Új hozzászólás Aktív témák

• barbikenje

aktív tag

Elveszítettem a türelmem, ezért megkérdezem ki hol volt a kémia óran, amikor elektromos árammal( egy 4,5V-os laposelemmel) vizet bontottunk, aztán meg a keletkezett hidrogént a levegő oxigénjével reakcióba léptettük és a keletkezett elegyet ''durranógáz'' néven elkönyveltük, és még be is gyújtottuk? Hát ne hülyéskedjetek már, hogy erre nem emlékeztek?!?!?!
    Amúgy a vízbontás, mint olyan, időigényes folyamat, és a keletkezett anyagok elégetése egy pillanat alatt lejátszódik, azonban az anyagok fokozatos adagolásával az égési folyamat SZERINTEM szabályozható...
    A folyamat hatásfokát az ront(hat)ja,gondolom én, hogy mint azt említettem a vízbontás időigényes folyamat, valamint ha egy belsőégésű motorban történik a begyújtás, akkor az égéstermék (víz) a természeti törvények és anyagjellemzők miatt nagyon nemkívánatos elemként jelenik meg, az elvezetése körülményes ( dugattyún vízlehúzó gyűrűk? talán... esetleg furatok a hengerperselyben, amin a folyadék távozhat? => romlik az égés hatásfoka, feszültséghely a hengerben...bla-bla... üres agyjáratás, főleg úgy, hogy nincs gépészmérnöki végzettségem, csak a villamosmotorokhoz konyítok valamicskét)... Azonban ha ezt a műszaki problémát valaki áthidalja, és figyelembe veszi a vízlebontási folyamat időigényességét, és ezt bekalkulálva hoz létre energia felhasználó berendezést, az szerintem nem jár rosszul... Egy kicsit megerőltetem az agyamat, és már látom is a fikciót, hogyan lehet kulturált formában energiához jutni, és akkkor valóban a világ legnagyobb kincse lesz a víz. Visont ez nem mai dolog, már régóta létezik, szerintem még a nagy londoni tűzvész idején felfigyelhettek a dologra hogy a nagy hővel lobogó lángokra a legnagyobb botorság vizet locsolni, mert az csak táplája a lángokat( le is égett London a 'csába), bár az a hőfok már a homok kvarckristályait is megviseli. Nemegyszer tűzoltók adják a hírt hogy a vízzel történő oltásnak köszönhetően még az épületek fémváza is megolvadt, illetve gőzgépek kazántüzeinél is készültek hasonló feljegyzések...
    Mindenesetre érdekes anyag ez a víz nevű intézmény...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés