Hirdetés
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- mefistofeles: Az újkori csalók...
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajtos365
tag
Első 20 euros vásárlást cashbackes üzletben kell megejteni vagy mindegy hol?
-
fil
őstag
válasz
Palesztin994 #90 üzenetére
Én online vásároltam az Auchannál és megkaptam. A futárnál fizettem, de szerintem ez lényegtelen.
-
Palesztin994
aktív tag
Valaki tudja esetleg, hogyha pl. Auchanban online, hazhozszallitassal vasarolok, akkor is jar e a 15%? Gondolom elég valószínű, de csak élesben gyozodhetunk meg róla biztosan.
-
sajtos365
tag
Virtuális kártyámnál ki lehet kapcsolni az ATM pénzfelvétet. Lehet, hogy telefonnal lehet használni az ATM-et?
-
zerodot
aktív tag
Hát már pedig nekem nem mutatja, akárhogy is nézem. Csak az utolsó 4 számjegyet és a CVV-t tudom megnézni az appban.
Pay online fül alatt van a virtuális, teljes adatokkal, Pay offline alatt pedig a fizikai a fent leírt módon.
#84 pictigjis
Szerintem az online alatt egy teljesen másik kártya van, nincs köze a fizikaihoz, hiszen bármikor kérhetsz egy újat is belőle. -
szuladam
aktív tag
Ez nem igaz.
Bár a fizikai kártyán nincsenek feltűntetve a kártya adatok, az applikációban meg tudod nézni a számot, cvc-t, lejáratot. Így a fizikai kártya adatait ugyan úgy fel tudod használni bármilyen online fizetéshez is!
(Ez már ilyen 2020-as fizikális bankkártya trend a nagyobb biztonság miatt. Ami ezen felül még stílusosabbá teszi a kártyát.Ezt amúgy először én a Cruve investor kártyájánál láttam.)
-
zerodot
aktív tag
válasz
Palesztin994 #80 üzenetére
Talán nem kell a legelsőnek 20 eurósnak lennie, nem tudjuk pontosan, mindenesetre a hozzáadások miatti auth tranzakciók nem probléma. [link]
-
ACE-
addikt
válasz
Palesztin994 #80 üzenetére
Nem csak az első tranzakció lehet a 20€, hanem bármelyik tranzakció, ami 20€ fölötti. Utána pár nap után megkapod az 5€-t.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994 #74 üzenetére
vagy az 5 euro mégse, mert az első tranzakció az lesz, amit a gp vagy a curve levon és aztán vissza tesz...
-
sajtos365
tag
2-3 óra kellett az első utaláshoz.
Átváltottam összes eurot forintra, majd Apple payel fizetek az üzletben. -
pictigjis
őstag
ma jött meg a fémkártya. revoluttól még nem volt ilyenem, van súlya
aktiválás során kell megadni egy pint, de az app ezután sem mutatja a kártyaszámot, csak az utolsó négy számjegyet. kártyára is csak az van ráírva
kicsit elszámoltam magam, csak egy euró egyenlegem maradt, és még hiányzik 82 cent, hogy kimaxoljam az első 50 eurót
-
zerodot
aktív tag
válasz
Palesztin994 #74 üzenetére
Igen, én is mindent egy Curve mögé dugott virtuálissal fizetek, és minden működik, ömlik a cashback befelé...
-
Palesztin994
aktív tag
Még 1 utolsó kérdés lenne. Ha csak virtualis kártyát kértem Vividen és azzal fizetek pl. google payben, akkor is működik a super deal meg az 5 euro ugye?
-
sajtos365
tag
Itt csak EUR saját számlám van, a HUF zsebhez nincs számlaszám úgy mint TW-nél vagy Revonál.
A virtuális kártyával, ha most forint zsebbe konvertálom az euromat akkor abból fizetek?
Nem értem a lényegét a forint zsebnek, ha euro zsebből ugyan úgy váltani kell. -
zerodot
aktív tag
válasz
Palesztin994 #70 üzenetére
Igen, tudtommal tökmindegy hogy hol vásárolsz vele. A SD-t már rögtön a meghívott regisztrációja után megkapod te is és ő is, az 5 eurót majd csak a 20 eur költés után.
-
Palesztin994
aktív tag
Ahha, értem. Köszi! Amúgy ha első vásárlás egy netes rendeles, netes bankartyas fizetéssel 20 euro fölött, akkor is érvényesek lesznek az akciók ugye? Tehát ha pl én első vásárlásom neten, 20 eu felett történik, és a meghívottamé szintén, akkor a super deal és az 5 eu is jár, ugye?
-
zerodot
aktív tag
válasz
Palesztin994 #67 üzenetére
Nem, ha HUF-ra teszed, akkor HUF-ban terheli a Vividet, és akkor az vált. EUR-ra kell rakni, ha a Curve-el akarod váltatni. De hétvégén ill. 500 GBP/30 nap fölött a Curve lesz a drágább az 1.5% ill. 2% fee miatt.
-
zerodot
aktív tag
válasz
Palesztin994 #64 üzenetére
Super Deals csak refkódos reg után jár vagy ha te hívsz meg valakit. Részleteket már leírtam feljebb [link]. A többit program jár meghívó nélkül is, de a Prime csak 90 napig ingyenes.
Fizetéskor Visa + 0.5% árfolyamon vált, úgyhogy igen, ettől legalábbis a 0.5% miatt jobb a Curve MC árfolyama, de valszeg amúgyis, mert a Visa napi árfolyamot használ elég széles spreaddel, az MC pedig leköveti napon belül is.
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994 #64 üzenetére
Ha jól látom, ha meghívok valakit, aki regizik is, akkor megkapom a super dealeket és az 5 eurot, tehát akkor még hozzáférhetek a cashbackekhez 60 napon át. Ez akkor gondolom le fog járni, utána pedig nem lesznek visszatérítések, vagy legalábbis super dealesek nem, csak a 0,1%-osok.
-
Palesztin994
aktív tag
Amúgy, ha nem írtam be promo kódot reginél, akkor nincs is cashback? Akkor kb tök feleslegesen regiztem?
Ha van cashback, akkor csak 90 napig, utána már semmi? Tehát ha nincs cashback, a váltogatás miatt nem is éri meg használni, nem?
Amúgy akkor összességében az a jó, ha vividen euróban van a pénz, a curvel fizetek (az jobban vált). Mivel szerintem egyre inkább gyengül a forint, ezért így lehet a legjobb. Mi van akkor ha nem curveben fizetek, hanem csak a vivid kártyával pl. google payben? Akkor gondolom visa vált, de annál is jobb a curve talán, ugye? -
pictigjis
őstag
árfolyamot illetően egy példa: 14 407 forintos vásárlásra 40,16 eurót vont le. ez a vásárlás pillanatában bankközin nem sokkal ugyan, de azért 40 alatt lett volna
-
pictigjis
őstag
aki auchan benzinkutat tenne át, mert a maxon már úgyis kifutott a havi 30 ezerből, tegye csak át, ugyanúgy jár a cashback arra is
-
zsola400
aktív tag
Másnak is kanadai bin-es kártyát ír a bincheck? Több helyen is ellenőriztem.
-
zsola400
aktív tag
válasz
MrPeekaboo #53 üzenetére
Ezt most ellenőriztem én is, német a számlaszám de a bincheck szerint a kártya kanadai/visa, ahol használtam probléma mentes volt Gpay alatt. Champion program van 10% visszatérítéssel kávézó/étteremben, meg Vivid services 10% booking.com meg autóbérlés. A megtakarítások részvénybe fektetése opcionális, te tuduod kiválasztani, hogy szeretnéd és mibe Tesla, Zoom, Apple stb. Érdemes berakni, nekem pl.+26% van.
-
zerodot
aktív tag
válasz
MrPeekaboo #53 üzenetére
A virtuális német bines, a fizikai feltehetőleg szintén az (csak az utolsó 4 számjegye látható).
A Super Deals az nagyjából így működik, igen, meghívottként 4 hétre kapod meg 50 eur kerettel, meghívóként pedig minden meghívott után 8 hét+50 EUR keret jár, és egyszerre 3x8 hét lehet "begyűjtve".
Standard csomagnál a Champions program él még: [link] és a Vivid Services [link] (jelenleg booking.com és autókölcsönzés). Illetve tavaly volt néhány üzletre 10% cashback SD nélkül is egy ideig, pl. Lidl-re.Primenál még van ez-az, pl. 10% Netflixre meg Spotifyra és hasonlók.
A cashback egy általad választott részvénybe megy, igen, de egyrészt bármikor szabadon pénzre válthatod és költheted, másrészt úgy van megoldva, hogy az eredeti összegyűjtött összegtől kevesebb sosem lesz az értéke, még ha esik is a részvény ára. Én pl. Tesla részvénybe gyűjtöttem tavaly, aztán a nagy részét január elején vettem ki kb. +80% extra haszonnal
-
MrPeekaboo
senior tag
Az app-ban lévő virtuális vagy fizikai kártya milyen bin-es? Gyorsan átolvasva a feltételeket nekem az jött le, hogy itt első alkalommal 1, utána 2 havonta be kell "szervezni" valakit magad alá, különben megszűnik a Superdeal. A meghívottak csak 1 hónapot kapnak ebből, míg a meghívó 2-t. Standard csomag alatt, ha nincs már Superdeal, akkor nem tudom mivel lehet a max. havi €20 kedvezményt összeszedni. Prime-nál kb. ugyanez a helyzet, ott azonban más lehetőségek még vannak erre. Azt jól értem, hogy a megtakarításokat rögtön valami részvénybe nyomja vagy ez opcionális?
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #51 üzenetére
Az appban ezt írja:
After your friend registers and spends 20 EUR, you will get 5 EUR and your friend 5 EUR.Hát ez alapján még az is lehetne, hogy nem kell egy összegben 20 eurósnak lennie, elég ha összeadódva kijön. A fene tudja
De ja, a Curveös terhelés alapján akkor valószínű, hogy legalábbis legelsőnek nem muszáj lennie.
-
pictigjis
őstag
a megfogalmazas nekem ezt adja ki
de vegul is teszteltem, mert a 20 euro feletti vasarlas elott volt curve-os terheles a kartya hozzaadasanal
When your friend's account has been created, they need to make a purchase of €20 or more within the first 30 days of opening the account.
Within 7 days of that purchase, we will credit up to €20 to your friend’s Rewards pocket and yours as well.(sajnos most csak 5 eur van)
-
zerodot
aktív tag
válasz
pictigjis #47 üzenetére
Aha, akkor ez így még egyszerűbb
Tesztelted is? Én anno még egy másik akció keretén belül regisztráltam, vásárolni nem is kellett, és 25 eurót kaptam.
#48 sajtos365
Én azt írtam, a "franciákat leszámítva működnie kellene"A help oldal ezzel indít:
"If you live outside of France, there are 2 options to add your Vivid card to Apple Pay:" -
zerodot
aktív tag
válasz
sajtos365 #40 üzenetére
Ingyen fém kártyát adnak
Amúgy én is telefonból meg Curve mögül használom, a fizikai kártya talán még el sem hagyta a lakást
Hát esetleg próbáld meg, sikerül-e fizikai megrendelése nélkül is megoldani, én már nem emlékszem pontosan
Német bank, 100k EURig standard banki garancia is van a pénzedre. Magyar lakcímmel egy rövid ideig nem ment a reg, de most már újra igen.
-
sajtos365
tag
Apple pay-be nem megy a Vivid kártya, megnéztem, akkor Curve-vel használom.
-
sajtos365
tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
A kártyaköltséget csak azért kérdeztem mert nem is tudom mennyi kártyám van és nem akarom dobálni az ezreseket szállításra aztán meg nem is használom, de ha megszeretem valamelyiket akkor kérek fizikai kártyát is, de az is felesleges mert apple payel mindenhol tudok fizetni, ATM-et meg nem szoktam használni, de ha mégis ritkán akkor is állítólag az is megy NFC kapcsolattal.
Úgy néztem ez egy német bank, akkor magyar lakcímmel lehet regelni?
-
zerodot
aktív tag
válasz
sajtos365 #34 üzenetére
Rögtön kapsz egy virtuálist, az mehet A/GPay-be vagy Curve-be és miután feltöltötted, már vásárolhatsz is vele és jár a cashback. De kiküldik a fizikait is, azt hiszem nem lehet lemondani, viszont jelenleg az is ingyenes.
Az eurós SEPA utalások ingyenesek kifelé is, nem csak Vividesek között.
-
sajtos365
tag
Van a számlának és a kártyának valamilyen fenntartási költsége, Magyarországon milyen üzletekben jár a cashback?
Szelfis a számlanyitás?
Köszönöm a válaszotokat. -
zerodot
aktív tag
válasz
Palesztin994 #24 üzenetére
Én is Curve mögül használom, nincs azzal semmi baj és van pár előnye.
Egy helyen lesz ugye az összes tranzakciód minden kártyáról, a Curve appban könnyen vissza tudod így keresni.
Új Curve kártya már magyar BINes, ez néhol előny lehet a német Vividdel szemben (DCC stb.)
Választhatsz, hogy a Curve vagy a Vivid váltson. A Curve valamivel jobban vált (Vivid kb. 0.5-0.7% díjat számol fel). Csak ugye ha euróban hagyod a pénzt a Vividen, akkor ki vagy téve az EUR/HUF árfolyamingadozásainak, de ha ez nem zavar vagy úgy gondolod hosszabb távon még jobban is jársz (ha a forint tovább gyengül), akkor miért ne. Itt még arra kell ügyelni, hogy a Curve havi 500 GBP fölött már szintén díjat számol fel és a hétvégi váltásoknál is.
A másik lehetőség kevésbé macerás: a Vividen rögtön visszaváltod forintra az eurót a fentebb említett díjjal, és a Vivid kártyát már forintban terhelteted a Curve-el.
És ugye ott a GBiT, régebbi tranzakciókat is át tudsz dobni a Vividre, és begyűjteni rájuk a cashbacket. (Bár sajnos pont az újabb, magyar bines kártyáknál egy bug miatt ez jelenleg csak 5000 HUF alatt működik, de ha még a régebbi UK kártyád van, azzal nincs ilyen gond.)
-
sajtos365
tag
Mennyi bónusz van a regisztrációval?
-
Palesztin994
aktív tag
válasz
Palesztin994 #26 üzenetére
és köszi a válaszokat!
-
anadroid
senior tag
válasz
Palesztin994 #24 üzenetére
Előbb-utóbb összekevernéd. Nálam GPay alapértelmezett, alatta a Vivid az, SPay alatt Curve, alatta kiválasztott a Revolut. Az SPay-hez felfelé kell húzni, hogy megnyíljon, utána ujjlenyomat, a Vividhez csak ujjlenyomat.
-
anadroid
senior tag
válasz
Palesztin994 #21 üzenetére
Ne tükröződjön a lámpa maga, csak ahol kell, a hologram csillanón!
-
anadroid
senior tag
válasz
Palesztin994 #19 üzenetére
Miért kevered bele a Curve-t? Tedd be a Vivid kártyát a GPay alá! Automatikus, és a listásoknál adja.
-
Palesztin994
aktív tag
-
anadroid
senior tag
válasz
Palesztin994 #18 üzenetére
Este van, kevés a fény, rossz a kép minősége. Esetleg a telefon kamerája.
-
Palesztin994
aktív tag
Egyébként, akkor hogy is éri meg ezt a rendszert felállítani (már, ha sikerül)?
Otpről szoktam revolutra pénzt tenni, és onnan költök Curve kártyával, ami google payben van. Az Otp kártyák is curveben vannak, minden kártya, a revolutos is HUF-ra állítva. Ha jól értem, Vividen nincs HUF, tehát oda eurot kell tenni, ami revolut váltással a legjobb. Aztán, ha Curveben a Vivid az elsődleges és Curvvel fizetek, akkor a curve visszavaltja forintra. A visszatérítés, hogy megy ezek után? Igényelni kell, vagy automatikus? Azt, hogy hol kérek visszatérítést, be kell állítani, vagy ami benn van vivid listán, ott adja? -
Palesztin994
aktív tag
Sziasztok!
Most próbáltam regizni Vividre. Az id chechknel keptelen vagyok tovabb jutni.. Probaltam szemelyit, aztán útlevelet... Lefotoztam lathatoan, aztan a hologrammot, de újra visszadob az elso fotohoz. 800x fotóztam már le tökéletesen láthatóan... Mi lehet a gond? -
-
Shade45
senior tag
A 20€-s jóváírást akkor is megkapom, ha a feltételhez szükséges 20€ átváltom pl Forintra és abban költöm el?
-
ACE-
addikt
Decathlon online fizetésnél megadja, pedig az is Simple-n keresztül történik, curve mögött, valószínű csak a nevet figyeli, úgy szerepel, hogy CRV*OTPMOBL*Decathlon.hu.
-
Karaya
tag
Auchan Online vásárlásra is megadja a 15% kedvezményt a kártyával fizetve?
-
Shade45
senior tag
Teszt jelleggel létrehoztam egy új zsebet az alkalmazásban, hol tudom törölni?
-
szabi__memo
nagyúr
Egy összefoglaló a szolgáltatásokról hasznos lenne
-
szuladam
aktív tag
Vivid - Let your money grow!
A hivatalos oldaluk itt található!
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ASUS ROG Ally
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- EAFC 25
- Építő/felújító topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- HP LaserJet Pro M404dn
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 256GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest