Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Aktív témák
-
gabipaci
őstag
válasz
üzenetére
Nem semmi, bár nekem nem kéne. Eyefinity így is megvan, de én inkább a kanapén tespedek. Mora-val kidobna az asszony, most mondta...
Meg nekem nem a földön van a gép, hanem a kandalló mellett egy polcon, így a kábelek sem ilyen szép rendezettek.
Amúgy ja, persze lehet mora is, de ha kívül megyek a gépházon, ez is szóba kerülhet.
Mennyi az a 20 dB ? -
DigitXT
félisten
Már bocs, de ha a vízhőfok és a hardverek hőfoka is kiváló egészségnek
örvend, akkor miből gondolod, hogy baj van az áramlási sebességgel?
Oké, szubjektíven úgy ítéled meg, hogy kevés, mert nem csobog a víz...
Nade ha tényleg kevés lenne, annak lennének jelei (túlmelegedés pl., ha
mondjuk a prociblokk dT-je nagyon elmászik, mert olyan lassú a vized),
ill. muszáj lenne foglalkoznod vele. (Ha 5-ösön sem hangos a D5, akkor
nincs is értelme lejjebb tekerni...) Mondjuk ez ilyen, megértem, hogy ha
úgy érzed, hogy nincs rendben valami, és egyre "zakatol a füledben", de
azért az objektivitás talaján maradva, ha nincs dugulás a rendszerben, s
minden hőfok megfelelő, akkor nem hiszem, hogy szidnod kéne a D5-öt. -
Joshi
titán
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem a vízhőfokkal és a hardverek hőfokával van baj hanem az áramlási sebességgel ahogy már írtam is. Jelenleg 5-ös fokozaton nem hogy csobog a víz az AGB tartályban hanem éppen hogy csak pisál a képen látott rendszerben.
Most ha ezt levenném 3-ra akkor már a hőfokokkal lennének gondok ráadásul zérus tuning az adatlapomon látott konfignál.
Csak azért nem foglalkozom vele mert a vízhőfok Idle ~30-32 C° ha játszok akkor se emelkedik a vízhőfok plusz 5-6 C°-nál magasabbra. A ventik fordulata még nem nagyon haladta meg a 1000rpm-et terhelés alatt(PWM) sem, tehát a hangra nem lehet panaszom ráadásul az 5 ventiből csak 4 működik mivel 5 venti nem is működik PWM-be kötve(ez utóbbit most tudtam meg).(#40192) Cybertrone: szerintem de.

-
Cybertrone
veterán
-
DigitXT
félisten
válasz
Cybertrone
üzenetére
"Nem ott van, nem ott van?"
De k*rva drága
mulatság sajna: szép, meg jó, nade az ára...#40189: hát nem is vagyok normális, azt már
rég beláttam... Nem, most már nem rendelek
egy darabig... Razermazernek is egy "kicsit"
elkapkodtam a radiját, aztán pénz nista, idő
nista, viszont itt vannak az alkatrészek: LOL.
(Talán a hétvégén alkotok valamit, meglátjuk.) -
gabipaci
őstag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Igen szép nagy darab, és nekem is csak úgy férne be, ha a hátsó merevítő mögé beereszteném, mert szélességre hiányzik 4mm... magasságra sima ügy

Barátkozom a gondolattal, hogy kívülre rakom, de mekkora távtartó kell, hogy a levegő keresztül tudjon menni? Meg kell a grill is, hogy védje a hűtőt. Brr, sima 50 ezer forint alsó hangon. -
DigitXT
félisten
Mit jelent nálad, hogy éppenhogy csak elmegy, meg határeset az
áramlás? Túlmelegszik a proci/VGA, vagy akármi a rendszerben?
Méred valamivel az áramlást, és ezért mondod ezt, vagy érzésre?
Nekem eléggé hasonló rendszerem van, és nincs bajom a D5-tel.
Talán ha 3-4-esen van, akkor sokat mondtam, s bár nem csobog a
víz körbe-körbe a csövekben, de teljesen rendben van minden.
(Más kérdés, hogy gondolkodok dupla D5-ös megoldáson, vagy
azon, hogy szépen belemoddoljam a rendszerbe a Reserator XT
elektronikáját, arról leszabályozva hajtott DDC-mmel egyetemben,
de utóbbi inkább csak azért, mert sajnálnám "bagóért" eladni, ha
már anno 20K fölött vettem, ha meg nem használom, minek van.)evola: 16/10. Btw. ne aggódj k*rvahalk a D5, és ezt én mondom,
aki erre nagyon háklis vagyok, szóval elhiheted.
Az a jó benne,
hogy minden további elektronika nélkül szabályozható: magadnak
állíthatod be, hogy hol optimális a hang/teljesítmény aránya.
gabipaci: 50 ezer forint alsó hangon Hát ja: nagy radi, nagy pénz.
Az enyém is volt ~90K cakk-pakk, aztán fax tudja, hogy megérte-e:
iszonyat teljesítménye van minimumra tekert ventikkel, szóval igen,
de hogy árban mennyivel volt több a két triplámnál, az igen durva...
Mondjuk sokkal halkabb, sokkal esztétikusabb, sokkal jobban hűt,
de akkor is... Brutális összegeket el lehet tapsolni, ha vkinek nagy
igényei vannak a vízhűtéses rendszerével szemben: drága hobbi... -
yakuza.tora
addikt
Nekem a réztetős D5 anno a következőt vitte 3-as fokozatban:
- D-TEK Fuzion 1
- MIPS ram blokk
- Zern dual HDD-WAK blokk
- NB NexXxos NBX-A
- SB Heatkiller NSB-1
- 2db HF fesszab blokk
- EK 3870x2 blokk
- és a slusszpoén: két db sorba kötött MO-RA2!!!Nem volt egyszerű a csövezés...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cybertrone
veterán
+1 DDC 4ever
Én nagyon szeretem... bár jelenleg nekem egy kis szivaccsal le kellet tompítanom mert nagyon elemében volt a rendszerben, de majd most a második tripla után, beteszek 1-2 kanyart majd a rendszerbe
Képek jövőhét elején
Ha addig sikerül megérkeznie a rendelt csőnek! 
-
Joshi
titán
válasz
gabipaci
üzenetére
Ahogy írtam nekem is Laing D5 van amilyen neked csak a tiéd Swiftech köntösben. Érdekes módon nálam a hang elenyésző de az előbb leírtak alapján a teljesítmény marad el az átlagtól. Mondjuk én úgy tudtam hogy a D5 halk viszont nem bírja a túl nagy ellenállást, szemben a DDC-vel ami pont fordítva működik jól.
ui.: egy módosított tető talán dobna a D5 teljesítményén, ezt még valamikor kipróbálom. Ez ügyben adhatna valaki tanácsot hogy melyik D5 tető a legjobb.

-
DigitXT
félisten
válasz
gabipaci
üzenetére
Egy ilyen böszme radit tipikusan nem a gépházba raknak,
hanem max. az oldalára, vagy külön radi-állványra. Mivel a
vízhűtés lényege a csend, ezért pont annak nincs értelme,
hogy a házon belül elhelyezz egy 9x120-as radit, aztán ott
próbáld meg átszellőztetni. Nem fog menni, max. elég sz*r
hatásfokkal, ebből következőleg jó 10 fokkal melegebb lesz
a egész (a víz), mintha kint lenne a radi a friss levegőn...
-
gabipaci
őstag
Szépen megállítgattam egyenként mindent.
A pumpa adja ki a hangot. Nagyon halk, búgó hang. Asszem 2-esen van a szabályzó. Gumibak meg szivacspárna játszik alatta, nem a rezonanciát adja le. Morog.
Akinek ilyen pumpája van, hallja a hangját? Mert nekem egyszer azt mondták, hogy alap fokozatban fél méterről meg sem lehet hallani a pumpát. Hogy is van ez? -
TaaT
nagyúr
válasz
gabipaci
üzenetére
2 zajforrás van a vízhűtésben, a pumpa meg a ventik...
ha a pumpa gépen belül marad és vmilyen rezgéselnyelő anyagon van (pl szivacs) akkor 1 kipipálva...
és mivel ventiből is van halk ezért a probléma orvosolható
én a radiátor szobán kívül való elhelyezését felesleges túlbonyolításnak tartom...

-
Joshi
titán
válasz
AssAssynn
üzenetére
Akkor a D5-öm haldoklik mert most is 5-ös fokozaton megy, ha leveszem 4-re akkor már tényleg határeset az áramlási sebességem. Az tény hogy az első generációs EK Supreme nagy ellenállású blokk amihez hozzájön a magasság és a sok cső. Mind1 mert eddig jó minden, szerintem akkor lesz gond ha lecserélem a vga-t vagy a procit.

(#40171) gabipaci: "nem tudtam, hogy a fagyálló is megromlik, akkor ez a ludas nálam".
A GlycoShell koncentrátumokon fel van tüntetve a szavatossági idő, hogy ez most mennyit számít nem tudom de ha van ilyen akkor bizony érdemes rá odafigyelni.
-
gabipaci
őstag
Ez meg ugyanez 2x120-ban van a rendszerben. A 3-as a tetejében, a kettes a HDD-k mögött.
Igazából a vízhűtés azért megy minimumon, mert a zaj nem a legjobb barátom.
Nézegettem, a házba beférne egy ilyen radi de akkor a többit ki kellene venni, mert a táp mehetne felülre, és a hdd mögötti rész is kell az új radinak.(#40166) TaaT azt próbáltam ezzel ecsetelni, ha a rendszer kikerül valamilyen szinten a gépházból, akkor irány a padlástér, és akkor zaj is zéró lesz.
(#40169) Joshi: nem tudtam, hogy a fagyálló is megromlik, akkor ez a ludas nálam.
Elhozom a kompresszort a melóhelyről, és szétszedem, amint tudom. -
AssAssynn
addikt
Azért a 3,7m-es emelőmagasság nem olyan csapnivaló.
Az meg, hogy 5-ös fokozaton éppen hogy elmegy a rendszered elég érdekes a számomra, már csak azért, mert vannak itt páran akik olyan ~kettes fokozaton használják, s ők is hűtik a CPU-t, VGA-t, meg még kitudja mit, Mora radiátorral, s nem panaszkodnak rá, hogy kevés lenne. Néztem a képeidet is, s ezt az egyébként tetszetős rendszert simán vinnie kellene egy D5-nek. -
Joshi
titán
válasz
gabipaci
üzenetére
A pumád valójában egy Laing D5 Vario ami nekem is van de a szállítási magassága csapnivaló, ráadásul ha van mellette egy túl nagy ellenállású elem akkor meg teljes a kudarc. Nekem csak egy nagytorony házam van de már így is 5-ös fokozaton éppen hogy csak elmegy a rendszerem(képeket lásd adataimnál).

ui: a fagyállós folyadékokat célszerű fél vagy egy évenként lecserélni mert a fagyálló is elveszítheti kezdeti jó tulajdonságait.

-
Razermazer
őstag
válasz
gabipaci
üzenetére
Ne eszetlenül csináld dobd ki a a 2x120-as radit, és ha van rá mód akkor újíts be még egy 3-120-at problémád megoldva(no persze az sem mindegy hogy milyen vastagak mint írtam slim rakikkal ez a rendszer nem hűthető le, az élet 45mm-nél kezdődik és a legjobb a 60mm).
Más lehet hogy gusztustalan, de garantáltan jobb a hőelvezetése, és szépen is meglehet csinálni. Míg a házban a szépen belül megrekedt meleg levegőt keringetik egymásra, meg ami oldalról és elölről rájuk jut a 120-as vagy 140-es esetleg 200-as ventiről.
Következő ha a ventik minimumon járnak ne csodálkozz, ha a pumpa is akkor meg pláne ne.
Jó a d5 de 1-fokozaton azért nem fog annyit tolni vagy esetleg 2.
A d5-t egyébként solar rendszerben, vagy padlófűtés rendszerben használják tehát jó kis szivattyú, de ha padlástérbe akarod felvezetni, akkor ott már meghal emelőmagassága nem olyan nagy(vagy 5 fokozat kell neki és akkor az is hangos).
Kocsihűtő jó, de nagyon sűrű a lamellázata vízhűtéshez éppen nem ideális. -
AssAssynn
addikt
válasz
gabipaci
üzenetére
A hűtővizet 40 fok felett mondják melegnek. Tehát igyekezni kell az alatt tartani, de ugye értelemszerűen minél hűvösebb, annál jobb.
Továbbá a pumpád nagyon erős, tehát azzal talán még akkor sem lenne gond, ha a padlásra nyomná fel a vizet, bár akkor gondolom már ötös fokozatba kellene raknod. -
gabipaci
őstag
válasz
Razermazer
üzenetére
Én sem használok színezőt, csak ioncserélt víz és fagyálló kombó. De a fagyi kék színű.
Kizárt, hogy vegyek egy olyan radit, a rendszernek a gépház oldalain belül kell lennie, mert különben gusztustalan - számomra.
Inkább egy huszárvágással kiveszem a 3x120 és 2x120-as radikat (ventik minimumon járnak, pumpa is) és felvezetem a padlástérbe egy valami 3000köbcentis kocsi hűtőjébe, és akkor kussban is lesz, meg a hatásfok is meglesz.
Csak azt nem tudom, hogy a pumpa mekkora vízoszlopot tud átforgatni.
De ezek után az sem érdekel, ha vennem kell egy közponi fűtés keringető szivattyút
-
Razermazer
őstag
válasz
gabipaci
üzenetére
Hát tuti van rá valami most nem jut eszembe majd a kollégák mondják.
A másik hogy elvből nem használok semmilyen színezett lötyit, csak az alap halvány rózsaszíneset[link], a kollégák meg maguk által kikevertet, arányokat egy kereséssel megtalálod a topikban sec perc hülyeséget nem mondok. Lehet hogy te nem látod, de lehet hogy a blokkokban szépen lerakódott cpu-blokk, vga blokk, radiba is lehet.
Szóval hajrá szép meló lesz.
A hőfok sok mindentől függ az egyik legfontosabb a radiméret, tagban és vastagságban és a ventisebesség. Aztán ugye még lehet a pumpán gyorsítani egy bizonyos sebességig hasznot is hoz utána már mindegy. A 47 szerintem sok az i7 920 és az 5970 bár fűt rendesen, akkor sem kéne ennyinek lennie. A normális, és vízhűtésben kitűzött cél, hogy 30-35 között tartsuk a vízhőfokot, ez nálad már megdőlt. Nálam most per pill olvadáspont van a szobába, folyok lefelé a székről, tehát lehet vagy 28-29 fok lapostető áldása, a vizem 32-fokos idle 800-at forgó ventikkel. Ha megnyomom neki akkor 38-39 is lehet ebben a melegben, de 21-25-fokban 33-nál több sose szokott lenni terhelve(alapon 28 vagy ha kellemes 23-fok van akkor 24).
Szóval kell oda még radi vagy a ventikre kell adni kakaót(dobj be egy phobya nova 1080-t a rendszerbe kis lábakkal négy darab 180-as ventivel és hali. -
gabipaci
őstag
Sziasztok!
Azt a zöld folyadékot, ami a halványkék vizemből lett az utóbbi egy évben, hogyan lehet a legjobban kiöblíteni a rendszerből?
Atomjaira kell szednem, vagy csak átmosni két-három lével?
Ahogy nézem nem trutyis, legalábbis nem látszik annak.Válaszokat köszönöm előre is.
Szerk: Amúgy terhelés alatt a vizem majdnem felmegy 47 fokra, és egész napos üzem mellett is simán eléri a 41-et. Igaz, hogy a proci húzva van 4GHz-re, de akkor is, nem sok ez?
A rendszer a blogomban részletesen benne van. -
Razermazer
őstag
válasz
sinya85
üzenetére
Lehet hogy túl erős lett a pumpa a rendszerhez, és bubosítja a vizet?
a radiban?
fogalmam sincsen, én is kipróbáltam, de nem építettem be ilyen tartaléknak vettem anno.
Tolta a vizet mint állat akkor is. Ha a 10wattosat veszed lehet hogy jobban jársz ehhez a kis rendszerhez passz.
-
AssAssynn
addikt
Whit3Rav3n ; ZetorGumi: Igen, ez OEM cucc, s valószínűleg komplett rendszerekhez használják. A kérdés csak az, hogy biztosan át lehet-e alakítani, s ha igen, akkor hogy.
-
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Szerintemis komplett rendszer csatlakozó, mert ehhez hasonlót csak a Corsair rendszereknél láttam.
4pinesre nemhiszem, de Molexesre tuti át lehet lőni. -
-
AssAssynn
addikt
Üdv!
Egy olyan kérdésem volna, hogy a KÉP-en látható DDC-k csatlakozójának mi a neve?
Illetve, hogy ezt hová lehet csatlakoztatni?
Továbbá az is érdekelne, hogy ezt valahogy át lehet-e alakítani molex csatlakozóssá? -
DigitXT
félisten
válasz
NaNorbert
üzenetére
Az indoklás részét hagyjuk, de amúgy igaz az állítás:
ha valami nem kerek az új pumpával, s sokkal lassabb
lett az áramlás, az okozhat drasztikus romlást a CPU
blokk dT értékét tekintve. Nade 35 -> 50, idle-ben, úgy,
hogy csak a pumpa változott? Ott nagy gebasz van.
sinya85: forog az a pumpa rendesen? Eleve az, hogy
"érdekesen meleg", meg az hogy így megnőtt a hőfok
gyanús. (Terhelés alatt szerintem ledobná az ékszíjat
a procid, ezzel a hűtési teljesítménnyel megkínálva...)A pumpa fordulatszámát monitorozod (a T verzió jelzi a
kék vezetéken)? Áramlásmérőd van (legalább vizuális)? -
DigitXT
félisten
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Honnan tudod hogyan vettem?
Egyébként tényleg.
Valszeg ha két ilyen csomagot veszek, akkor 2-3K-t
megspóroltam volna, de ezt úgy néz ki benéztem.
(Mondjuk általában nem nagyon vágna földhöz 2-3K,
de most jól jött volna, ha körültekintőbb vagyok, eh.)Tegyük hozzá, ez legyen a legnagyobb "buktám" az
egész vízhűtéses pályafutásom alatt, s akkor happy
lennék. (Már szívtam jóval nagyobbakat. C'est la vie.)Igazából az is "véleményes", hogy egyáltalán megérte-e
azt a rengeteg pénzt lecserélni a két tripla radimat: igen,
nyertem 10 fokot Cry2 alatt, de eddig sem volt agyhalál!
Meleg volt a víz, de minden bírta azt a hőfokot is. (LOL?)
Csak az előző képen látható radi, a rácsokkal, ventikkel,
meg persze a tappancsokkal 90K körül van forintban.
-
NaNorbert
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
De hogy nem...
Lassabban áramló víz fel is tud melegedni, nincs ami elvezesse a hőt.
Ő nem vagyok nagyon tapasztalt, de ha jól emlékszem olvastam itt a fórumon, azt hiszem.Ha téves az infóm.. bocsánat...
-
Whit3Rav3n
senior tag
Hát az innovatek hűtők mindig is arról voltak híresek hogy nagyon drágák és az egyik legrosszabbak voltak hűtési teljesítményben szóval egy jobb cpu hűtővel el tudsz érni egy jelentős javulást
A hűtőt én nem ismerem mondjuk ahogy nézem valami kis szériában gyártott cucc. A felépítését nézve simán átfolyó hűtőnek néz ki szóval az alapján nem lesz olyan jó mint pl egy Watercool Heatkiller LC vagy Aquacomputer Kyros Delrin. Meg az is hátrány hogy nem lehet a felfogókat cserélni ha pl platformot váltasz.
-
DigitXT
félisten
Én egyelőre eddig jutottam (ma csak ventiszerelés volt).

Ha majd átköltöztem a másik gépházba, és lecseréltem a
teljes csövezést Masterkleer-re, akkor lesz kép a gépről is.
Már itt van a cső, meg az "új" gépház csak idő kellene sok.Jah igen: egy ilyen 18-as venti csomag eladóvá vált, mivel
lecseréltem a mellékelt ábra szerint a fekete slim ventiket,
és ugye megjött gariban az egyik nem induló venti helyett
az új, ami tökéletesen szuperál, szóval teljes a készlet.
(A MoRa3-ra nyilván nincs értelme ráfaragni ezeket mert a
Silverstone-ok 65-150 CFM-re képesek egyenként, de már
minimális fordulatukon is megfogják a vizet 33 fokon Cry2
alatt, még ebben a nagy melegben is (a levegő 26 fok kb.):
esetleg komolyabb tuninghoz, vagy csak méregetéshez jó,
hogy könnyen fel lehet tolni a fordulatszámot: rádobtam a
szabályzókat a Mo-Ra hátulsó rácsára. Egész vállalhatón
néznek ki ott, de erről még nem lőttem képet. Majd.
) -
evola
senior tag
Szivattyút pedig ilyet rendeltem: [Alphacool D5]
-
evola
senior tag
Na megjött végre a Watercool MO-RA3 4x180 PRO radiátorom, sikeresen be is kötöttem a MO-RA 2 helyére.
Egyenlőre túl nagy változásokat nem tapasztalok, a régi radihoz képest.
Bár most már a 4870X2 is fűti a vizet rendesen.Még mindig magasak a hőfokok, bár még a szivattyú és a cpu blokk eztán lesz cserélve.
Remélem ez meghozza végre az áttörést.Használ valaki itt ilyen T56 blokkot?
[T56]
Ilyet vennék az Innovatek XX-Flow 2.0 helyett. -
sinya85
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
nem lett szétszedve semmi csak a pumpa lett cserélve. egy WaterChill Standard [12V] volt elötte
-
sinya85
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
az lehet, hogy a pumpa felmelegít a vizet? mert egy másik ratyi pumpával 35 fok körül volt idle a proci hő és ezzel a pumpával 50 fok idle . a rendszer többi összetevője nem változott.
-
sith7
félisten
Értem, köszönöm a választ mindkettőtöknek
-
Gaabbaa
aktív tag
Nem nagy dolog, csak ki kell várni a jó ajánlatokat, és szépen lassan építeni... nekem is már több mint 1 hónapja gyűlnek a cuccok, de még nem raktam össze teljesen a rendszert mert várok még pár csatlakozóra...
Ja és azért van ez a fórum, hogy megkérdezhesd: " mit , miért , mennyit ... "

-
DigitXT
félisten
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Bizony nem lehet, többek közt azért, mert kevés impulzust ad... Pontosan
169-et literenként, ami egy 120 l/h-t teljesítő rendszerben csak 338 rpm-et
jelentene (!!!), ha a ventik csak egyetlen impulzust adnának fordulatonként,
de többet adnak, innentől kezd a dolog necces lenni...
(De nem csak ez
lehet gond, hanem az is, hogy hiába pörög a rotor, mint a búgócsiga, ha a
kiadott impulzusok "nem megfelelők" az alaplap érzékelője számára...
)Ha ezt az átfolyásmérőt akarja használni valaki, akkor kell hozzá "valami
cucc", ami értelmezi a jelét.
Viszont Többféle Aquacomputer termékkel
is együtt tud működni, de akár egy Alphacool Heatmaster is megteszi.
Btw. ha megjelenne a 338 rpm az alaplapi csatin, ezt látnánk Everestben,
akkor fejből számolgatnánk, mennyi az annyi?
Ezt nem erre találták ki.
Van persze olyan is, többféle: pl. milliliter/s értéket ad vissza rpm helyett,
vagy mondjuk 2000 rpm-et ad vissza, amikor áll és ezt 100 rpm-mel növeli
literenként (ez mondjuk elég idegesítő lehet), de ez a cucc nem ilyen.
(Lényeg az, hogy legyen valami, ami "értelmezi" a jelet, s számunkra egy
dedikált szoftverben megjeleníti, vagy akár a külső kijelzőn közvetlenül...) -
sith7
félisten
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
Értem, köszönöm a választ
-
sith7
félisten
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
akkor ne foglalkozzak vele, hogy mit ír ki az AIDA ? .. ha túlmelegszik, úgyis lekapcsol a porci ...

Gaabbaa
62 - t írnak
20k - t még azt mondom meg is érne a dolog, persze, ha a Ninja - t is elpasszolnám még kevesebb, csak ugye én azt se tudnám mit , miért , mennyit ... -
Gaabbaa
aktív tag
Igen 62fok a plafon, az én X6-os procimnál is így van. De nézd meg az amd holnlapján a procid speckoit, ott jelzik hogy mi az ajánlott max hőmérséklet!
Amúgy én most 20500Ft-nál tartok és már megvan 2db dual radi, egy tartály+szivattyú, és a prociblokk (persze minden apróról van)! Szóval simán ki lehet hozni 20k körül egy ütős kis hűtést!

-
NaNorbert
aktív tag
Sziasztok... Tudom hogy ennek nem itt a helye de akkor is fontos hogy ide berakjam...
Meg akartam nézni hány fokos a épemben a cuccok, mivel ebben a melegben, paneles lakótelepen most nyitott ablaknál, sötétítve, a Víz hőmérsékletem: 35,3 c fokos.
Szoba hőmérséklete: 30,3C fok.Erre leszedtem a Core temp progit.
Ezt a választ kaptam:
-
Gyufaaa
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ok! Köszönöm az infót!

-
TaaT
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n
üzenetére
ha ehhez az Aquacomputer High-Flow-hoz nem kell más elektronika csak rádugni az alaplapra akkor jo kis cucc

-
DigitXT
félisten
62 fok a max. amit ajánl az AMD .... éppen határon van a cucc, nem ?
Nem tudom, már én egy ideje nem AMD-zek (A64 X2 óta), de nem érzem
soknak a 60 fokot... Ebben esetleg olyan tud tippet adni, aki használ mai
AMD procikat... A cégnél is vígan használom a Q6600-am, mert amíg ~75
fok alatt van, addig nem izgat, és nem nagyon van lehetőség hűtőcserére,
ha csak nem H50-re (
), de az is eléggé gányolás lenne, gépházon kívül.Egy alap vizes rendszert, ami veri a Ninját össze lehet rakni persze, csak
az nem a 18K-s kategória, hanem minimum duplája - nem olcsó hobbi ez.
(Apróból persze össze lehet szedni alkatrészeket olcsóbban is, de akkor
kell hozzá némi hozzáértés, hogy mi-mihes passzol, mit érdemes venni.) -
Pompi
nagyúr
Srácok kicsit takarítottam, az OFF jellegű dolgokat a lokálos topikban szíveskedjetek kitárgyalni, ha már van. [link]
-
sith7
félisten
Sziasztok
Konfigom az adataimnál, kérdésem az lenne, hogy a jelenlegi hűtömet érdemes lenne - e lecserélnem, egy ilyenn kompakt rendszerre, mint mondjuk a Corsair H50 - es ?
Ha nem, akkor mire, ami kb. hasonló árfekvésű ... már ha létezik ilyen

Ebben az időben +400 mhz emelés mellett már 58 - 59 fokosak a magok, amiket kicsit sokallok ...

-
Gyufaaa
veterán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Visszatérve ahhoz a házikóhoz (thermaltake) egy Laing pumpa, egy thermaltake gyári és egy T56-os blokk van hozzá és természetesen a gyári radi. A pumpa egyben van a tartállyal. Ennek is gyenge a minősége?
Csak azért kérdezem, mert full laikus vagyok a vízhez. Csak azt ismerem ami a fürdőben meg a tavakban van. 
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fujifilm X
- Túra és kirándulás topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Diablo IV
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- PEACH Laminálógép és vágógép (6 in 1 Laminator & Trimmer PBP350 A4)
- AKCIÓS!! áthajtós érintős 360 szinteÚJ Dell 16 Plus 2-in-1 Ultra 7 258V Intel Arc 140V 32GB 2TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Phantom Gaming OC RX 7800XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(mérnem 6 moncsit használsz? 

Most ha ezt levenném 3-ra akkor már a hőfokokkal lennének gondok ráadásul zérus tuning az adatlapomon látott konfignál.
Régi vágyam nekem is egy 4*180-as... de mikor meglátom az árát elsírom magam
De k*rva drága

Hatalmas az a radiátor! Ránézésre az Obsidiánba sem férne be... illetve beférni beférne, de más nemigen mellé