #12 üzenetére
Egyébként mennyi?
-
sasa311
veterán
válasz
BobChemistry #12 üzenetére
ehez én nem értek
Csak már itt mindenki találgatott össze+vissza, nekem meg megvolt ez a linkecske, gondoltam bedobom. -
Johnny
senior tag
H2O akkor ég, ha a hidrogénre és oxigénre bontjuk. Megoldható, de több energia befektetésével jár, mint ami nyerhető vele, ez tény.
Itt is erről van szó, a feltaláló Gróf Spanyol Zoltán nevü illető állítólag 1985-ben találta fel a hidrogénnel üzemelő robbanómotort.
Ezt a vízplazmát nem tudom hová tenni, itt biztosan nem hidrogén és oxigénre bontásról lehet szó. Tekintve, hogy - állítólag - már több, mint 10 éve kész a találmányával, amit több helyen be is mutatott...hát. -
sasa311
veterán
A vízplazma lehetőségét, létezését, használhatóságát a világon először én magyaráztam el, én találtam fel, amit 1985-ben bejelentettem a Német Szabadalmi Hivatalban, melynek elméleti és működési vizsgáztatása után 1992. november 5-én a találmány elfogadásáról szóló szabadalmi okiratot megkaptam. Sokan javasolták, hogy ''sufniban'' készítsek egy működő mintadarabot, hogy ''az idióták'' is megértsék. Sajnos kevesen értették meg a javasolók közül, hogy a plazma kezeléséhez, annak konstans beállításához komoly műszerek kellenek, meg sok munka és sok pénz. Most talán megértik. Egy autóban, pl. az égéskor 2500 - 3000 °C a hőmérséklet a benzin elégetésekor, a vízplazma elégetésekor sem lehet a hő nagyobb. Mivel a vízplazma képes úgy ''felgerjedni'', hogy eléri akár a 8000 °C-t is tartósan, gondos munkát igényel a vízplazma kezelése. Az is igaz, hogy - mivel a találmány bármire használható - akár ezt a hegesztőt is előállíthattam volna, de ennek elkészítése is legalább 200 - 250 millió Ft-ba került volna. És ez a folyamat is igényli ugyanazokat a műszereket, fejlesztési, anyag-kiválasztási, anyag-megmunkálási, bérkifizetési, stb. költségeket, melyek nem álltak rendelkezésemre. Az előadásaimon bemutatom az atomos gerjesztés lényegét, a hidrogénatomot kiválasztva, mert az a legegyszerűbb. Bemutatom, hogy az elektron a kinetikai energia hatására mindég magasabb kvantumszámú pályára lépve növeli a vízplazma energiatartományát, ami a vízplazma elégetéskor ''visszaköszön''. Ezért történik meg az, hogy nem a hidrogén elégetésének hőmérséklete, a kb. 2500 °C, hanem egészen 8000 °C-ig megemeli a vízplazma a láng hőmérsékletét.
Érdekes kijelentés
Ez a nagy előnye rövid időn belül érezhető anyagi megtakarítást jelent minden embernek, mert egy autó egy óra alatt, kb. 1 liter vizet igényel, tehát mondhatni, ingyen üzemanyaggal látjuk el magunkat.
[Szerkesztve] -
bdav
őstag
válasz
BobChemistry #8 üzenetére
''sztem nyugodtan tehetjük a Yeti mellé''
inkább a többi világmegváltó - örökmozgó - energiatermelő izé mellé -
BobChemistry
őstag
aha, csak egy dolgot nem mondtak el: hogy bontja szét a vizet hidrogénre és oxigénre...
nem lehet vele energiát termelni, mert nincs 100% fölötti (még 100%-al se) hatásfokkal működő vízbontó készülék...
mókusvakításnak jó, de sztem nyugodtan tehetjük a Yeti mellé
[Szerkesztve] -
gabe_
őstag
Nem erről beszéltek ugye?
mert ez is érdekes dolog...
Amúgy pontosan nem világos, hogy miről van szó, valami linket tudnál esetleg? -
Adrian Mole
senior tag
Muhaha!
Hidegfuzió, mi? -
BRAAJEN
tag
mire jó?
a kőolaj, atom helyett egy tiszta korlátlan energia forrás.... -
bcs
aktív tag
és ez mire jó?
mert energiát vele nyerni nem...
víz megy bele, azt valahogy szétbontja, és víz jön ki belőle...
ezt csak külső energia betáplálásával tudjuk megcsinálni, és hiába ég több ezer fokon az a láng, kevesebb energiát lehet kinyerni, mint amennyit betáplálsz...
van egy olyan érzésem, hogy valaki megint feltalálta a perpetuum mobilét...
hát ez magyarország, ezért menekül innen mindenki, aki egy kicsit is gondolkozik... -
BRAAJEN
tag
a tv2 kettőre kapcsoltam, és majdnem nem hittem a szememnek!
vizplazma, egy magyar ember(a nevét nem tudom mert az elejét nem láttam),
létrehozott egy szerkezetet, ami úgy néz ki mint egy hőlégfúvó, ami azt tudja hogy sima vizet tölt a rendszerbe, és a készülék végén plazma láng jelenik meg ami több ezer fokos, és vizzé ég el!
erre a találmányra a találmányi hivatal annyit mondott hogy tul nagy nyomáson működik, nem jó!
evvel a találmánnyal magyarország világhatalom lehetne, atomerőműveket lehetne kiváltani, a kőolaj nem kellene a kutyának sem, az arabok mehetnének a picsába..
de evvel is az lessz, mint a hasonló találmányokkal, valaki megveszi és jó mélyre elsüllyeszti.
hát ez magyarország, ezért menekül innen mindenki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest