Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Észrevettem a hogy a kazánom biztonsági szelepe engedi a vizet vízmelegítéskor és kiderült, hogy a hálózati víz nyomáscsökkentőmmel van a baj. Kicseréltettem egy ugyanolyan olasz gyártmányúra és szereltettem egy mérő órát is amin tudom ellenőrizni a nyomást.
3-4 hónap után megint engedi kicsit a vizet a biztonsági szelep és a beszereltetett nyomásellenőrző órán 6 - 6.5 bar nyomást mutat ami sok.
A bejövő hálózati nyomás egyébként 8.5 bar. A nyomáscsökkentő az egész hálózatra van kötve.Állítottam a nyomáscsökkentőn és most be tudtam úgy lőni, hogy a 3-4 bar között van a nyomás, de amikor megnyitok egy csapot akkor 1 bar nyomás olvasható le. Ez viszont nem nagy, jó lenne ha 3 bar-ral jönne a víz.
Voltam pár boltba és vagy ezt az olaszt árulják, vagy a vízszűrővel egybeépített Honeywell-t ami jóval drágább és nekem már van vízszűrő beszerelve.
Mit tehetek? Cseréljem ki megint egy újra? Ezzel a Honeywell-el jobban járnék?
-
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kellene, víznyomás problémám van.
Az utcai bejövő víz nyomása alapjáraton 8-9 bar, de reggelre ez felmegy 10-11 is.
Beszereltettem a vízművesekkel egy nyomáscsökkentőt amivel lehet szabályozni.Ha zárt vízhálózaton beállítom úgy, hogy az óra 4 Bart mutat és ha megnyitom a csapot a házban a nyomás leeseik 0,2-05 Barra. Ha hagyom 8 Baron akkor van nyitott állapotban 2,5 Bar.
Magas nyomáson nem akarom hagyni mert tönkreteszi a kazánt.
Ez mitől van? Hol lehet a baj?
-
CragON
aktív tag
Tehát úgy állítsam be, hogy ha kinyitom a csapot akkor az óra 4 Bar-t mutasson?
Zárt 4 Bar-on ha kinyitom 0,2 Bar marad.A probléma ott jelentkezett amin észrevettem, hogy nagy a nyomás, hogy minden hajnalban amikor első alkalommal bekapcsol a kazán és elkezdi melegíteni a vizet a biztonsági szelep kinyit és egy kis vizet kienged, gondolom a hirtelen magas nyomástól.
[ Szerkesztve ]
-
CragON
aktív tag
Sziasztok!
A pincémbe jön be a kpe vízcső, majd egy nyomáscsökkentő és ezután van egy 5 méter hosszú 3/4-es vas vízcső ami kb 7 éves.
Nemrég észrevettem, hogy a vas csövön egy apró kis lyukon permet szerűen nyomja ki a vizet. Ez mitől lehetett? Anyaghiba?
Jelenleg egy Gebo tömítőbilincset tettem rá. Érdemes az egészet lecserélni rézre? -
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Van egy melegvíztartályos kombi kondenzációs kazánom és ha felmelegíti a vizet, akkor a művelet végén a biztonsági szelepen kienged egy kis forró vizet.
Egy szerelő azt mondta ez azért van, mert elszökik a levegő tágulási tartáyból így az nem tudja a feladatát ellátni és egyébként is kicsire lett tervezve.
Párszor már újra fel lett töltve levegővel, de mindig visszatérő probléma.Az megoldás lehet, ha én kicserélem egy nagyobb tartályra?
Úgy néztem nem kell hozzá szerelő én is meg tudom oldani. Kivezetem egy hosszabb flexibilis csővel a kazánon kívülre és rögzítem a falon.Szerintetek mennyivel nagyobb tágulásit vegyek?
-
CragON
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi kiigazodni a kazán előremenő víz beállítás rejtelmeibe, elvesztem...
Kondenzációs kazán, radiátoros rendszer.
Ha az előremenő vizet 50 C-ra állítom, akkor alig jön le kondenzvíz, a kazán 1-es fokozaton megy (70% alatti teljesítménnyel) és lassabban melegszik fel a ház.
Ha feltolom 60 C-ra, akkor határozottan megindul a kondezvíz, a kazán 2-es fokozatba kapcsol (70% feletti teljesítmény), de váltogat is 1-es vagy 2-es fokozat között, a ház gyorsabban melegszik.
Most melyik a jobb beállítás?
Nem az a jó, ha alacsonyabb az előremenő? Ha igen, akkor miért nem jön kondenzvíz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest