Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- bambano: Bambanő háza tája
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Power17
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Sajnos nem tudunk beköltözni a házunkba, igaz más miatt de a vízműnek sajnos van köze hozzá. Egy nagyon idegesítő problémánk van, hogy a wc-kből random eltűnik a víz. Családi ház, pince ott megy ki a szennyvíz. A közelben van egy szennyvíz átemelő nagy teljesítményű szivattyúkkal. Többen is jelezték hogy az utcából eltűnik a víz a wc-ből. Vízmű felé jeleztük, hogy ez nem az ő problémájuk hanem rossz szerelés. Közöltük, hogy teljesen új szerelés. Raktunk be egy 110 es légbeszívót a rendszerbe, de nem oldotta meg a gondot. Kint a tisztító nyílás nyitottra csináltam, hogy tudjon onnan szívni a szivattyú, ne a házat. Egy darabig jó volt most ismét kezdte. Sajnos nem lakunk ott, de néha kimegyünk, és szarszag van. Lassan jön a baba és minden cuccunk ott van és ez a bűz van bent. Ha esik az eső vagy kinyitunk egy ablakot vagy fúj a szél kint egyszerűen elmegy a víz lecsökken szép lassan, nem értem ez hogy lehet. Már nem tudunk mit csinálni. Az agyhalott vízművesek támadnak, de el lesz indítva feljelentés is.
Sajnos az átemelő elavult, de ígérik felujítják, de nem tudom mit tudunk csinálni.
Nem tudom miért tud eltűnni a víz, mit lehet még csinálni, ilyen problémával nem találkoztunk és a víz szerelő sem. Az egész ház 0-ról csinálva. Mi szívja ki, vagy hogy? Rakjunk be visszacsapó szelepet vagy mit lehetne?
Köszönöm! -
-
erdey_a
addikt
válasz
modflow #8235 üzenetére
valami termosztát vírus söpörhetett végig az országon, mert nálam is betegeskedik ugyanez a típus. ugyanakkor nekem bekapcsol, viszont nem kapcsol le. többször ébredtem arra hajnalban, hogy túl van fűtve a ház.
legutóbb tegnap este egy szellőztetés alkalmával nyomtam le a termosztátot, de a vevő, így a kazán nem kapcsolt le.
évekig nem volt ilyen gondom.
2015 szeptemberi a termosztát... vegyek újat? -
Rayyy
senior tag
Az szerintetek mennyire egészséges, ha egy lakás fürdőszobájában két gázkazán van? Elvileg az egyik a fűtés, a másik a melegvíz. Ez egy általános megoldás?
-
modflow
veterán
Sziasztok!
Van egy Computherm Q7RF termosztátom, ami egy Bosch Condens 2300i-t vezérel.
Vagyis vezérelne, ha nem lenne egy kalap sz@r.A termosztát azt jelzi, hogy fűt, de közben egyáltalán nem kap jelet a vevője, így a kazán se kapcsol be.
Ma elmentünk otthonról, 20 fokon volt, most este 18 fok volt. Szerintem egész nap nem kapcsolt be a kazán.Nem jelzi, hogy le lenne merülve az elem benne. Sőt ha a vevő mellé teszem 1 cm-re se kapcsol be ez a hulladék vevője.
Újraindítottam a kazánt, az a vevőt is kapcsolgatta, most éppen fűt, csak éppen az egész napos kiesést, nem bírja nyilván 1 óra alatt behozni.
Mi a jó égért nem kapcsolja a termosztát a vevőjét, miért nem ad neki jelet?
Tudnátok segíteni?
-
skosko
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Készítettem gy másik videót, amin jobban látszik a környezet:
[link]
Nem tudom, hogy a bútor kibontása nélkül mennyire lehetne hozzáférni a bal oldali műanyag csőhöz a press géppel, de szerintetek elvetemült ötlet lenne Gebo csőre cserélni ezt a szakaszt?Ezt meg tudnám oldani házilag is, és a bútort sem kellene mozgatni.
-
4D4M
senior tag
A perlatornak az a funkciója, hogy az egy nagy fröcskölő vízsugár helyett több kicsire bontja az áramlást és levegőt kever az áramló vízhez. Ennek egy megnyilvánulását látod szerintem. Lehetséges, hogy nagyobb térfogatáramhoz van méretezve ez a perlator. Nem hiszem, hogy kívül van az üzemszerűség határán, de egy kérdést megérhet a gyártó felé.
-
RWD
tag
Sziasztok.
Van egy frissen beüzemelt "Grohe Minta" (32168000) típusú konyai mosogatócsaptelepünk. A gyárilag benne található vízáramlás korlátozóját nem piszkáltam, összeraktam, működik. Viszont a videón látható jelenséget produkálja, és tipikusan akkor ha és/csak melegvizet is engedek vele. Teljesen hideg állásnál nem tolja ezeket a buborékokat. Olyan mintha levegős lenne, de nem igazán értem a jelenséget, pl csőtörés utáni levegősödés nem így néz ki, és annak hamar vége is van.
A csap 2db flexi toldóval lett bekötve, annyi érdekesség van a dologban hogy az egyik toldó belső átmérője mintha kisebb lenne, de nem hiszem hogy az ilyen gondot okoz. Boltos ilyet adott, otthon vettem csak észre.
2 szintes családi ház, Duval kazán csinálja a HMV-t is, van egy 100 literes HMV tartály a rendszerben, hátha érdekes infók. Ez a csap a földszinten van, a kazán és a tartály az emeleten. A többi csap nem csinál ilyet, vagy legalábbis nem igen vettem észre.
Láttatok már ilyet? Rohadt idegesítő, mert amikor kidolgozza a bubit, mindig plöccsen egy jó nagyot a vízáram a mosogató alján.
KösziVideó:
[link] -
istnag
addikt
Sziasztok,
Tudnátok segíteni, hogy mekkora a szállítási különbség egy Grundfos 15-50 -es és egy 15-60 -as keringető szivattyú között? Nagyobb szivattyút kell vennem, de a kazánhoz a 15-60-as elérhető, nekem most 15-50 van benne és nem tudom merre induljak. Köszönöm. -
Gézengúz
addikt
Nincs véletlenül valakinek tapasztalata a Lidl-ben jövő héttől kapható 1100W-os szivattyúval?
Mondjuk 4-5m mélységből mekkora mennyiséget tud kiemelni /perc.
Ha meglenne az 50L/perc, csípném. -
elbandi2
tag
válasz
molnartibor #8214 üzenetére
Meglett a cső, be volt burkolva a szigetelőhabbal.
A kazánhoz nem volt szonda csomagolva, de így már tudom, hogy mit kell vennem.
Nagyon szépen köszönöm! -
elbandi2
tag
válasz
molnartibor #8214 üzenetére
Köszi, néztem már ezt a leírást. A tárolón nem találtam még meg ezt a 8-as jelölésű pontot. Eléggé ki van fújva habbal a teteje. Ma kicsit megvizsgálom alaposabban. A kazán csomagolásában nem emlékszem szondára, de azt is átforgatom.
-
elbandi2
tag
Sziasztok!
Pár hónapja újítok fel egy házrészt, a lányomék számára.
Többek között teljes gépészet csere volt, víz-villany-fűtés.
Egy Bosch Condens 2300-as fűtő kazán lett beépítve, ez már december óta megy hibátlanul. A melegvízre, egy Concept Kwadro 120l-es álló tároló lett vásárolva. Ez anno nem lett beüzemelve, a kiállások le vannak dugózva, mert még nem volt meg a padló burkolása, és nem tudtam fizikailag berakni.
Most pár héten belül viszont már el kéne indítani.
A kérdésem lényege: levettem a tároló felső burkolatát, és nincs benne hőmérséklet érzékelő. Gondoltam hogy elé megyek a dolognak, és veszek hozzá, hogy beüzemeléskor ne ezen múljon a siker. A gépész boltban, ahol a készülékeket vettem, kértem hozzávaló érzékelőt, és amit mutattak Bosch szondát, csak egy sima lebegő, kb. 6mm átmérőjű fémhengerben végződött. Azt jól gondolom, hogy ez csak a tartály, és a szigetelőhab közé van betuszkolva? Valamiért azt gondoltam, hogy ez a víztér belsejébe kell beszerelni.
Köszi ha valaki válaszol a laikusnak tűnő kérdésemre -
benfolds
őstag
Ok, köszi. Azt írják, hogy előtte a nyomáscsökkentőt el kell zárni, csak azt nem, hogy hol.
Kipróbáltam, nyitottam-zártam többször egymás után a bojler biztonsági szelepet. Meg nem javult, viszont az volt a furcsa, hogyha elzártam alatta a csapot, akkor a biztonsági szelep megnyitásakor nem kezdett el folyni a víz a bojlerből a szelepen keresztül. Akkor még csak nem is csöpögött.
-
4D4M
senior tag
válasz
benfolds #8208 üzenetére
mennyire bonyolult kitisztítani?
~
Ha van a szűrőház alján egy 1/4-es csap, akkor még leszedni se feltétlen kell, lehetséges, hogy elég nyomás alatt kinyitni a csapot, ami visszamossa és leűríti a csapon keresztül a felhalmozódott koszt vagy annak egy részét. Ha nincs rajta csap, akkor szét kell szedni és a szűrő állapotától függően csere vagy tisztítás.ez biztonsági szelep csere lesz, vagy lehet más probléma is?
~
Én speciel a tágulási tartályos megoldást jobban preferálom, mint elfolyatni a vizet és nézegetni a cseppköveket. Ami a biztonsági szelepet illeti lehet szennyeződés is. Meg lehet próbálni, párszor elkattintani a tekerőt, de egyébként valószínű, hogy már deformálódott a szelepülék/tányér is. -
benfolds
őstag
sziasztok! van nálunk a pincében egy vízszűrős caleffi nyomáscsökkentő, amit alapvetően azért rakott fel a szerelő, mert a villanybojler alatti nyomáscsökkentő 3-4 év után mindig tönkrement. így legalább az egész rendszerben 4 bar van, jobb a csapoknak, kötéseknek stb. is. 4-5 éves a nyomáscsökkentő, és most vettem észre, hogy a szűrője elég szépen tele van kosszal. mennyire bonyolult kitisztítani? elég, ha elzárom a főcsapot, ami a nyomáscsökkentő előtt van, majd amennyire lehet egy csaptelepen keresztül leengedem a vizet? van ezután még valami teendő, mielőtt letekerem azt a műanyag bizbaszt?
a másik, hogy most vettem észre, hogy folyamatosan csöpög a víz a biztonsági szelepen keresztül, akkor is, amikor éppen nem fűt a bojler. hideg víz folyik belőle. ez biztonsági szelep csere lesz, vagy lehet más probléma is?
köszi. -
skosko
csendes tag
Sziasztok!
[link]
Van egy fali "csonk" amibe egy idom bele van tekerve. A csatlakozásnál szivárog a víz.
A műanyag cső préselt idoma elvileg forgatható, nem? Szerintetek ha kulccsal ráhúzok az idomra a szivárgásnál , akkor van remény a megoldásra, vagy mindenképp újra kell tömíteni az egészet? -
flegga92
senior tag
-
Tigerclaw
nagyúr
Ha két keringető szivattyú párhuzamosan van beépítve, de a két Y elágazás között nincs se csap, se visszacsapó szelep, elképzelhető hogy ha csak az egyik megy, a másik járókerekén egyszerűen csak körbe körbe kering a víz?
Tehát jön a visszafolyó ág, kettéágazik, mindkettőben van 1-1 keringető, de csak redundancia miatt, szóval egyszerre csak az egyik üzemel. A két keringető után a két ágból újra egy lesz. Viszont az alsó és felső Y között csak a két keringető található, elzárási pont, vagy visszacsapó nincs.
Ez a cégnél van ahol dolgozok villanyszerelőként és mikor az egyiket bekapcsolom, mindkettőből hallom hogy a levegő vagy a kazánvízben lévő kosz egyformán mozog, mintha a keringő víz nagyobb része helyben járna.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest