- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speedy007
addikt
Vivo esetén adott a Zeiss profil ami jó pár dologra van rá hatással ezt bekapcsolod az Vivo esetén és akkor talán vélhetőleg jobb képet lő mint a többi telefon stock beállításokkal. Ez már mókolás az én számomra de szerintem jópár embernek is mert itt egy profil automatikusan megold egy pár feladatot. A többi gyártó esetén erre nincsen opció mivel nincsen együtt működés vagy partnerségi kapcsolat. Így ott a Pro módott kell elő venni és utána menni beállításokkal hogy közel olyan minőségű képek készüljenek ha stock beálításokkal ha nem jönne össze mint a Vivo esetén a Zeiss kapcsoló esetén. Vagy AI-t bekapcsolni ami esetén a Honor lenne előnybe mert ők mindent AI-val próbálnának megoldani.
Így ezért lett így megoldva és szerintem fair teszt mert minden gyártó más-más téren hozza az erősebb formáját -
joey04
titán
-
joey04
titán
-
nozs23
addikt
-
Speedy007
addikt
De a színhőmérséklet terén van beleszólása ami miatt most itt szólták páran hogy az miért nicsen bekapcsolva az oppo esetén. Ha jól rémlik a TheVR-s srácok anno össze hasonlították OP 9 Pro-t és a 12 Pro Max-t ha jól rémlik ott már be volt kapcsolva a Hasselblad opció is és elég érdekes volt látni hogy úgy hogy oldja meg ugyanazt a feladatot a két telefon
-
mhydas99
őstag
Persze hogy az. Mint ahogy a videoban is sokszor alapbeallitason kattintgat a srac. De ha valaki tobb szazezerert vesz androidos telefont foleg a fotos kepessegei miatt, az elobb-utobb ugyis bele fog nyilni a beallitasokba. Ha csak doksit fenykepezel gyorsan, vagy egy nem tul fontos pillanatot orokitenel meg akkor nem kell, de ha jo kepet akaraz csinalni egy fontos esemenyrol, akkor belenyulsz. Ahogy eleg sokan megteszik.
Persze ez alkat kerdese is. Sokszor lattam mar tarsasagban, hogy ott a nappaliban az egyaltalan nem olcso 4k tv es aradoznak rola milyen szep kepe van. Valoban az van. Aztan elkerem a taviranyitot, 3 perc alatt tweakelek rajta es leugrik utana a kep a teverol, nagyon sokat javit rajta a jo beallitas. De az atlagnak eszebe sem jut basznalni, inkabb evekig ulnek egy olyan eszkoz elott, ami par percert cserebe lathatoan gyonyorubb kepet es akar hangot is ad.
-
nozs23
addikt
-
Speedy007
addikt
#189rtrace Videoban is el lett mondva hogy az már nem fért volna bele mert ahány gyártó annyiféle megoldása van ugyan arra a feladatra pláne szerintem ilyen időjárási körülmények között meg kivitelezhetetlen hogy órákig akár a mínuszokban kint legyen és addig kapcsolgasson valamit mire ő szerinte oké de mások szerint (mint most is) nem oké hogy ez így jött össze. Pl. ha Xiaomi-t OnePlus-t és Vivo-t össze hasonlítanák miután a 15 Ultra kijön ott bekapcsolnának minden olyan dolgot amiről itt beszélünk teljesen más eredmény jönne ugyanúgy össze mert a Leica - Hasselblad és a Zeiss teljesen más megközelítésből oldja meg ugyanazt a feladot.
-
joey04
titán
-
mhydas99
őstag
Ha a Vivo kepein vagytok fennakadva, nyilvan sokat lehet rajta is allitgani es akkor az eredmenyek szebbek lesznek. Rwngeteg osszehasonlito video van fenn a neten, foleg angolul, de ha valakit erdekel TechMo, aki az uj kedvencem lett, mert baromi alapos srac, akkor nezze meg ezt:
Vivo X200 Pro vs Sony DSLR.
-
zolipapa 66
csendes tag
Én kezdte anno az iPhone 3G vél, de a 4s nél ki is száltam.
Aztán tavalyig csak xiaomi, majd kis kitérő pixel 8a
És most ez, és maradok is ebben a témában, és nem megyek át a xiaomi, vagy az iPhone fórumba........ -
rtrace
tag
"itt hangsúly azon volt hogy alapbeálításokkal ki hozza ki a legjobbat a rendelkezésre álló lehetőségekből"
Csak kérdés, hogy aki annyit nem képes megtenni, hogy egy mozdulattal más színprofilt válasszon, annak amúgy releváns-e az ilyen szintű, 100% nagyításon történt kielemzés. Ha már az átlagfelhasználókra hivatkozunk, ők nagy eséllyel soha nem így fogják visszanézegetni a képeiket.
Szerintem tök informatív és hiánypótló lenne egy olyan összehasonlító teszt, amiben a különböző telefonok által kínált lehetőségeket ismertetik meg a fotós képességek iránt érdeklődőkkel és nem a teljes laikusok(nak maradni akarók) kedvéért kényszerítik magukat az alapokhoz.
-
joey04
titán
Szerintem meg nem fair, mert pro mód, meg egyéb állítgatások nem ezen a szinten vannak, mint hogy átnyomsz egy kapcsolót és done. Na de mindegy.
Megnéztem a tesztet, van amivel egyetértek, van amivel nem. A vivo lever mindent este és zoomban. Nappal ha zeiss mód lenne, akkor kb. egálban lenne a többiekkel. Ezért is kéne az ultra tőlük, mert az főkamerában és uw-ben is jobb. És az ultra a párja ezeknek a telefonoknak. Mármint a szifonnal meg a pixellel. A honor meg a samu a legtöbb helyen szerintem rossz/gyengébb. A 3x-nél nem értek egyet a samu kapcsán, szerintem nagyon gyenge, néhol picit jobb mint egy jobb szenzor zoom, néhol meg egyenesen szarabb. pl este. iPhone meg brutál gyenge ezen a távon. Főkamera nappal nagy difi nincs, este vivo. uw sehol nem tetszik igazán, de ott nekem a minél szélesebb látószög a fontos, szóval vivo off. zoom meg vivo. szelfi meg pixel. Mindegyiknek van előnye meg hátránya, csak pl pixelnél ahol nem jó ott nagyon nem jó. samunál szintén ez van, itt is kijött, hogy megbízhatatlan. Adott körülmének között tud lőni nagyon jó meg nagyon szar képet is. Piros színt is az nézi be főleg este a leggyakrabban. iPhone meg sehol nem brutál szar. Végül (ha csak a kamerát nézem) ezért is maradtam az almánál, mert néha az is benézi a dolgokat, de az a legkiszámíthatóbb. Kiindulva az x100 ultrából, az x200 ultra lesz a király idén nálam fotózásban. Xiaominál gondolom marad a vivid vs authentic, szóval nekem off, oppo még a kérdőjel, a többiek meg már piacon vannak. itt nálam iphone, vivo, pixel a sorrend, ha nagyon összesíteni kell, a honor meg lecsúszott a samu szintjére.
szerk.: durva, hogy a vivo mennyivel többet kihoz a 200 mp zoom-ból mint a honor. Nem tudom, hogy ez a honor bénasága, vagy ennyit számít, hogy a honor hp3 a vivo meg hp9...
-
Speedy007
addikt
Iphone-ra váltva nincsen opció szerencsére, de a Xiaomi amiket használtam sosem voltak arról híresek hogy Vivo-san túl tolja a színeket alapbeálításokkal vagy a később felsorolt dolgokkal. AI/HDR/automata vaku volt régebben be kapcsolva nálam..Xiaomi 13 esetén authentic volt nálam még be állítva mert szerintem az kissé valósághoz közeli színeket produkált..
-
nozs23
addikt
-
Speedy007
addikt
Igen ezt én is tapasztalom hogy Iphone 16 Pro-t használom hogy "le körözi" a Xiaomi 13-t amit korábban használtam.
#184zolipapa 66 Értettem akkor is de kevesen vannak akik dobozból kivéve jobban bele ássák magukat a beállításokba és itt nem csak a kamerás képességek optimalizálásra gondolok. Mivel Xiaomi nem volt a pixisben akik erőltetik az első indításkor a Leica szín hőmérsékletet az összes többi gyártó esetén nincsen külső partneri segítség ellentétben a Vivo-val így fair hozzá állás volt azt nem bekapcsolni. Így logikus volt mindegyik telefont stock beállításokkal használni. Igaz ahogy mondta Bog a videoban is lehetet volna az összes többi telefonnal is utána menni a beállításokkal hogy valósághű vagy közel olyanok legyenek a képek de itt hangsúly azon volt hogy alapbeálításokkal ki hozza ki a legjobbat a rendelkezésre álló lehetőségekből. -
zolipapa 66
csendes tag
-
mhydas99
őstag
-
joey04
titán
-
Speedy007
addikt
Én nem teljesen így fotózok én korábban Xiaomi vonalon mozogtam ott miden fotózás segítő algoritmust be kapcsoltam hogy a telefon ki tudja hozni magából a lehető legjobbat automatán. Bár ilyen az Iphone-n nincsen és nekem az androidos telefonokhoz képest eléggé butácska számomra a gyári kamera appja meg az algoritmusa is hiába hogy jó felvételeket készít ennek ellenére.
Én nem szeretem a túl élénk képeket valósághű vagy lehetőleg a valósághoz közeli színű képeket jobban szeretem..
-
mhydas99
őstag
A most kaphato csucstelefonok mindegyike nagyon szep kepet keszit. Van ahol ez jobb, van ahol az.
Videoban a legszebb erwdmenyt szerintem az iPhone 16 Pro Max hozza. Eleg sok osszehasonlito videot neztem, szerintem az a legjobb, ahogy sok mas laikus szerint is.
Persze ez nem azt jelenti hogy mondjuk egy S25 Ultra ne lenne jo, vagy egy Pixel 9 Pro XL, mert azok is kivaloak. Csak azert van egy kis kulonbseg, ami miatt az iPhone profibbnak hat.
Sima fotoknal a legtobb esetben a Pixelek jonnek ki gyozteskent vakteszten. Napfenyes idoben. De meg ott is van, hogy sokszor az iPhone kepe a szebb, vagy epp a OnePluse, Vivoe etc....
Pixelnel a legnagyobb problema a bokeh effeknel a szeparacio hibai. Az elol levo "targy" konturjai sok esetben nem kivaloan vannak vannak elszeparalva, homalyosak a szelei. Mas gyartonal meg epp a bokeh effekt erossege/gyengesege a problema.
Ha valakinak annyira fontos es eletbevago, hogy kivalo kepeket keszitsen es erre egy mobilt akar csak hasznalni, akkor erdemes beleasni magat a fotozas technikajaba keszitesnek es utoszerkesztesnel. Akkor ha az megvan, kvazi tokmindegy melyik telefont veszi az ember.
De egy DSLR vagy mirrorless gep mindig jobb lesz. Az a mervado. Az mar mas kerdes hogy az evek soran az atlagember megszokta a rikito szineket, ezert lehet az, hogy egy meregdraga fenykepezogep kepeinel akar jobbnak lathat egy mobilost.
Ha automata modban szeretne jo kepeket loni valaki, akkor iPhone vagy Pixel. Mar evek ota. A tobbiek is nagyon jok, de sok esetben ott mokolni kell a beallitasokban a jobb kepminosegert.
De ez abszolut szubjektiv. -
zolipapa 66
csendes tag
Igaz
Nem véletlen figyeg a zeiss logo a hátulján.
Eszméletlen szép lesz a szin hűség ha átváltasz.
Tudjuk, hogy India a fő piac, ahol a túltolt színek a fontosak, és ez az alap beállítás.
Szerintem kamerában nagyon ott van ez a x200 pro
Még csak a lakásban próbálgattam a videót, de az sem rossz. -
joey04
titán
Én is point and shoot lövök és nem akarok állítgatni semmit, de az, hogy átnyomjak egy kapcsolót egy alkalommal és többet ne nézzek rá, az azért bele kell férjen átlag józsinak is. mellesleg pont az élénk mód az ami a social media-ra való, szóval arra pont jó az átlagnak még egy kapcsoló átbillentése nélkül is.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Miért ne mernék bármi mást mondani?
-
Viktor0610
MODERÁTOR
Elmondta Bog a videóban, hogy miért hagyta alapon az összes telefon kameráját.

Nem szeretnék ezzel itt offolni, csak belinkeltem a videót Wa2x_ "kérésére".
-
Roland861010
veterán
-
Speedy007
addikt
Nem szeretnék vitatkozni, tesztben is elhangzott mint amit én is korábban említettem hogy olyan körülmények között lettek ezek tesztelve ahogy az átlag felhasználó szokta használni. Xiaomi esetén speciel tudom hogy a kamera app első indításakor az ember pofájába tolja hogy milyen színhűséget szeretnél Leica miatt Oppo esetén nem tudom hogy ilyen agresszívak e vagy sem.
Vivo tudása ennek ellenére szerintem réteg felhasználóknak szól azoknak akik éles felvételt szeretnek mikor a 20 méteres fa tetején ülő bagolyt akarnak fotózni. Többség social media fotós vagy viszonylag kevés kompromisszumal akarnak megörökíteni bámi mást arra a Samsung és az Iphone jelen leosztásban a legjobb. Bár ha OP 13 benne lett volna az se változtatott volna helyzeten mert a legtöbb tesztelő szerint elég közepesre sikerül a kamerás képessége most. Xiaomi 15 Ultra talán ebbe bele tudott volna szólni bár ők még nem jelentek meg így egyenlőre nem relavánsak.
Talán nyáron mikor sok a nappali fény akkor még érdekesebb lenne a teszt hogy akkor hogy állnak a helyzet magaslatán és addigra tálán már Xiaomi 15 Ultra is elérhető lenne
-
Roland861010
veterán
Azért én át váltottam volna Zeiss szín kezelésre.
Mivel itt egyértelműen kijön hogy Élénken volt hagyva.Gyárilag 3 szín profil van és az élénk az alapértelmezett.
Azért ez nem akkor buhera lett volna.De még mindig azt mondom, hogy egyszerűen nem mernek mást mondani csak hogy nem tudnak választani a Samsung meg iPhone között.
-
Speedy007
addikt
Kíváncsi lennék ilyen újabb jellegű össze hasonlításra mikor már Xiaomi 15 Ultra is számba vehető illetve ha a OnePlus is 13 is elérhető lenne pláne nyáron amikor elég sokan használják a telefonjukat fotózáskor hogy akkor hogy állnak ezek a csúcstelefonok akkor helyet, erős napsütésben. Persze ha lenne rá lehetőségetek. Ilyenkor télen elég kevesen fotóznak ilyen időjárásban. De ennek ellenére nagyon jó a teszt. Köszönjük

-
Wa2x_
veterán
Minden így teljesüljön.
-
Viktor0610
MODERÁTOR
-
Wa2x_
veterán
-
Helltak
őstag
Korábban írtam róla, hogy teljesen elégedett vagyok 9 nap után a telefonnal.
Üzemidő parádés, 8-10 óra SOT kijönne, ha használnám annyit, mondjuk ma sokat nyomkodtam, több mint 5 óra SOT-nál tartok és még van 60%.
linkKijelzőt én jól láttam napsütésben is, de autóban navigációt remekül látható.
Nem igen tudnék jobbat mondani, ha az üzemidő, kamera és kijelző a legfontosabb.
Kijelzőben a legjobb a Oneplus 13, az tényleg durva, üzemidőben picit kevesebbet bírt nálam, de remek volt. -
zolipapa 66
csendes tag
-
PeteePeti
őstag
-
Helltak
őstag
-
PeteePeti
őstag
-
Helltak
őstag
-
zolipapa 66
csendes tag
-
zolipapa 66
csendes tag
Most nem tudom tesztelni bocsi
-
PeteePeti
őstag
Tehát akkor a telefonnal nem küldik az ajándék töltőt? Azt külön kell igényelni még pluszban?
-
Viktor0610
MODERÁTOR
De működik is?
(A kapcsoló nem feltétlen jelenti azt, hogy az adott funkció működik is.
) -
Roland861010
veterán
-
PeteePeti
őstag
Az ajándék töltőt csomagolják is mellé akkor amikor küldik? Tok az milyen fajta van a dobozba? Gondolom egy alap átlátszó szilikon!

-
István971
tag
Hol lehet ezt a telefont élőben megnézni?
Valakinek ötlet? -
kornel1000
tag
Akinek van ilyen készüléke, és ONE (Vodafone) hálózatát veszi igénybe meg tudná nézni, hogy VoLTE, VoWIFI működik a telón?
Köszönöm. -
Helltak
őstag
-
bigmasterg
addikt
Egy X100 Ultra kamerás rendszerével szerelt iphone-ra én is elcserélném az X100 ultrámat.
Egyelőre ez marad.
X200 pro képeit nézve az én szempontrendszerem alapján az X100 ultra egy jobb telefon, kamerában tuti, a többi meg kevésbé érdekes számomra (Snapdragon 8 Gen 3, kijelző stb tök oké).
Ha valakinek minden előtt a kamera számít és nem fél külföldről rendelni én továbbra is az X100 ultrát mondanám, esetleg meg kell várnia az X200 Ultrát, hátha 1" szenzort kapna újra.Ahogy nézem az uw és az 1x is visszalépés lett az X100U-hoz képest.
-
doooo
veterán
Hogy lehetne már csapnivaló a HDR? Konkrétan nincs jobb gyártó ebben. Egy se. Ami ennyire konzisztens, ennyire racionális a legtöbb esetben. A linkelt képen is (ami persze alkonyati, nem verőfényes napsütéses), de Bog fenti, autós képén is.
Egy dolog, ha nem tetszik, de egy teljesen másik ilyen, objektíven abszurd dolgokat leírni.
Na meg a "nappal túl színes", amikor a Vivo képeire mondod, hogy jobban tetszenek, és ahogy ismételten látszik mindenhol (a linkelt képen, a fenti képeken), a Samsungé sokkal kevésbé színes... Mi értelme van ennek? -
Bog
HÁZIGAZDA
Mindent meg akarnék csinálni, ami érdekes lehet, csak hát kéne belőlem még három ember

Most éppen vágom ezt a videót, közben megy egy lowend porszívó körülöttem, néha odamegyek hozzá a kamerával, hogy legyen vágóképem, közben itt fórumozok, a YT-on kommentekre válaszolok és fél kézzel írom a Civ7 tesztet gamepodra, a táskámban levő Xiaomi tesztcuccot (aminek nem mondhatom meg a nevét, de úgy is evidens) meg még elő sem vettem
Ja, szombat van
-
Helltak
őstag
Már a videó is tök jó, hogy elkészül, elhiszem mennyire sok meló lehet már az is, hát még egy írásos részletes elemzésekkel megírt cikk.
Nálam általában 2, néha 3 készülék van egyszerre, de nem túl kreatívak a tesztkörülmények (teraszról, bent gyerekekről, nyáron Dunapart..). Azokat is éppen elég elemezgetni, általában csak megosztom őket, hogy akit érdekel, lássa miket tudnak, véleményt ritkán írok mellé.
Sok éve még volt pár fórumtárs, akikkel találkoztunk és készítettünk együtt ilyen összehasonlításokat.. mára már túl sok szervezést és időt venne el. Pedig jó program volt, régi szép idők..

Jó munkát hozzá nektek!

-
joey04
titán
hát nekem ott a samu nagyon nem. a sok recés él, az a fura bokor. de kinek mi. nekem a samu nagyon nagyon nem jött be. nappal túl színes, éjjel túl fakó, beltérben meleg fénynél túl zöldes, mozgó dolgot (nem kell gyerek vagy állat) kevés fénynél lehetelen fotózni, de nappal is szar, hdr csapnivaló, szóval sehol nem tetszett. kár, mert szoftveresen meg bucira veri az egész droidos mezőnyt.
-
mhydas99
őstag
-
Bog
HÁZIGAZDA
Egyelőre YouTube-ra készül az anyag, nem tudom, hogy akarok-e belőle cikket. Ha igen, akkor is majd csak akkor, ha a videós aspektust is megvizsgáltam, mert egyelőre csak a fotóknál tartok.
Egy több oldalas jegyzetem van draft textben, amin magamnak kiírtam, hogy melyik látószögnél és témánál melyik telefon képe miben más/jobb/szarabb, mint a többi, de ez nem irodalmi, arra készült, hogy mankó legyen a videós dumához. Ha cikk is kéne belőle, az további 2-3 nap munka.
-
Helltak
őstag
-
Bog
HÁZIGAZDA
Viszont jó kis szondázás volt, hogy mennyire másképp ítélünk meg fotókat. Két régi tag is tök más sorrendet rakott össze pusztán három telefon két-két fotójából. Én meg egy harmadikat.
Szóval ami nem látványosan ergya, az igazából mind jó - valakinek
-
doooo
veterán
Kevesebb zajt hagy, mint az S24U, szóval most egy fokkal mesterségesebben hat az élesítése. Sok esetben viszont jól jön az a finomszemcsés zaj. Kár, hogy nem tartották meg. De az Ultra még mindig oké, ahol teljesen elcsesztek mindent, az a másik két modell. Azokra egy óriási szoftverfrissítés kell, hogy legalább a tavalyi széria szintjét újra elérjék. Érthetetlen. Az Apple az i16-szériánál cseszte el a szoftvert, a Samsung most az S25-nél.
De még a Vivo is rosszabbat adott ki, mint tavaly. Honor/Huawei is folyamatosan félremegy dolgokban, Pixel is... Ez is fura. Egyik se konzisztens mostanság. -
Bog
HÁZIGAZDA
-
janeszgol
félisten
-
joey04
titán
-
Helltak
őstag
Igen, videót nem említettem, de abban abszolút az iPhone és Samsung van az élen. Amire én használom a telefont, videó szempontból arra megfelel a Vivo.
Beltér a legnehezebb, ahogy mondod, ott a Vivo, Oneplus és Oppo a mezőny előtt van kicsit, de ez réteg igény. Persze ilyen környezetben csak a fő kamerával lehet jó eredményt elérni, ha nem mozog a téma (gyerek pl), akkor egy ekkora szenzoros zoom is egészen jó tud lenni.Nálam fotóban a sorrend:
Vivo
Oppo Find X8 Pro
Oneplus 13 / S25 Ultra
HonorKíváncsian várjuk és köszönjük az összehasonlító tesztet!
-
janeszgol
félisten
-
Roland861010
veterán
Nem védem se a telefont se magamat.
Szerencsére olyan helyzetbe vagyok ha nem tetszik van 30 napom vissza adni .
Szóval ha annyira nem érdekelne már rég nem is lenne nálam.Innentől kezdve úgy fogok fogalmazni, hogy Számomra mi a fontos.
Ultra széles fotókat nagyon ritkán készítek általában 1* fotókat vagy 3-5* nagyítást használok ritkán 10*-est.
Na itt jön az hogy dönteni kell mert ugye a Vívó 3.7-nel indul be.
Videókat nagyon ritkán készítek maximum lassított felvételt.Nem használok órát/ gyűrűt nincs tabletem (iPaden kívül sosem volt) így az ökoszisztéma engem nem érdekel.
Nem vagyok már rég ennyire tech függő. Ha túrázni vagy sportolni akarok csak Garmint vennék nem apple watch vagy Samsung watch hülyeségeket.
Az viszont fontos, hogy akkumulátorban az adót telefon jó legyen mert nem használok powerbankot.
Ha kell töltöm a kocsiba amíg vezetek.Nem is értem minek nekem most új telefon ezek után...
-
doooo
veterán
Ideje elfelejteni a "túlszaturált Samsung" közhelyet (nem feltétlenül rád értem ezt, de nyilván te is ezért tippeltél erre a sorrendre).
Pedig a valóság valahol a kettő között van (Samsung és Vivo).
Az iPhone-ok pedig már (azért már, mert ez új jelenség náluk, és talán rövid életű is) nevetségesen deszaturálnak mindent, abszurd, kicsit sem valósághű. Ugyanakkor az is látszik itt, hogy meg lehet zavarni az iPhone szoftverét, mint az alsó képeken is, és akkor képes több színt hagyni a képen; meg lehet színprofilt választani az appban, ami kb. kötelező, ha nem mindig barnás, fakó pasztelképeket akar nézni az ember (de mondjuk ez pont nem elérhető a legújabb i16e esetén). -
Bog
HÁZIGAZDA
Ezzel zömmel egyetértek, de ha a videózást is behozod a pakliba, akkor nálam a Vivo lecsúszik, mert beelőzi az Apple és a Samsung is.
Beltérben minden kamera szenved, ott nekem a főkamera az elsődleges, az apertúra és a szenzorméret miatt ott jön össze több eséllyel érvényes fotó, abban pedig a kínálat elég hasonló.
Nálunk amúgy fotós vonalon most S25U/i16 Pro az első, közvetlenül utánuk jön a Vivo, aztán a Pixel, aztán a Honor. A többiekről nem tudok nyiltakozni, most ez az öt cucc ment egymás ellen nálunk. -
joey04
titán
Mondjuk ez is egyéni, de itt pl 3x-nél nekem rohadtul nem tetszik a samu, nagyon túl van élesítve. A színektől eltekintve a vivo tetszik a legjobban. de az iphone-t azt tuti veri 3x-en. ezért kéne NAGYON egy értelmes 3x a samuba.
2x-en meg egyik sem jó, mindegyiknek más baja van, de ott sem mondanám, hogy a samu lenne a legjobb, sőt. talán a samu lenne az első amit kizárnék, ha már muszáj lenne választani. így, egy kivágott részlet alapján.
Mindegyiknek van előnye és hátránya, de szerintem a vivo a best továbbra is kamerában. kár, hogy funtouch van rajta.
-
Helltak
őstag
Akkor jól láttam. 🙂
Tudod finomhangolni a főbb dolgokat, én néha teszek egy pici kontrasztot a Zeiss natural módban.Elégedett vagy a telefonnal így pár nap után?
Nekem bő egy hét után nincs mibe belekötni, pedig szeretem ezt tenni. 😅
Haptic feedback és hangszórók lehetnének jobbak, de a parádés üzemidő kárpótol.
-
Bossi
őstag
-
Helltak
őstag
Nálam is volt az utóbbi 1,5 hónapban szinte minden az aktuális csúcsok között (16 Pro Max és Pixel 9 Pro-n kívül). Oneplus 13, Oppo Find X8 Pro, S25 Ultra, Magic7 Pro és persze a téma alanya, X200 Pro.
Szerintem is a Vivo zoom-ban kategórián felüli, többi kamera hozza szintet. (Szenzor zoom tényleg elég gyenge lett, tavaly volt X100 Pro-n abban a nagyobb szenzor sokkal eredményt produkált.)
Minden más egyéni preferencia kérdése.Nekem például a portré, gyerekek fotózása a fő szempont. Shutter lag, ami sajnos negatív tényező már évek óta a Samsung-nál, nincs semmilyen akció mód sem úgymond.
Beltérben van a legnehezebb dolga a kameráknak, ezért nálam az is egy kardinális kérdés.Ezekben a Vivo szerepelt általában a legjobban, főleg ha még zoom-ot is használok.
Fotós topikba is írtam ezzel kapcsolatban és egy sorrendet is felállítottam (saját szempontok alapján), kíváncsi leszek nálatok hogyan fognak szerepelni.A Magic7 Pro csalódás volt nekem is kamera tekintetben, túl nagy volt a hype körülötte, miközben a képalkotás algoritmusa elmarad a többiekkel szemben. Oké, AI zoom tud hasznos lenni extrém esetekben.
Kicsit másképp nézem, mert ez a szakmám is (fotózás/videózás), bizonyos szempontból kisebbek az elvárásaim, kivéve a portré, arra érzékeny vagyok, a bőrtónussal egyetemben. Ezekben kiemelkedő a Vivo, persze ez is tud borzasztó képet produkálni, csak kisebb eséllyel.
Jó lett a videós teszt!

Bossi:
Szerintem nagyon jók a képek, Zeiss naturalban készítetted őket vagy van köztük textúrált is? Aranyos a kutyus, ügyesen pózol

-
Bossi
őstag
-
Bog
HÁZIGAZDA
A 2x és 3x fotókon a sorrend ugyanaz
És nem, nem találtad el
Az első az S25U, a második az iPhone, a harmadik a Vivo. A 2x zoomnál mindegyik szenzorzoom, abban a Samsung nyer, a Vivo és az iPhone sokkal gyengébb.
3x nézetben nyilván a Samsung nyer, mert ott az már tud váltani a zoom optikára, a másik kettő még mindig a szenzorzoomal küzd, elég kevés sikerrel. A Vivo ezen felül még meg is fejeli a képet túltolt szaturációval, mert a default filter náluk az "élénk". A teljes fotókon még jobban látszik, hogy mennyire átmegy a Vivo sárgásba.
Abban a pillanatban, amikor elérjük a 3,7x értéket a Vivo visszajön a partiba, az iPhone 5x-nél érkezik meg, de 5x-nél még a Samsung is nagyon versenyképes. Amikor 5x fölé megyük, akkor a Vivo lever mindenkit, de amikor meg lemegyünk 0,5x-0,6x ultraszéles felé, akkor megint a Samsung fog nyerni, a Vivo lemarad. Vagyis a verdikt ugyanaz, mint a tesztben: a Vivo 3,7x feletti zoomban aláz, 2x-3,7x között gyenge, a többi esetben pedig kábé hozza a többiek szintjét. Btw volt még a mezőnyben egy Pixel 9 Pro XL, ami főkamerával szétveri a többieket, szelfiben detto, másban meg az a gyengébb, valamint volt egy Magic7 Pro, ami eléggé leszerepelt.Vagyis az van, hogy nem, nincs "legjobb" fotós mobil. Aki ilyet mond, az felületes. Az elvárásunk az, hogy minden helyzetben elég jó legyen és ezt úgy amúgy a Vivo, a Samsung és az iPhone is hozza, a Pixel majdnem, a Honor meg többnyire. És akkor még nem beszéltünk az esti képekről, pláne nem beszéltünk a videókról.
De ne állítsuk már azt, hogy a Vivo a legjobb, mert még úgy is tudok mutatni olyan részletet, ahol elhullik, hogy minden telefonnal csak 30-30 képet csináltunk (így is már egy hete vesződök ezzel az anyaggal). Mi is azt állítjuk, hogy tökre jó, zoomban veri a mezőnyt, vannak benne jópofa megoldások, de csak azért, mert a júzer ezt vette meg nem kell körömszakadtáig védenie a többiekkel szemben. Ez azért nem tartozik a leginkább kardinális feladatok közé az életben
-
Roland861010
veterán
-
nozs23
addikt
-
<Adamsky>
nagyúr
"Digitalis zoom gyakorlatilag ugyanaz, mintha utolag vagnal meg egy fotot majd felskalaznad." – így van!
"Kisebb felbontasu fotod lesz, mint amire a teljes szenzor kepes ... "
Ez pedig ugyanaz, mint amit az előbb írtál mínusz a végén a felskálázás.Az, hogy egy kamerában mondjuk 50 Mpix-eles érzékelő van, amivel normál esetben max. 12 Mpix-elt enged "lőni", majd szenzor zoom esetén az 50 Mpix-eles képből kivág (crop-ol) 12 Mpix-eles zoom-olt képet, nem más, mint az önbecsapás esete.
All-in-all, szvsz. a digitális zoom ua. mint a szenzor zoom, ill. sose lesz olyan, mint az optikai. Előbbinél a minőség – csak és kizárólag – az interpolációs eljárás kifinomultságán múlik.
#123 Roland861010
"Nekem ezek egyformán vacak minőségűek." – az egyformában vitatkoznék, de azzal egyetértek, hogy a jó, nem ilyen.
Egyébként ez a szenzor- / digitális zoom "bája". Mit vársz? Tökéletes nem lesz. Ahhoz optikai zoom kell, (és) esetleg rendes fényképezőgép. -
nozs23
addikt
Most irtad, hogy ez egyforman szar. Majd, hogy egy lapon se lehet oket emliteni?
-
Roland861010
veterán
-
nozs23
addikt
Digitalis zoom gyakorlatilag ugyanaz, mintha utolag vagnal meg egy fotot majd felskalaznad. Szenzor crop eseten a foto elkeszitesekor csak egy kisebb kozepso szenzor teruletet hasznalsz. Ez csak viszonylag nagyobb felbontasu szenzorok eseten praktikus/megoldhato. Kisebb felbontasu fotod lesz, mint amire a teljes szenzor kepes es a zajszint is nagyobb, de a foto valodi részleteket tartalmaz.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Technikailag tok mas a ketto." – tudnál ezzel kapcsolatban egy link-et adni?
Én azt hittem, hogy ha adott egy – teszem azt – 12 Mpix-eles szenzor, amiből normál esetben egy 12 Mpix-eles kép készül, akkor abba csak egyféleképpen lehet bele-zoom-olni: crop → upscale (minőségromlás) → nagyított kép
-
nozs23
addikt
-
<Adamsky>
nagyúr
Ezek ilyen point & shoot fotók? Szerintem az első és az utolsó mindkét esetben vállalható. A parkoló autós képeknél a középső is.
Az elsőből kis utómunkával lehet olyat csinálni, mint az utolsóból, és fordítva.Érdekes ez a "szenzor zoom" dolog is. Ez nem ugyanaz, mint a "hőskorban" a digitális zoom? Szerintem, igen. Márpedig akkor minden esetben azon múlik az elkészült kép "minősége", hogy a szoftver (AI?) milyen felskálázásra képes.
#118 janeszgol
Én nem ismerem ennyire a mobilokat, de az egyértelműen látszik, hogy az első túl van élesítve. Az nem a samukra jellemző? A szifonok általában jobban eltalálják a fehéregyensúlyt. Nem mernék komolyabb összegben fogadni, de nekem az utolsó képek színei tűnnek természetesnek (szépen süt a nap → sárgásabb / melegebb kép) -
janeszgol
félisten
-
Bog
HÁZIGAZDA
De, bele kell menni. Ha te azt képviseled, hogy a Vivo a legjobb kamerában, vagy legalább van annyira jó, mint a többi, akkor de.
Segítek:
Ez kétszeres szenzorzoom. Ugyanakkor, ugyanott, állványról. Vivo, S25U és i16 Pro ebben az esetben, direkt nem mondom meg, hogy melyik kép melyik telefonból származik. 100%-os nézet.És ha már, akkor 3x zoom:
Na, érdemes belemenni? -
Speedy007
addikt
Igen vannak az igényesebbek és vannak olyanok is akik úgy vannak midegyis csak töltse.
Tok/fóliát általánosságban írtam mert már ebben az ársávban talán még a Xiaomi ad tokot/fóliát a telefonhoz (tavalyi modell) de már azon kívül semelyik gyártó sem ebben az ársávban.
Nem tudom hogy ki hogy van vele én nálam a lélektani határ egy tok esetén maximum 10.000Ft képtelen lennék efelett tokot venni mert pl. Samsunghoz vagy Apple-hez van gyártva...
Nálam a Nilkkin volt ami szépen tette a dolgát és védte a telefont szépen. Spigen esetén vegyesek az érzéseim mert Xiaomi 12 esetén úgy kell lehámozni a telefonról és nem egyszer védte meg . Xiaomi 13 lötyög a tokban és ez elég gyakori probléma hogy a tok megnyúlik főleg a nagy nyári melegben használva nem egy helyen olvastam róla.
#115joey04 Nem hinném végül is a szabályoknak megfelel mivel szoftveresen vissza van fogva. Nem hinném egy ország hülye szabályozása miatt a telefont át terveznék a kisebb akksi miatt vagy tennének bele extra súlyt hogy a mérlegen ugynazt gurítaná mint a nagyobb telepes
-
joey04
titán
-
Roland861010
veterán
Töltő szempontjából aki kicsit is foglalkozik vele ( még anyósom is) már rég nem a gyári "ócska " töltőt használja.
Hanem egy jobb fajta akár több eszközt is eteti képest.Így sokaknak például ezért nem számít van-e töltő.
Tokokat én sosem használtam például ilyen spigen meg nilkint.
Nekem iPhone-ra csakis ESR jöhet szóba.
Többször mentette már meg és árban szerintem sokkal jobb mint a többi.A Vivonak a dobozában van tok és van rajta gyárilag fólia.
Mint kiderült az Alza félig legális itthoni forgalmazóként de van benne minden is ami kell plusz duplán kapsz töltőt és egy füles jár mellé ha regisztrálsz. -
Speedy007
addikt
Pedig én csak tesztet és kommenteket jöttem olvasni de hogy ennyire ölre menő vita legyen ebből a tesztből sosem láttam még ilyet
.
- Osztom én is azt a véleményt hogy szoftveresen játszottak el az akksival és ugyanaz akksi van benne és ha lenne rá más olyan rom ami mint a Xiaomi esetén xiaomi.eu ott lehet hogy ki van ütve ez a korlát. Xiaomi is csinált hasonlót ott a Dual SIM esetén ha jól rémlik a MI 10-s széria esetén hogy csak egy sim-t támogatott és egy sim kártyás tálca volt gyárilag benne a global piacra szánt modellekben. De ha vettél Alliról két sim kártyás tálcát és rá tetted a Xiaomi.eu romot egyből dual sim-s volt a telefon.
- Kamerás vita meg szerintem meddő vita. Sok az átlag user akik stock beállításokkal használja telefon kameráját a haladók szoktak olyat csinálni még (köztük én is) hogy veszik a fáradságot és be kapcsolják a fotózási segítő algoritmusokat. És van az a réteg 10-ből minden 9-10-ik felhasználó mint aki(k) ölre menő vitát folytat hogy ilyen megy ilyen beállításokkal ez meg ez sokkal jobb. Gyártók nem tudják vagy nem akarják mindenkinek az igényeit kielégíteni így csinálnak egy réteg terméket ami nagy általánosságban megfelel mindenkinek.
-Töltő estén a gyártónak lenne rá hatása hogy két fajta modellt dobhatna a piacra de vélhetőleg lenne árrés a kettő modell között töltő adapter és töltő adapter nélküli verzió esetén. Ebből adódan nálunk szerintem hála a magyar közterhenek nagyobb árrés lenne a két variáns között mint a nagy átlagban és az átlag Jóska úgy is a töltő adapter nélkülit fogja venni mert az olcsóbb és majd otthon valamilyen vargáné és társa töltővel fogja etetni
-Tartozékok esetén való igaz hogy elég gáz hogy se fólia se tok nem jár egy fél millás telefonhoz. Mivel eléggé drágák a telefon védelmi eszközök pl. spigen esetén 1.5-2x-r szorzó a tok és a fólia mert Appelhez gyártotta mint pl. Xiaomi esetén de ugyanezt el lehet mondani más gyártó esetében is. Lehet ilyenekor közhelyet puffogtatni ha van pénzed majomra legyen banánra is de akkor is gáz hogy a telefon vételkor legalább 20.000-t még ott hagysz védelmi felszerelésekre alsó hangon de lehet ez több is mert a webáruházas árakhoz képest a telefon üzletek tovább tudják strófolni a tartozékok árait. -
joey04
titán
Én nem állítgatok semmit, point and shoot nyomom. Pont ez a lényeg. Hogy természetes környezetben hogy működik. Arra gondoltam, hogy az ember önkéntelenül is pozit vált, hogy jobb legyen a kép, de van aki tehetségesebb van aki kevésbé, van aki több melót tesz bele, van aki kevesebbet, stb stb. Annyi egyéni dolog van, hogy számomra teljesen érdektelen melyik telefon kinél milyen képet lő. Pár dologra lehet következtetni valóban, ezért szoktam követni a fotós topikot és ezért nézek én is teszteket. Pláne így, hogy már tudom, hogy X tesztelő adott körülmének között milyen képet lő és az hogy viszonyult korábban az én képeimehez, stb. Én pl 1:1-ben csak az X100 ultra kamerás rendszerére (hw + sw) cserélném le az iPhone kameráit, mert hiába vannak jobb kamerák mondjuk egy 14 ultrában, ha nem tetszik sem az authentic, sem a vivid mód. Kézzel meg nem fogok pöcsölni.
-
Roland861010
veterán
Azért ennyire mélyen nem kell belemenni szerintem.
Szinte ugyan azt a pozíciót felvéve ugyan azokat a képeket készítve igenis lehet következtetni melyik készülék mit tud.Főleg ha egy iPhonenal hasonlította össze valaki mert ugye az az a készülék ahol előveszed és már használod is .
Nincs állítgatás csak bumm elkészült a kép.Ha megnézed a képeket szinteb1-2 perces különbségek vannak pont azért,hogy ne legyen az hogy órákig baráltam a képekkel.
Lehetne itt állványról lőtt képeket készíteni és precízen beállítani mindent.
De még mindig mint a DEX-nél az emberek 99% -a semmit nem akar csak lőni egy jónak tűnő képet amit ha otthon a nagy TV-n kirak át lehet zoomolni egy másik országban. -
joey04
titán
Egyrészt mit csináljak a 15 pro képeivel, abban van 3x, szóval biztos jobb lesz. Másrészt nem szoktak érdekelni általánosan a userek képei, mert ahogy drakmusz azt említette, a gép mögött lévő ember a lényeg. amiben igaza van, csak így teljesen más képet fog lőni nálam mint nálad vagy másnál mert lehet adott helyzetben fél méterrel odébb megyek, vagy te odébb mész, hogy ne legyen mondjuk becsillanás, bármi, valamint ha pont úgy és pont onnan lövöd a képet, nem lehet tudni ki mennyire stabil kézzel tud lőni, de ha még ez is egyezik, akkor sem biztos hogy adott készülék pont úgy fogja beállítani magát. Ezért szeretem magam letesztelni melyik mit tud, az én nézőpontjaimból meglőve a képet, az én kézremegésemmel, és többször is meglőve, hogy mennyire fixen lehet számítani az automatikára. Ezért volt hatalmas csalódás a samu, mert ott a mozgó tárgyakon kívül az volt a baj, hogy teljesen kiszámíthatatlan volt milyen képet csinál. Néha még a jobb kamerákkal szerelt vivot is verte, néha meg egy középkategóriás szintet sem hozott. A tesztek jók, mert lehet következtetni a hardver tudására, de hogy nálad hogy fog működni az csak akkor derül ki, ha te próbálgatod.
-
joey04
titán
-
joey04
titán
az s pen lehet nincs mindenhol említve, de a friss csúcskészülékek tesztjeiben meg van említve az is hogy hatalmas készülék (honornál és samunál is), az asztali mód szintén említve szokott lenni, ahogy az ökoszisztéma is, pl 14 ultra tesztben is. Nem lehet elvárni, hogy sorokra azonos módon legyen említve minden tesztben, unalmas is lenne, elég lenne egy táblázat teszt helyett. de ha elolvasod a teszteket végig, át szoktak futni ezeken. mellesleg továbbra sem írták, hog szar.
Szóval egyelőre hiányzik pár olyan apróság, ami a konkurenseknél adott és vásárlást befolyásoló tényező lehet. Cserébe jóval több a tárhely ugyanazon az áron, gyorsabb a töltés, ha beszerzünk egy megfelelő töltőt, és van egy remek teleobjektív.
Kedveljük az X200 Pro remek kijelzőjét, elégedettek vagyunk az üzemidővel az itthon kisebb méretű akkumulátor ellenére. Viszont örülnénk, hogy ha nem lennének ilyen különbségek, az akkumulátor körülötti mizéria miatt pedig az Ajánlott plecsnitől is elesik az X200 Pro. Viszont abszolút Tetszett, hatásos belépő. Főleg a teleobjektív és a kijelző.
-
a.sebi
őstag
-
wwhy
veterán
-
joey04
titán
-
joey04
titán
-
a.sebi
őstag
Mikor növi már ki ez az oldal, hogy nem minden pro kontra résznél negatív tulajdonságnak veszik , hogy nincs töltőfej...
Eu rendelet , semelyikben nem lesz és pont.
Engedjük már el ezt ....Extra funkciók amik a konkurenciánál megtalálhatók pl ceruza .... Csak a Samsungnál van , ezek után minden telefonhoz beírjátok majd ? Iphonennál , honornál nem olvastam.
Amúgy jó a teszt , köszönjük .
Nem szemrehányásnak szántam , csak építő jellegű kritikának .
-
nozs23
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- 209 - Lenovo Yoga Pro 7 (14APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, no GPU
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i7-13650HX, 32GB, 1TB, RTX 5060(8GB), FHD 144Hz
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5457, 100% AKKSI
- Samsung Galaxy A52 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

Ez kétszeres szenzorzoom. Ugyanakkor, ugyanott, állványról. Vivo, S25U és i16 Pro ebben az esetben, direkt nem mondom meg, hogy melyik kép melyik telefonból származik. 100%-os nézet.
Na, érdemes belemenni?
.