- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
evola
senior tag
Ma EK Water Blocks EK-Supreme HF cpu blokkot szereltem a rendszerbe.
El kel hogy mondjam óriási előrelépés a gagyi Innovatek XX-Flow blokk után.
Már végre látom a a Mo-Ra3 és a D5 pumpa erejét.
Eddig amit látok több mint 8 fokkal lett hűvösebb a cpu , profitált a nagy áteresztőképességtől a vga is (4870X2 +EK waterblokk). Megérte az anyagi ráfordítás.Már csak az érdekelne a 10/8-as csövezésem ha lecserélném 16/10 vagy 19/13-ra
az anyagi ráfordítást nem nézve hoz-e bármi javulást a javamra?Masterkleer vagy Tygon csövezés lehet a nyerőbb?
-
Cybertrone
veterán
válasz
DigitXT
üzenetére
R3 széria szeret melegedni nekem az extremen az északi híd game alatt erőteljesen sunyizik 75 fok fölé, és volt hogy tuningnál ez okozott instabilitást... egy full cover megoldás a lapomra majd 40k... így egy 12-es halk venti olcsóbb volt, és most nem megy 60 fok fölé

Fail3D!:
Van egy jutányos áru tripla a polcon hogyha esetleg érdekel
-
Fail3D!
addikt
ha a ventilator kb 50 legszalitassal bir es lecserelem a radin 100 korulire mennyivel lesz jobb a hutese? szamottevo vagy erdemes mindenkeppen ujabb radit venni?
-
DigitXT
félisten
Letekertem a 2 D5-öt kb. minimumra, így elég halk lett a gép újfent.
(Sajnos minimális rezonanciát átadnak a háznak a tartály miatt, így
5-ös fokozaton halk géphez szokott embernek "brutál hangosak"...)160 l/h helyett így 60l/h-t tolnak, de ez csak néhány fokot jelent dT
tekintetében, amit inkább bevállalok a csendesség mellé.
Mivel a
mostani lapomra kvázi lehetetlen normális vizesblokkot tenni, ezért
egy nagyon halk ventit állítottam a VGA hátuljára: máris csak 50 fok
az NB, és nem 65-70... (Utóbbi egy "kicsit zavart", hiszen 40-ekhez
vagyok szokva a víz miatt.) Az SB elé is tettem egy hasonlóan halk
ventit, így az is lekúszott 50 fok alá (60 fölött volt szellőzés nélkül).---
Jópofa cucc ez az Aquaero XT, el lehet vele játszani. Csak egy pl.:
be lehet lőni egy vízhőmérséklet célértékét, és ahhoz képest tudja
szabályozni a radin a ventiket.
Persze biztos tudja ezt sok más
kontroller is, de mondjuk egy potméter alapú manuális biztos nem.---
Igazából ezt a 60 l/h-t simán "letolja" 1 db D5 magában is, szóval
természetesen tök felesleges kettő... De a lehetőségem megvan,
hogy ha tesztelni akarok, akkor nagyobb áramlás mellett tegyem.
(Illetve ha nagyon le akarom szorítani a vízhőmérsékletet, akkor a
brutál ventiknek köszönhetően arra is van lehetőségem, mókás...)Persze felmerül a kérdés, hogy megérte-e az "anyagi ráfordítást"?
Nem, sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy egyáltalán nem! Anno
a játék alatt 40 fokos vízzel is teljesen jól elvolt minden... Persze,
így sokkal "profibb", csak éppen nem ért ennyit az egész: ez van. -
ZetorGumi
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Az úgy jó, kompaktabb lesz az egész.
Meg ez még jó is, lehet, hogy maaajd, mikor meglesz a radi, akkor veszek egyet énis. 
-
ZetorGumi
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Nah az egy jó dolog.

Amugy kérdés. Milyen tartályt ajánlotok? Lehetőleg 5,25-be menjen, de ha nem biztok abban, és tudtok jóféle tartályt mondani, akkor jöhet az is. Méret mind1, mivel egy teljesen új hátaz fogok épiteni a 0-ról, lemezből, és L alakú fémből, tehát méretezés akkor lesz, ha minden alkatrészem meglesz. -
ZetorGumi
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Az iga, meg mire én odajutok, hogy viz lesz a pc-mben, addigra lehet, hogy nem lesz épp.
Mert várok egy jóféle hirdetést jóállapotú mo-ra, vagy Phobya 1080-as radira.
Egyszer akarok több pénzt áldozni radira, hogy ne kelljen később bővitenem egy másikkal. -
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Cybertrone
üzenetére
De ha eleve nem gyártják már, vagy nem kerül beszerzésre, stb.

Mondjuk én ráérek, van kb egy évem olvasgatni a topikot.
Tudom, csak úgy lett előadva, mintha már nem is lenne több. Ennek lehetésges okaira próbáltam rávilágítani.
Mint említettem, nekem ráér.
-
gabipaci
őstag
válasz
FireFox1996
üzenetére
Nos, akinek kell Armorvin HNA cső, az siessen, mert csak 33 méter van raktáron, amiből 13 már nincs is, mert azt megvettem.
Az ára valamivel 500ft alatt van, nem tudom pontosan.
Emailt ne küldjetek nekik, mert a levelező rendszerük összeomlott.
Telefont egy szimpatikus hölgy veszi fel, hajrá!
[link] -
niklebi
senior tag
Az igazán hozzáértőkhöz lenne egy kérdésem. Lehet azt tudni mekkora túlnyomás lehet egy rendszerben? Azért kérdezem, hogy érdemes venni egy ilyent? Szerintem nálam eléggé megkönnyítené a légtelenítést ha beszerelnék egyet.
-
niklebi
senior tag
válasz
Cybertrone
üzenetére
Lehet, hogy szerinted a házam jobb, de nekem meg az kellene ami a tiedben teszi a dolgát!

-
niklebi
senior tag
Először is
mindenkinek,hogy tetszik amit csináltam.madaraszf: szerintem valamit elnéztél a 45-90 fokos csatiknál
Nem emlékszem pontosan, de azt hiszem 90 fokos összesen 3 db van, a többi vagy egyenes. vagy ívelt. A légtelenítéssel meg az a bibi, hogy a régi tartályon nem tudom átkergetni a levegőt.
De már meg van a megoldás, csak ahhoz le kell ereszteni a folyadékot.Cybertrone: Köszönöm, hogy tetszik, mivel tudom, hogy neked is ilyen házad van.

DigitXT: Szerintem nyugodtan tegyél fel képeket
, legalább jól kitárgyaljuk
. A kábel elrendezés nem egy hálás feladat, de úgy voltam vele ha már átalakítom a házat illik azt is jól megcsinálni. Köszönöm, hogy értékelted az erőfeszítésemet. 
AssAssynn: Neked is köszönöm

-
Gaabbaa
aktív tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Én tervezek beiktatni egy T-elosztót a legmagasabb és a legalacsonyabb pontokra úgy hogy az elosztók egyik kimenetét lezárom és csak olyankor nyitom meg ha le kell ereszteni a vizet. így a felső csonkon be tud jutni a levegő, míg az alsó csonkon ki tud folyni (jóesetben) az összes víz.
itt egy sematikus rajz ahol a kis körök az egyes egységek (blokkok, radik, pumpa, tartály...)

Most látom már más is javasolta ezt

-
DigitXT
félisten
válasz
HUfantom
üzenetére
Megbontod valahol, és leereszted egy üres flakonba...
Célszerű egyébként erre a célra egy (lezárt) elágazást
beiktatni, ha gyakran csinálod, amúgy meg csőszorító
használata javasolt. Nálam T elágazás van csappal: ha
le akarom engedni a vizet, megnyitom a csapot, illetve
egy másikat meg elzárok a körben, hogy a leeresztőn
jöjjön a víz, és ne körbe karikába menjen továbbra is...Jah: nem árt, ha van egy bemenet, ahol tud a kijövő víz
helyére levegő áramlani, mert különben nem jön a víz...
(Sőt, ha olyan a bemenet, akkor egy pumpával lehet is
szépen befelé tolni a levegőt, úgy gyorsabb a dolog, ill.
működik is: a szivattyú csak addig képes a leeresztést
"segíteni", amíg van benne víz: levegővel már nem tol...) -
MontyCrew
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
én holnap szedem épp szép, csak nekem a gépház hátulján van kivezetve, így elég szűkös a csövek mozgástere, de leveszem a prociblokkot egy edény be belerakom majd az egyik csövet vagy leszedem, vagy levágom és akkor oda csuroghat, ha már nagyjából minden víz kijött csövet betömöm majd kiszedem a gépházból, valahogy így terveztem most ezt meg

-
Köszönöm a vaálaszokat
Én ezt a gépet nem hiszem hogy egyhamar fejleszteném
most 6 mag mellé mi a francot vegyek
max talán majd ha kevés lesz a videokari talán még1 de még meglátjuk mit hoz a jövő
7000széria 
Én is ezekben a jó vételekben bizom hogy összejön

Még had legyen egy fogós kérdésem.
Ha van egy hűtőrendszered és bővíteni akarjuk hogy vesszük ki belőle a "vízet" hogy ne prickolja össze a gép belsejét ?
ne adj isten újra visszatöltenénk bele amit kivettünk. 
-
MontyCrew
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
pumpák nagyon jó áron vannak most,, radikat néha néha találni, én pl most tudok 2 faszát is jó áron
blokk az már nehezebb, mondjuk az én árkategóriámat meg nemigazán érdemes fullcoverezni, mert ha egyszer tellne egy komolyabb vga-ra akkor már nem maradna fullra, szval, én kompromisszumot kötöttem, nekem tökéletes ez a teljesítmény ezzel a hűtéssel megáldva, így sem kell játékokban lejjebb vennem egyenlőre a grafikát a jobb játszhatóság kedvéért -
fsb1000
nagyúr
válasz
HUfantom
üzenetére
Nincs képlet a radikra.
Némely radiátorhoz mellékel állapot diagrammot a gyártó, amúgy csak a tesztek segítenek, de annyira szórnak a tesztrendszerek, hogy csak becsülni lehet a hőleadó képességet.Az én becslésem szerint átlagos vastagságú és lamellázatú radik esetén:
(vizhőfok = körny+10°C, átlag légszálítású ventik)
Single 1x12 -> 100-150W
Dupla 2x12 -> 150-250W
Tripla 3x12 -> 250-400WDe többet is ki lehet sajtolni belőlük, ha a vizhőfokot engedjük magasabbra (nagyobb dT) vagy növeljük a légszállítást (zaj). A térfogatáram alig van hatással a radik jellemzőire.
Minnél több radi annál hűvösebb víz, de 2x annyi radi nem felezi a dT-t, ráadásnak növeli a teljes rendszer nyomásveszteségét is, azaz ront a térfogatármon is.
A térfogatárammal csak egy optimális szintet kell elérni, mert utána már nem sokat javít a blokkok dT-jén. Blokkonként változó, valahol 1GPM (230 l/h) környéke lehet az ideális, de 150-450 l/h között még optimálisan müködik a legtöbb blokk. -
MontyCrew
senior tag
-
madaraszf
aktív tag
Max fogyasztása a procidnak tesztek szerint 89 TDP körül van (ha nem húzod szénné) + a vga. Ha csak ezeket akarod vizezni egy tripla extreme radit ajánlok vagy egy quad-ot jó ventikkel.
Elég sokat tesztelgettem a tripla radit. A hétvégén (hála DigitXT-nek) bekötök a rendszerbe még egy Extreme 500-as passzív hőleadót. Ezzel meg is duplázom a vizem mennyiségét, továbbá "egy kisebb rendszert elvisz passzívban" legalább is ezt írják ezért remélem nyerek is vele pár fokot!

Tripla radival I7 930 3500-ra húzva, 26 fokos szobában idle: 38-39 maghőmérséklet, load: nem mennek a magok 60 fok fölé 57-59 körül mozognak.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
HUfantom
üzenetére
én pl univerzális EK HF -el tolom,, vgakon zalman ramsüni, feten egy saját készításű borda, mindezt alul egy 12es ventivel megspékelve
hűvösebb mint a gyári hűtő, illetve a vga alatti ventilátor hűti a kártya többi részét, így nincs vele problémám. és az univerzálisnak köszönhetően, a következő videokariamat is tudom majd így hűteni
mindjárt turkálok róla képet neked -
válasz
fsb1000
üzenetére
Látom mindenki nagyon egy húron pendül ebben a kérdésben

Akkor félek valahogy be kell adagolnom magamnak azt a full cover bordát(kat).
Még a radi kérdés hogy mennyi ?
Úgyértem hogy ha 1radi=12es venti alatt levő egység
Esetleg valami képlet ?
Vagy egy olyan MORA-s radi a fél világnak elég ? -
DigitXT
félisten
válasz
niklebi
üzenetére
Na én épp ezért nem teszek fel képet a teljes rendszeremről,
mivel elég "ratyi" a házam (ilyen szempontból): olyan brutális
kábelduzsungel van benne, hogy rossz nézni. Ezzel szemben
a tiéd tök jó! Persze, lehet, hogy idővel házat cserélek, de az
elsődleges a funkció: ha minden vízzel hűtök, akkor nem baj,
ha nincs légáramlás a házban, tehát lehet kábeldzsungel is...
(Csak hát nem esztétikus na, meg szerelni is eléggé "halál".) -
madaraszf
aktív tag
válasz
niklebi
üzenetére
Le a kalappal. Gyönyörű lett a kicsike. Mennyi 45 és 90 fokos csati van a rendszerben...... Én kicsit soknak tartom őket..... Szerintem forgthatod a gépet egy darabig mire megszabadulsz az összes levegőtől..

Nekem most a szivattyúm szórakozik. Direkt nem tettem vissza a helyére, mert módosítások lesznek a rendszeren. Csak lóg a gép mögött és bármit is csinálok vele (forgatom rázom mindenféle szögben állítom) néha néha szörcsen egyet.
-
niklebi
senior tag
Ahogy tegnap ígértem az átalakított vízhűtésről a képek Elnézést a képek minőségéért csak egy mobilom van és nem vagyok egy fényképész zseni sem. Azért egy kicsit megkésve mert ha már kihúzkodtam a helyéről egy kicsit meg is mozgattam hátha légtelenedik még egy kicsi.
Várom a véleményeket.
Szerk. Megyek melózni így reagálni csak később ha lesz mire

-
gabipaci
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én már linkeltem ide kétszer a boltot, ahol vettem, és ott van 10-es is. Aromrvin HNA a cső neve. Nagyon sok féle van egyébként, mind más-más tulajdonsággal.
Ha mégegyszer belinkelem, valaki elszalad a modkerbe reklámozás miatt

[link] -
gabipaci
őstag
válasz
Góliát
üzenetére
Nem tudom, de én egy jobbnak számító csövet vettem, és ez nem ér semmit.
[link]
Ezt cseréltem le Armorvin-re.(#40649) szijartg: bár nem volt feltüntetve, én 10-es belsős csövet használok, mivel mindenhol olyan a csati. Na, azt nem lehetett szépen ráhúzni a pumpa eredeti csatijára.
-
csib41
aktív tag
válasz
zozz12
üzenetére
megkésve bár, de ne aggódj a házilag legyártott alakatrészek miatt. Nekem egy régi p2es átalakított blokkom van (gyenge hatásfok), egy seat autó-motorhűtő és egy igényesen megoldott, de hasznavehetetlen tartály egy ételhordóból némi ragasztóból és két kis 4-5cmes alu csőből. 3ghz-en 60 fok főlé alig megy de 4en inkább elbújok miatta

-
szijartg
őstag
válasz
gabipaci
üzenetére
Nekem is ilyen pumpám van, de én nem vettem hozzá átalakítót. A 12-es belső átmérős csövet simán, forró vízben felmelegítve rá tudtam húzni. Mondjuk a mora-n meg a blokkon és a lapon is ekkora csatlakozóim vannak.
más: valakinek nincs esetleg elfekvőben egy áramlás mérője?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
HUfantom
üzenetére
A VGA vizhűtésének barkácsolása épp olyan mint a radié.
Egy idő után szinte mindenki rájön, hogy a legkevesebb kompromisszum a "gyári" darabokkal van.Lehet elég lenne a tapasztott borda + egy combosabb 12cm venti a 6970-re... lehet.
Egy WAK-al is lehet hűteni a 6970 GPU-ját, de minden VGA hibánál a RAM és tápellátó rész melegedését fogod figyelni....A konfigodhoz szerintem több kell mint 1 db tripla radi, ha nem akarsz zajos vízhűtést.
-
MontyCrew
senior tag
-
niklebi
senior tag
válasz
MontyCrew
üzenetére
Nekem semmi bajom a rúd tartályokkal
Most is a gépemben van egy ilyen tartály a Koolance mellett. Nagyon jó tartályok azok, mivel egy folyamatos plexi csőből készülnek. Amit Góliát linkelt az nem ilyen. Az a tartály plexi lapokból különböző módon ragasztva készül, és szerintem ezért nem biztonságos. A rúd tartályok egyik hibája ha egy kicsit is túlhúzzák a menetes részen akkor hajlamos elrepedni. Ez is személyes tapasztalat sajnos. Nekem ahelyett egy plexi rúdból úgy esztergáltuk a mostanit. -
yakuza.tora
addikt
-
MontyCrew
senior tag
válasz
niklebi
üzenetére
Sok mindnekinél, sztem az is számít, hogyan és hol tudja elhelyezni, így pl nekem ezek totál kizárhatók és csak ezek a "rúd" tartályok jöhettek szóba, mert a gépházon csak 2 bővítőhely van ebből az egyik dvd író
így egy tartályt vettem, amit majd a gépházon kívül fogok elhelyezni, ha minden igaz és megkapom a cuccokat a holnapi nap folyamán végre 
-
niklebi
senior tag
válasz
Góliát
üzenetére
Én nem vennék plexi tartályt, de ez egyéni dolog. Nem bízom bennük. Van ott ahol az van egy-két másik lehetőség is.
Pl: 1
2
nekem ez van
4
5
Hirtelen ennyit sikerült. Én biztos ha most keresgélnék ezek közül lenne valamelyik. A sajátomon kívül nekem az EK tartálya tetszik még. De szerintem a többi is jó.MontyCrew. Akkor igyekszem

-
niklebi
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Most mikor hazaértem és bekapcsoltam a gépet látom,hogy egy kicsit megint légtelenedett (de rossz egy szó) volt az elején egy kis szörcsögés, de most csendben van az egész. Igen a régi tartály is maradt a rendszerben. Nem tudom légteleníteni, mivel a felső furaton megy be a folyadék, és ahol a több furat van az van alul. Ott ugye 3 kivezetés van. Az egyikben van a folyadék hőérzékelője, a másik a kivezetés, egy meg zárva van. De ott nem megy a légtelenítés. Azt hiszem nálam is az 5-ös fokozat szép lassan meghozza az eredményt.
Góliát: igen én átalakítottam az egész házat elég rendesen! Egy előző hsz.-ben vannak képek is.
Amit linkeltél radiátor az csak úgy fér el ha rendesen kivágod a ház tetejét. A blokk szerintem a legjobb
, szivattyú is nagyon jó de én mást választanék, vagy vennék hozzá egy másik tetőt. Milyen tartályban gondolkodsz? -
zuchy
őstag
válasz
jones965
üzenetére
Ja már világos, elkél hozzá. A tuningra készülsz. A batárral én rosszat nem akartam, csak jelezni, hogy nem kis példányok. Talán mert messze élünk egymástól, én Dunántúlon, te (ön) meg az Alföldön, talán ezért gondolhattál rosszra. Vagy nem tudom, elnézést ha megbántottalak volna, nem volt szándékomba. Maxi respekt amit csinálsz.
A tunnignra meg sok sikert!
Jobb ha a háttérben maradok. 
-
gabipaci
őstag
válasz
Góliát
üzenetére
Jó választás!
Radi nagyon ott van.
VGA blokk csak EK, nem kérdés, nekem volt egy noname, vga belehalt
Pumpa nekem is ez van, de ezt mindenképp meg kell venned, mert a "gyári" tetőn 13-as kivezetés van, és nem tudod ráhúzni a csövet, még melegítve sem.
Csövet gondosan válaszd, én megszívtam vele, mert túl puha volt, megrogyott, ráadásul a pumpa szívó ágánál meghorpadt.
Csak az Armorvin HNA csövet tudom tiszta lelkiismerettel ajánlani. Azt nem kapsz az aqua-nál. Ja, és olcsóbb is mint a többi. -
gabipaci
őstag
válasz
Góliát
üzenetére
Hmm, szerény véleményem szerint add el a H50-et. Nem azért mert nem jó, hanem mert felesleges 2 külön álló rendszer egy gépen belül. El kell dönteni, hogy a proci+VGA után megállsz, nem fejlesztetsz tovább vízhűtést, vagy esetleg még veszel ezt-azt. Úgyis veszel még, de mindegy.
Ebből indulj ki, és alapjáraton csak a pumpát kell túlméretezned, mert ugye még egy 2x120-as hűtőt bármikor vehetsz veszteség nélkül, (ha van hely a gépben) de pumpát (szivattyút) cserélni csak veszteséggel fogsz.
Nekem azért volt fontos a D5 pumpa, mert külföldön élek, (ahol nem is hallottak még olyat, hogy vízhűtés, tehát a sarki pécéboltban nem kapni) és a postaköltség csak növelné egy esetleges fejlesztés árát.
Mondjuk én úgy indultam neki, hogy előbb-utóbb vizezve lesz minden. -
jones965
Modder
válasz
HUfantom
üzenetére
Lassan már az én nem túl népszerű arcommal lesz tel a topik...
Amit említettél ventikat, sajnos az elhelyezésükből adódan közel sem tudnak annyi hőt célirányosan elszállítani egy adott hardverről, mint a direkt hűtés.
Pl: egy 130m2 lakásba, ami hagyományos építési technológiával épült, hiába szereltetsz be egy 3.5Kw-os hűtési teljesítményű klímát, nem fog neked a kinti 35°C-os melegben odabent 22°C-ot elérni, max 1 adott helyiségben.
Nincs ez másként ez esetben sem.A keletkezett hőt onnan kell elszállítani-lehetőleg minél hatékonyabb hőáramlás feltételével- ahol keletkezik.
Nos ez az általad felvázolt megoldással nem jó hatásfokkal oldható meg. -
válasz
jones965
üzenetére
Igen 1 CPU és 1 VGA megvan
igazából léghűtésesre terveztem a rendszert de pár barát legalább 3asba rakta az agyam hogy nemár levegőzzek evvel. Sajnos a turrbinás tégláknak elég rossz hírük van ami a hangot illeti. Okés a sapphire most ilyen egyszerűsített Vapor-X es hűtést pakolt még a referenciákra is de akkor sem jó.
A házban elől lesz egy 12-es Coolink Swif 120P illetve felette még van egy 8as hely oda is valami halk ventit tervezek.
Így hogy a kérdésedre felejek a Sünis hűtésnél is megmarad az a 12es venti ami azokon keresztül tudja fújni a levegőt.Fajlagosan meg persze, hogy jobb a levegő de mikor olyan kérdések jönnek elő, hogy hang játék teljesítmény...
Mindig a +25-30%ért kell majdnem a dupláját fizetni ami nem gazdaságos.
Egyébként nagyon fasza külső hűtőket láttam itt grat azoknak akiké

-
gabipaci
őstag
válasz
HUfantom
üzenetére
Én nem vagyok profi, de ha elfogadod a tanácsom, mindenképp méretezd túl a pumpát. Legyen nagyobb, mint ami kell, és akkor legalább nem kell lecserélned, ha kicsit bővítesz a jövőben.
A gépházadat linkelhetnéd, sokat segítene.
Néha olyan helyre is lehet radiátort rakni, ahova nem is gondolnád. Nekem a HDD helyek mögé is bekerült egy, pedig elvileg nincs neki hely ott. -
jones965
Modder
válasz
HUfantom
üzenetére
A felsorolt hardverek megvannak, vagy az is csak dilemma?
Nézzük a valós hődisszipációt.
Tuning nélkül a cpu 130W tdp osztályba van sorolva, ami csak viszonyítási alap, a valós érték ettől lehet több és kevesebb is. ( részben alaplap, valamint user függő)
A gpu az már érdekesebb téma, mivel Te tapasztott bordával akarod- gondolom a ramokat- hűteni. Nos el kell szomorítsalak, mivel gyárilag ezek a felszerelt ventilátor által keltett légszállítást használják a hűtésükre. Amennyiben csak a GPU-t hűtöd vízzel, a ramokat és PWM áramköröket sünikkel, akkor a kártyád sokszor fog 3d-ből 2d-be visszaváltani, meghajtóhibára hivatkozva, lévén az elégtelen hűtésből.
Ezekre a kártyákra- amennyiben vízhűtésben gondolkodsz, szükséges minden melegedő alkarészre ( gpu+ vrm+ram) megfelelő hőáram szállítására alkalmas hűtést felszerelni, ami nem más mint a gyárilag készített fullcover blokk.
Természetesen házilag is megoldható ezek megfelelő hűtése, de a fajlagos költség/hatásfok mutatóban lehet hogy rosszabbul jössz ki, mint a gyári coolerrel.A 2 x12cm-es hely pedig még extrém radiátor alkalmazása esetén sem biztosítana jobb hűtési hatásfokot egy jobb léghűtéshez mérten.
Megj: nem olcsó ez a vízhűtés, fajlagosan pedig sokkal rosszab a légnél, ezt sajnos be kell vallani még olyan elszántaknak is: mint jómagam.
-
Fail3D!
addikt
lekapcsoltam a ventilatorokat a radirrol, hat szep linx rendesen felnyomja eddig meg sose ereztem melegnek a radirt, de most mar azert 57 fokos cpunal erezheto...

-
Helló
Elolvastam 614 hozzászólást

Megtérő lélek lennék: Gondolkodom a vízhűtésem
A pénz meg lenne rá de kéne help, mi felé gondolkodjak. A "SET vs darabok" kérdés volt valahol: én 100%ban a darabokból való 2-3-4hét alatt összeszedett rendszerben gondolkodnék.
Ami a kérdés, hogy vajon a
AMD X6 1100
6970 -- inkább a block + tappasztott borda felé mennék mert nagyon drága a fullos.
Talán a jövőben +1 6970es géphez hány radiátor kéne ?
Csak majd a távoli jövőben tervezem húzni a rendszert hiszem most ez until elég mindenhez amire használni szeretném.Azért kérdem hogy a gépházban van 2*12CM ventihely ahova 1+1 radiátor tehető szóval tudok-e házon belül maradni vagy biztosan nem. CPU + GPU vízzel. Alaplap+RAM+Vinyónak szerintem elég a levegő nem akarok tuning versenyen indulni
Igazítsatok már a helyes irányba pls

-
jones965
Modder
válasz
zozz12
üzenetére
Sem én, sem mások nem véletlenül írták azt, amit.
Amennyiben ennyire tartasz a vízhűtés esetleges mellékhatásaitól, akkor neked ezzel nem érdemes foglalkoznod.
Amennyiszer már nekem el volt ázva különböző dolgok miatt a gépem, már kész deficitben lennék, de emiatt még egyszer sem kellett hardvert cserélnem.Ráadásul az általad példának felhozott hűtőolaj ha kifolyna valamelyik hardveredre,- kérdezem mivel takarítanád le?
-
DigitXT
félisten
válasz
niklebi
üzenetére
Azt mondod, van a rendszerben egy másik tartály és az van tele levegővel.
Hát akkor kézenfekvő, hogy ott fog távozni, ha utat nyitsz neki. Vagy az a
tartály fölül nem nyitható? Mondjuk a radik légtelenítése tud a legnehezebb
lenni, nem is jutott most eszembe, hogy meg kéne mozgatni a Mo-Ra-t.
Amúgy nekem már nem csobog/szörcsög*: az imént töltöttem kicsit utána,
az 5-ös fokozat meghozta az eredményt...
Csak a mérő ne ketyegne.
(Lehet, hogy kicsit azon is mozgatok, most függőlegesen áll. Meg aztán a
végső úgyis az lesz, hogy felmegy a ház oldala, aztán halkabb lesz.
)*: de legalábbis nem folyamatosan, ami már mindenképpen jó jel.

Szerk: mondjuk önmagában nem baj, ha marad a (egy) tartályban levegő
hiszen a lényeg az, hogy ne menjenek vissza a buborékok a körbe... Ha
ez teljesül, az is lehet, hogy csak félig van egy nagy tartály, nem számít. -
niklebi
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Tudom, hogy az nem igazán jó hang, de nem tudom mit kellene még csinálnom. Járt a gép a jobb, majd a bal oldalán. Utána---közbe az alján a tetején a talpán. Már csak az előlapon nem ment, de a levegő még mindig van a rendszerben
Egyszerűen nem tudom kimozgatni belőle, a tartály meg teljesen tele van. -
DigitXT
félisten
válasz
niklebi
üzenetére
Igazából ha "vízcsobogást" hallasz, az pont rossz jel, mert ha jól
légtelenített a rendszer, akkor az áramlás maga nem hallható.
Azért van egy hangjuk a D5-öknek (maxon), de ez nyilván attól is
függ, hogy milyen a házad... Ha átveszi, neadjisten még erősíti is
a rezgést, akkor tutira hallani lehet a szivattyúkat - amúgy persze
"letekerve" tényleg eléggé "észrevehetetlenek" tudnak lenni.
És hát különböző frekvenciákra vagyunk érzékenyek, az is tény.
-
niklebi
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Nekem az áramlással nincs gondom. Igaz áramlásmérőm sincs, de 5-ön a szivattyúk elég rendesen tolják a folyadékot. Mielőtt beszereltem a tartályt már nézegettem hogyan lehetne a benne lévő furatokat növelni mert elég kicsinek tüntek, de mióta láttam hogy folyik a rendszerben a folyadék marad így. Nálam a D5-ök 5-ös fokozaton sem hallhatóak. Ma délelőtt mikor bekapcsoltam a gépet ott füleltem mellettük mert nem tudtam mennek e. Aztán meghallottam a víz csobogást

-
fsb1000
nagyúr
válasz
zozz12
üzenetére
Ned aggódj... általában mindenki eláztatja egyszer a gépet, de a beszámolókból és saját tapasztalatból ez a baleset leginkább összeszereléskor és feltöltéskor kövekezk be.
Ha el kezd szivárogni a rendszer ritkán okoz gondot, mert jobb eseben elöbb elpárolog, minthogy csepp képződne. Ami meg nagyon folyik az már az első pár napban kijön és addig úgy is nézegeti az ember a rendszerét.
-
DigitXT
félisten
Húb*zmeg: az egyik D5 kettesen volt, elnéztem a nyilacskáját?
Megtekertem 5-ösre, máris 130-cal csobog a ketyere.
Így talán még a levegő is kijön belőle. Mondjuk hangja is van.
Most nézem, hogy a másik meg hármason volt, a tökömbe: 155!
És jönnek kis bubik. Látszik, hogy nem sokat aludtam hétvégén.Szerk: az áramlásmérő meg ketyeg, mint a k*rvaisten. Érdekes.
Nincs fent a ház oldallapja, szóval tisztán hallani, ahogy pörög...niklebi: mindjárt elolvasom, amit írtál, csak most tekergettem.

-
niklebi
senior tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Bocsi de meló van
Én sem vettem meg mert nem is akartam. úgy voltam vele megoldom 2 csatival meg egy darab csővel. Szerintem az eredmény ugyan az. Nálam a fő probléma, hogy benne van a rendszerben a régi tartály is. Gondoltam jól fog kinézni de abban marad a legtöbb levegő, + még a ház aljába is tettem 2 db. Phobya 240-es radiátort és azokat sem tudom rendesen kimozgatni, mert mindig visszaközlekedik a levegő. Ahogy írtam olyan 8 óra alatt sikerült befejeznem, de valahol még van benn levegő és nem megy olyan helyre ahol távozhatna. A Koolance tartály meg teljesen tele van így kinyitni sem tudom mert megint eláztat mindent. Ráadásul az egyik alsó radiátor fordítva került a helyére, mert elsőre úgy tünt jónak. Persze mire elkészült már tudtam,hogy nem jó mert nem férek a levegőtlenító csavarhoz. A bekötésem meg ilyen---> 1 szivattyú ---> radiátorok---> bemenet a 2-es szivattyú visszamenő ágán. 2-es szivattyú---> blokkok--->bemenet az 1-es szivattyú bemeneti ágán. Semmi gondom nem lenne ha a régi tartályt tudnám menetközben légteleníteni. Holnap csinálok az egészről képeket.Laraxior: ha érdekel van egy Koolance blokkom mindenféle felfogatóval. Az aranyozott változat, a számát most nem tudom, talán a 330-as. Ha volt ilyen. Este 10 után leszek otthon most meló van.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT
üzenetére
Közben kiderült, hogy "256-ra" volt rakva a kalibrációs érték (az a default),
szóval az összes eddigi mérésem téves - de legalább egy arányszámmal
szorozva megkapható a helyes érték. Mondjuk ez a kb. 96 l/h sem sokkal
izmosabb, amit most mérek. Ennyit szerintem 1 db DDC is tolna maxon...(A korábban említett 360 l/h tehát valójában 545: 1 db D5-tel a Koolance
tartályban maxon. Az áramlásmérőnek is volt persze valamennyi fojtása,
de szerintem a tartály, ami leginkább befolyásolta ezt a tekervényeivel...)
Igen - az egyik hőmérőnek valsz' "megtört" a vezetéke, ezért nem mér.
Nem - nem adtak fekete előlapot az Aquaero XT-hez: én sem értem miért,
de lesz*rom, mert így is teljesen vállalható - lényeg amúgy is a funkció.
Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Autós topik
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Crimson Desert
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gumi és felni topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 5th 64GB 100% (1év Garancia)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új állapotban! Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 i5-1245/16gb ram/256 ssd FHD+ garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mivel a
Nem fog összedőlni a világ... nagyon szép rendszerek épültek már e nélkül a cső nélkül is.... nem kell megijedni!

Viccet féretéve nagyon szép cuccod van, és hiába egyezik meg a házunk a tied jobb! 
Nem emlékszem pontosan, de azt hiszem 90 fokos összesen 3 db van, a többi vagy egyenes. vagy ívelt. A légtelenítéssel meg az a bibi, hogy a régi tartályon nem tudom átkergetni a levegőt.
De már meg van a megoldás, csak ahhoz le kell ereszteni a folyadékot.